Nationale Recreatiegids

NRG Attracties nieuws

Normal_ingang_artis

Dagje pretpark goedkoper dan in 2018, ondanks gestegen kassaprijzen


Bezoekers van pretpark en dierentuin kunnen in de zomervakantie gemiddeld bijna 36 euro besparen op hun dagje uit door mee te doen met spaaracties. Een dagje uit is daardoor goedkoper dan in 2018, ondanks een fors gestegen kassaprijs. Dat meldt Tikata.

Normal_een_groep_vrijwilligers_op_een_van_de_torens_van_de_kathedrale_basiliek__klim_naar_het_licht__juli_2019__koepel_kathedraal_haarlem_

Groot succes Kathedraal Haarlem: 'Klim naar het licht’ verlengt tot eind september


De toren- en gewelventocht Klim naar het licht in de KoepelKathedraal van Haarlem wordt vanwege de massale toeloop verlengd tot en met 30 september. Sinds de start op 1 mei zijn 35.000 kaarten verkocht. De verlenging van het evenement is mogelijk dankzij de inzet van inmiddels 250 vrijwilligers. Dit meldt de Stichting Kathedrale Basiliek Sint Bavo.

Logo_speelpark_oud_valkeveen__logo__witte_achtergrond_

Oud Valkeveen is een attractie rijker: de Drakenbaan


Het familiepretpark Oud Valkeveen heeft een nieuwe attractie in gebruik genomen: de Drakenbaan. De achtbaan in de vorm van een vrolijke blauwe draak is geschikt voor kinderen vanaf 90 centimeter. Het is bijzonder dat het Noord-Hollandse speelpark toestemming heeft gekregen de attractie te bouwen; de gemeente Gooise Meren weigerde lange tijd een ...

Normal_flaming_feather

Attractiepark Toverland presenteert maand lang magische Midzomeravonden


Het Limburgse attractiepark Toverland staat op vijf woensdagavonden en vijf zaterdagavonden in de zomervakantie in het teken van de Midzomeravonden. Tijdens dit zomerse evenement zijn er extra shows, live entertainment en speciale karakters te zien. Alle avonden worden afgesloten met vuurwerkshows. Dit meldt Toverland.

Normal_landgoed_nienoord__modderspelen_2019

Zo vies mogelijk worden: Nienoord organiseert voor 5e keer Modderspelen


Familiepark Nienoord viert de start van de zomervakantie met een weekend vol blubber. Op zaterdag 13 en zondag 14 juli worden op het landgoed bij het Groningse Leek namelijk voor de vijfde keer de Modderspelen georganiseerd. Belangrijkste missie voor deelnemers; zo vies mogelijk worden. Dit meldt Landgoed Nienoord. 

Normal_rss_entry-213205

Vakantiepret voor arme kinderen


Kinderen met arme ouders die niet op vakantie gaan, kunnen zich deze zomer toch vermaken met een "Zomerpretpakket" van het Nationaal Fonds Kinderhulp. Daarin zitten onder meer bioscoopbonnen, toegangskaarten voor een pretpark, boeken en een gezinsspel. De eerste 32 van de 5.000 Zomerpretpakketten worden woensdag uitgedeeld in Hilversum.

Normal_de_goudwanggibbonmoeder_maakt_een_kommetje_met_haar_benen_om_haar_baby_te_ondersteunen._foto_artis__edwin_butter

Goudwanggibbon geboren in ARTIS


In ARTIS is vrijdagnacht een goudwanggibbon geboren. De verzorgers zagen de baby zaterdagochtend voor het eerst, stevig vastgeklemd aan moeders buik. Op het Gibboneiland in ARTIS leven nu vier goudwanggibbons; vader, moeder en hun twee jongen. Het geslacht van de baby is nog niet bekend. Dit meldt ARTIS.

Normal_efteling_museum__goede_versie_

Dertig sprookjes centraal in nieuwe expositie Efteling Museum


Gisteren, tijdens de Dag van het Sprookje, is in het Efteling Museum de nieuwe wisseltentoonstelling geopend. In de interactieve tentoonstelling wordt het Sprookjesspel gespeeld waarbij bezoekers meer te weten komen over de dertig sprookjes uit het Sprookjesbos. Dit meldt de Efteling.

