Nationale Recreatiegids

NRG Cultuur nieuws

Normal_rss_entry-286112

Javier Guzman doet oudejaarsconference voor Comedy Central


Javier Guzman sluit het jaar af op Comedy Central. De cabaretier is op 29 december te zien met zijn oudejaarsconference Raspopulist, maakte de tv-zender dinsdag bekend.

Normal_rss_entry-286091

Top 2000-dj's gaan uit van een leeg café


De organisatie van de Top 2000 durft niet te rekenen op een gevuld café dit jaar. Top 2000-dj Wouter van der Goes zegt dat ze voor nu in ieder geval uitgaan van geen publiek. "Zo hoeven we niets af te zeggen, maar mocht er versoepeld worden dan willen we dolgraag het publiek toelaten", legt de presentator uit.

Normal_rss_entry-286093

Eurovisie Songfestival zoekt mooiste Nederlandse plekjes


Het Eurovisie Songfestival roept Nederland op om de mooiste plekjes van eigen land in te sturen. Met de beste inzendingen worden de korte introductiefilmpjes tussen de liedjes, waarmee de 41 deelnemers worden geïntroduceerd, in elkaar gezet.

Normal_rss_entry-286037

Iedereen vanaf 13 moet nu mondkapje op in publieke binnenruimtes


Lange tijd hield het kabinet een mondkapjesplicht voor mensen in openbare ruimtes af, omdat de experts waarop de ministers zich baseren zeiden dat ze weinig nut hadden. Eind september werd het dragen ervan "een dringend advies" en weer later werd alsnog een verplichting aangekondigd. Die verplichting gaat dinsdag in.

Normal_rss_entry-285712

Mark Rutte: geen uitzondering voor Youp van 't Hek


Een uitzondering op de publieksgrootte tijdens de Oudejaarsconference van Youp van 't Hek zit er volgens premier Mark Rutte niet in. "Dat gaat niet. Ik zou het dolgraag doen, Youp, maar dat kan ik niet doen", zei Rutte vrijdag voor de camera van Beau.

Normal_rss_entry-285744

DeLaMar Theater viert tienjarig bestaan in stilte


Het DeLaMar Theater in Amsterdam heeft zaterdag gevierd dat het precies tien jaar geleden voor het eerst de deuren opende. Vanwege de coronacrisis zijn er echter geen festiviteiten.

Normal_rss_entry-285656

BNNVARA: Oudejaarsconference is speciaal nationaal evenement


De jaarlijkse Oudejaarsconference is volgens BNNVARA een "speciaal nationaal evenement". Om die reden vragen de omroep, BNNVARA, Koninklijk Theater Carré en productiehuis Hekwerk de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland een uitzondering te maken en meer dan dertig man publiek toe te laten bij de opname van de eindejaarsshow van Youp van 't Hek i...

Normal_rss_entry-285618

Trijntje geeft onlinekerstconcert met Jazz Orchestra


Trijntje Oosterhuis geeft samen met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw een onlinekerstconcert. Het evenement, waar mensen een kaartje voor kunnen bestellen, is op 23 december.

Normal_rss_entry-285578

Levi van Kempen en André Dongelmans te horen als dieren in film


Levi van Kempen, Barbara Sloezen en Luizenmoeder-ster André Dongelmans zijn binnenkort te horen in de nieuwe bioscoopfilm Cats & Dogs: Slaan de pootjes ineen!. Van Kempen spreekt de stem in van de hond Roger, Sloezen is de kat Gwen en Dongelmans leent zijn stem aan de papegaai Pablo.

Normal_rss_entry-285063

Matthijs van Nieuwkerk wordt moderator op online ITA-avond


Matthijs van Nieuwkerk wordt de moderator en interviewer op een livestreamavond van Internationaal Theater Amsterdam (ITA) op 29 november. Het gaat om een speciale avond van Sign of the Times, waarin aan de hand van theater en debat maatschappelijke thema's worden besproken en geanalyseerd.

Normal_rss_entry-285431

GTST-actrice naast Vajèn van den Bosch in musicalshow


Oud-GTST-actrice Annefleur van den Berg en Kinky Boots-ster Elindo Avastia zijn toegevoegd aan het theaterconcert Stayin' Alive Disco Fever. Dat heeft producent De Graaf en Cornelissen donderdag bekendgemaakt.

Normal_rss_entry-285474

'Zet in op bezoekers die waarde toevoegen aan Amsterdam'


Door onder meer belasting te heffen voor dagbezoek, het verbieden van particuliere vakantieverhuur in de hele stad en het invoeren van een vliegtaks voor zogenoemde 'pretvluchten' kan Amsterdam na de coronacrisis een ander soort toeristen trekken dan voor de pandemie het geval was. Dat staat in een advies van amsterdam&partners, dat zich bez...

Normal_rss_entry-285495

Pathé draait vanaf maandag Maradona-documentaire weer


Bioscoopketen Pathé draait vanaf maandag als eerbetoon in zes zalen in de Randstad de documentaire Maradona van regisseur Asif Kapadia. Dat heeft het bedrijf donderdag bekendgemaakt. Maradona overleed woensdag op 60-jarige leeftijd.

Normal_rss_entry-285497

Koning en gezin vieren Koningsdag 2021 in Eindhoven


Koning Willem-Alexander woont op dinsdag 27 april 2021 met zijn gezin en leden van de koninklijke familie de viering bij van Koningsdag in Eindhoven. Dat meldt de Rijksvoorlichtingsdienst.

Normal_rss_entry-285477

Gommers: sla kerst maar een jaartje over


Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care en OMT-lid, heeft als boodschap voor Nederland om kerst maar een jaartje over te slaan. Het is volgens hem nog te vroeg om de coronamaatregelen rond de kerstdagen te versoepelen, zei hij in gesprek met Sven Kockelmann in het programma 1 op 1 (NPO Radio 1).

Normal_rss_entry-285523

Kamer steekt geen stokje voor invoering mondkapjesplicht


Niets staat de invoering van de mondkapjesplicht op 1 december nog in de weg. De Tweede Kamer had tot donderdag om een stokje te steken voor de nieuwe coronamaatregel, maar deed dat niet.

NRG Interview

Interactief buitenspelen: het beste van twee werelden

Normal_yalp1


Hoe krijg je kinderen die het liefst de hele dag spelletjes spelen op hun tablet of computer zover dat zij weer buiten gaan spelen? Yalp (‘play’ achterstevoren) ontwierp de...

NRG Van onze klanten