Nationale Recreatiegids

NRG Attracties nieuws

Logo_kanniewaarzijn__logo_

Omnium in Goes niet blij met weergave in 'Kanniewaarzijn!'


Sport- en recreatiepark Omnium in Goes is niet blij met de voorstelling van zaken die het tv-programma Kanniewaarzijn! heeft gegeven over het tropische bos. In de uitzending van afgelopen dinsdag werd de natuurlijke attractie omgetoverd tot een wietplantage. Dit meldt Omroep Zeeland.

Normal_hybrid_coaster_untamed__achtbaan__walibi_holland__logo_

Marketingdirecteur verlaat Walibi Holland na vijf maanden


Tom Bouchier, die nog geen half jaar geleden werd aangesteld als de nieuwe marketingdirecteur van Walibi Holland, heeft besloten te vertrekken. Dit meldt de website Looopings.nl.

Logo_de_orchidee_n_hoeve__logo_

Ruim kwart miljoen bezoekers voor Orchideeën Hoeve


Het tropische attractiepark de Orchideeën Hoeve in de Noordoostpolder heeft afgelopen jaar 255.191 bezoekers getrokken. Volgens het park beginnen de vele vernieuwingen van afgelopen jaren hun vruchten af te werpen. Dit meldt FlevoPost.

Normal_madurodam__tulpen

Omwonenden Madurodam in verweer tegen uitbreidingsplannen


Er is reuring ontstaan rondom de vernieuwsingsplannen van Madurodam. Hiervoor zou bos moeten worden gekapt in de omgeving, en dat leidt tot weerstand. Omwonenden zijn recent de petitie Stop Boskap Madurodam begonnen. De gemeenteraad van Den Haag buigt zich eind deze maand over de kwestie. Dit meldt Dagblad 070.

Normal_rss_entry-187785

'Nederlandse escaperooms veiliger dan Poolse'


Hoewel de veiligheid in escaperooms in Nederland beter geregeld is dan in Polen, kan "een extra check nooit kwaad". Dat meldt Escape Rooms Nederland, een onlineplatform voor escaperooms in Nederland. In Polen kwamen vrijdag vijf tienermeisjes om het leven door een brand in een escaperoom.

Normal_rss_entry-187489

Geen extra maatregelen Beekse Bergen


Safaripark Beekse Bergen is niet van plan extra maatregelen te nemen, nu voor de tweede keer in een jaar tijd bezoekers zijn uitgestapt in het verblijf van de jachtluipaarden. Dat meldt een woordvoerder van exploitant Libéma.

Normal_dolfinarium_harderweijk._foto__ben_bender

Dolfinarium Harderwijk niet langer lid van vereniging van dierentuinen


Het Dolfinarium in Harderwijk is niet langer lid van de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen (NVD). Volgens algemeen directeur Alex Tiebot is het Dolfinarium steeds meer een vrijetijdspark aan het worden, en daar past een lidmaatschap van de NVD niet langer bij. Dit meldt de Stentor.

Normal_rss_entry-187260

Kerstboom Dam naar dieren in Artis


De grote kerstboom die nog tot 8 januari op de Dam in Amsterdam staat, krijgt een derde leven. Een stuk stam van 6 meter, inclusief de takken, gaat als speelobject naar de olifanten in Artis.

Normal_vuurwerk

De Nationale Recreatiegids wenst u een fijne jaarwisseling!


Ook in het nieuwe jaar zal de Nationale Recreatiegids u op de hoogte houden van het laatste nieuws in de recreatiewereld. Daarnaast blijven we u voorzien van relevante wetenswaardigheden, vacatures, achtergronden en video's.

Normal_rss_entry-186991

Artis trekt recordaantal bezoekers


De Amsterdamse dierentuin Artis heeft dit jaar een recordaantal bezoekers getrokken: ruim 1,4 miljoen. Zondag ging dat aantal over de 1.411.908 van vorig jaar heen.

Normal_een-bovenaanzicht-van-de-brug-voordat-hij-was-ingestort

Fietsbrug richting pretpark DippieDoe en strandpark Aquabest ingestort


In het Noord-Brabantse Best is de fietsbrug Ekkersweijer ingestort, een schakel in de toegangsroute naar de recreatieparken DippieDoe en Aquabest. De verbinding over het Wilhelminakanaal was begin oktober al afgesloten, waardoor er nu geen gewonden zijn gevallen. Dit meldt Omroep Brabant.

Normal_rss_entry-186725

Jongen gered uit oude vleermuisgrot Blijdorp


Hulpdiensten hebben vrijdag een 12-jarige jongen gered uit een put in een voormalige vleermuisgrot van Diergaarde Blijdorp in Rotterdam. De jongen was daar in gevallen toen hij zijn oma wilde laten schrikken in de verbouwde binnenruimte. Hij kon er niet zelfstandig meer uit.

Normal_kerst2

De Nationale Recreatiegids wenst u prettige kerstdagen!


De redactie van de Nationale Recreatiegids zal op Eerste en Tweede Kerstdag gesloten zijn.

Normal_wildlands_adventure_zoo_emmen__leeg_terras__eigen_foto__21-09-2018_

Ook andere financiers steunen uitstel van betaling Wildlands


De gemeente Emmen had al toegezegd het noodlijdende dierenpark uitstel van betaling te verlenen, en nu zijn ook de andere financiers aan boord:  de Rabobank, bouwbedrijf VolkerWessels en de Waterleiding Maatschappij Drenthe (WMD) zijn allen bereid Wildlands met coulance te behandelen. Dit meldt Emmen.nu.

Normal_vogelpark_avifauna__logo_

Vogelpark Avifauna wil doorgroeien naar half miljoen bezoekers per jaar


Vogelpark Avifauna uit Alphen aan den Rijn krijgt eenmalig een gemeentelijke subsidie van vijftigduizend euro. Dit moet het startpunt vormen om door te groeien tot 'dierenpark van de toekomst', en de bezoekersaantallen te laten toe nemen van 350.000 naar 500.000 per jaar. Dit meldt Omroep West.

Normal_efteling-hotel-overdag

Coca-Cola Suite in Efteling Hotel valt niet goed bij Foodwatch


De Coca-Cola Suite in het Efteling Hotel bestaat al bijna een kwarteeuw, maar is nu in het vizier gekomen van Foodwatch Nederland. Die ziet in de samenwerking tussen frisdrank- en pretparkgigant een vorm van kindermarketing die haaks staat op de afspraken die zijn gemaakt in het Nationaal Preventieakkoord. Dit meldt het Brabants Dagblad.