Nationale Recreatiegids

NRG Cultuur nieuws

Normal__sexual_healing___romana_vrede___hnt_._foto__gordon_meuleman

'Ik vertrek' en Pasolini-film 'Teorema' vormen basis nieuwe voorstelling HNT


Voor de voorstelling Sexual Healing van Het Nationale Theater heeft regisseur Jeroen De Man zich laten inspireren door tv-format Ik vertrek en de film Teorema (1968) van Pier Paolo Pasolini. Voor het stuk worden video-opnames gemaakt in Frankrijk. De voorstelling gaat zaterdag 12 oktober in première in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Dit ...

Normal_rss_entry-214057

NPO-serie Stanley H. in première op Film Festival


De nieuwe dramaserie Stanley H. van de NPO gaat op zaterdag 5 oktober in première op het Nederlands Film Festival (NFF) in Utrecht. Op het programma van de eerste editie van de NPO Start Premièredag staat ook de voorpremière van de film De Belofte van Pisa van Norbert ter Hall. Dat is tevens de slotfilm van het filmfestival.

Normal_rss_entry-213994

Doris Baaten speelt president in musical Annie


Doris Baaten gaat de rol van president Roosevelt spelen in de musical Annie. Dat maakte de Theateralliantie maandag bekend. Het is voor het eerst in de opvoeringsgeschiedenis van de musical Annie dat de rol van de president vertolkt wordt door een vrouw.

Normal_een_groep_vrijwilligers_op_een_van_de_torens_van_de_kathedrale_basiliek__klim_naar_het_licht__juli_2019__koepel_kathedraal_haarlem_

Groot succes Kathedraal Haarlem: 'Klim naar het licht’ verlengt tot eind september


De toren- en gewelventocht Klim naar het licht in de KoepelKathedraal van Haarlem wordt vanwege de massale toeloop verlengd tot en met 30 september. Sinds de start op 1 mei zijn 35.000 kaarten verkocht. De verlenging van het evenement is mogelijk dankzij de inzet van inmiddels 250 vrijwilligers. Dit meldt de Stichting Kathedrale Basiliek Sint Bavo.

Normal_rss_entry-213995

The Lion King in Amsterdam in première


In de Amsterdamse bioscoop Tuschinski is de Nederlandse versie van The Lion King in première gegaan. De gehele Nederlandse cast van de musical The Lion King was ook bij de filmvertoning.

Normal_rss_entry-213917

Pentekening Bennie Jolink in Rijksmuseum


Bezoekers van het Rijksmuseum kunnen deze zomer een beetje høken. Een pentekening van Normaal-zanger Bennie Jolink is sinds maandag te bewonderen in het Amsterdamse museum. De tekening maakt deel uit van de expositie Lang Leve Rembrandt.

Normal_rss_entry-213913

Rembrandt-navolgers pronken in Rijksmuseum


In de tuin van het Amsterdamse Rijksmuseum kwamen maandagochtend honderden mensen uit binnen- en buitenland bijeen voor de opening van 'hun expositie' Lang Leve Rembrandt. Zij behoorden tot de 693 gelukkigen wiens inzendingen een plek hebben bemachtigd in de zomertentoonstelling, waar tot en met 15 september 575 kunstwerken zijn te zien.

Normal_rss_entry-213703

Nieuwe Kerk begonnen aan reis in de tijd


De Nieuwe Kerk in Amsterdam heeft zaterdag de deuren geopend voor de zomerexpositie Reis in de tijd. De hele kerk is open voor het publiek, ook bijzondere plekken zoals de Kerkmeesterskamer en de ruimte achter het grootste historische orgel van Nederland.

Normal_textielmuseum_tilburg__era-collectie__mae_engelgeer

TextielMuseum komt met Bauhaus-collectie van Mae Engelgeer


Het TextielMuseum in Tilburg grijpt de viering van honderd jaar Bauhaus aan voor een samenwerking met textielontwerper Mae Engelgeer. Geïnspireerd door de museumcollectie en het gedachtegoed van het Bauhaus ontwierp ze een moderne collectie tafelgoed voor het label by TextielMuseum. Dit meldt het TextielMuseum.

