Normal_rss_entry-191240

MediaLane, het productiebedrijf van Iris van den Ende, gaat vanaf volgend jaar reizende theaterproducties presenteren. Het gaat om grote en kleine musicals en 'personality shows', maakte Van den Ende gisteren bekend.

Het betreft een uitbreiding van de huidige activiteiten binnen de live entertainment divisie, stelt zij. MediaLane ontwikkelt en produceert nu content voor televisie en live entertainment, zoals Holland zingt Hazes, Ranking the Stars en Ellie op Patrouille.

De theaterproducties gaan reizen en zullen in een groot aantal Nederlandse theaters te zien zijn. Op korte termijn verwacht MediaLane de eerste titel aan de media bekend te kunnen maken.

Iris van den Ende, dochter van theatericoon Joop van den Ende, stelt "door mijn ouders met de liefde voor theater te zijn opgegroeid". Zij wil naast eigen versies van klassieke musicals ook graag originele Nederlandse titels gaan produceren. Het is niet bekend of haar vader een adviserende rol gaat spelen bij het ontwikkelen van de producties.

Door: ANP