Nationale Recreatiegids

NRG Cultuur nieuws

Normal_rss_entry-330856

Museum Voorlinden viert eerste lustrum met Picasso en Giacometti


Museum Voorlinden in Wassenaar heeft zaterdag een tentoonstelling over Pablo Picasso (1881-1973) en Alberto Giacometti (1901-1966) geopend. Het museum viert zijn vijfjarig bestaan met de expo over de wereldberoemde kunstkameraden.

Normal_rss_entry-330857

'Rembrandt van de muziek' Sweelinck week lang herdacht


Het is 400 jaar geleden dat de Nederlandse componist Jan Pieterszoon Sweelinck overleed. De invloedrijke musicus, die ook organist, clavecinist, belangrijk leermeester en organisator van muziekevenementen was, wordt gememoreerd met een festival van een week, op verscheidene locaties.

Normal_rss_entry-330795

Chileens theatergezelschap maakt tournee door Nederland


Het Chileense theatergezelschap La Llave Maestra speelt de komende twee weken de nieuwe voorstelling Pareidolia in diverse Nederlandse theaters. Dat heeft impresariaat Vanaf2 vrijdag bekendgemaakt.

Normal_rss_entry-330792

Expositie over Bassie & Adriaan stopt eind oktober definitief


De expositie over het werk en leven van de broers Bas en Aad van Toor, beter bekend als Bassie & Adriaan, sluit na de herfstvakantie definitief de deuren. Op zondag 24 oktober komt er een eind aan de meest succesvolle tentoonstelling uit de geschiedenis van het Museum Vlaardingen. Dat maakte het museum vrijdag bekend.

Normal_rss_entry-330704

Youp gaat voorstellingen spelen voor rechtszaak tegen Sywert


Youp van 't Hek gaat benefietvoorstellingen spelen om de rechtszaak tegen Sywert van Lienden en zijn zakenpartners over hun omstreden mondkapjesdeal te bekostigen. Dat heeft advocaat Peter Plasman donderdag gemeld in het programma Jinek.

Normal_rss_entry-330747

Kerstvoorstelling Margreet Dolman dit jaar in De Kleine Komedie


De populaire eindejaarsshow van Paul Haenen en zijn alter ego's Margreet Dolman en dominee Gremdaat is dit jaar te zien in theater De Kleine Komedie in Amsterdam. De cabaretier speelt de voorstelling op 17 en 18 december in het theater. De kaartverkoop gaat vrijdag van start, heeft Haenen bekendgemaakt.

Normal_rss_entry-330632

Voltallige cast bioscoopfilm Stromboli van Michiel van Erp bekend


De cast van de bioscoopfilm Stromboli van regisseur Michiel van Erp is bekendgemaakt. Elise Schaap, onlangs genomineerd voor een Gouden Kalf, speelt de hoofdrol. Voor de andere rollen is een deels internationale cast gevonden. Onder anderen Pieter Embrechts, Tim McInnerny (Notting Hill), Anna Chancellor (The Crown), Taz Munya, Christian Hillborg...

Normal_rss_entry-330540

Regisseurs ANNE+: film is veel 'queerder' dan serie


De bioscoopfilm van ANNE+ heeft dezelfde energie als de serie, maar is "net een tikkie meer queer", aldus regisseurs Valerie Bisscheroux (27) en Maud Wiemeijer (28). De twee hebben, samen met maker en hoofdrolspeler Hanna van Vliet, de populaire lhbti-serie naar het witte doek gebracht. "We willen de mensen laten zien: zo kan je ook liefhebben e...

Normal_rss_entry-330538

Verhoeven had ophef over Maria-dildo Benedetta niet verwacht


Dat de seksscène met het Mariabeeldje zo veel ophef zou veroorzaken, had regisseur Paul Verhoeven (83) totaal niet verwacht. In zijn nieuwe film Benedetta, die vanaf vandaag in de bioscoop draait, wordt het voorwerp gebruikt als dildo. "Wij als makers vonden het vooral een erg komische scène", zegt de regisseur tegen het ANP.

Normal_rss_entry-330331

Festival Cinekid op ruim 30 plekken in het land


Het kinderfilm- en mediafestival Cinekid speelt zich dit jaar af op ruim dertig locaties in het land. De hoofdlocatie, Pathé Amsterdam Noord, is nieuw dit jaar. Hier vind je onder meer het MediaLab, een 1200 vierkante meter grote digitale speeltuin met interactieve kunstinstallaties, games, apps en workshops.

Normal_rss_entry-330299

Nederlandse musical Murder Ballad gaat naar België


De Nederlandse versie van de musical Murder Ballad zal volgend jaar in België te zien zijn. De voorstelling zal in augustus 2022 in Antwerpen in première gaan. Dat heeft producent STENT Producties dinsdag bekendgemaakt.

Normal_rss_entry-330265

Guus Hiddink opent Korea-expo in Leeuwarden


Oud-voetbaltrainer Guus Hiddink, ooit succesvol bondscoach van het Zuid-Koreaanse voetbalteam en nu ereburger van het Aziatische land, opent op 15 oktober de tentoonstelling KOREA Poort naar een rijk verleden in Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden.

Normal_rss_entry-330388

Viggo Waas maakt met Peter Heerschop voorstelling over sport


Viggo Waas keert in november weer terug op het podium. De 59-jarige cabaretier zal op 21 november in theater De Kleine Komedie in Amsterdam een avond verzorgen met zijn vriend en collega Peter Heerschop. In De Weg naar de Spelen vertellen zij over hun ervaringen bij de diverse Olympische Spelen die zij meemaakten.

Normal_rss_entry-330062

Soldaat van Oranje en Turks Fruit eenmalig te zien op witte doek


Soldaat van Oranje en Turks Fruit, de twee grootste Nederlandse hits van regisseur Paul Verhoeven, zijn eenmalig weer te zien op het witte doek. De twee klassiekers worden in het weekend van 23 en 24 oktober vertoond in de grote zaal van bioscoop Tuschinski in Amsterdam.

Normal_rss_entry-330070

Verlinde: NPO-show Van Nieuwkerk in Ziggo Dome is dubieus


Het is vreemd dat de muzikale NPO-talkshow van Matthijs van Nieuwkerk een groot commercieel concert in de Ziggo Dome mag organiseren. Dat stelde showbizzexpert en musicalproducent Albert Verlinde dit weekend in Shownieuws.

Normal_rss_entry-330090

Langverwachte speelfilm ANNE+ beleeft wereldpremière in Eye


Het langverwachte bioscoopvervolg op hitserie ANNE+ beleeft vanavond de wereldpremière in bioscoop Eye in Amsterdam. De hoofdrolspelers en crew zullen hierbij aanwezig zijn.

NRG Interview

Interactief buitenspelen: het beste van twee werelden

Normal_yalp1


Hoe krijg je kinderen die het liefst de hele dag spelletjes spelen op hun tablet of computer zover dat zij weer buiten gaan spelen? Yalp (‘play’ achterstevoren) ontwierp de...

NRG Van onze klanten