Nationale Recreatiegids

NRG Attracties nieuws

Normal_parijs__balkons_

Binnentip van de Dag #15: de balkonquiz


Nu het coronavirus het recreëren buitenshuis zo goed als onmogelijk heeft gemaakt richten we onze blik naar binnen. Onder de noemer Binnentip van de Dag komen we iedere dag met een idee voor thuisrecreatie, eentje om blij van te worden! Vandaag eentje uit Parijs: de balkonquiz.

Normal_rss_entry-252050

We winkelen, reizen en recreëren minder, laten data Google zien


Door alle maatregelen tegen het coronavirus brengen Nederlanders minder tijd door in kantoren, parken, winkels en het openbaar vervoer. Ook besteden we minder tijd aan recreatie. In plaats daarvan hangen we meer rond bij ons eigen huis. Dat blijkt uit locatiegegevens die Google verzamelt. Het bedrijf heeft de data vrijdag naar buiten gebracht vo...

Normal_vier_maki_s_op_een_rij__diergaarde_blijdorp_-_beeld_via_persbericht

Kwartet! Binnen anderhalve week vier maki’s geboren in Diergaarde Blijdorp


Da’s nog eens bijzonder: in Diergaarde Blijdorp zijn er in anderhalve week tijd vier ringstaartmaki’s geboren, allemaal in het nieuwe Madagaskargedeelte bij het Oceanium. Dit meldt Diergaarde Blijdorp.

Normal_rss_entry-251564

Streep door bloemencorso's Zundert en Lichtenvoorde om coronacrisis


Het Bloemencorso in het Achterhoekse Lichtenvoorde is afgelast vanwege de maatregelen tegen de uitbraak van het coronavirus. Het corso in Lichtenvoorde is na dat in het Brabantse Zundert de grootste rijdende bloemententoonstelling van Nederland. De organisatie in Zundert haalde eerder al een streep door de editie van 2020. De bloemencorso's zoud...

Normal_gorilla-3586621_1920

Gorilla Bao Bao wordt 35 en de Apenheul gaat dat vieren met live voederpresentatie


Feest dit weekend in de Apenheul: gorillaleider Bao Bao wordt 35 jaar, en dit wil de Apeldoornse dierentuin niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Het park, nu gesloten in verband met het coronavirus, komt met een voedersessie die zaterdag live te volgen is. Dit meldt de Apenheul.

Normal_rss_entry-251511

Circussector ziet in maand tijd 1,2 miljoen euro verdampen; vraagt Kamer om steun


De circusbranche vraagt de Tweede Kamer in een brief om een breed steunpakket om het komende seizoen ongeschonden door te komen. Circuspunt, het platform voor de circussector, stelt dat de circussen in een maand tijd al 1,2 miljoen euro aan inkomsten zijn misgelopen.

Normal_rss_entry-251596

Advies Rutte: maak geen plannen voor de meivakantie


Nederlanders moeten voorlopig geen plannen maken voor de meivakantie, adviseert premier Mark Rutte. Scholen, eet- en drinkgelegenheden blijven tot en met 28 april dicht, maar ook daarna "gaan we niet ineens terug naar de normale situatie", zegt Rutte. "De kans is heel reëel dat dit pakket of delen ervan" na die datum worden voortgezet.

Normal_toppunt_van_nederland__1000_dingen_doen_in_nederland

Binnentip van de Dag #11: Nederland verkennen via de leukste reisgidsen


Nu het coronavirus het recreëren buitenshuis zo goed als onmogelijk heeft gemaakt richten we onze blik naar binnen. Onder de noemer Binnentip van de Dag komen we iedere dag met een idee voor thuisrecreatie, eentje om blij van te worden! Vandaag: Nederland verkennen via de leukste reisgidsen.

Normal_onder_toeziend_oog_van_moeder_aan_de_wandel__kameeltje_roxy_in_dierenpark_amersfoort

Kameeltje geboren in DierenPark Amersfoort


Op hun ochtendronde door DierenPark Amersfoort deden de dierverzorgers een verrassende ontdekking in het verblijf van de kamelen. “Onze kameel Rosa is bevallen van haar eerste jong”, vertelt dierverzorger Corine de Ruiter. “Het jong is sterk en gezond; het is een merrie en zij heet Roxy.” Dit meldt DierenPark Amersfoort.

Normal_zweefmolen

Nijmeegse najaarskermis: nieuwe locatie en een zweefmolen zo hoog als de kerk


De beroemde Nijmeegse najaarskermis krijgt een nieuwe locatie en een spectaculaire nieuwe attractie: een zweefmolen zo hoog als de Stevenskerk, de grootste kerk van de stad. Dit melden Omroep Gelderland en indebuurt Nijmegen.

Normal_rss_entry-250846

Haagse Markt heropent in 'nieuwe, tijdelijke en kleinere vorm'


De Haagse Markt, die woensdag per direct werd gesloten wegens de enorme drukte, is vanochtend weer opengegaan in een andere vorm. Het gaat om een "nieuwe, tijdelijke en kleinere markt". De marktondernemers mogen alleen voedingsartikelen verkopen, zoals vlees, vis, groente en fruit.

Normal_rss_entry-250775

Nederland krijgt in de zomer eerste autoloket voor pizza's en donuts


De bouw van het eerste autoloket in Nederland waar bestuurders een pizza kunnen afhalen, is deze week van start gegaan. De vestiging van New York Pizza in Goes, waar ook donuts en koffie van Dunkin' Donuts af te halen zijn, verwacht het afhaalloket voor automobilisten in juli te openen.

Normal_rss_entry-250814

Tien dieren dood door nachtelijke brand in Safaripark Beekse Bergen


Door een brand in Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek zijn tien dieren om het leven gekomen. Het gaat om antilopes: acht impala's en twee koedoe's. De politie gaat uit van brandstichting. De brand woedde in de nacht van woensdag op donderdag.

Normal_rss_entry-250761

Pretparken komen abonnementhouders tegemoet, Museumkaart nog onduidelijk


Pretparken komen mensen die een abonnement hebben tegemoet vanwege het coronavirus. De abonnementhouders worden gecompenseerd, omdat ze niet in de parken terechtkunnen. Net als musea en andere openbare gelegenheden zijn ze gesloten.

Normal_rss_entry-250562

Keukenhof blijft gesloten, maar MAX en YouTube gaan uitkomst bieden


De Keukenhof in Lisse blijft dit voorjaar gesloten nu de overheid alle bijeenkomsten heeft verboden tot 1 juni. In plaats daarvan gaat de Keukenhof, die nu volop in bloei staat, bezoekers virtueel rondleiden met video's op YouTube en andere sociale media.

Logo_circus_renz_international__logo_

Noodkreet Circus Renz vanuit Drachten: ‘Straks hebben dieren geen voedsel meer’


Circus Renz verkeert in een penibele situatie. Nu er geen voorstellingen kunnen worden gegeven in verband met het coronavirus, begint het geld op te raken, en dat betekent dat er straks geen eten meer gekocht kan worden voor de dieren. Vanuit Drachten, waar het circus overwinterd heeft, doet de familie Renz nu een noodkreet. Dit meldt Omrop Frys...

NRG Interview

Interactief buitenspelen: het beste van twee werelden

Normal_yalp1


Hoe krijg je kinderen die het liefst de hele dag spelletjes spelen op hun tablet of computer zover dat zij weer buiten gaan spelen? Yalp (‘play’ achterstevoren) ontwierp de...