Nationale Recreatiegids

NRG Attracties nieuws

Normal_rss_entry-305852

Marathonlopers acht keer over landingsbaan vliegveld Twente


Twente Airport dient zondag als een ietwat desolaat decor voor een marathon. Ruim vijftig atleten (32 mannen en 19 vrouwen) lopen op het afgesloten vliegveld bij Enschede een wedstrijd over 42,195 kilometer. Onder hen drie mannen en drie vrouwen uit Nederland, die pogen zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen van Tokio deze zomer.

Normal_rss_entry-305956

Artis en Concertgebouw verwelkomen testbezoekers


De komende dagen krijgen de dieren in Artis weer bezoek en kunnen liefhebbers een concert bijwonen in het Concertgebouw. De Amsterdamse locaties doen vrijdag, zaterdag en zondag mee aan Testen voor toegang, waarbij mensen op vertoon van een negatieve coronatest naar binnen mogen.

Normal_rss_entry-305705

Madame Tussauds: Testen voor Toegang werkt niet voor ons


Madame Tussauds in Amsterdam doet in het vervolg niet meer mee aan pilotdagen van Testen voor Toegang. Dat zei de directeur nadat hij zag dat 20 procent van de kaarten voor de pilot aankomende zaterdag zijn verkocht. Hij denkt dat bezoekers niet naar het wassenbeeldenmuseum willen, omdat de coronatestlocaties in de buurt bijna vol zitten.

Normal_rss_entry-305655

Sportpaleis Alkmaar voor bijna 7 miljoen euro gerenoveerd


Sportpaleis Alkmaar wordt voor 6,7 miljoen euro gerenoveerd, tot grote vreugde van de Nederlandse wielrenbond KNWU. De wielerbaan in de accommodatie is van essentieel belang voor de wielersport, aldus de bond.

Normal_rss_entry-305629

Tijdens corona opgerichte 'borrelchatdienst' Mibo groeit hard


Het Nederlandse videochatplaform Mibo, dat is opgericht tijdens de coronapandemie, groeit hard. Sinds de lancering in oktober vorig jaar is de start-up al door bijna een kwart miljoen mensen gebruikt. De op borrels toegespitste dienst denkt komende tijd sneller te kunnen uitbreiden door een nieuwe investering van 1 miljoen euro.

Normal_rss_entry-305579

Marktkooplui willen opening non-foodkramen


Ook kramen die andere artikelen dan levensmiddelen verkopen kunnen veilig worden toegelaten op markten. Dat stelt de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel (CVAH) die een kort geding aanspande tegen de Staat. Die zaak dient woensdagmorgen bij de rechtbank in Den Haag.

Normal_rss_entry-305588

Kabinet bekijkt mogelijke versoepelingen voortaan per week


Nederlanders kunnen pas een eerste stap in de versoepelingen van de coronamaatregelen verwachten als de piek van de derde coronagolf voorbij is. Daarbij kijkt het kabinet dagelijks naar het aantal ziekenhuisopnamen. Grotere stappen volgen pas als de meest kwetsbaren zijn gevaccineerd, maakte demissionair premier Mark Rutte dinsdag bekend. Alleen...

Normal_rss_entry-305575

Nieuwe versoepelingen pas na piek derde coronagolf


Er komen pas nieuwe versoepelingen van de coronaregels als de piek van de derde coronagolf, waar Nederland nu in zit, voorbij is. Dat zegt demissionair zorgminister Hugo de Jonge op een persconferentie over corona. Daarbij wordt dagelijks gekeken naar het aantal ziekenhuisopnames.

Normal_rss_entry-305576

Kabinet wil nu met vijf stappen coronaregels versoepelen


Niet met een routekaart, maar met een 'openingsplan' wil het kabinet nu perspectief bieden en aangeven wanneer de coronaregels worden losgelaten. In vijf stappen moet steeds meer kunnen, afhankelijk van het aantal bezette bedden op de intensive care en het percentage Nederlanders dat is gevaccineerd tegen corona.

Normal_rss_entry-305400

Grapperhaus: situatie nog niet goed genoeg om terrassen te openen


Het kabinet blijft erbij dat de coronacijfers te slecht zijn om terrassen en andere buitenlocaties weer open te kunnen gooien. Dat zei minister van Justitie Ferd Grapperhaus maandag, voorafgaand aan overleg met zijn collega-ministers.

Normal_rss_entry-305367

Run op kaartjes dierentuinen voor proefopening


Voor de kaartjes voor de driedaagse proefopening van Artis is maandagochtend veel belangstelling. Vlak na het begin van de kaartverkoop om 10.00 uur klapte de website eruit. Na een klein half uur was die weer in de lucht, liet een woordvoerder weten.

Normal_rss_entry-305295

Muurschildering Jeangu naast Ahoy krijgt vorm


De enorme muurschildering van Jeangu Macrooy naast Rotterdam Ahoy begint steeds meer vorm te krijgen. Kunstenaar Tymon de Laat is een week bezig met het kunstwerk en het gezicht van de songfestivalkandidaat staat inmiddels grotendeels op de muur.

Normal_rss_entry-305133

'Alleen maar blije mensen' in de Keukenhof


De eerste pilotdag van Testen voor Toegang in de Keukenhof is vrijdag goed verlopen. "Het was gezellig. Alleen maar blije mensen. Ze zijn blij dat ze weer naar de Keukenhof mogen komen. Bovendien was het mooi weer", zegt een woordvoerster.

Normal_rss_entry-305296

Versoepeling lockdown met week opgeschoven naar 28 april


De geplande versoepeling van de lockdown wordt met een week opgeschoven naar 28 april. Dat laat een woordvoerder van de Rijksvoorlichtingsdienst aan het ANP weten.

Normal_rss_entry-304910

Apenheul heeft 2 miljoen euro nodig om te overleven


Dierenpark Apenheul heeft twee miljoen euro nodig om de coronacrisis te kunnen overleven. Financiële ondersteuningsregelingen van het Rijk bieden onvoldoende soelaas en de toekomstbestendigheid van het park staat op de tocht, schrijft burgemeester Ton Heerts van Apeldoorn aan de provincie Gelderland. Apeldoorn wil de gevraagde lening liefst same...

Normal_rss_entry-304892

Ouwehands trapt proefopening voor dierentuinen af


Ouwehands Dierenpark in Rhenen is volgende week woensdag de eerste dierentuin in Nederland die op proef de poorten weer mag openen. Ouwehands, Artis, Blijdorp en GaiaZoo in Kerkrade doen mee met het programma Testen voor toegang, waarbij bezoekers zich verplicht moeten laten testen op een coronabesmetting om toegang te krijgen. Deze hele maand g...

NRG Interview

Interactief buitenspelen: het beste van twee werelden

Normal_yalp1


Hoe krijg je kinderen die het liefst de hele dag spelletjes spelen op hun tablet of computer zover dat zij weer buiten gaan spelen? Yalp (‘play’ achterstevoren) ontwierp de...

NRG Van onze klanten