Nationale Recreatiegids

NRG Attracties nieuws

Normal_rss_entry-313314

Bas Smit gaat nieuwe padelbanen bouwen


Influencer en ondernemer Bas Smit gaat de komende jaren investeren in nieuwe padelbanen. Onder de naam The Padellers wil hij door heel Nederland meerdere nieuwe plekken bouwen waar de nieuwe sport, een mix van tennis en squash, beoefend kan worden. Volgens Smit, die getrouwd is met presentatrice Nicolette van Dam, is padel de snelst groeiende sp...

Normal_rss_entry-313156

Gouden Koets met kraan naar Amsterdamse expositieplek getakeld


Met een enorme hijskraan is in de nacht van woensdag op donderdag de Gouden Koets naar de binnenplaats van het Amsterdam Museum getakeld. Het ruim 2800 kilo wegende gevaarte, dat in een houten kist verpakt was, moest daarvoor over het dak van het museum worden getild. Na het ophijsen hing de koets enige tijd stil boven het historische pand, zoda...

Normal_rss_entry-313049

Utrechtse gevangenis wordt mix van horeca, hotel en buurtruimtes


De voormalige Utrechtse gevangenis Wolvenplein krijgt een nieuwe bestemming. De monumentale penitentiaire inrichting wordt verbouwd tot woningen, horeca, hotel en buurtruimtes. Ook voorziet het plan in een openbare wandelroute over het terrein en een brug over de singel.

Normal_rss_entry-312972

Kamer: voor 1 september helderheid over basismaatregelen corona


De Tweede Kamer wil voor 1 september weten welke basismaatregelen nog nodig zouden zijn als de coronacrisis in de volgende fase komt. Die zogeheten endemische periode treedt in als het virus wel rondwaart - zoals andere infectieziekten - maar het risico om er ernstig ziek van te worden of eraan te overlijden veel kleiner is dan nu nog het geval ...

Normal_rss_entry-313016

Locatie voor pop-uptheater Elfstedenmusical gevonden


De makers van De Tocht, de aanstaande musical over de Elfstedentocht, hebben hoogstwaarschijnlijk de locatie waar het stuk straks wordt opgevoerd gevonden. Op een braakliggend terrein in Leeuwarden moet straks een pop-uptheater verrijzen. De producent heeft hiervoor een officiële aanvraag ingediend bij de gemeente.

Normal_rss_entry-312460

Nederland gaat met versoepelingen weer verder open


Met het ingaan van een nieuwe reeks versoepelingen afgelopen zaterdag is Nederland er weer een beetje meer uit gaan zien zoals voor de coronacrisis.

Normal_rss_entry-312036

Efteling heeft definitief toestemming voor uitbreiding


De Efteling heeft definitief toestemming gekregen om uit te breiden. Dat heeft de Raad van State woensdag bepaald. Er zijn geen bezwaren meer van omwonenden en dus mag het attractiepark naar het westen en oosten uitbreiden, om zo in 2030 tot zeven miljoen bezoekers per jaar te ontvangen.

Normal_rss_entry-311969

Raad van State oordeelt over uitbreiding de Efteling


De Raad van State komt woensdag met een oordeel over de uitbreidingsplannen van de Efteling. Het attractiepark ontvangt jaarlijks zo'n 5 miljoen bezoekers, maar in 2030 zouden dat er 7 miljoen moeten worden. De gemeente Loon op Zand moet dan eerst wel het bestemmingsplan op orde hebben dat die groei mogelijk moet maken.

Normal_rss_entry-311501

Sauna's en zonnebankstudio's gaan open


Casino's, sauna's, zonnebankstudio's en wellnesscentra mogen op 5 juni open. Daarbij geldt wel de regel dat ze maximaal één persoon per 10 vierkante meter mogen toelaten. De bezoekers moeten reserveren en zich registreren, binnen moeten ze een mondkapje dragen en ze moeten een gezondheidscheck doen.

Normal_rss_entry-311339

Sauna's rekenen op goed nieuws van kabinet over openstelling


De sauna's in Nederland hebben alle reden om aan te nemen dat het kabinet vandaag bekend gaat maken dat ze, onder voorwaarden, weer open mogen. Dat zegt voorzitter Jos Keizer van de Vereniging van Nederlandse Sauna- en Wellness Bedrijven (VNSWB) donderdag. "Ik ga daarvan uit. Voor mij is het eigenlijk een feit."

Normal_rss_entry-311159

Per 5 juni nieuwe ronde coronaversoepelingen


Het kabinet zet op zaterdag 5 juni de volgende stap in het versoepelen van de coronamaatregelen. Dat is vier dagen eerder dan aanvankelijk gepland was voor de derde fase van het openingsplan. Welke maatregelen afgeschaald worden en onder welke voorwaarden precies, besluit het kabinet vrijdag, zei demissionair coronaminister Hugo de Jonge woensda...

Normal_rss_entry-311051

Grapperhaus wil cafés eerder openen


Cafés moeten net als restaurants in de zogenoemde stap 3 van het openingsplan al open. Hiervoor pleit minister Ferd Grapperhaus van Justitie dinsdag. Volgens de officiële plannen zouden de kroegen pas later open mogen.

Normal_rss_entry-310735

'Songfestivalgaststad Rotterdam fenomenaal op de kaart gezet'


Cultuurwethouder Said Kasmi van gaststad Rotterdam kijkt met "een supertevreden gevoel" terug op het Eurovisie Songfestival. "De omstandigheden waren niet zoals we hadden gedacht, maar we hebben toch wel de mooiste editie neergezet en het maximaal haalbare eruit gehaald."

Normal_rss_entry-310241

Oud materiaal uit de Utrechtse Domtoren wordt hergebruikt


Oude stenen en ornamenten die tijdens de restauratie van de Utrechtse Domtoren worden vervangen, krijgen een nieuwe bestemming. Het restmateriaal uit de Utrechtse kerktoren moet eind 2024 verwerkt zijn in bijvoorbeeld kunst- en bouwprojecten in de stad.

Normal_rss_entry-310117

Prinses Margriet heropent Artis dat vijf maanden gesloten was


Prinses Margriet heeft woensdag de dierentuin Artis in Amsterdam heropend. De dierentuin was wegens corona vijf maanden dicht en opende woensdagmorgen weer de poorten voor het publiek. Prinses Margriet is beschermvrouwe van Artis.

Normal_rss_entry-310001

Eext en Bourtange in postcards Eurovisie Songfestival


De Nederlandse organisatie van het Eurovisie Songfestival laat tijdens de introductiefilmpjes van de deelnemers, de zogeheten postcards, een gevarieerd beeld van Nederland zien.

NRG Interview

Interactief buitenspelen: het beste van twee werelden

Normal_yalp1


Hoe krijg je kinderen die het liefst de hele dag spelletjes spelen op hun tablet of computer zover dat zij weer buiten gaan spelen? Yalp (‘play’ achterstevoren) ontwierp de...

NRG Van onze klanten