Nationale Recreatiegids

NRG Cultuur nieuws

Normal_rss_entry-380501

Diederik Jekel theater in met tweede show


Diederik Jekel gaat opnieuw het theater in. De wetenschapsjournalist en presentator staat van 1 oktober tot en met 12 mei op het podium met de voorstelling Eerste Hulp Bij Moeilijke Onderwerpen, is vrijdag bekendgemaakt.

Normal_portrait-of-a-girl-at-the-museum-2022-08-01-04-34-58-utc__1_

14 musea en het NBTC starten samenwerkingsverband Art Alliantie


Afgelopen week werd een nieuwe campagne afgetrapt om het toerisme in de cultuursector te verbreden, versterken en de zichtbaarheid te vergroten. Het samenwerkingsverband heet de Art Alliantie en bestaat uit het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) en 14 musea. Dit meldt Pretwerk. 

Normal_rss_entry-380442

In paar dagen al miljoenen kijkers voor satirefilmpje Arjen Lubach


Het satirische item van Arjen Lubach over het Russische referendum in Oekraïne is binnen anderhalve dag vele miljoenen keren bekeken. Het filmpje heeft zeker ook Russische kijkers bereikt, vooral dankzij een bericht op Twitter van journalist Olaf Koens. Het item is in het bericht van Koens alleen al 1,1 miljoen keer bekeken. Het referendumfilmpj...

Normal_rss_entry-380354

Directeur KRO-NCRV wil Ongehoord Nederland uit het bestel


Directeur Peter Kuipers van KRO-NCRV wil dat Ongehoord Nederland per direct uit het bestel wordt gezet. Een woordvoerder van omroep KRO-NCRV bevestigt berichtgeving van de NRC hierover.

Normal_rss_entry-380372

StukTV komt met eigen app voor programma


Giel de Winter, Thomas van der Vlugt en Stefan Jurriens van het populaire YouTubekanaal StukTV lanceren een eigen app. Gebruikers van de StukTV-app, die donderdag is uitgekomen vanwege het 10-jarig bestaan van het trio, vinden er naast de video's die op YouTube verschijnen onder meer exclusieve content en extra fragmenten.

Normal_rss_entry-380351

Ronnie Flex treedt tijdens WK in Qatar op in Huis van Oranje


Ronnie Flex treedt tijdens het WK voetbal in Qatar op in het Huis van Oranje. De Johan Cruijff ArenA wordt tijdens de wereldtitelstrijd omgedoopt tot een speciale plek voor de Oranjefans omdat niet veel mensen naar Qatar kunnen afreizen.

Normal_rss_entry-380353

Spice Girls 'constant in gesprek' over reünie, maar hebben nog niks gepland


In een gesprek met de Britse BBC Radio 2 is Melanie C ingegaan op de reünieshows van de Spice Girls waar al jaren over gespeculeerd wordt. "Ik zou willen dat ik kon zeggen dat er shows aankomen, maar helaas kan ik dat niet. We willen de shows echt doen, maar ze staan gewoon nog niet gepland."

Normal_rss_entry-380178

Streamingdienst NPO Start mag verder worden uitgebreid


De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) mag streamingdienst NPO Start verder uitbreiden. Staatssecretaris Gunay Uslu van Cultuur en Media heeft daarvoor woensdag toestemming gegeven. Eerder dit jaar oordeelde de Autoriteit Consument & Markt (ACM) dat de door NPO gewenste uitbreiding beperkt effect heeft op de markten waarop NPO actief is. Ook h...

Normal_rss_entry-380090

Extra geld voor cultuur is slechts pleister op de wond volgens poppodia


De Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals (VNPF) is te spreken over de extra financiële steun voor de culturele en creatieve sector in de miljoenennota, maar directeur Berend Schans stelt dat het geld zeker niet genoeg is voor alle gestegen kosten. Schans uitte al eerder zijn zorgen over de hoge energierekening. "Dit is zeker niet de pleis...

Normal_rss_entry-380141

Acteur Gijs Naber krijgt belangrijke rol in fantasy-serie Hagen


De Nederlandse acteur Gijs Naber gaat een van de hoofdrollen spelen in de grote internationale fantasy-serie Hagen. Dat heeft producent Constantin Film woensdag bekendgemaakt. Naber is in Nederland bekend van zijn rollen in hitseries als Penoza en Judas en films als Zwartboek en Aanmodderfakker.

Normal_rss_entry-380122

Nederlands Film Festival strijkt woensdag weer neer in Utrecht


De 42e editie van het Nederlands Film Festival (NFF) gaat woensdag van start in Utrecht. De Domstad is tot en met 30 september het decor van de premières van 85 speelfilms, documentaires, korte films en animaties.

Normal_rss_entry-380127

DI-RECT wint Gouden Notekraker 2022


De Haagse rockband DI-RECT krijgt dit jaar de Gouden Notekraker, de prijs voor de artiest of band met de meest bijzondere en invloedrijke muzikale liveprestaties van het afgelopen seizoen. Zangeres Froukje ontvangt de Zilveren Notekraker, de prijs voor de belangrijkste nieuwkomer van het afgelopen jaar. De prijzen zijn uitgereikt in poppodium de...

Normal_rss_entry-380041

Kabinet gaat jaarlijks 170 miljoen euro extra vrijmaken voor cultuursector


Het kabinet gaat vanaf volgend jaar 170 miljoen euro meer uitgeven aan de culturele en creatieve sector, vooral om de "arbeidsmarktpositie voor makers en werkenden" te verbeteren. Dit bedrag is eerder al aangekondigd in het coalitieakkoord en staat nu definitief in de miljoenennota. Staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media) maakt dit najaar...

Normal_rss_entry-380018

S10 brengt langverwachte album volgende maand uit


S10 brengt volgende maand, op 28 oktober, haar vijfde album uit. De plaat heeft de naam Ik Besta Voor Altijd Zolang Jij Aan Mij Denkt gekregen. "Na 2 jaar is ze eindelijk daar en ik kan niet wachten", schrijft de songfestivalzangeres dinsdag op Twitter.

Normal_rss_entry-380008

Documentaire Wolf trekt al 10.000 bezoekers


De documentaire Wolf is onderscheiden met de Kristallen Film Award. De natuurfilm van Cees van Kempen kreeg de prijs omdat het sinds de première eerder deze maand al 10.000 bezoekers naar de bioscoop heeft getrokken.

Normal_lawyer-is-providing-information-about-the-client-s-2021-09-03-12-54-02-utc

Brancheorganisatie VNPF gaat samenwerken met advocatenkantoor Höcker


De Vereniging voor Nederlandse Podiapodia en -Festivals slaat de handen ineen met Höcker Advocaten. Leden van de VNPF kunnen daardoor vanaf nu genieten van een exclusieve korting. Dit meldt Entertainment Business. 

NRG Interview

“Natuurlijk is de prinses van harte welkom in ons bos!"

Normal_20220329_142017


Verstopt in een sprookjesachtig bos worden er in Diever al sinds 1946 toneelstukken gespeeld van de wereldberoemde Engelse schrijver William Shakespeare. Zijn oeuvre heeft ...

NRG Van onze klanten