Nationale Recreatiegids

NRG Cultuur nieuws

Normal_rss_entry-308476

Bevrijdingsdag afgesloten met 5 meiconcert vanuit Carré


De viering van Bevrijdingsdag is woensdag traditiegetrouw afgesloten met het 5 meiconcert. Ook dit jaar was dat vanwege de coronamaatregelen niet op de Amstel, maar in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Het concert was, zonder publiek, rechtstreeks te zien op televisie.

Normal_rss_entry-308401

Festival Classique in Den Haag opnieuw afgelast


Festival Classique, een jaarlijks evenement voor klassieke muziek op verschillende locaties in Den Haag, wordt uitgesteld naar juni 2022. Het is het tweede jaar op rij dat het festival, dat volgende maand zou plaatsvinden, door de coronamaatregelen niet kan doorgaan. Een van de producties van het festival is de laatste jaren onder meer een opera...

Normal_rss_entry-308419

Cultuursector: gebruik toegangstesten onder voorwaarden


De cultuurbranche vindt testbewijzen voor concerten, voorstellingen en festivals een goede tijdelijke maatregel. De toegangstesten zijn in te zetten tijdens periodes waarin het besmettingsrisico hoog is en om eerder de 1,5 metermaatregel te kunnen loslaten, laat de taskforce culturele en creatieve sector weten.

Normal_rss_entry-308375

'Steun voor versoepelingen, maar nu pas op de plaats'


Het versoepelen van de coronamaatregelen waardoor onder meer de winkels en de terrassen onder voorwaarden weer open zijn, kan op steun rekenen. Maar de handen gaan niet op elkaar voor verdere versoepelingen, concludeert I&O Research uit het maandelijkse draagvlakonderzoek naar de coronamaatregelen in opdracht van de NOS.

Normal_rss_entry-308371

Veel lof voor ontroerende speech André van Duin


De toespraak die André van Duin dinsdag op de Dam hield na de Nationale Herdenking, krijgt veel lof op sociale media. Velen zijn geëmotioneerd door de woorden van de presentator en de handkus die hij na afloop hoogstwaarschijnlijk naar zijn vorig jaar overleden echtgenoot Martin blies.

Normal_rss_entry-308203

Weer tientallen evenementen in het kader van Na de Dam


In 64 gemeenten en steden zijn dinsdagavond, direct na de Nationale Dodenherdenking, in totaal 82 speciale, daaraan gerelateerde voorstellingen en evenementen.

Normal_rss_entry-308075

Albert Verlinde wees zingende rol in The Passion af


Albert Verlinde heeft ooit de rol van Petrus in The Passion afgeslagen. De presentator durfde niet door te zetten omdat hij dan ook moest zingen, vertelde hij aan Lex Gaarthuis in het programma De 10 Van op Radio 10.

Normal_rss_entry-308017

Georgina Verbaan en Hadewych Minis te zien in ANNE+-film


Anna Drijver, Hadewych Minis en Georgina Verbaan hebben een rol bemachtigd in de bioscoopfilm die volgt op de serie ANNE+.

Normal_rss_entry-307983

Geen verdere versoepelingen coronaregels vanaf 11 mei


De verdere versoepelingen van de coronaregels die mogelijk vanaf 11 mei zouden ingaan, zoals het openen van sportscholen en dierentuinen, laten langer op zich wachten. Het kabinet vindt het aantal opnames van coronapatiënten in ziekenhuizen en op ic's nu nog te hoog, laat de Rijksvoorlichtingsdienst weten.

Normal_rss_entry-307938

Cabaretier Viggo Waas getroffen door herseninfarct


Cabaretier en acteur Viggo Waas is vijf weken geleden getroffen door een herseninfarct. Dat heeft zijn management vrijdag bevestigd. Het gaat naar omstandigheden goed met de 59-jarige Waas.

Normal_rss_entry-307903

Film met Bilal Wahib komt half juli in de bioscopen


Meskina, een nieuwe bioscoopfilm met Maryan Hassouni, Soundos el Ahmadi en Bilal Wahib, zal half juli in de Nederlandse bioscopen te zien zijn. De nieuwe releasedatum staat vermeld op de lijst van de Nederlandse filmsector.

Normal_rss_entry-307895

Vrijthofconcerten André Rieu gaan weer niet door


De concerten van André Rieu op het Vrijthof in Maastricht gaan weer niet door. Dat maakte de organisatie vrijdag bekend. Vorig jaar werden de concerten, die vrijwel de hele maand juli vullen, vanwege de coronacrisis ook al afgezegd.

Normal_rss_entry-307893

Soof 3 en Anne Frank-film in najaar in de bioscoop


Het derde deel in de succesvolle filmreeks Soof zal pas in het najaar in de bioscoop te zien zijn. Distributeur Dutch FilmWorks maakte vrijdag bekend de komedie half september uit te willen brengen.

Normal_rss_entry-307717

Kinepolis ontving ook in eerste kwartaal veel minder bezoekers


De Belgische uitbater van bioscopen Kinepolis heeft ook in het eerste kwartaal van 2021 een fractie van het normale aantal bezoekers ontvangen. Door lockdownmaatregelen om coronabesmettingen te voorkomen bleven de meeste bioscopen de afgelopen periode dicht. In onder meer Nederland en België was dat het hele kwartaal het geval.

Normal_rss_entry-307756

Van Rossems terug op tv met nieuwe reeks stadsbezoeken


Maarten van Rossem trekt binnenkort weer samen met zijn zus Sis en zijn broer Vincent door het land. Vanaf mei zijn de Van Rossems zes weken lang op televisie te zien in een nieuwe reeks Hier zijn de Van Rossems.

Normal_rss_entry-307583

De beentjes van Sint-Hildegard best bekeken tv-film sinds 2002


De beentjes van Sint-Hildegard is de best bekeken film op televisie sinds de start van het bijhouden van kijkcijfers in 2002. Dat meldt Stichting KijkOnderzoek. De film werd dinsdagavond, op Koningsdag, op NPO 1 door 2,53 miljoen mensen bekeken.

NRG Interview

Interactief buitenspelen: het beste van twee werelden

Normal_yalp1


Hoe krijg je kinderen die het liefst de hele dag spelletjes spelen op hun tablet of computer zover dat zij weer buiten gaan spelen? Yalp (‘play’ achterstevoren) ontwierp de...

NRG Van onze klanten