Nationale Recreatiegids

NRG Attracties nieuws

Normal_dolfijn_met_bal

Belgische minister: sluit dolfinarium


Nederlandse dierenwelzijnsorganisaties voelen zich gesteund door uitspraken van Ben Weyts, de minister van Dierenwelzijn in België. Die zei gisteren op de Belgische televisie dat het houden van dolfijnen in gevangenschap moet stoppen. De organisaties achter Dolfinariumvrij Nederland juichen de intentie van Weyts toe. Dit meldt Joop.nl.

Normal_rss_entry-198146

Ook Madame Tussauds in Amsterdam laat Michael Jackson staan


De wassen beelden van Michael Jackson in de vestigingen van Madame Tussauds blijven staan, ondanks de ophef die over de King of Pop is ontstaan na de documentaire Leaving Neverland. TMZ meldt dat de documentaire, waarin de popster wordt beschuldigd van kindermisbruik, geen invloed heeft op de collectie wassen beelden van Michael Jackson in de ve...

Normal_billybird_park__hemelrijk__volkel__-_2

Nieuwe speelwereld in BillyBird Park Hemelrijk krijgt vorm


Over exact een maand opent in BillyBird Park Hemelrijk de Oervallei: een heuvelachtige natuurspeeltuin waar kinderen onder meer op zoek kunnen naar goud en fossielen. Het is niet de enige vernieuwing van het Noord-Brabantse familiepark, dat 31 maart weer opengaat voor publiek. Dit meldt BillyBird Park Hemelrijk.

Normal_rss_entry-197810

Gezonde zeekoe geboren in Burgers' Zoo


Een op het oog kerngezonde zeekoe is in de nacht van maandag op dinsdag geboren in het Arnhemse dierenpark Koninklijke Burgers' Zoo. Het kalf is waarschijnlijk een mannetje. Het is het eerste jong van het Caribische zeekoevrouwtje, dat met vijfenhalf jaar zelf nog relatief jong is. Burgers' Zoo is het enige dierenpark in Nederland waar zeekoeien...

Normal_julianatoren__achtbaan__juls_rollerskates_

Julianatoren uitgeroepen tot ‘Leukste Dagje Uit’ door Jumbo en queueup


Kinderpretpark Julianatoren in Apeldoorn heeft de prijs gewonnen van Leukste Dagje Uit. Dit is gebleken uit een onderzoek dat de aanbieder van loyaliteitsprogramma's queueup samen met supermarktketen Jumbo uitvoerde onder 75.000 mensen. Ook Dierenpark Amersfoort en Avonturenboerderij Molenwaard vielen in de prijzen. Dit meldt queueup. 

Normal_noord-holland__beemster__landschap__slootjes__drooggelegd__polder__bomen__blauwe_lucht__weiland

Beemster krijgt lichtfestival à la Amsterdam


Op 1 december staat De Beemster twintig jaar op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Om dit jubileum te vieren zal in december het Beemster Light Festival worden georganiseerd. Het Amsterdamse equivalent geldt hierbij als lichtend voorbeeld. Dit meldt het Noordhollands Dagblad.

Normal_wildlands_adventure_zoo_emmen__leeg_terras__eigen_foto__21-09-2018_

Emmen bereid om miljoenenschuld Wildlands over te nemen


Het gemeentebestuur van Emmen is bereid om de miljoenenschuld van Wildlands Adventure Zoo over te nemen. Hiermee neemt het belang van de gemeente in de noodlijdende dierentuin toe tot 80,5 miljoen euro. Dit meldt de NOS.

Normal_toverland__avalon__sevenum__limburg__achtbaan__bootjes__water

De line-up van 'Het nieuwe dagje uit' is bekend


Op 26 maart wordt in het Family Entertainment Center (FEC) in Sevenum de vakdag Het Nieuwe Dagje Uit georganiseerd. Inmiddels is de line-up van dit evenement bekend, en wie er als gastspreker op het podium zullen staan. Dit meldt Pretwerk. 

