Nationale Recreatiegids

NRG Attracties nieuws

Normal_fantasy-themed-amusement-park-efteling-2022-05-19-16-49-51-utc

Deel spookslot in de Efteling wordt hergebruikt in nieuwe attractie


Attractiepark de Efteling heeft aangegeven dat een deel van het recentelijk gesloopte Spookslot hergebruikt zullen worden voor de nieuwe attractie die op deze locatie zal worden gebouwd. Dit meldt Looopings.

Normal_iron-wheels-of-an-old-train-riding-on-the-rails-2021-08-29-10-20-21-utc

Attractiepark verloot achtbaanwiel van oudste stalen achtbaan in Benelux


Attractiepark de Waarbeek in Twente komt met een wel heel bijzondere actie. Het verloot een achtbaanwiel van de Rodelbaan. Deze attractie is de oudste stalen achtbaan in de Benelux. Dit meldt Looopings.

Normal_person-cleaning-hand-with-anti-bacterial-diinfecta-2021-09-01-22-06-37-utc

Paaltjes met desinfectiemiddel weer teruggeplaatst in de Efteling


De Efteling heeft de paaltjes met distributiepunten met desinfectiemiddel weer teruggeplaatst in enkele delen van het park. Deze waren eerder verwijderd na het opheffen van de coronamaatregelen. Dit meldt Looopings.

Normal_eftelinggrandhotel-dronepersfoto-2mb

Grond dat vrijkomt bij bouw hotel Efteling krijgt groen raamwerk


Aan de westzijde van Dodenauweg bij de Efteling wordt een houtwal aangelegd. Bij de bouw van het nieuwe hotel komt grond vrij en met de gemeente Loon op Zand is afgesproken dat bepaalde stukken grond die in gebruik worden genomen groen raamwerk zoals houtwallen, singels en grondwallen moeten krijgen. Dit meldt het Brabants Dagblad. 

Normal_forceful-large-siberian-tiger-walking-on-the-rock-2022-11-01-08-34-50-utc

DierenPark Amersfoort verwelkomt nieuwe mannetjestijger


In DierenPark Amersfoort wonen nu twee Siberische tijgers. Nieuwe tijgerman Krai maakt voor het eerst kennis met vrouwtje Angara. Aan de ontmoeting tussen de roofdieren in het buitenverblijf ging een wekenlang kennismakingsproces vooraf. Dit meldt DierenPark Amersfoort. 

Normal_fantasy-themed-amusement-park-efteling-2022-05-19-16-49-51-utc

Eftelingliefhebber brengt boek uit over attractiepark


216 pagina's vol foto's, verhalen en archiefmateriaal. Dat is de inhoud van het boek: 'Herinneringen aan Theo Hochwald' van Bram van Binnendijk. Hij maakte het boek over de Efteling aan de hand van verhalen en herinneringen van een goede vriend en Efteling-medewerker van het eerste uur Theo Hochwald. Dit meldt Looopings. 

Normal_rss_entry-388259

Disney flink omhoog op Wall Street na terugkeer oud-topman


Disney behoorde maandag tot de winnaars op de aandelenbeurzen in New York. Beleggers reageerden verheugd op de aankondiging dat voormalig topman Bob Iger per direct terugkeert als baas van het Amerikaanse entertainmentconcern. Hij neemt de leiding weer over van Bob Chapek die hij zelf als zijn opvolger had geselecteerd. Iger, die ook een grote a...

Normal_roller-coaster-in-amusement-park-2022-09-16-03-54-18-utc

Topman Bob Chapek Disney vervangen door voorganger


Bob Chapek, de baas van de Walt Disney Company, is onverwachts ontslagen door het bestuur van het bedrijf. Zijn opvolger is tevens ook zijn voorganger, Bob Iger, die vijftien jaar lang algemeen directeur was, keert namelijk terug. Dit meldt Looopings.

