Nationale Recreatiegids

NRG Attracties nieuws

Normal_rss_entry-240319

Maar liefst 35.000 aanmeldingen voor speciale overnachting Efteling


Bijna 35.000 mensen hebben zich aangemeld voor de actie om een nachtje te mogen slapen in de Efteling. Dat bevestigt een woordvoerder van het attractiepark na berichtgeving van Omroep Brabant. "We wisten dat er enthousiast werd gereageerd op de actie, maar dat zoveel mensen zich uiteindelijk hebben aangemeld hadden we nooit verwacht." De winacti...

Normal_toverdiploma_toverland__beeld_via_persbericht_toverland_

Toverland opent Toverschool Expo tijdens landelijke onderwijsstaking


Wie tijdens de landelijke onderwijsstaking op 30 en 31 januari tóch wil leren, kan terecht bij Toverland. Het attractiepark opent dan een speciale Toverschool Expo; een technische tentoonstelling met onder andere achtbaankarretjes en -onderdelen. Dit meldt Toverland.

Normal_evenementenhal_hardenberg__foto_pd_

‘Treurtips’: een reisgids langs de lelijkste plekken van Nederland


Er is een reisgids over Nederland uitgekomen die nu eens niet de mooiste plekken uitlicht, maar juist een podium biedt aan de onbegrensde lelijkheid die ook in ons land is te vinden. Het boek Treurtips is van auteur Mark van Wonderen, die een groot zwak heeft voor verval, vergane glorie en de rafelrand. Absolute topper: Lelystad. Dit meldt RTL N...

Normal_rss_entry-239966

Reuzenpanda’s Ouwehands Dierenpark hebben voor het eerst gepaard


De reuzenpanda’s in Ouwehands Dierenpark hebben voor het eerst met elkaar gepaard. Dat melden de verzorgers van de dieren die lang naar de gebeurtenis hebben uitgekeken. De komende weken wordt de urine van Wu Wen elke dag gecontroleerd om erachter te komen of de paring zaterdag 'succesvol’ is geweest, meldt Ouwehands maandag.

Normal_rss_entry-239569

Breedlipneushoorntje geboren in Burgers’ Zoo


In Burgers’ Zoo is gisteravond een breedlipneushoorn geboren. Het mannetje maakt een gezonde indruk, meldt het Arnhemse dierenpark vrijdag. Hij is de elfde neushoorn die daar sinds 1998 is geboren.

Normal_rss_entry-239285

Anna Drijver en Raymonde de Kuyper draaien familiefilm in Efteling


Anna Drijver, Levi Otto en Raymonde de Kuyper zijn dit jaar samen met Fockeline Ouwerkerk en Frederik Blom te zien in de nieuwe Nederlandse familiefilm Expeditie Vos. De opnames van het "magische avontuur" vinden binnenkort plaats in de Efteling, maakten distributeur Just Film en producent Messercola Drama woensdag bekend.

Normal_keukenhof__bloemen__bomen__struiken__zon

Keukenhof plant 30 procent meer bollen door wispelturig winterweer


Het winterweer in Nederland wordt steeds meer gekenmerkt door grilligheid, met temperaturen die alle kanten op schieten. Dit heeft er onder meer voor gezorgd dat de Keukenhof de afgelopen jaren 30 procent meer bollen in de grond is gaan stoppen, om ervoor te zorgen dat er tussen half maart en half mei, wanneer het park geopend is, gegarandeerd b...

Normal_toverland__entreegebied__kassa_s

Toverland gaat werken met variabele entreeprijzen


Attractiepark Toverland gaat vanaf de start van het zomerseizoen werken met variabele entreeprijzen. Er zullen vier verschillende prijscategorieën komen, gebaseerd op de periode waarin men Toverland bezoekt. Daarnaast worden er online extra hoge kortingen gegeven op tickets die op datum worden gekocht. Dit meldt Toverland.

