NRG Cultuur nieuws

Normal_rss_entry-412663

Victoria Koblenko en Birgit Schuurman vanaf oktober te zien met theatervoorstelling


Victoria Koblenko, Birgit Schuurman en Puck Pomelien Busser zijn vanaf eind oktober te zien met een nieuwe theatervoorstelling, getiteld Wat Mijn Man Niet Weet. Op 28 oktober gaat de show in première in de Goudse Schouwburg.

Normal_het_delft_van_vermeer_trok_volle_zalen_museum_prinsenhof_delft_foto_marco_de_swart__1_

Volle zalen en hoge waardering voor Het Delft van Vermeer


Na 115 dagen is op zondag 4 juni het doek gevallen voor de tentoonstelling Het Delft van Vermeer in Museum Prinsenhof Delft. In totaal zien bijna 71.000 bezoekers vanaf 4 februari dit jaar de ambitieuze tentoonstelling over de beroemde 17de-eeuwse Delftse meester en zijn netwerk en relatie tot de stad Delft. Nooit eerder is het aandeel internati...

Normal_rss_entry-412635

Nieuwe SBS-talkshow Marcel & Gijs van start met 611.000 kijkers


De nieuwe talkshow Marcel & Gijs, van Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman, is maandagavond met 611.000 kijkers van start gegaan op SBS6. Daarmee is het programma terug te vinden op de twaalfde plek in de lijst van best bekeken programma's van maandag. Dat meldt Stichting KijkOnderzoek (SKO).

Normal_rss_entry-412500

Overnachtende concertbezoekers bijna allemaal vertrokken uit Ziggo Dome


Bijna alle 150 concertbezoekers die zondag- op maandagnacht in de Ziggo Dome hebben geslapen, zijn weg. De laatste twee bezoekers verlaten elk moment de concertzaal, aldus een woordvoerder van MOJO.

Normal_rss_entry-412556

Mirror bracht privédetails Harry al toen hij 11 was, zo zegt advocaat


Journalisten van The Mirror hebben in januari 1996 voor het eerst onrechtmatig informatie over prins Harry verzameld. Dat claimde de advocaat van de hertog van Sussex maandag tijdens de behandeling van de zaak die draait om de vermeende telefoonhacks van uitgeverij Mirror Group Newspapers. De prins was op dat moment nog maar 11 jaar.

Normal_rss_entry-412410

Stappen rondom sociale veiligheid op werkvloer door BNNVARA


BNNVARA heeft de afgelopen zes maanden veel stappen gemaakt in het vergroten van de sociale veiligheid op de werkvloer. De omroep heeft een langetermijnplan uitgerold, dat wordt begeleid door een externe expert. Dat laat een woordvoerder van BNNVARA weten.

Normal_rss_entry-412357

Prinses Beatrix opent beeldententoonstelling Voorhout Monumentaal


Prinses Beatrix heeft zaterdagmiddag de tweede editie van de beeldententoonstelling Voorhout Monumentaal geopend. De openluchttentoonstelling op het Lange Voorhout in Den Haag is georganiseerd door Pulchri Studio, een kunstenaarsvereniging en galerie voor hedendaagse kunst waarvan de prinses beschermvrouwe is. De tentoonstelling is van zaterdag ...

Normal_rss_entry-412312

Boegbeeld van film Intouchable Philippe Pozzo di Borgo (72) overleden


De Franse zakenman Philippe Pozzo di Borgo is vrijdag op 72-jarige leeftijd overleden. Pozzo di Borgo, die aan het hoofd stond van champagnehuis Pommery, raakte begin jaren negentig verlamd door een paraglide-ongeluk. Zijn levensverhaal vormde in 2011 de inspiratiebron voor de internationale filmhit Intouchables.

Normal_rss_entry-412307

Elliot Page had kortstondige relatie met Kate Mara


Elliot Page heeft in 2014 korte tijd een romance gehad met actrice Kate Mara. Dat was vlak nadat hij uit de kast was gekomen als gay, schrijft de acteur volgens People in zijn nog te verschijnen memoires Pageboy.

Normal_rss_entry-412304

Rust producers en nabestaanden cameravrouw hebben schikking goedgekeurd


Een rechter in New Mexico heeft donderdag de schikking tussen de familie van de overleden cameravrouw Halyna Hutchins en de producenten van de western Rust goedgekeurd. Er zijn geen financiële details bekendgemaakt.

Normal_rss_entry-412303

Nieuwe muziek Olivia Rodrigo


Het lijkt erop dat Olivia Rodrigo over enkele weken nieuwe muziek zal uitbrengen. Sinds vrijdag staat op haar website een aftelklok die afloopt op vrijdag 30 juni.

Normal_rss_entry-412257

Uitgeverij beëindigt samenwerking met Rammstein-zanger


De uitgeverij van Rammstein-zanger Till Lindemann heeft de samenwerking met hem per direct beëindigd. Dat is besloten na een uitgelekte pornovideo en beschuldigingen van misbruik aan het adres van Lindemann, zo meldt de uitgeverij in een persbericht op de website.

Normal_rss_entry-412260

Weinig impact albumlijst overlijden Tina Turner


Het overlijden van Tina Turner heeft minimale gevolgen gehad voor de samenstelling van de Nederlandse hitlijsten. In de afgelopen week werden slechts twee van haar albums genoeg gestreamd en verkocht voor een terugkeer in de Album Top 100, meldt samensteller GfK.

Normal_rss_entry-412244

Vlaamse Will Tura beeïndigt carrière vanwege alzheimer


De Vlaamse zanger Will Tura zet definitief een punt achter zijn carrière. De ster maakte het nieuws vrijdag bekend in Vlaamse media. Eerder dit jaar stopte hij al met optreden, maar de zanger zei muziek te blijven componeren en opnemen. Ook dit lukt nu niet meer omdat de zanger aan alzheimer lijdt.

Normal_rss_entry-412266

Cynthia Weil, songwriter, op 82-jarige leeftijd overleden


De Amerikaanse songwriter Cynthia Weil is op 82-jarige leeftijd overleden. Ze was een van de meest succesvolle liedjesschrijvers ooit.

Normal_rss_entry-412269

Furtado komt met nieuwe single na 6 jaar


Nelly Furtado is na zes jaar terug van weggeweest. De zangeres heeft vrijdag haar nieuwe single Eat Your Man, een knipoog naar haar eerdere hit Maneater, uitgebracht.

NRG Interview

Concerten en evenementen in Groningse EM2 binnenkort op eigen opgewekte energie

Normal_em2-groningen-voorkant-terras-1024x683


Je hoort het tegenwoordig overal: podia die werken aan hun ecologische voetafdruk. Veel locaties zijn bezig met vergroenen door geen wegwerpplastic meer te gebruiken, te...

NRG Van onze klanten