Normal_apenheul__logo_

Apenheul krijgt nieuwe apensoort


De Apenheul in Apeldoorn krijgt twee mannelijke talapoins van Stichting AAP. Het apenopvangcentrum uit Almere had ze weer via de Spaanse politie, die de illegaal gehouden aapjes in beslag had genomen. Ook twee vrouwelijke talapoins zijn onderweg. Dit meldt Omroep Gelderland. 

Normal_het_land_van_anwb_-_leukste_uitje_van_nederland_2019__logo_

Efteling wint goud in ANWB-verkiezing ‘Leukste uitje van Nederland 2019’


Pretpark de Efteling heeft goud gewonnen in de ANWB-verkiezing Leukste uitje van Nederland 2019. Voor de verkiezing brachten 63.000 leden van de ANWB hun stem uit. Dit meldt de ANWB.

Normal_het_land_van_jan_klaassen

Land van Jan Klaassen komt met gratis toegang voor grootouders


Het Land van Klaassen komt op zaterdag 13 april met een heuse Opa & Oma Dag. Op die dag krijgen alle grootouders gratis toegang tot het Gelderse familiepark. Dit meldt Het Land van Jan Klaassen.

Normal_speelpark_oud_valkeveen__logo_

Alsnog vergunningen voor bouw 9 attracties in Speelpark Oud Valkeveen


De gemeente Gooise Meren heeft Speelpark Oud Valkeveen  uiteindelijk toch negen van de twaalf vergunningen verleend voor de bouw van nieuwe attracties. Daarmee lijkt het einde in zicht van het bij tijd en wijle hoogoplopende conflict tussen de gemeente en speelparkbaas Michael van de Kuit. Dit meldt Bussums Nieuws.

Normal_julianatoren__dinotour

Mijlpaal voor Julianatoren: na 9 jaar weer nieuwe attractie


In de Julianatoren is een nieuwe thrill ride geplaatst, een zogeheten drop tower. Het is het voor het eerst in 9 jaar dat het aanbod van attracties is uitgebreid bij het Apeldoornse pretpark, dat steeds meer beweegt in de richting van een mediabedrijf. Dit meldt Pretwerk.

Normal_afsluitdijk__standbeeld__zee__ijsselmeer__waterkering

Vanaf 1 april fietspad over de Afsluitdijk voor drie jaar dicht


In september vorig jaar is begonnen aan de grootste werkzaamheden aan de Afsluitdijk sinds de aanleg ervan, ruim 85 jaar geleden. Ook fietsers zullen dit nu gaan merken: vanaf 1 april gaat het fietspad over de Afsluitdijk dicht. Vervangend vervoer komt er in de vorm van een fietsbus. Dit meldt de NOS.

Normal_volkswagen_kever__keukenhof_

70e editie Keukenhof in het teken van Flower Power


De Keukenhof maakt zich op voor de jaarlijkse openstelling van het park, dit jaar van 21 maart tot en met 19 mei. Het is voor de zeventigste keer dat bollenkwekers en exporteurs hier hun bloeiende waar exposeren. Het thema is deze editie Flower Power. Dat meldt Verkeersbureaus.info.

Normal_legolandleeuw__lego__strand__leeuw__duingras

Gebouw Legoland Discovery Centre Scheveningen opgeleverd


Het LEGOLAND Discovery Centre (LDC) in Scheveningen is klaar. Althans: het gebouw. Afgelopen donderdag werd het opgeleverd door SENS real estate. Komende zomer moet de horeca er in gebruik worden genomen. De LEGO-attractie zelf opent er februari 2020. Dit melden De Architect en Omroep West.

NRG Interview

Stephen Hodes: zonder klagen het Amsterdamse massatoerisme te lijf

Normal_amsterdam_toeristen_neon_massatoerisme_mensen_lichtjes__002_


Dat Amsterdam allang niet meer alleen de lusten maar ook de lasten van het toerisme ervaart is inmiddels welbekend. De vraag hoe de stad zich hier het beste toe kan verhoud...