Nationale Recreatiegids

NRG Cultuur nieuws

Normal_rss_entry-300007

Bioscoopkoepel luidt opnieuw noodklok


De Nationale Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF) waarschuwt voor een verlenging van de sluiting van bioscopen. Volgens de organisatie zijn de huidige steunmaatregelen niet genoeg om na 15 maart de schade verder te dekken.

Normal_rss_entry-299996

Primeur songfestivallied Jeangu wordt ook op tv getoond


De bekendmaking van het songfestivallied van Jeangu Macrooy is donderdag niet alleen digitaal. In het NPO 1-programma De Vooravond wordt rechtstreeks geschakeld met de livestream. Dat heeft BNNVARA woensdag bekendgemaakt.

Normal_rss_entry-299958

Joe Speedboot wordt verfilmd


Het boek Joe Speedboot van Tommy Wieringa wordt verfilmd door BALDR Film, in een regie van Sam de Jong. Jan Eilander en Daniel Samkalden schrijven het scenario. Dat meldt uitgeverij De Bezige Bij.

Normal_rss_entry-299947

Theaterwereld rouwt om 'zachte en grappige' Jeroen van Merwijk


De cabaret- en theaterwereld is in diepe rouw om Jeroen van Merwijk. De cabaretier en liedjesschrijver overleed woensdagochtend op 65-jarige leeftijd aan de gevolgen van darmkanker.

Normal_rss_entry-300052

Nijmegen koopt gebouw Museum Het Valkhof


Nijmegen koopt het iconische gebouw van Museum Het Valkhof op het Kelfkensbos in die stad. De gemeente trekt daar 4,9 miljoen euro voor uit. Het museum gaat het pand nu huren van de gemeente. Daarnaast krijgt het museum 11 miljoen euro subsidie voor de zeer noodzakelijke renovatie en vernieuwingen in en aan het gebouw. Daar heeft een meerderheid...

Normal_rss_entry-300053

Jeangu Macrooy presenteert songfestivalnummer


Het nummer waarmee Jeangu Macrooy Nederland vertegenwoordigt op het Eurovisiesongfestival in eigen land is donderdag voor het eerst te horen. De zanger 'primeurt' het liedje tijdens een livestream op YouTube, Instagram en Facebook. Het nummer is ook gelijktijdig in het NPO 1-programma De Vooravond te horen.

Normal_rss_entry-299929

Cabaretier en liedjesschrijver Jeroen van Merwijk (65) overleden


Cabaretier en liedjesschrijver Jeroen van Merwijk is woensdagochtend op 65-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn theaterbureau woensdag bekendgemaakt. Van Merwijk leed aan darmkanker.

Normal_rss_entry-299794

Musicus zo blij met prik, dat hij concert geeft op priklocatie


Componist en pianist Laurens van Rooyen is zo "overmand door emoties van dankbaarheid" nu hij zijn eerste coronaprik heeft gehad, dat hij donderdagochtend een pianoconcert gaat geven op een vaccinatielocatie in Leiden. Dat meldt Het Rode Kruis.

Normal_rss_entry-299782

Producenten en poppodia ontvangen 3,8 miljoen euro


Zo'n 143 popproducenten en 31 muziekpodia mogen samen bijna 3,8 miljoen euro in ontvangst nemen. Het Kickstart Cultuurfonds heeft dat bedrag uitgetrokken om producties en podia coronaproof te maken.

Normal_rss_entry-299697

Porgy Franssen speelt nieuwe voorstelling in slaapkamer


Acteur Porgy Franssen komt met een nieuwe voorstelling die hij bij zijn publiek in de slaapkamer gaat spelen. De opvoering vindt plaats bij het bed en duurt totdat de toehoorder in slaap valt.

Normal_rss_entry-299660

Yentl en de Boer onder genomineerden Annie M.G. Schmidtprijs


Yentl en de Boer, Rosa da Silva en Daniël Lohues behoren tot de kanshebbers van De Annie M.G. Schmidtprijs. Dat werd maandagavond bekendgemaakt. De prijs wordt sinds 1991 uitgereikt aan een tekstschrijver, componist en uitvoerder voor het beste theaterlied.

Normal_rss_entry-299625

Pierre Bokma en Theo Maassen op het podium voor dichte theaters


Pierre Bokma, Theo Maassen en Huub van der Lubbe gaan het podium op voor alle theaters die een jaar geleden hun deuren moesten sluiten. De voorstelling 'Wit Konijn Rood Konijn' wordt in 30 landen vertoond, om zo de sluiting van de theaters te 'herdenken'.

Normal_rss_entry-299711

'Alle coronasteun moet ook echt naar culturele sector'


Van de 150 miljoen euro coronasteun die bedoeld is voor de culturele sector moet ook elke euro daar terechtkomen, stelt FNV Media & Cultuur. "De 150 miljoen is nu geoormerkt als algemeen geld en daardoor kunnen gemeenten het ‘vrij’ besteden. Als het ministerie het labelt als doeluitkering kan elke euro naar de culturele sector", aldus Martin...

Normal_rss_entry-299208

Tuschinski Amsterdam uitgeroepen tot mooiste bioscoop ter wereld


Het gezaghebbende Britse magazine Time-Out heeft Pathé Tuschinski in Amsterdam uitgeroepen tot mooiste bioscoop ter wereld. Het blad heeft de lijst, samengesteld door redacteuren en kunstkenners, gepubliceerd in de editie die deze week verschijnt.

Normal_rss_entry-299209

Nieuwe James Bond week eerder in Nederland te zien


De nieuwe James Bond-film No Time To Die is een week eerder dan verwacht te zien in de Nederlandse bioscopen. De première staat nu gepland voor 30 september, bevestigt een woordvoerder van Universal Pictures na berichtgeving van Deadline.

Normal_rss_entry-299052

Jeangu Macrooy presenteert 4 maart songfestivallied


Jeangy Macrooy presenteert op donderdag 4 maart zijn liedje voor het Eurovisiesongfestival in mei. Het nummer wordt tijdens een livestream via YouTube, Instagram en Facebook bekendgemaakt, laat de AVROTROS donderdag weten.

NRG Interview

Interactief buitenspelen: het beste van twee werelden

Normal_yalp1


Hoe krijg je kinderen die het liefst de hele dag spelletjes spelen op hun tablet of computer zover dat zij weer buiten gaan spelen? Yalp (‘play’ achterstevoren) ontwierp de...

NRG Van onze klanten