Nationale Recreatiegids

NRG Attracties nieuws

Normal_rss_entry-327304

Gerard Ekdom op zoek naar leukste huisdier van Nederland


Radio 10-dj en dierenvriend Gerard Ekdom wil graag weten wie of wat het leukste huisdier van Nederland is. Daarom roept hij luisteraars van de zender op om met hun hond, kat, hamster, goudvis of wandelende tak mee te doen aan de wedstrijd die hij samen met voedermerk Purina organiseert.

Normal_rss_entry-326902

Nederland blijft rood op coronakaart, verbetering in Zuid-Europa


Heel Nederland is ook de komende week rood op de kaart van coronagevallen in Europa. Dat is de een na hoogste waarschuwingskleur. Het aantal positieve tests en het percentage dalen weliswaar, maar nog niet genoeg om te zakken naar oranje. Dat zou in de komende weken wel kunnen gebeuren.

Normal_rss_entry-326869

Minderheid Nederlanders voor beperkingen ongevaccineerden


Een minderheid van de Nederlanders wil de bewegingsvrijheid van ongevaccineerde mensen beperken op bijvoorbeeld school, werk of in de horeca. 40 tot 45 procent steunt beperkingen voor ongevaccineerden, zoals bijvoorbeeld het zelf moeten betalen voor toegangstesten, stellen onderzoekers van Populytics. Dat polste in opdracht van het Rijksinstituu...

Normal_rss_entry-326630

Corona-apps van de overheid staan op miljoenen telefoons


De app CoronaCheck is tot nu toe zo'n tien miljoen keer gedownload, en gebruikt om ongeveer 28 miljoen QR-codes aan te maken. Hoewel de app over het algemeen goed werkt, zijn er nog altijd enige technische haperingen, meldt demissionair coronaminister Hugo de Jonge. De app is belangrijk voor de versoepelingen die dinsdag werden aangekondigd.

Normal_rss_entry-326644

Vakbond: handhaven op coronapas niet taak van boa


Het controleren op coronatoegangsbewijzen in de horeca is niet de taak van boa's (buitengewoon opsporingsambtenaren). Dat zegt voorzitter Richard Gerrits van vakbond BOA ACP. Volgens hem ligt die verantwoordelijkheid bij ondernemers zelf.

Normal_rss_entry-326461

Kabinet komt met versoepelingen, maar ook met coronapas


Het demissionaire kabinet kondigt dinsdag nieuwe versoepelingen van de coronamaatregelen aan. Zoals in het verleden zijn de meeste maatregelen al uitgelekt. Kern is dat er vanaf 25 september een einde komt aan de 1,5 meter-samenleving.

Normal_rss_entry-326499

Clown Bassie viert 86e verjaardag met defilé van caravans


Bas van Toor, beter bekend als clown Bassie, hoopt vrijdag 17 september zijn 86e verjaardag te vieren. Museum Vlaardingen, waar momenteel een expositie over het leven en werk van Bassie en zijn broer Adriaan te zien is, wil deze dag niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom wordt een parade van auto's en caravans uit de Bassie & Adriaan-seri...

Normal_rss_entry-325949

Erfgoedvereniging: Efteling moet Mr Cannibale niet vernietigen


Erfgoedvereniging Bond Heemschut wil niet dat de Efteling de omstreden attractie Monsieur Cannibale stiekem wegmoffelt of zelfs laat vernietigen. Dat stelt directeur Karel Loeff donderdag in gesprek met NU.nl.

Normal_rss_entry-325811

Bijna heel Nederland heeft risiconiveau ernstig of zeer ernstig


In vrijwel het hele land is de corona-uitbraak ernstig of zeer ernstig. In 19 van de 25 regio's worden zo veel coronagevallen vastgesteld en zo veel coronapatiënten opgenomen in ziekenhuizen, dat zij een van de twee hoogste risiconiveaus hebben.

Normal_rss_entry-325794

Efteling wil Monsieur Cannibale niet uitlenen aan Rijksmuseum


De Efteling voelt er niets voor om delen van de omstreden attractie Monsieur Cannibale af te staan of uit te lenen aan een museum. Een woordvoerder van het Brabantse attractiepark bevestigt woensdag berichtgeving van NU.nl hierover. "We willen voorkomen dat objecten uit de Efteling een eigen leven gaan leiden buiten de context van het park", ald...

Normal_rss_entry-325705

In vijf regio's gaat risiconiveau omhoog en in zes regio's omlaag


Het aantal positieve coronatests en het aantal ziekenhuisopnames blijft over heel Nederland gezien redelijk gelijk, maar dat is niet evenredig verdeeld over het hele land. In de ene regio stijgen de cijfers, in het andere gebied dalen de aantallen juist. En dat is ook terug te zien in de risiconiveaus die de overheid woensdag weer vaststelt. In ...

Normal_rss_entry-325762

Rijksmuseum zegt nog niets over Monsieur Cannibale in collectie


Het Rijksmuseum in Amsterdam doet nog geen uitspraken over het eventueel opnemen van de omstreden Efteling-attractie Monsieur Cannibale in de collectie. Dat heeft een woordvoerder woensdag laten weten. Wel beklemtoont het museum dat het "goed is dat in de maatschappij het bewustzijn over het slavernijverleden steeds groter wordt".

Normal_rss_entry-325743

Erfgoedvereniging: Zet Monsieur Cannibale in Rijksmuseum


Erfgoedvereniging Bond Heemschut wil dat het beeld van de Efteling-attractie Monsieur Cannibale een plekje in het Rijksmuseum krijgt. De erfgoedvereniging stelt dat Monsieur Cannibale de discussie illustreert over "hoe snel in het Nederland van nu het denken over racisme en het koloniaal denken verandert."

Normal_rss_entry-325553

Actie tegen Jumbo om kaartverkoop Dolfinarium te stoppen


Dierenbeschermingsorganisatie World Animal Protection (WAP) is een actie gestart om supermarktketen Jumbo te overtuigen te stoppen met de verkoop van kaarten voor het Dolfinarium. Jumbo verkoopt jaarlijks met korting entreekaartjes voor het Dolfinarium aan zijn klanten.

Normal_rss_entry-324812

Uitbreiding Madurodam alleen bij verbetering parkeerplannen


Attractiepark Madurodam mag pas uitbreiden als de parkeerplannen verbeterd worden. Daarvoor is twintig weken de tijd gegeven, bepaalde de Raad van State (RvS) woensdag.

Normal_rss_entry-324495

Twee wolven ontsnapt en weer gevangen in DierenPark Amersfoort


In DierenPark Amersfoort zijn maandag twee wolven ontsnapt uit hun verblijf. Bezoekers van de dierentuin hoorden van dierenverzorgers dat het om één ontsnapt dier zou gaan, maar het park maakte toen de dieren weer gevangen waren op Facebook bekend dat het om twee wolven ging. De wolven zijn verdoofd en daarna teruggebracht naar hun onderkomen. D...

NRG Interview

Interactief buitenspelen: het beste van twee werelden

Normal_yalp1


Hoe krijg je kinderen die het liefst de hele dag spelletjes spelen op hun tablet of computer zover dat zij weer buiten gaan spelen? Yalp (‘play’ achterstevoren) ontwierp de...

NRG Van onze klanten