Nationale Recreatiegids

NRG Attracties nieuws

Normal_rss_entry-221981

Asielzoekers tijdelijk naar landgoed Duinrell


Op het landgoed Duinrell in Wassenaar worden vanaf eind deze maand tot eind maart volgend jaar asielzoekers opgevangen. Het gaat om maximaal 930 mensen, meldt het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).

Normal_rode_brulaap__banaan__peuzelen

Voor het eerst rode brulaap geboren in GaiaZOO


Voor het eerst is er een rode brulaap geboren in GaiaZOO. Het brulapenkoppel waar de nieuwe telg aan is ontsproten leeft sinds 2017 in de dierentuin bij Kerkrade. Het is nog niet duidelijk of ze een meisje of jongetje hebben gekregen: dat wordt pas duidelijk wanneer het jong gaat klauteren. Dit meldt GaiaZOO.

Normal_olifant_van_lego__bsojes__grijs__slagtanden__graslanden

Burgers’ Zoo wordt in LEGO-sferen gehuld


Wie van dieren en LEGO houdt kan van 5 tot en met 27 oktober zijn hart ophalen in Burgers’ Zoo. In de Arnhemse dierentuin vindt dan LEGO Bricks in de Zoo plaats, waarvoor dertig Britse bouwfanaten veertig levensechte dierfiguren in elkaar gaan zetten. Dit meldt Burgers’ Zoo.

Normal_efteling__fata_morgana__jungle

Twee Efteling-attracties al maanden zonder mist: einde nog niet in zicht


Mist en mysterie zijn in veel pretparken onlosmakelijk met elkaar verbonden; denk aan de Droomvlucht of Fata Morgana in de Efteling. Toch zijn deze beroemde attracties al maanden niet meer in nevelen gehuld omdat de mistmachines een defect hebben. Zo wordt bezoekers van deze zogeheten darkrides een optimale ervaring ontnomen. Dit meldt Looopings.

Normal_the_witches_forest__toverland__halloween__2019__-_beeld_via_persbericht

Toverland komt met nieuwe walkthrough experience tijdens Halloween


Attractiepark Toverland staat op acht avonden in oktober in het teken van de Halloween Nights. Tijdens dit populaire evenement jagen honderd scare actors de bezoekers de stuipen op het lijf in vijf scare zones, twee spookhuizen en een doolhof. Daarnaast wordt er een compleet nieuwe walkthrough experience gecreëerd in de bossen aan de rand van To...

Normal_rss_entry-220956

Beatrix opent bezoekerscentrum Kinderdijk


Prinses Beatrix heeft zaterdagavond het nieuwe bezoekerscentrum van UNESCO-Werelderfgoed Kinderdijk geopend. Dit deed ze als beschermvrouwe van Vereniging De Hollandsche Molen.

Normal_klim_naar_het_licht__kathedrale_basiliek_haarlem__beeld_via_persbericht___2_

'Klim naar het licht' overtreft alle verwachtingen: nog eenmaal verlengd


Meer dan 60.000 bezoekers hebben inmiddels de toren- en gewelventocht Klim naar het licht gemaakt in de KoepelKathedraal van Haarlem. Het bezoekersaantal overtreft alle verwachtingen  van de organisatie, die daarom nu heeft besloten om Klim naar het licht nog eenmaal te verlengen, tot en met zondag 27 oktober. Dit meldt de Stichting Kathedrale B...

Normal_chinese_draak__lichtgevend

China Light Festival deze winter terug naar Ouwehands Dierenpark


Komende winter vindt het China Light Festival weer plaats in Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Het lichtspektakel duurt van 21 december 2019 tot en met 29 februari 2020. Dit meldt Ouwehands Dierenpark.

