Nationale Recreatiegids

NRG Attracties nieuws

Normal_0329toverman3

Octopus Joey nieuwste personage van attractiepark Toverland


Toverland introduceert een nieuwe bewoner: de blauwe octopus Joey. De nieuwste mascotte van het Limburgse park is deze week voor het eerst te zien. Samen met het vrolijke weekdier wordt er ook een nieuwe een souvenirlijn voor baby's gelanceert. Dit meldt Looopings. 

Normal_rss_entry-404136

Artis krijgt geen subsidie van Rijk voor restauratie aquarium


Artis krijgt geen subsidie van staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur) om het zwaar verouderde aquarium van de dierentuin te restaureren. Op dit moment is er geen regeling waaruit de bewindsvrouw de gevraagde 10 miljoen euro zou kunnen betalen. Bovendien hebben meer rijksmonumenten geld nodig voor grote renovaties en gaat het moeilijk om alleen Ar...

Normal_museum_bezoek

Kinderen weten steeds vaker de weg naar het museum te vinden


De Museumvereniging ziet een spectaculaire toename van het museumbezoek door kinderen en jongvolwassenen. Het herstel na de pandemie komt uit een nieuwe generatie museumbezoekers. Dat meldt de Museumvereniging. 

Normal_rss_entry-404002

Regisseur Steven Spielberg bezocht dinsdag Johannes Vermeer-expositie


Regisseur Steven Spielberg heeft dinsdag een bezoek gebracht aan de unieke Vermeer-expositie in het Rijksmuseum in Amsterdam. Een woordvoerder van het museum heeft dat woensdag desgevraagd aan het ANP bevestigd.

Normal_nieuwe_attractie_op_duinrell_de_oude_lijnbaan

Duinrell kondigt nieuwe attractie aan in nieuw Amsterdams themagebied


In juli 2023 opent Duinrell een nieuwe familieattractie: De Oude Lijnbaan. Deze nieuwste attractie is een Oldtimerbaan en wordt onderdeel van het nieuwe Amsterdamse themagebied. Hier kunnen bezoekers in oude bussen en trucs op een laag tempo rondjes rijden. Dit meldt Duinrell in een persbericht. 

Normal_0329nftspook44

3D-project Spookslot van de Efteling uitgelekt en online te bekijken


De Efteling werkte de laatste tijd aan een bijzonder digitaal project. Het onlangs afgebroken Spookslot is digitaal nagebouwd als een groot 3D-model. Zo kan men online de afgebroken attractie toch nog bezoeken. Het was de bedoeling dat toegang alleen mogelijk was met een zogeheten NFT-sleutel die zou worden verstrekt aan medewerkers en personen ...

Normal_wat_is_er_te_doen_-_2

Walibi organiseert game-weekend in april


Op 22, 23 en 24 april draait het in Walibi Holland alleen nog maar om één ding: gamen. Dit weekend organiseert het park namelijk Walibi Play. Hier zullen populaire games centraal staan zoals Fortnite, Minecraft en Just Dance, die verspreid over het hele park gespeeld kunnen worden. De attracties blijven daarnaast ook gewoon open. Dit meldt het p...

Normal_normal_500_wvs-visual-kashba-birdview-1600x900-website

Efteling opent aankomende zaterdag verbouwd restaurant Kashba


Het is geen grap, maar op 1 april opent de Efteling het vernieuwde restaurant Kashba. De werkzaamheden aan de horecagelegenheid in het themagebied Reizenrijk zijn inmiddels bijna afgerond. Dit meldt Looopings.

Normal_red-roller-coaster-i-2021-08-26-16-29-57-utc

Nog een grote kortingsactie van Slagharen: tickets voor 10,20 euro


Eerder kondigde attractiepark Slagharen aan om flinke kortingen te geven op jaarabonnementen. Nu wordt daar nog een schepje bovenop gedaan. Ter ere van het 60-jarig bestaan van het park worden er 1963 tickets aangeboden voor een prijs van 10,20, een korting van 60 procent. Dit meldt Looopings. 

Normal_safarihotel

Safari Hotel Beekse Bergen officieel geopend tijdens feestelijke ceremonie


Het nieuwe Safari Hotel in Beekse Bergen is vrijdag officieel geopend. Burgemeester Evert Weys van Hilvarenbeek en Stijn Smeulders, gedeputeerde van de provincie Noord-Brabant verrichtten met een druk op de knop de officiële opening. 

Normal_close-up-circular-red-and-white-no-smoking-sign-at-2022-11-07-22-02-54-utc

Ook Walibi Holland gaat over op rookverbod in pretpark


In de meeste dierentuinen en pretparken in Nederland mag het al een tijdje niet meer: roken. Veel zijn overgegaan op een rookverbod met een paar toegewezen rookzones. Een paar parken waren nog niet zover, maar de laatste tijd kondigen ook zij dergelijke maatregelen aan. Walibi Holland is de volgende in het rijtje. Dit meldt Looopings. 

Normal_the_flaming_feather

Toverland presenteert nieuwe duurzaamheidsplannen


Het Limburgse pretpark Toverland heeft nieuwe plannen gepresenteert. Het park wil verduurzamen met meer zonnepanelen, laadpalen en het gasloos verwarmen van ruimtes. Toverland breidt hiermee de stappen die vorig jaar al waren genomen verder uit. Dit meldt Looopings. 

Normal_charles_dickens

Charles Dickens Museum weer open na metamorfose van vijf jaar


Het Charles Dickens Museum opent zijn deuren weer. In de afgelopen vijf jaar heeft het oorspronkelijke museum uit Bronkhorst een metamorfose ondergaan. Het museum is geheel opnieuw herbouwd, ingericht en ondergebracht bij het Land van Jan Klaassen in Braamt, nabij Doetinchem. Dat meldt het Dickens Museum. 

Normal_crocuses-g8f02c979c_1920

Julianatoren viert de lente met Het Grote Lentefestijn


Ter ere van de lente komt het kinderpretpark Julianatoren met een nieuw evenement. Met Het Grote Lentefestijn wordt een grote kleurrijke lentewereld vol kleuren en bloemen. Dit meldt Looopings. 

Normal_wanneer_de_jongen_precies_geboren_zijn__is_lastig_te_zeggen

Drie stokstaartjes geboren in DierenPark Amersfoort


Er zijn drie stokstaartjes geboren in DierenPark Amersfoort. “De jongen zijn meerdere keren in het buitenverblijf gezien en spelen volop met hun vader, moeder en oudere broers en zussen”, vertelt dierverzorger Marc Belt. Dit meldt DierenPark Amersfoort. 

Normal_close-up-image-of-euro-bills-on-white-background-2022-11-14-17-54-36-utc

Wildlands Emmen krijgt 1,4 miljoen euro steun van gemeente voor energierekening


De Gemeente Emmen springt bij voor de energierekening van Wildlands Adventure Zoo. De dierentuin ontvangt 1,4 miljoen euro om de energierekening van het park en het bijbehorende Atlas Theater te kunnen betalen. Dit meldt Looopings. 

NRG Interview

Concerten en evenementen in Groningse EM2 binnenkort op eigen opgewekte energie

Normal_em2-groningen-voorkant-terras-1024x683


Je hoort het tegenwoordig overal: podia die werken aan hun ecologische voetafdruk. Veel locaties zijn bezig met vergroenen door geen wegwerpplastic meer te gebruiken, te...

NRG Van onze klanten