Nationale Recreatiegids

NRG Cultuur nieuws

Normal_rss_entry-345805

VI Vandaag start vanaf vanavond een half uur eerder met opnames


De opnames van Talkshow VI Vandaag beginnen vanaf donderdagavond een half uur eerder. Dat vertelde Wilfred Genee donderdag in Ook Goeiemorgen op Radio Veronica. Daardoor kan het publiek de hele uitzending bijwonen. De uitzending op televisie begint wel op het gebruikelijke tijdstip.

Normal_rss_entry-345779

Sanne Wallis de Vries gaat tóch haar theatertour afmaken


Sanne Wallis de Vries gaat haar theatertour Kom. toch afmaken. Eerder deze week zei de comédienne dat het onder de voorwaarden waaraan theaters sinds de heropening van de cultuursector moeten voldoen onmogelijk was te spelen, maar daar komt ze nu van terug.

Normal_rss_entry-345767

VSCD: uur langer open maakt voor culturele sector een groot verschil


Voor de culturele sector maakt een sluitingstijd van 23.00 uur in plaats van 22.00 uur uit, omdat theaters zo meer voorstellingen kunnen draaien. Dat zegt een woordvoerder van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD). Bovendien kunnen voorstellingen dan doordeweeks later beginnen, zodat het publiek gemakkelijker na werk naa...

Normal_rss_entry-345750

Diederik Hummelinck (73) overleden, stond aan de wieg van talloze grote namen


Voormalig theaterproducent en impresario Diederik Hummelinck is woensdag op 73-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan alzheimer en heeft "afscheid genomen van het leven," heeft Korthals Stuurman Theaterbureau, dat voortkwam uit zijn bureau Hummelinck Stuurman, bekendgemaakt.

Normal_koti-214509_1280

Nationaal slavernijmuseum in Amsterdam komt steeds een stapje dichterbij


Amsterdam zet grote stappen op weg naar een nieuw nationale slavernijmuseum in onze stad. 3 kwartiermakers stellen een ondernemingsplan op. Ook zijn er 9 locaties voor nieuwbouw van het museum in beeld. Dit meldt de gemeente Amsterdam.

Normal_rss_entry-345693

Famke Louise: Ali B heeft mij nooit misbruikt


Famke Louise heeft geen vervelende dingen meegemaakt met haar voormalige manager Ali B. Dat vertelt de zangeres woensdagavond in reactie op een video van juicekanaal Roddelpraat. Daarin liet presentator Dennis Schouten een nummer van haar horen waaruit volgens hem kan worden opgemaakt dat Famke Louise door de rapper is misbruikt.

Normal_rss_entry-345622

Journalist Hummie van der Tonnekreek, 'moeder' van Big Brother, overleden


Journalist en eindredacteur Hummie van der Tonnekreek is op 19 januari op 76-jarige leeftijd overleden. Dat heeft goede vriend en televisieproducent Gijs van Dam woensdag namens de familie bekendgemaakt. Zij overleed aan de gevolgen van longkanker. Van der Tonnekreek werd vooral bekend bij het grote publiek toen zij in 1999 hoofdredacteur werd v...

Normal_rss_entry-345621

Na BOOS-uitzending 60 meldingen bij meldpunt Mores, ook over andere shows


Sinds de BOOS-aflevering over The Voice of Holland van afgelopen donderdag, zijn er bij het meldpunt Mores voor de culturele en creatieve sector van grensoverschrijdend gedrag zestig meldingen gekomen. De helft van deze meldingen "kan leiden tot een strafrechtelijk onderzoek", zegt staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media).

Normal_violins-1838390_1920

Klassieke muzieksector krijgt week lang een booster bij NPO Radio 4


NPO Radio 4 geeft Nederlandse (zzp-)musici een extra groot podium met de themaweek Booster Klassiek. Van maandag 31 januari tot en met vrijdag 4 februari staan zoveel mogelijk musici en ensembles de hele dag door vol in de schijnwerpers van dé Nederlandse klassieke muziekzender. Dit meldt NPO Radio 4. 

Normal_rss_entry-345607

Marco Borsato zijn tegels en ereplaquette bij GelreDome zijn weggehaald


Stadion GelreDome in Arnhem heeft woensdagochtend tegels met daarop de naam van zanger Marco Borsato en een ereplaquette aan de muur weg laten halen. Dat is volgens een woordvoerster gebeurd omdat Borsato beschuldigd wordt van seksueel grensoverschrijdend gedrag tegenover minderjarige kandidaten van The Voice. Borsato ontkent de beschuldigingen.

Normal_rss_entry-345578

Ali B legt gedurende het onderzoek bij The Voice al zijn werkzaamheden neer


Ali B legt gedurende het onderzoek naar de misstanden achter de schermen bij The Voice of Holland al zijn activiteiten neer. Dat laat SPEC., het managementbureau van Ali B en zijn vrouw, weten in een verklaring op Instagram.

Normal_wishful_singing_2

Zangeressen Wishful Singing en Aart Bergwerff presenteren nieuwe cd


Op zondagmiddag 30 januari om 15.00 uur presenteren vocaal ensemble Wishful Singing en organist Aart Bergwerff hun nieuwe cd Canto Ostinato in de Grote Kerk van Breda. De zangeressen en organist nodigen bezoekers uit om op een matje of stoel plaats te nemen onder het indrukwekkende kunstwerk Museum of the Moon om zo het meditatieve en tijdloze e...

Normal_rss_entry-345521

Musical Sound of Music gaat door, Aladdin en Soldaat van Oranje nog niet


De musicals The Sound of Music en Hij gelooft in mij zullen deze week worden hervat. Ook de voorstellingen Titanic en The Rocky Horror Show zijn op korte termijn weer in de theaters te zien. Grotere musicals als Aladdin, Soldaat van Oranje en Tina kunnen met de huidige restricties nog niet worden gespeeld.

Normal_rss_entry-345481

Albert Verlinde heeft spijt van 'belachelijke uitspraken' en biedt Tan excuses aan


Albert Verlinde heeft zijn excuses aangeboden aan Humberto Tan voor de uitspraken die hij ruim een week geleden deed in het programma Shownieuws. Verlinde beschuldigde Tan van mogelijk grensoverschrijdend gedrag ten tijde van Tans talkshow RTL Late Night, die van 2013 tot 2019 op de buis was.

Normal_rss_entry-345489

Özcan Akyol ontvangt voor Onze Man in Deventer opnieuw de Nachtwacht Award


Het NPO Radio 1-programma Onze Man in Deventer heeft opnieuw de Nachtwacht Award voor beste nachtprogramma gewonnen. De show kreeg de meeste stemmen van het publiek, is dinsdag bekendgemaakt in het NPO Radio 2-programma De Staat van Stasse.

Normal_virus-4931041_640

Cultuursector gedeeltelijk open, dit zijn de beperkende maatregelen


Theaters, bioscopen en concertzalen kunnen vanaf woensdag 26 januari weer gedeeltelijk open tot 22.00 uur. Wel gelden hier een aantal beperkende maatregelen, zoals het tonen van een coronatoegangsbewijs, 1,5 meter afstand en een mondkapjesplicht bij het lopen. Ook musea en monumenten kunnen weer open en hierbij geldt naast vertoon van het corona...

NRG Interview

Interactief buitenspelen: het beste van twee werelden

Normal_yalp1


Hoe krijg je kinderen die het liefst de hele dag spelletjes spelen op hun tablet of computer zover dat zij weer buiten gaan spelen? Yalp (‘play’ achterstevoren) ontwierp de...

NRG Van onze klanten