Normal_elephant-2022-11-09-13-05-42-utc

Wildlands Emmen draait na vier jaar weer winstgevend jaar


Het Wildlands Adventure Zoo in Emmen heeft ondanks de pandemie weer een winstgevend jaar gehad in 2021. In dit jaar werd 1,3 miljoen euro winst gemaakt. De jaren daarvoor werden er nog forse verliezen gedraaid. Dit meldt Looopings. 

Normal_house-tragedy-house-decommissioning-cracks-in-wall-2022-11-12-11-02-19-utc

Efteling promoot nieuwe attractie Dance Macabre in het park


In de Efteling zijn op de enorme schuttingen bij de bouwplaats van de nieuwe attractie houten panelen met het logo van Danse Macabre verschenen. Op de panelen staat het thema en openingsjaar van het nieuwe spookkasteel. Daarnaast is er een QR-code naar de website. Dit meldt Looopings.

Normal_fantasy-themed-amusement-park-efteling-2022-05-19-16-49-51-utc

Lichte stijging prijs abonnement Efteling in 2023


De prijs voor een jaarabonnement voor de Efteling zal in 2023 iets hoger zijn dan voorheen. Het gaat echter maar om een kleine stijging, zeker in verhouding tot de huidige inflatie. Dit meldt Looopings.

Normal_brown-gavel-2022-10-27-21-06-29-utc

Efteling directeur neemt voorzitterschap Club van Elf op zich


Fons Jurgens, de directeur van de Efteling, wordt de nieuwe voorzitter van de Club van Elf, de vereniging van 24 toonaangevende Nederlandse dagattracties. Voormalig voorzitter Mascha Taminiau, van Walibi Holland, geeft na tien jaar het hamertje over. Dit meldt Pretwerk. 

Normal_demolition-of-an-old-house-2022-11-12-11-10-06-utc

Deel Floriade kan niet worden afgebroken wegens openstaande schuld


De sloop van een deel van de voormalige Floriade is stilgelegd. Het gebied van de grote tentoonstelling wordt momenteel gesloopt om plaats te maken voor woningen. Het Italiaanse paviljoen blijft voorlopig echter staan, omdat de delegatie nog een schuld open heeft staan bij de bouwer. Dit meldt Looopings. 

Normal_young-woman-standing-in-greenhouse-in-botanical-ga-2022-02-02-04-51-19-utc

Wildlands Emmen verlaagd temperatuur in tropische kas wegens hoge kosten


Voorheen was het 26 graden in de tropische kas van Wildlands Adventure Zoo in Emmen. De in 2018 aangestelde directeur van de dierentuin meldt in een podcast dat die temperatuur nu enkele graden lager ligt. Dit bespaard enorm op de energierekening. Dit meldt Looopings. 

Normal_rss_entry-386972

Jonge reuzenpanda Fan Xing blijft langer in Ouwehands dierenpark


Fan Xing, de jonge reuzenpanda die is geboren in Ouwehands Dierenpark in Rhenen, blijft nog wat langer bij zijn vader en moeder. Het was de bedoeling dat de beer dit najaar zou teruggaan naar het pandafokcentrum in China, maar de verhuizing verloopt moeizaam. Vermoedelijk vertrekt de panda nu in de eerste maanden van volgend jaar, aldus Robin de...

Normal_fireworks-2021-08-26-15-36-44-utc

De Efteling organiseert weer oud en nieuw evenement in park


Het is dit jaar na drie jaar eindelijk weer mogelijk om oud en nieuw te vieren in de Efteling. Het traditionale feest rond de jaarwisseling kon tijdens de pandemie niet doorgaan. Kaarten zijn al in de verkoop. Dit meldt Looopings. 

NRG Interview

Interactief buitenspelen: het beste van twee werelden

Normal_yalp1


Hoe krijg je kinderen die het liefst de hele dag spelletjes spelen op hun tablet of computer zover dat zij weer buiten gaan spelen? Yalp (‘play’ achterstevoren) ontwierp de...

NRG Van onze klanten