Normal_de_zes_zwanen__efteling_-_beeld_via_persbericht

Dertigste sprookje Efteling eind deze maand open


Op 28 september gaat het dertigste Efteling-sprookje open voor publiek: De zes zwanen. Bezoekers kunnen er straks voor kiezen om plaats te nemen op de rug van een van de zes zwanen, of om het slot binnen te wandelen. Het is voor het eerst dat bezoekers een sprookje op twee manieren kunnen beleven. Dit meldt de Efteling

Normal_amsterdam__dam__toerisme__hotdogkraam__nieuwe_kerk_-_bijgesneden

Haat-liefdeverhouding Nederland met toerisme - en waarom spreiding niet helpt


Vorige week werd duidelijk dat er steeds meer verdiend wordt aan het toerisme in Nederland, zo becijferde het CBS. Dat de aanwezigheid van toeristen niet overal tot een hallelujastemming leidt is inmiddels bekend, maar waar op plekken als Amsterdam en de Kinderdijk er alles aan wordt gedaan het aantal bezoekers te temperen, wordt in het grootste...

Normal_rss_entry-220288

Pathé opent negende 4DX-zaal in Zwolle


Bioscoopconcern Pathé opent aan het eind van het jaar de negende 4DX-zaal in Nederland. Pathé Zwolle wordt de eerste bioscoop in de provincie Overijssel met een zaal vol stoelen die 'meebewegen' met de film. Ook zijn er in de zaal licht-, lucht- en watereffecten ingebouwd die bijdragen aan een levensechte bioscoopervaring.

Normal_zr._ms._ramschip_schorpioen__marinemuseum_den_helder_-_beeld_via_persbericht_

Museumschepen Den Helder na twee jaar weer open voor publiek


Na twee jaar afwezigheid zijn de museumschepen Schorpioen (1868 – 1971) en Abraham Crijnssen (1937 – 1961) vanaf vandaag weer open voor publiek. Door renovatiewerkzaamheden aan de kade bij het Marinemuseum in Den Helder moesten de schepen verplaatst worden. Dit meldt de Koninkijke Stichting Defensiemusea.

Normal_bobsleebaan_efteling

Beroemde Bobsleebaan Efteling na 34 jaar uit de roulatie


Na 34 jaar dienst te hebben gedaan en 6,5 miljoen kilometer te hebben afgelegd is de beroemde Bobsleebaan in de Efteling met pensioen gegaan. Gisteren werd de laatste rit gereden. Dit melden Omroep Brabant en de NOS. 

Normal_wildlands_adventure_zoo_emmen__entreegebied__nortica_-__foto_pd_

Wildlands in de lift: meer bezoekers, betere beoordelingen en hotel krijgt vorm


Wildlands lijkt de weg weer naar boven te hebben gevonden. De bezoekersaantallen stijgen, evenals de waardering voor de dierentuin in Emmen. Op website Zoover steeg de bezoekersbeoordeling van een 6,5 naar een 8,1. Achteroverleunen is er ondertussen niet bij; er wordt flink gesleuteld aan het park en de omgeving. Dit meldt RTV Drenthe.

Normal_rss_entry-219680

Omzet horeca gestegen


De omzet van de horeca is in het tweede kwartaal met 1,5 procent gestegen ten opzichte van het eerste kwartaal. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Normal_moeder_draagt_kleine_pandajong._foto_artis__ronald_van_weeren

Rossig pandajong in Artis voor het eerst buiten


Gistermiddag is de pasgeboren kleine panda in Artis voor het eerst gezien in het buitenverblijf. De moeder droeg haar jong aan het nekvel door het verblijf zodat het jong al aan de omgeving gewend is. Het jong, een vrouwtje, werd negen weken geleden geboren, maar zat tot nu in het nest. Het is voor het eerst sinds vijf jaar dat er een kleine pan...

NRG Interview

Het verhaal van de jonge ondernemer en de stad die durfde: hoe Joep van Gorp het eerste surrealistische doolhof van Nederland naar Tilburg haalde

Normal_doloris__meta_maze__beeld_via_doloris_


In de Tilburgse Spoorzone is een attractie geland die zich niet zomaar laat omschrijven: Doloris’ Meta Maze. Een surrealistisch doolhof, dat door het Berlijnse kunstenaarsc...