Nationale Recreatiegids

NRG Attracties nieuws

Normal_koepelkathedraal_haarlem__loopbrug___klim_naar_het_licht_

Tocht Koepelkathedraal Haarlem via zestig meter hoge brug zeer populair


De toren- en gewelventocht Klim naar het licht in de KoepelKathedraal van Haarlem is zeer populair. Sinds de start op 1 mei zijn er al meer dan tienduizend kaarten verkocht. Hoogtepunt van Klim naar het licht is de tijdelijke loopbrug op bijna zestig meter hoogte tussen de twee torens van de kerk. Dit meldt DOSS Event Support.

Normal_efteling__roodkapje__staatssecretaris_van_veldhoven__efteling_hotel__snelfietspad_f261__fietsen__fietsambassadeur

Fietsambassadeur Efteling wil aantal fietsende werknemers verdubbelen


De Efteling en staatssecretaris Van Veldhoven hebben de ambitie uitgesproken dat in 2020 dertig procent van de medewerkers van het pretpark op de fiets komt. Onder meer fietsvoorzieningen, regelingen om een fiets aan te schaffen en goede infrastructuur moeten dit mogelijk gaan maken. Dit meld de Rijksoverheid. 

Normal_kasteel_amerongen

Miljoenensubsidie voor 12 iconische Nederlandse monumenten


Het Rijk trekt 35 miljoen euro uit voor het onderhoud van twaalf iconische Nederlandse monumenten. Onder meer Kasteel Amerongen, Artis, Boijmans van Beuningen en Diergaarde Blijdorp krijgen extra geld om te kunnen investeren in toegankelijkheid, duurzaamheid en het aantrekken van zoveel mogelijk bezoekers. Dit meldt de Rijksoverheid.

Normal_optreden_van_blackbird_tijdens_zoomeravonden_2018._foto_artis__bas_losekoot

De Zoomeravonden van Artis: van psychedelische pop tot zwoele jazz


 Op zaterdag 1 juni beginnen de jaarlijkse Zoomeravonden van ARTIS. Tijdens deze zestiende editie zullen onder andere Jeangu Macrooy, Sofie Winterson, Ohslo, Benjamin Herman Trio, ParHasard en Jan Terlouw Jr. het podium van de Muziektent betreden in de Amsterdamse dierentuin. Dit meldt ARTIS.

Normal_rss_entry-205746

Eerste jongen voor Maleise beren in Nederland


In dierenpark Burgers' Zoo in Arnhem zijn twee Maleise beren geboren. Het is volgens de dierentuin voor het eerst dat Maleise beren in Nederland nakomelingen hebben gekregen. In Europa leven 38 Maleise beren in dierentuinen.

Normal_efteling__fabula_-_4d-filmavontuur

Nieuwe film, horeca en naam voor 4D-theater in de Efteling


PandaDroom, het 4D-theater van de Efteling, krijgt een nieuwe naam: Fabula. Ook zal er een nieuwe film komen te draaien, en worden de horeca en de souvenirwinkel bij het theater vernieuwd. In totaal gaat het om een investering van 3,5 miljoen euro. Dit meldt de Efteling.

Normal_driekielstraalschildpadjes__wildlands_

Op Moederdag zestien zeldzame schildpadden geboren in Wildlands


In dierenpark Wildlands in Emmen zijn zestien zeldzame driekielstraalschildpadden uitgebroed. Het legsel van zestien eieren is daarmee voor honderd procent uitgekomen – en dat op Moederdag. Dit meldt Wildlands Adventure Zoo Emmen.

Normal_port_laguna

Acht uur in de achtbaan tijdens YouTube-evenement in Toverland


Zondag 19 mei vindt in Toverland het evenement YOUTUBERSxTOVERLAND plaats. Diverse bekende YouTubers maken hun opwachting in het attractiepark om hun fans te ontmoeten en vragen van hen te beantwoorden. Daarnaast zullen er stunts plaatsvinden, waaronder de poging van vier vloggers om acht uur lang in achtbaan Troy te blijven zitten. Dit meldt To...