Normal_onderzeeboot_tonijn__marinemuseum__den_helder_

Onderzeeboot Tonijn 25 jaar open voor publiek


Dit weekend viert het Marinemuseum dat onderzeeboot De Tonijn precies 25 jaar open is voor publiek. Een bijzonder gegeven, want in Nederland is er geen andere onderzeeboot open voor publiek. Op 6 en 7 juli wordt er uitgebreid stilgestaan bij dit zilveren jubileum. Dit meldt de Stichting Defensie Musea.

Normal_untamed__hybride_achtbaan__walibi_holland_

Walibi heeft met opening achtbaan UNTAMED een wereldprimeur


Walibi Holland heeft gisteren de nieuwe achtbaan UNTAMED geopend: de eerste hybride achtbaan ter wereld met vijf inversies. Daarnaast is het de eerste achtbaan van hout en staal in Europa. Met de bouw van de rollercoaster is een totale investering van 12,5 miljoen euro gemoeid. Dit meldt Walibi Holland.

Normal_langste_trechterglijban_ter_wereld___saltato___hof_van_saksen_

Langste trechterglijbaan ter wereld geopend in Hof van Saksen


De langste trechterglijbaan ter wereld is sinds dit weekend geopend op vakantieresort Hof van Saksen. De Saltato is 195 meter lang en beschikt over vier trechters met een doorsnede van vijf meter. Dit meldt Landal GreenParks B.V.

Normal_handdoeken__hotel__zon__rode_wijn__vakantie__fijn

Efteling bouwt appartementencomplexen om tot hotels


Twee appartementencomplexen die in het Efteling-vakantiepark Bosrijk staan, Poorthuys en Landhuys, worden omgebouwd tot hotels. Vanaf 1 juli zullen de 78 appartementen in deze gebouwen worden verhuurd als familiekamers. Dit meldt Looopings.

Normal_ski_s

Snowworld Spaarnwoude wil meer buitenactiviteiten en uitbreiden met hotel


Indoor skibaan Snowworld in Spaarnwoude is met de gemeente Haarlemmermeer in gesprek over de mogelijkheid uit te breiden met een hotel. Daarnaast wil het meer buitenactiviteiten gaan aanbieden. Het wil daarmee inspelen op de veranderende behoefte onder klanten. Dit meldt Het Parool.

Normal_madame_tussaud_amsterdam

Europese primeur Madame Tussauds Amsterdam: eerste robotbeeld


Kickbokser Rico Verhoeven heeft gisteren zijn eigen beeld onthuld in Madame Tussauds Amsterdam. Geen standaard wassenbeeld, maar het allereerste bewegende robotbeeld van de attractie. Hiermee heeft Madame Tussauds Amsterdam de Europese primeur. Dit meldt Madame Tussauds.

Normal_martinitoren__grote_markt__groningen__vvv

Martinitoren grootste provincietrots


Geen enkele andere cultuurinstelling maakt in de eigen provincie zoveel emoties los als de Martinitoren onder Groningers, blijkt uit de vierde editie van het Vrije Tijd Merkenonderzoek van Hendrik Beerda Brand Consultancy. Ook culturele iconen Kamp Westerbork en muziekband Bløf kunnen in de provincie op veel trots rekenen. Dit meldt Hendrik Beer...

Normal_rss_entry-210943

Hitteplan van kracht op tropische dag


Maandag wordt op veel plaatsen tropisch warm met temperaturen in het binnenland tot 36 graden. Aan de kust wordt het 28 tot 30 graden.

NRG Interview

Het verhaal van de jonge ondernemer en de stad die durfde: hoe Joep van Gorp het eerste surrealistische doolhof van Nederland naar Tilburg haalde

Normal_doloris__meta_maze__beeld_via_doloris_


In de Tilburgse Spoorzone is een attractie geland die zich niet zomaar laat omschrijven: Doloris’ Meta Maze. Een surrealistisch doolhof, dat door het Berlijnse kunstenaarsc...