Normal_kou__winter__vorst

Wie echte kou wil gaat naar binnen deze winter


Koning Winter heeft bar weinig zin in regeren dit seizoen: het is uitzonderlijk zacht voor de tijd van het jaar, en dat blijft voorlopig nog wel even zo. Voor de een zegen, voor de ander een crime. Voor die laatste categorie, de échte kouliefhebbers, zijn er gelukkig opties om dit seizoen toch nog van een koele boost te voorzien – en die zijn vo...

Logo_campingpark_de_bongerd_tuitjenhorn__logo_

Campingpark de Bongerd viert gouden jubileum met glijbanen van 50 meter


Campingpark de Bongerd in het Noord-Hollandse Tuitjenhorn gaat komend seizoen zijn vijftigjarig jubileum passend vieren, met het in gebruik nemen van de Space-Fifty: een attractie die bestaat uit drie glijbanen van elk vijftig meter lang. Dit meldt Campingpark de Bongerd.

Normal_a_dam_lookout__amsterdam__ij__hoogste_schommel_van_europa._foto__martijnkort_-_via_persbericht_a_dam_lookout

800.000 bezoekers voor de hoogste schommel van Europa


De Amsterdamse attractie A’DAM LOOKOUT zag haar hoogste bezoekersaantal ooit in 2019. Het observatiedek met Over the Edge - de hoogste schommel van Europa - bovenop de A’DAM Toren verwelkomde maar liefst 791.000 bezoekers: een stijging van ruim 17 procent ten opzichte van 2018. Dit meldt A’DAM LOOKOUT.

Normal_winterefteling__beeld_via_beeldbank_efteling_

Unieke kans: kamperen in het Sprookjesbos van de Efteling


Het is een kans waar een beetje Efteling-fan vast al eens van gedroomd heeft: overnachten in het Sprookjesbos van de Efteling. Deze zomer gaat het attractiepark uit Kaatsheuvel dit mogelijk maken, in samenwerking met Natuurhuisje.nl. Gratis nog wel. Dit meldt Omroep Brabant.

Normal_rss_entry-238032

Van Artis tot Wildlands: veel dierentuinen trokken meer bezoekers in 2019


Veel Nederlandse dierentuinen trokken vorig jaar meer bezoekers. Er lijkt sprake van een landelijke trend, zegt de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen (NVD). Dit meldt ANP.

Normal_veluwe__mensen__bos__toerisme

Veluwe wil toeristen spreiden en zet in op themagebieden


Het toerisme op de Veluwe groeit hard. Om te voorkomen dat de bezoekersdruk op het Gelderse gebied te groot wordt, gaat toerismebureau Visit Veluwe nu inzetten op het spreiden van toeristen. Door te werken met themagebieden moet dit extra makkelijk worden gemaakt. Dit meldt Omroep Ede.

Normal_rss_entry-237926

Wieteke van Dort krijgt Gouden Eeuw Award voor Eftelingsprookjes


Actrice, cabaretière en zangeres Wieteke van Dort heeft gisteren in haar woonplaats Den Haag de oeuvreprijs van de Gouden Eeuw Awards ontvangen. De uitreiking vond plaats in Hotel Des Indes in het bijzijn van haar echtgenoot.

Normal_rss_entry-237804

Verwaarloosd Paleis Soestdijk dicht voor renovatie


Paleis Soestdijk is zondag voor het laatst open geweest voor het publiek. De nieuwe eigenaar MeyerBergman Erfgoed Groep hoopt snel te kunnen beginnen met de renovatie van de verwaarloosde voormalige woning van koningin Juliana en prins Bernhard.

NRG Interview

Interactief buitenspelen: het beste van twee werelden

Normal_yalp1


Hoe krijg je kinderen die het liefst de hele dag spelletjes spelen op hun tablet of computer zover dat zij weer buiten gaan spelen? Yalp (‘play’ achterstevoren) ontwierp de...