Nationale Recreatiegids

NRG Cultuur nieuws

Normal_rss_entry-397718

Culinair journalist Janny van der Heijden geopereerd aan melanoom op neus


Janny van der Heijden is geopereerd aan een melanoom op haar neus. Dat schrijft het Heel Holland Bakt-jurylid woensdag in haar column voor het tijdschrift Nouveau.

Normal_microfoon_radio_audio_geluid_muziek__1_

In de Evergreen Toplijst van de Jaren 60 staat Procol Harum wederom op één


A Whiter Shade Of Pale van Procol Harum staat opnieuw op de eerste plaats van de Evergreen Toplijst van de Jaren 60 van NPO Radio 5. The Cats weet dit jaar met maar liefst vier nummers de top 10 te behalen. De door luisteraars samengestelde lijst vormt de afsluiting van De Week van de Jaren 60 en is vrijdag 10 februari te horen van 06.00 tot 20....

Normal_rss_entry-397674

Claudia de Breij annuleert haar hele theatertournee vanwege te weinig energie


Claudia de Breij heeft haar theatertournee Vasistas, die op 22 februari zou beginnen, geannuleerd. De cabaretière laat woensdag op Instagram weten er geen energie voor te hebben en zegt behoefte te hebben aan tijd en rust.

Normal_rss_entry-397634

Horrorfilm Winnie the Pooh: Blood and Honey komt met een vervolg


De horrorfilm Winnie the Pooh: Blood and Honey krijgt een vervolg, meldt Variety. De regisseur en schrijver van de horrorfilm, Rhys Frake-Waterfield, gaat hier "aan het eind van de maand mee beginnen".

Normal_rss_entry-397637

André van Duin over chantage in talkshow Jinek: het is een naar verhaal


André van Duin vindt het feit dat hij wordt gechanteerd een "naar verhaal". Dat zei de komiek, die zaterdag aangifte deed wegens afdreiging, dinsdagavond in de talkshow Jinek.

Normal_rss_entry-397608

Legendarische comedyserie Fawlty Towers krijgt vervolg, mét John Cleese


De legendarische Britse comedyserie Fawlty Towers (1975-1979) krijgt een vervolg. Hoofdrolspeler en schrijver John Cleese keert volgens vakblad Variety terug.

Normal_rss_entry-397610

Moeder van Marcel van Roosmalen is op 91-jarige leeftijd overleden


De moeder van Marcel van Roosmalen is overleden, deelt de schrijver in zijn column voor de krant NRC. Zijn moeder, Paula van Roosmalen-Breekelmans, is 91 jaar geworden. De columnist schreef vaak over zijn moeder met dementie, in onder meer zijn columns voor het NRC en zijn boek Mijn legendarische moeder overleeft alles - Corona, dementie, eenzam...

Normal_rss_entry-397605

Film La La Land gaat als musical verder op Broadway


Er wordt een musical gemaakt van de bekroonde muziekfilm La La Land. De productie zal volgens Amerikaanse media te zien zijn op Broadway.

Normal_rss_entry-397560

Grote wens van Rijksmuseum Vermeer-tentoonstelling komt uit


Het was altijd al een grote wens van het Rijksmuseum om een overzichtstentoonstelling van Vermeer (1632-1675) te maken. "Maar die wens leek onmogelijk", aldus hoofddirecteur Taco Dibbits. Musea lenen werken van Vermeer zelden uit, omdat ze tot de topstukken in hun collecties behoren. "Maar toen The Frick Collection in New York bereid was voor he...

Normal_rss_entry-397540

Tickets concerten Beyoncé in Amsterdam bijna uitverkocht


De tickets voor de twee concerten die Beyoncé in juni van dit jaar in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam geeft, zijn zo goed als uitverkocht. Dat laat een woordvoerster van concertorganisator MOJO dinsdag desgevraagd weten aan het ANP. Dinsdagochtend stonden tienduizenden mensen in een digitale wachtrij om een kaartje te bemachtigen.

Normal_rss_entry-397494

Voorstelling maken over moeder was moeilijk voor Marlijn Weerdenburg


Marlijn Weerdenburg vond het schrijven van de voorstelling Mijn buik vol van de liefde, waarin ze vertelt over het verliezen van haar moeder terwijl ze zwanger was van haar tweede kind, "vreselijk". Dat vertelde de presentatrice, actrice en zangeres maandag bij Jinek. Na het overlijden van haar moeder kon ze niet goed bij haar gevoel door haar z...

Normal_rss_entry-397500

Radio Veronica gaat week lang uitzenden vanaf Veronicaschip


Radio Veronica keert van 11 tot en met 17 februari voor heel even terug naar het schip de Norderney, dat van 1964 tot 1974 de drijvende thuishaven van de radiozender was. Dat maakt Radio Veronica bekend via de website van de zender.

Normal_rss_entry-397505

Meer publiek in theaters, wel zorgen over energiekosten


De hoge energiekosten en inflatie maken dit een uitdagende tijd voor theaters in Nederland. Dat komt naar voren uit een rondgang van het ANP. Desondanks is er ook ruimte voor optimisme: de sector ziet dat het aantal bezoekers steeds verder toeneemt, hoewel dit nog niet op het hetzelfde niveau lijkt te zijn als voor de coronapandemie.

Normal_rss_entry-397513

Begin finaleweek De Slimste Mens trok 2,8 miljoen kijkers


De eerste aflevering van de finaleweek van De Slimste Mens is maandagavond bekeken door bijna 2,8 miljoen mensen. Dat meldt Stichting KijkOnderzoek (SKO) dinsdagochtend. Daarmee staat de kennisquiz met Maarten van Rossem en Philip Freriks bovenaan de lijst van best bekeken programma's van maandag.

Normal_rss_entry-397121

Artistiek directeur Concertgebouworkest stopt er alweer mee


Artistiek directeur van het Concertgebouworkest Ulrike Niehoff zwaait af. Ze is in januari 2021 aangetreden in deze functie en houdt er aan het einde van het lopende cultuurseizoen mee op. Waarom, dat vermeldt het in Amsterdam gevestigde orkest niet in zijn mededeling over het vertrek.

Normal_rss_entry-397150

Fans van Gladiator moeten nog zeker 1,5 jaar wachten op vervolg


Fans van Gladiator moeten nog zeker anderhalf jaar wachten voordat ze het vervolg op de film uit 2000 kunnen zien. Paramount wil de sequel van regisseur Ridley Scott in november 2024 in de bioscopen hebben, meldt filmnieuwswebsite Deadline.

NRG Interview

Concerten en evenementen in Groningse EM2 binnenkort op eigen opgewekte energie

Normal_em2-groningen-voorkant-terras-1024x683


Je hoort het tegenwoordig overal: podia die werken aan hun ecologische voetafdruk. Veel locaties zijn bezig met vergroenen door geen wegwerpplastic meer te gebruiken, te...

NRG Van onze klanten