Nationale Recreatiegids

NRG Cultuur nieuws

Normal_rss_entry-266808

Prinsessen 'geschokt' over voornemen bomenkap bij Paleis Soestdijk


De gemeenteraad van Baarn stemt woensdagavond over het voorontwerp bestemmingsplan van Paleis Soestdijk. Als de raad instemt met het voorstel, kan de volgende stap naar de ontwikkeling van het voormalige woon- en werkpaleis van koningin Juliana en prins Bernhard worden gezet. Het lijkt erop dat de fracties akkoord gaan. Maar vanuit koninklijke h...

Normal_rss_entry-266615

Tina Turner-musical eerder dan gepland weer te zien in Beatrix Theater


De musical Tina, over het leven van Tina Turner, keert toch dit jaar weer terug in het Beatrix Theater in Utrecht, dat laat Stage Entertainment maandag weten. De musicalproducent zei eerder dat voorstellingen pas in maart 2021 weer van start zouden kunnen gaan vanwege het coronavirus.

Normal_dam_in_amsterdam__paleis_op_de_dam__nieuwe_kerk__foto__pd_

Carillon Paleis op de Dam laat Beatles en Amsterdamse klassiekers klinken


Op het carillon van het Koninklijk Paleis Amsterdam worden komende weken vier bijzondere themaconcerten gegeven. Vooraf kan er gestemd worden over de nummers. De favoriete top-10 van de stemmers wordt vervolgens gespeeld. Naast bekende Amsterdamse klassiekers zijn er ook veel Beatlesnummers te kiezen. Dit meldt de gemeente Amsterdam.

Normal_blind_date-donderdag__westfries_museum__-_bijgesneden

Westfries Museum komt met Blind Date-donderdag


Oog in oog staan met de geschiedenis - via een spannende date. Dat kan in het Westfries Museum in Hoorn. Elke donderdag kan men namelijk reserveren voor de Blind Date-donderdag (inbegrepen bij de entreeticket). Het museum zorgt voor een bijzondere ontmoeting met een historisch personage dat je in korte tijd beter leert kennen. Met wie de afspraa...

Normal_rss_entry-266684

Chefkok Thomas van Santvoort kookt in Scheepvaartmuseum Amsterdam


Thomas van Santvoort, chefkok van het met een Michelin-ster bekroonde restaurant Flicka, gaat van 3 tot en met 9 augustus 2020 iedere dag een uitzonderlijke samenwerking aan met een andere sterrenchef. Hij doet dit tijdens een uniek culinair event op de binnenplaats van het Scheepvaartmuseum in Amsterdam.

Normal_rss_entry-266439

Johnny Kraaijkamp: 'musical Verliefd op Ibiza keert niet meer terug in theaters'


De musical Verliefd op Ibiza keert niet meer terug in de theaters. Dat heeft hoofdrolspeler Johnny Kraaijkamp bekendgemaakt op Instagram.

Normal_vestingroute__beeld_via_persbericht_

Eerste autoroute langs vestingsteden gelanceerd


De eerste autoroute voor Vestingsteden is een feit. Begeleid door een feestelijke klaroenstoot van een stadsheraut van Steenbergen en begeleidt door Bergsche Battery, het stadsleger van Geertruidenberg (Noord-Brabant), heeft Willemijn van Hees, voorzitter van de Vereniging Nederlandse Vestingsteden (VNV) samen met Peter Staal, directeur van de K...

Normal_tamboer-lounge._foto__kim_stellingwerf__via_persbericht_de_tamboer_

Theater Hoogeveen vergroot capaciteit door vloer over theaterstoelen te leggen


Theater De Tamboer in Hoogeveen introduceert een ander avondje uit met de theaterlounge. Met deze nieuwe zaalopstelling wordt het mogelijk om de capaciteit flink te verhogen, met inachtneming van 1,5 meter afstand, zonder dat dit teniet doet aan de sfeer. In de grote zaal is een vloer gecreëerd met fluwelen bankjes, stoelen en fauteuils. Dit mel...

Normal_rss_entry-266067

Het Concertgebouw verwacht verlies van 3,5 miljoen en gaat reorganiseren


Het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam moet reorganiseren vanwege de financiële gevolgen van de coronacrisis. Het Concertgebouw verwacht ondanks overheidssteun een verlies te lijden van ongeveer 3,5 miljoen euro in 2020.

Normal_de_tuin_van_2020__promotiebeeld_

Ook Chef'Special toegevoegd aan concertserie 'De tuin van 2020'


Chef'Special is toegevoegd aan de concertserie De tuin van 2020. De Haarlemse band geeft op 7 augustus drie optredens in Brielle, zo heeft de organisatie vrijdag bekendgemaakt.

Normal_rss_entry-266076

Verdachte bioscoopmoorden Groningen onderzocht, zitting 29 september


De observatie van Ergün S. bij het Pieter Baan Centrum (PBC) is vorige week afgerond. Hij wordt verdacht van het doodsteken van een schoonmakersechtpaar in een bioscoop in Groningen in oktober 2019.

Normal_zomeractie_panroma_mesdag

Speciale zomeractie Panorama Mesdag voor vakantievierende families


Vandaag start bij museum Panorama Mesdag een speciale zomeractie. Met deze zomeractie komt museum Panorama Mesdag tegemoet aan families die vakantie vieren in Nederland. Kinderen tot en met 11 jaar mogen tijdens de zomervakantie gratis naar binnen, hun oudere broer of zus betaalt slecht 5,- euro.

Normal_rss_entry-266030

Wart Kamps en Stephanie Louwrier maken voorstelling over wereld zonder cultuur


Acteurs Wart Kamps en Stephanie Louwrier gaan weer samen het theater in. Hun nieuwe tragikomedie Sssst, ‘t is maar een peepshow… gaat half augustus in première in Theater Bellevue in Amsterdam.

Normal_rss_entry-266031

Arjen Lubach werkt aan een nieuwe theatervoorstelling


Arjen Lubach werkt aan een nieuwe theatervoorstelling. Dat vertelde de cabaretier vanochtend in een gesprek op NPO Radio 2. Het was de bedoeling dat hij komend seizoen met het nieuwe programma zou gaan toeren, maar de corona-uitbraak heeft roet in het eten gegooid.

Normal_rss_entry-265737

Amsterdam Museum brengt ode aan de biergeschiedenis van Amsterdam


Het is weer tijd voor bier. Cafés en terrassen mogen dankzij de versoepelde coronamaatregelen weer open en het Amsterdam Museum vertoont vanaf vrijdag de expositie Bier. Amsterdam, stad van bier en brouwers. De bezoeker krijgt er een toer door de recente speciaalbier-revolutie, de opmars van Heinekens imperium en het begin van Amsterdam als stap...

Normal_rss_entry-265790

Rachel Hazes gaat een hufterproof betonnen beeld van André betalen


Rachel Hazes gaat een betonnen, hufterproof beeld van haar overleden man André bekostigen. Dat meldt eigenaar Remon van Zoggel van Dutch Deco Finish, het bedrijf dat het vernielde Lego-beeld van André op de Dam had geproduceerd, dinsdag in een interview met Omroep Brabant.

NRG Interview

Interactief buitenspelen: het beste van twee werelden

Normal_yalp1


Hoe krijg je kinderen die het liefst de hele dag spelletjes spelen op hun tablet of computer zover dat zij weer buiten gaan spelen? Yalp (‘play’ achterstevoren) ontwierp de...

NRG Van onze klanten