Nationale Recreatiegids

NRG Outdoor nieuws

Normal_rss_entry-308417

Meer mensen op straat na 22.00 uur, vooral in de auto


Nederlanders zijn na het einde van de avondklok weer meer buiten na 22.00 uur en pakken dan vooral de auto. Het aantal fietsers en voetgangers steeg ook, maar in mindere mate. Dat blijkt uit cijfers van het Nederlands Verplaatsingspanel (NVP).

Normal_rss_entry-308271

'Nederland ging dit weekend weer flink de hort op'


Nederlanders gingen het afgelopen weekend weer meer op pad. Dat meldt parkeerapp Parkmobile op basis van de hoeveelheid parkeertransacties. Hoewel de coronamaatregelen nog steeds impact hebben op het parkeer- en reisgedrag van Nederlanders, lijken de eerste versoepelingen meteen effect te hebben, aldus Parkmobile.

Normal_rss_entry-308138

Laatste week avondklok levert nog 1624 boetes op


In de laatste week dat de avondklok gold, van maandag 26 april tot en met woensdag 28 april om 04.30 uur, heeft de politie 1624 boetes opgelegd voor het overtreden ervan.

Normal_rss_entry-308257

Dinsdagmiddag harde en stormachtige wind, avond wat rustiger


Het is meivakantie in Nederland, maar het weer van dinsdag doet meer aan de herfst denken. De harde wind, die dinsdagochtend even wat rustiger is, neemt in de middag opnieuw toe en wordt aan zee hard tot stormachtig, meldt Weer.nl. In de avond, tijdens Dodenherdenking, is het een fractie rustiger dan overdag.

Normal_rss_entry-307973

April was 'historisch' koud, vrij zonnig en met volop sneeuw


April 2021 gaat om meerdere redenen de geschiedenisboeken in. Met een gemiddelde temperatuur van 6,7 graden was de maand liefst 3,2 graden kouder dan normaal, meldt Weer.nl. Ook lag er ook veel meer dagen sneeuw dan gebruikelijk is in april.

Normal_rss_entry-307718

Politie schreef in totaal 95.000 avondklokboetes uit


De politie heeft in ruim drie maanden tijd meer dan 95.000 boetes uitgedeeld voor het overtreden van de avondklok. Er zijn in de periode januari tot en met april ruim 1500 demonstraties geweest. De maatregel had een behoorlijke impact op de samenleving en het werk van agenten, stelt de politie in een terugblik

Normal_rss_entry-307643

Kuipers: avondklok heeft geen enkel effect gehad


Volgens Ernst Kuipers, de voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg, heeft de avondklok nauwelijks effect gehad. "Bij de invoering van de avondklok was de berekening dat het 10 procent zou verminderen. Als je kijkt naar het beloop van de ziekenhuisopnames in de tijd, zagen we zowel bij de invoering als bij het opschuiven geen enkel effect"...

Normal_rss_entry-307476

Avondklok geldt sinds woensdagochtend niet meer


Vanaf woensdagochtend 04.30 uur mogen Nederlanders weer wanneer ze willen op straat zijn. Het kabinet stelde een avondklok in om het ontvangen van bezoek en ontmoetingen in groepen in de avond tegen te gaan en zo verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. De avondklok gold in de nacht van dinsdag op woensdag voor het laatst.

Normal_rss_entry-307435

Amsterdam wil dat iedereen het Vondelpark verlaat


De gemeente Amsterdam heeft het Vondelpark helemaal afgesloten en wil dat iedereen eruit vertrekt. Het werd er te druk. Er mocht al niemand meer in, mensen mogen het park nu alleen nog uit.

Normal_rss_entry-307373

ProRail: treinverkeer vanaf woensdag ontregeld door acties FNV


Treinreizigers en vervoerders ondervinden van woensdag tot en met zaterdag mogelijk zeer veel overlast vanwege acties van vakbond FNV Spoor. De bond voert actie omdat er nog geen akkoord is bereikt met spoorwegbeheerder ProRail over een nieuwe cao.

Normal_rss_entry-306835

NS laat weer meer treinen rijden vanaf mei


De NS gaat vanaf mei de dienstregeling weer opschalen. Vanwege de aangekondigde versoepelingen verwacht het bedrijf meer reizigers te verwelkomen, en laat het daarom in stappen meer treinen rijden. Ook worden treinen, waar nodig en waar dat kan, weer iets langer.

Normal_rss_entry-306809

Oerol Festival gaat weer niet door


Het Oerol Festival op Terschelling kan ook dit jaar niet doorgaan vanwege corona. De organisatie vindt het niet verantwoord en heeft het evenement afgeblazen, in overleg met onder meer de gemeente Terschelling, de zorg en de politie.

Normal_rss_entry-306657

Droog en vrij zonnig op Koningsdag, prima terrasweer erna


Koningsdag, komende dinsdag, verloopt waarschijnlijk droog met aardig wat zon, zo verwacht Weer.nl. Hetzelfde weerbeeld geldt voor de dag erna, wanneer de terrassen weer beperkt opengaan. Prima terrasweer, hoewel het aan de frisse kant kan blijven.

Normal_rss_entry-306706

Reizigersvereniging krijgt meer meldingen over volle treinen


Reizigersvereniging Rover heeft de afgelopen drie weken 200 meldingen over volle treinen ontvangen, dat is 30 procent meer dan over de hele maand maart. Rover meldt dat reizigers vooral klagen over de treintrajecten waar de NS vanwege de coronacrisis met minder treinen is gaan rijden.

Normal_rss_entry-306587

Vakbond CNV: versoepelingen komen geen dag te vroeg


De door het kabinet aangekondigde versoepelingen van de coronamaatregelen komen geen dag te vroeg. Dat zegt vakbond CNV in een eerste reactie. Te veel bedrijven in de horeca en detailhandel staan volgens de bond momenteel op omvallen na maanden van sluiting, wat veel mensen hun baan dreigt te kosten.

Normal_rss_entry-306585

Rutte vindt versoepelingen spannend maar verantwoord


De versoepelingen die het kabinet dinsdagavond aankondigde, zijn "ongelofelijk spannend". Dat zei demissionair premier Mark Rutte tijdens de persconferentie. De besmettingscijfers en druk op de zorg zijn nog altijd buitengewoon hoog.

NRG Interview

Interactief buitenspelen: het beste van twee werelden

Normal_yalp1


Hoe krijg je kinderen die het liefst de hele dag spelletjes spelen op hun tablet of computer zover dat zij weer buiten gaan spelen? Yalp (‘play’ achterstevoren) ontwierp de...

NRG Van onze klanten