Nationale Recreatiegids

NRG Cultuur nieuws

Normal_rss_entry-320566

De Nog Grotere Slijmfilm bekroond met Gouden Film


Ook het vervolg op de succesvolle film De Grote Slijmfilm is een hit. De sequel heeft binnen drie weken meer dan 100.000 bezoekers getrokken en is dus bekroond met een Gouden Film. Dat maakte distributeur Splendid Film vrijdag bekend.

Normal_rss_entry-320546

Herman van Veen viert nieuw record van 561 Carré-optredens


Cabaretier Herman van Veen heeft donderdagavond zijn 561e solovoorstelling in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam gespeeld. De 76-jarige artiest is sinds vijf shows de nieuwe recordhouder en dat werd donderdag gevierd. Het oude record stond op naam van Toon Hermans, die in totaal 556 keer solo op het iconische podium stond.

Normal_rss_entry-320457

Fast & Furious 9: eerste film na corona met 400.000 bezoekers


Het negende deel in de succesreeks Fast & Furious heeft in Nederland meer dan 400.000 bezoekers getrokken. Dat heeft distributeur Universal Pictures donderdag bekendgemaakt. Fast 9 is daarmee de eerste film die dit aantal behaald heeft sinds de laatste coronalockdown van de bioscopen.

Normal_rss_entry-320396

KRO-NCRV zet de Westerkerk in Amsterdam in regenboogkleuren


KRO-NCRV verlicht vanaf vandaag de Westerkerk in Amsterdam, gelegen naast het Homomonument, in regenboogkleuren. Hiermee wil de omroep op een grootse manier steun uitspreken aan de gaycommunity. De speciale verlichting blijft te zien tijdens de Pride Amsterdam.

Normal_rss_entry-320088

Paleis Het Loo pas medio 2022 weer open


De vernieuwing en verbouwing van Paleis Het Loo in Apeldoorn duurt langer dan voorzien. Het was de bedoeling dat het paleis dit jaar de deuren weer zou openen voor publiek na drie jaar bouwwerkzaamheden. Het paleis meldt nu op Facebook dat de heropening medio 2022 zal zijn. Kortgeleden is begonnen met het opnieuw inrichten en afwerken van tienta...

Normal_rss_entry-320104

Unesco: Neder-Germaanse limes toegevoegd aan werelderfgoedlijst


Het Werelderfgoedcomité van Unesco heeft de Neder-Germaanse limes dinsdag op de werelderfgoedlijst geplaatst. Dit is een gedeelte van de Romeinse limes in Nederland en Duitsland en maakt deel uit van de veel grotere grens van het Romeinse Rijk in Europa en Noord-Afrika. Hier stonden al delen van op de werelderfgoedlijst. De lijst telt in totaal ...

Normal_rss_entry-319967

Koloniën van Weldadigheid en Nieuwe Waterlinie op Unesco-lijst


VN-organisatie Unesco heeft de De Koloniën van Weldadigheid en de Nieuwe Hollandse Waterlinie maandag op de werelderfgoedlijst gezet. Op de lijst staan 1100 objecten, werken, natuurgebieden en voorwerpen, waaronder twaalf uit Nederland. Omdat het comité van de Verenigde Naties vorig jaar niet kon samenkomen vanwege het coronavirus, zijn nu twee ...

Normal_rss_entry-319782

Bert Visscher gaat in september eindelijk voor 100e keer Carré


De Groningse cabaretier Bert Visscher gaat half september eindelijk voor de honderdste maal een avond in Theater Carré in Amsterdam staan. De 60-jarige komiek stond op het punt de mijlpaal te behalen toen half maart 2020 alle theaters moesten sluiten vanwege de coronapandemie.

Normal_rss_entry-319742

Kunstmuseum in Den Haag op de mindfulness-toer


Het Kunstmuseum in Den Haag gaat vanaf nu op de "mindfulness-toer", zo meldt het. Met 'oortjes' op, en daardoor afgesloten van anderen, kan de bezoeker door het museum dwalen en willekeurig kunstwerken of de onderdelen van het door architect H.P. Berlage ontworpen museumgebouw uitkiezen om naar te kijken. Een stem stelt dan vragen waardoor hij o...

Normal_rss_entry-319463

Bassie & Adriaan-tentoonstelling blijft te zien tot eind oktober


De expositie over het leven en werk van de broers Bas en Aad van Toor, beter bekend als Bassie & Adriaan, blijft tot 31 oktober te zien in Museum Vlaardingen. De tentoonstelling opende eind 2020 de deuren. Door de coronacrisis mocht elke dag maar een beperkt aantal bezoekers de collectie zien. Ook was het museum langere tijd gesloten.

Normal_rss_entry-319372

Museumschip kunstenaar Jean Tinguely twee dagen in Amsterdam


In augustus is twee dagen lang een varend museum gewijd aan kunstenaar Jean Tinguely te bekijken in Amsterdam. De actie is bedoeld om het 25-jarig bestaan van het Tinguely-museum in het Zwitserse Bazel te vieren.

Normal_rss_entry-319217

Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman samen het theater in


Schrijvers Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman duiken samen het theater in. De mannen maken een voorstelling over de avonturen die ze beleefden toen ze jaren geleden door het land reisden en pannenkoeken bakten en verkochten vanuit een caravan. De voorstelling met de titel De Pannekoekencaravan gaat op 28 september in première in De Kleine K...

Normal_rss_entry-319103

Fast & Furious 9 blijft best bezochte film in Nederland


Het negende deel in de succesreeks Fast & Furious blijft volle zalen trekken. De actiefilm trok sinds de release begin juli in Nederland al meer dan 320.000 bezoekers. Dat heeft distributeur Universal Pictures International dinsdag bekendgemaakt.

Normal_rss_entry-319114

Eerste Nederlandse Anne Frankfilm al in september in de bios


De nieuwe film Mijn Beste Vriendin Anne Frank is al vanaf 9 september in de Nederlandse bioscopen te zien. Distributeur Dutch FilmWorks zou de film oorspronkelijk pas in oktober uitbrengen, maar heeft besloten de première te vervroegen. Dat maakte DFW dinsdag bekend.

Normal_rss_entry-319046

Arcadis en Fugro gaan Amsterdamse kademuren en bruggen herstellen


Advies- en ingenieursbureau Arcadis en bodemonderzoeker Fugro gaan zich komende jaren bezighouden met het herstel van bruggen en kademuren in het centrum van Amsterdam. Met de nieuwe opdracht is per samenwerkingspartner naar schatting 30 miljoen euro gemoeid, melden de beursgenoteerde ondernemingen.

Normal_rss_entry-318969

The War on Drugs op 22 april naar Ziggo Dome


The War on Drugs komt op vrijdag 22 april naar de Amsterdamse Ziggo Dome. De Amerikaanse indierockband maakte maandag ook bekend met een nieuw album te komen.

NRG Interview

Interactief buitenspelen: het beste van twee werelden

Normal_yalp1


Hoe krijg je kinderen die het liefst de hele dag spelletjes spelen op hun tablet of computer zover dat zij weer buiten gaan spelen? Yalp (‘play’ achterstevoren) ontwierp de...

NRG Van onze klanten