Nationale Recreatiegids

NRG Attracties nieuws

Normal_rss_entry-280005

Top 2000 Café wordt ondanks corona gewoon opgebouwd


De Top 2000 van NPO Radio 2 wordt ook dit jaar gewoon vanuit het Top 2000 Café in Beeld en Geluid gepresenteerd. Ondanks de verscherpte coronamaatregelen van vorige week gaan de voorbereidingen verder. Later wordt besloten of er ook (beperkt) publiek naar binnen kan, laat een woordvoerder van de NPO weten.

Normal_dino_s_op_duinrell_-_bijgesneden

Nog een week lang dino’s op Duinrell


Nog tot 1 november staan er gigantisch grote dino’s verstopt op Duinrell. Naast alle veertig attracties en 21 glijbanen in het Tikibad, kunnen gasten tijdens hun bezoek aan Duinrell speuren naar twintig levensgrote én bewegende dinosaurussen. Dit meldt Duinrell.

Normal_speelbos__nest___beeld_via_persbericht_efteling_

Efteling opent inclusief speelbos ‘Nest!’ in 2021; Polka Marina verdwijnt


Vanaf komende zomer kunnen de jongste Efteling-bezoekers zich in een nieuw speelbos klaarstomen voor de grote omliggende attracties in Ruigrijk. Dan opent ‘Nest!’, een speelbos waarin kinderen met en zonder beperking samen kunnen spelen en waarin elementen van de verschillende achtbanen terug te vinden zijn. Momenteel stappen jonge bezoekers, di...

Normal_rss_entry-279819

75 jaar Verenigde Naties: in heel Nederland kleuren gebouwen blauw


In aanloop naar de verjaardag van de Verenigde Naties (VN) zaterdag kleuren gebouwen door heel Nederland deze week blauw. Daarmee wordt in het hele land 75 jaar VN gevierd.

Normal_rss_entry-279600

Mondkapjesplicht openbare binnenruimte mogelijk half november ingevoerd


Het dragen van mondkapjes in de openbare binnenruimte wordt mogelijk vanaf medio november verplicht. De regeling hiervoor wordt meegenomen in de spoedcoronawet die de Eerste Kamer op 26 oktober behandelt, liet zorgminister en vicepremier Hugo de Jonge vrijdag weten na de wekelijkse ministerraad. De Jonge verving premier Mark Rutte, die in Brusse...

Normal_rss_entry-278854

Ouwehands schrapt per direct voedermomenten om groepsvorming


Ouwehands Dierenpark in Rhenen heeft met onmiddellijke ingang alle voor publiek toegankelijke voedermomenten van de dieren geschrapt. Het park heeft dat vanwege de coronacrisis besloten om groepsvorming op die momenten te voorkomen. Ook shows met dieren en presentaties van dierenverzorgers gaan tot nader order niet door, meldt de dierentuin.

Normal_rss_entry-279202

Voorzitter kermisbond: 'ik begrijp het niet meer'


Bij de exploitanten van kermisattracties is er veel frustratie dat zij wegens het coronavirus moeten sluiten, terwijl vergelijkbare branches de deuren open mogen houden. "Ik begrijp het niet meer", zegt Atze Lubach, voorzitter van de Nationale Bond van Kermisbedrijfshouders (BOVAK).

Normal_efteling

Raad van State: bestemmingsplan voor uitbreiding Efteling nog niet in orde


De gemeenteraad van Loon op Zand krijgt een half jaar de tijd om gebreken in het bestemmingsplan ‘Wereld van de Efteling 2030’ te herstellen. Hoewel veel bezwaren van omwonenden en omliggende bedrijven niet slagen, heeft de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State toch vijftien gebreken in het bestemmingsplan geconstateerd. Dit meldt d...

Normal_rss_entry-278808

Flamingo's zorgen voor recordaantal kuikens in GaiaZoo


De flamingokolonie in de GaiaZoo in Kerkrade heeft volgens de dierentuin voor een recordaantal kuikens gezorgd. Dit jaar zijn er vijftig flamingo's uit een ei gekropen in de Limburgse dierentuin.

Normal_rss_entry-278664

Walibi stopt met halloweenactiviteiten en sluit park week eerder dan gepland


Attractiepark Walibi in Biddinghuizen schrapt per direct alle halloweenactiviteiten en sluit het park een week eerder dan gepland. Volgens een woordvoerster heeft de directie daartoe besloten "in goed overleg met de gemeente Dronten en de veiligheidsregio" en vanwege het toenemend aantal coronabesmettingen in het land.

Normal_rss_entry-278485

Bowlingondernemers weten niet wat ze aan moeten met de nieuwe coronaregels


Eigenaren van bowlingbanen weten niet goed wat ze aan moeten met de nieuwe coronamaatregelen. Dat zegt de Nederlandse Vereniging van Bowlingondernemers, die elke dag telefoontjes krijgt van bowlingbaaneigenaren die niet snappen of ze hun restaurant open mogen houden.

Normal_rss_entry-278473

Witte neushoorn geboren in Safaripark Beekse Bergen


In Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek is voor het eerst in drie jaar weer een witte neushoorn geboren. Het mannetje, dat Ravy is genoemd, is vanaf maandag in het dierenpark te zien.

Normal_rss_entry-278115

Rotterdamse politiek achter noodsteun aan Blijdorp: 'Mag niet ten onder gaan'


De noodsteun voor Diergaarde Blijdorp wordt breed gedragen door de Rotterdamse politiek, die vindt dat de Rotterdamse dierentuin niet ten onder mag gaan door een faillissement.

Normal_rss_entry-278395

Guus Meeuwis "trots en ontroerd" door Efteling fonteinenshow


Guus Meeuwis was donderdagavond aanwezig bij de première van de fonteinenshow Aquanura met een zachte G in de Efteling. De zanger was "trots en ontroerd" door het eerbetoon vanwege zijn 25-jarig jubileum, zo laat hij weten op Instagram.

Normal_rss_entry-278320

'Jump' van overleden Van Halen zaterdag te horen vanaf de Utrechtse Domtoren


Als eerbetoon aan de overleden Nederlands-Amerikaanse gitarist Eddie Van Halen is zijn muziek zaterdag te horen vanaf de Domtoren in Utrecht. Stadsbeiaardier Malgosia Fiebig speelt onder meer de hit Jump.

Normal_rss_entry-278340

Vanaf nu kun je met André Hazes een biertje doen in Madame Tussauds


Rachel Hazes heeft donderdag het wassen beeld van haar man André in Madame Tussauds onthuld. De volkszanger is vanaf nu te bewonderen aan de bar van een Amsterdamse kroeg met een biertje in de hand.

NRG Interview

Interactief buitenspelen: het beste van twee werelden

Normal_yalp1


Hoe krijg je kinderen die het liefst de hele dag spelletjes spelen op hun tablet of computer zover dat zij weer buiten gaan spelen? Yalp (‘play’ achterstevoren) ontwierp de...