Normal_toverland__avalon__sevenum__limburg__achtbaan__bootjes__water

Toverland ‘not amused’: Brits attractiepark steelt muziek


Attractiepark Toverland is niet blij met het feit dat het Britse pretpark Lightwater Valley ongevraagd muziek draait die speciaal voor hen gecomponeerd is. Aan de oproep vanuit Sevenum om daarmee te stoppen is inmiddels gehoor gegeven. Dit melden Looopings en 1Limburg.

Normal_glazen_bol__strand__recreatie__zee__mooi_weer__parasols

Trendwatcher: grenzen in recreatiesector vervagen, stand-alones krijgen het moeilijk


De grenzen in de recreatiesector vervagen steeds meer: vakantieparken, pretparken, retail, horeca en evenementen worden steeds meer een mix. Wie succesvol wil zijn in de recreatiebranche doet er dan ook goed aan te clusteren. Stand-alone-bedrijven als escaperooms krijgen het moeilijk. Dit stelt trendwatcher Hans van Leeuwen in een interview met ...

Normal_glazen_bol__strand__recreatie__zee__mooi_weer__parasols

Een kijkje in de glazen bol door de ogen van trendwatcher Hans van Leeuwen: Wat zijn de trends in recreatieland?


Als er één fenomeen de toekomst van de recreatiesector gaat bepalen, dan is het volgens trendwatcher Hans van Leeuwen wel grensvervaging. Niet alleen worden wonen, werken en vrije tijd steeds meer vloeibaar, ook de recreatiesectoren zelf zijn steeds minder strak afgebakend: vakantieparken krijgen attracties, attractieparken worden plekken waar j...

Normal_rss_entry-203934

Rondvaartbedrijf Spido viert jubileum


Spido, het bedrijf dat rondvaarten door Rotterdam organiseert, bestaat dit jaar honderd jaar. Daarom komt er een boek, een expositie en een concert op de Tweede Maasvlakte. Dat meldt de gemeente Rotterdam.

Normal_rss_entry-203927

Beekse Bergen vernoemt tijgers naar musical Aïda


Safaripark Beekse Bergen heeft drie jonge tijgertjes vernoemd naar de hoofdpersonages uit de musical Aïda. De jonge tijgertjes Aida, Radames en Amneris maken het goed, meldden Beekse Bergen en producent Stage Entertainment vrijdag.

Normal_goliath__walibi_world_

Walibi Holland: nieuwe marketing, gezonder eten en geen condooms meer


Er zijn aardig wat veranderingen gaande bij attractiepark Walibi Holland. In maart kondigde het bedrijf al een nieuwe marketingstrategie aan, die sinds kort ook zichtbaar is op de website. Daarnaast wordt het voedselaanbod gezonder in het pretpark. En de condooms met de slogan Hard gaan, die zijn uit het assortiment. Dit meldt Looopings.

Normal_rss_entry-203514

Lil Kleine krijgt beeld in Madame Tussauds


Lil Kleine krijgt zijn eigen wassen beeld in Madame Tussauds in Amsterdam. De rapper deelde op Instagram vast wat beelden van zijn tweede poseersessie in Londen.

Logo_slagharen__logo_

Attractiepark Slagharen mogelijk in handen Zweedse miljardairsfamilie


Het Overijsselse attractie- en vakantiepark Slagharen komt mogelijk in andere handen. Het moederbedrijf waar Slagharen toe behoort, het Spaanse Parques Reunidos, is in het vizier van de Zweedse ondernemersfamilie Wallenberg gekomen, dat voor 631 miljoen euro een meerderheidsbelang wil in de pretparkexploitant. Dit meldt RTV Oost.

NRG Interview

Een kijkje in de glazen bol door de ogen van trendwatcher Hans van Leeuwen: Wat zijn de trends in recreatieland?

Normal_glazen_bol__strand__recreatie__zee__mooi_weer__parasols


Als er één fenomeen de toekomst van de recreatiesector gaat bepalen, dan is het volgens trendwatcher Hans van Leeuwen wel grensvervaging. Niet alleen worden wonen, werken e...