Nationale Recreatiegids

NRG Attracties nieuws

Normal_zuna_en_sifra_zijn_inmiddels_oud_genoeg_om_hun_familie_te_verlaten

[VIDEO] Deze leeuwinnen uit Amersfoort verhuizen naar Hongarije


DierenPark Amersfoort maakt zich klaar voor de verhuizing van twee jonge leeuwinnen naar een dierentuin in Hongarije. Om dit proces in goede banen te leiden, worden de zusjes Zuna en Sifra regelmatig getraind, zodat zij bekend zijn met de transportboxen. Dit zijn ruime kisten waar de leeuwinnen in vervoerd zullen worden. “Het is goed om leeuwen ...

Normal_flower-g51f05281c_1920

Vernield waterpark krijgt 25.000 euro van provincie


Eerder deze maand werd waterpark Storm Aquapark nabij Leidschendam vernield. Het park bestaat bijna volledig uit opblaasbare toestellen die kort na de opening werden lek gestoken. De provincie Zuid-Holland heeft eenmalig een subsidiebedrag van 25.000 euro beschikbaar gesteld om het park open te houden. Dit meldt Omroep West.

Normal_toverland_winterfeelings

Toverland gooit alle themagebieden ook in de winter open


De zomer is nog maar net begonnen, maar Attractiepark Toverland is al druk met de voorbereidingen voor het aanstaande winterseizoen. Voor het eerst zullen ook in de winter alle zes de themagebieden in het attractiepark hun poorten openen. Het nieuwe winterconcept zal Winter Feelings gaan heten, waar bezoekers kunnen gaan genieten van allerlei ex...

Normal_meerkat-4044441_960_720

Stokstaartje ontsnapt uit Tilburgse dierentuin, krijgt Houdini als naam


In de straten van Tilburg kon je de afgelopen weken een stokstaartje tegenkomen. Volgens Dierenpark de Oliemeulen ontsnapte het dier de afgelopen weken meerdere malen uit zijn verblijf. Dit meldt Omroep Brabant. 

Normal_220623_anp-319766570_splashbattle_173755d501158416c125886a004f389a

Medewerker bekneld in attractie Walibi Holland, traumahelikopter ingeschakeld


Donderdagmiddag raakte een medewerker van attractiepark Walibi Holland in Biddinghuizen bekneld in de attractie Splash Battle. De oorzaak van het ongeluk blijft tot dusver onbekend. De medewerker moest met spoed naar het ziekenhuis. Dit meldt Omroep Flevoland.

Normal_veiligheidswaarschuwing-dwervel-knuffels

Stikgevaar bij knuffels van Toverland, terugroepactie begonnen


In attractiepark Toverland zijn knuffels verkocht die gevaarlijk kunnen zijn voor kinderen. Het attractiepark roept daarom alle knuffels terug. Consumenten kunnen hun geld terugkrijgen via de website van de park. Dit melden de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit en Toverland. 

Normal_rss_entry-369128

Holleeder-serie Judas krijgt tweede seizoen dit najaar


Het nieuwe seizoen van de serie Judas is dit najaar te zien op Videoland. Het tweede seizoen, met als titel Judas II: Dagboek van een Getuige, is het vervolg op Judas dat in 2019 op de streamingdienst verscheen.

Normal_rose-6915652_960_720

Floriade smeekt weer bij de gemeente voor geld, bedrag wordt 75 miljoen


De Wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022 loopt voor een tweede keer tegen torenhoge kosten aan. Daarom moet de organisatie weer een beroep doen op publiek geld van de gemeente Almere. In totaal heeft Floriade al 75 miljoen euro aan belastinggeld moeten aanvragen. Dit meldt de NOS.  

Normal_afbeelding1

[VIDEO] Zeldzaam zebraveulen ziet het levenslicht in DierenPark Amersfoort


Er is een Grévy zebraveulen geboren in DierenPark Amersfoort. “Het jong doet het goed. Wij zijn erg blij dat het veulen nu onderdeel is van onze kudde,” vertelt dierverzorger Lois van der Velde. Het is het tweede veulen voor moeder Geisa. “Na een dracht van ruim dertien maanden kunnen we eindelijk het jong zien ronddraven op de Savanne.” Zodra d...

Normal_elephants-4270753_960_720

Hardlopen tussen de olifanten in Beekse Bergen? Het kan dit jaar


Beekse Bergen heeft in november een primeur: die maand vindt namelijk de eerste editie van de Beekse Bergen Safari Run plaats. Zowel jong als oud kunnen rennend uiteenlopende afstanden afleggen tussen de wilde dieren. Dit meldt het safaripark. 

Normal_almere-4342614_960_720

Aantallen recreatieve attracties flink gestegen in Metropoolregio Amsterdam


In het afgelopen jaar is het aantal attracties in de Metropoolregio Amsterdam gegroeid met zo’n 4 procent. In 2020 waren het er 770 terwijl dit er in 2021 802 waren. De verhouding tussen de verschillende types attracties is gelijk gebleven. Dit meldt Metropoolregio Amsterdam. 

Normal_go-kart-4852767_960_720

Utrechts recreatiecentrum uitgebreid met e-karting


In het Utrechtse recreatiecentrum The Wall is onlangs een nieuwe kartingspecialist gehuisvest. De Britse onderneming TeamSport Karting heeft een uitbreiding aanbesteed in één van de grootste slots van The Wall voor een ambitieuze e-kartbaan. Dit meldt The Wall.  

Normal_1e7a736d-4328-3ffd-b913-d9a0777973c9

Attractie in Toverland weer open na ongeluk 5-jarig kind


Afgelopen dinsdagmiddag raakte een 5-jarig jongetje gewond bij een attractie in Toverland te Sevenum. Het kind werd na het ongeval naar het ziekenhuis gebracht. Dit meldt 1Limburg. 

Normal_monkimom

[VIDEO] Geboren Chimpansee in Beekse Bergen is een bijzonderheid


In Beekse Bergen is een vrouwelijke West-Afrikaanse chimpansee geboren. Deze soort wordt in het wild bedreigd. Dit meldt het dierenpark.

Normal_pexels-photo-4894882

De leukste dagjes uit voor Vaderdag


Deze Vaderdag zijn er weer tal van leuke activiteiten te beleven. Verspreid over heel Nederland zijn er veel dingen te doen aankomende zondag, van actieve uitjes tot gezinskortingen. Hier volgen een paar tips voor een geslaagde Vaderdag. Dit meldt Dagjeweg.nl. 

Normal_king-6794374_960_720

Plannen nieuwe attractie Efteling uitgelekt


De plannen voor de nieuwe Eftelingattractie Danse Macabre zijn onlangs uitgelekt door pretparksite Loopings. De site stelt dat het gaat om conceptafbeeldingen. De Efteling zelf durft geen verdere uitspraken te doen over het uiteindelijke eindresultaat. Dit meldt het Brabants Dagblad.  

NRG Interview

Interactief buitenspelen: het beste van twee werelden

Normal_yalp1


Hoe krijg je kinderen die het liefst de hele dag spelletjes spelen op hun tablet of computer zover dat zij weer buiten gaan spelen? Yalp (‘play’ achterstevoren) ontwierp de...

NRG Van onze klanten