Normal_rss_entry-213861

Feestje vieren op Rembrandts verjaardag


Rembrandt van Rijn zou maandag 413 jaar oud zijn geworden. Museum Het Rembrandthuis viert dat met een festival in de straat waar het voormalige woonhuis van de zeventiende-eeuwse meester staat. Hier kunnen bezoekers zelf in de huid van Rembrandt kruipen in diverse workshops of kunstenaars in actie zien. Ook zijn er kraampjes en muziek.

Normal_rss_entry-213571

Daniël Lohues op tournee met Holland Baroque


Daniël Lohues en Holland Baroque gaan samen op tournee. Tussen 12 en 30 oktober reizen ze langs de Nederlandse podia met een programma waarin Johann Sebastian Bach een grote rol speelt.

Normal_bevrijsingsmuseum__groesbeek___koepel

Speciale activiteiten laatste week Bevrijdingsmuseum Groesbeek


Op 31 juli 2019 sluit het Bevrijdingsmuseum in Groesbeek na 32 jaar definitief de deuren. Na een korte tijdelijke sluiting wegens de verhuizing naar het nieuwe gebouw in augustus, zal het museum op hetzelfde terrein in september 2019 de deuren openen onder de nieuwe naam Vrijheidsmuseum. In de laatste week van juli organiseert het museum diverse...

Normal_peter_kuipers_munneke_door_suzette_bousema__singer_laren_

Peter Kuipers Munneke in Singer Laren


Gelijktijdig met de tentoonstelling Weer en wind. Avercamp tot Willink, toont Singer Laren van 3 september tot en met 5 januari 2020 een presentatie over het wetenschappelijk onderzoek naar klimaatverandering door wetenschapper en weerman Peter Kuipers Munneke. Voor de presentatie werkte de meteoroloog samen met kunstenares Suzette Bousema. Dit ...

Normal_rss_entry-213586

Carré organiseert natuuravond voor prinses Irene


Theater Carré en het NatuurCollege organiseren op 16 september een speciale theateravond die in het teken van de natuur staat. De bijzondere eenmalige bijeenkomst vindt plaats in het kader van de tachtigste verjaardag van haar voorzitter, prinses Irene, in augustus.

Normal_rss_entry-213491

Molnar nieuwe artistiek leider Nederlands Dans Theater


De Canadese Emily Molnar wordt de nieuwe artistiek directeur van het Nederlands Dans Theater (NDT). Ze volgt in augustus 2020 Paul Lightfoot op, die de functie na 9 jaar naast zich neerlegt. Molnar is volgens NDT een van de meest geprezen danskunstenaars van Canada en is een bekende choreograaf.

Normal_ziekenzusters_bekijken_dc-2_ph-ako__oeverzwaluw_._schiphol_tweede_helft_jaren__30._foto_mai_-_klm_foto_historisch_archief

Let's Fly Away! Stadsarchief Amsterdam brengt 100 jaar KLM in beeld


Vanaf vandaag is er in het Stadsarchief een Amsterdam een fototentoonstelling te zien die een eeuw KLM in beeld brengt. Daarmee staat het stil bij het honderdjarig bestaan van de Koninklijke Luchtvaart Maatschappij, dat dit jaar wordt gevierd. Dit meldt Gemeente Amsterdam Stadsarchief.

NRG Interview

Het verhaal van de jonge ondernemer en de stad die durfde: hoe Joep van Gorp het eerste surrealistische doolhof van Nederland naar Tilburg haalde

Normal_doloris__meta_maze__beeld_via_doloris_


In de Tilburgse Spoorzone is een attractie geland die zich niet zomaar laat omschrijven: Doloris’ Meta Maze. Een surrealistisch doolhof, dat door het Berlijnse kunstenaarsc...