NRG Outdoor nieuws

Normal_rss_entry-413003

Extra transport ingezet naar stranden tijdens zonnig weekend


Vanwege het voorspelde zomerweer wordt dit weekend extra openbaar vervoer ingezet naar de stranden. Zo rijden er vanaf vrijdag meer treinen tussen Haarlem en Zandvoort en zet het Haagse vervoersbedrijf HTM zaterdag en zondag de zogenoemde Strandexpress in naar Scheveningen.

Normal_rss_entry-412869

Reddingsbrigade: ga nog niet zwemmen


Hoewel het komend weekend tropisch warm kan worden, is de temperatuur van het water nog erg laag. Reddingsbrigade Nederland raadt daarom af om langere tijd te gaan zwemmen. "Pootje baden en een korte plons is geen probleem, maar om echt te gaan zwemmen is het water nog te koud", zegt een woordvoerder.

Normal_rss_entry-412875

Gratis zonnebrandcrème verkrijgbaar bij stranden en recreatiegebieden


Diverse gemeenten hebben ook dit jaar palen met gratis zonnebrandcrème geplaatst bij stranden en recreatieplekken om hun inwoners te beschermen tegen verbranding door de zon. Dit weekend kunnen de temperaturen met name in het zuidoosten van het land oplopen tot zo'n 29 graden. Ook de zonkracht kan de komende dagen en het weekend hoog uitvallen.

Normal_rss_entry-412868

Verkenningsvluchten ingezet op de Veluwe om natuurbranden tegen te gaan


De brandweer is woensdag begonnen met regelmatige verkenningsvluchten boven de Veluwe, om eventuele beginnende natuurbranden daar snel te ontdekken. Dat is nodig omdat het al langere tijd droog is in de natuur, aldus de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland. Deze veiligheidsregio is in Nederland de specialist op het gebied van natuurbranden...

Normal_fvd-vgnp-lr-2765__1_

Treedt in de voetsporen van Van Gogh op de nieuwe wandelroute in Helvoirt


Vandaag is de Van Gogh NP wandelroute in Helvoirt officieel geopend door wethouder Mark du Maine, wethouder Yvonne Vos van Gemeente Vught en Frank van den Eijnden, operationeel directeur Van Gogh Nationaal Park. De wandelroute is de laatste in een reeks van vijf wandelingen, die VisitBrabant Routebureau heeft ontwikkeld in opdracht van Van Gogh ...

Normal_rss_entry-412737

Personeel strandtenten staat in de startblokken voor warm weekend


Strandpaviljoens zijn klaar voor een zomers weekend dat wordt voorspeld. Hoewel de personeelstekorten in de horeca nog altijd aanhouden, krijgen ze de roosters redelijk rond, komt naar voren uit een rondgang van ANP langs enkele strandtenten.

Normal_rss_entry-412713

Flink wat zon en mogelijk tropische hitte op festival Best Kept Secret


Het belooft komend weekend mooi festivalweer te worden. Volgens Weeronline verloopt het weekend overwegend droog met flink wat zon. De temperaturen lopen flink op, waardoor het zelfs tropisch warm kan worden met temperaturen van meer dan 30 graden.

Normal_rss_entry-412680

Rechter: onduidelijk wat beste bescherming is tegen wolvenaanvallen


Het is op dit moment niet duidelijk wat de beste manier is om vee te beschermen tegen wolvenaanvallen. Het plaatsen van een wolfwerend raster gebeurt het meest, maar het is onder andere ook mogelijk een kuddewaakhond in te schakelen of licht en geluid te gebruiken. Er zijn geen concrete regels of voorschriften. Een veehouder die geprobeerd heeft...

Normal_rss_entry-412569

Tv-bioloog Freek Vonk trekt overleden larven uit been


Twee van de drie larven die sinds vorige maand in het linkerbeen van Freek Vonk leefden zijn overleden. De tv-bioloog heeft de twee 'verstekelingen', die hij Kwek en Kwik noemt, met de hand uit zijn been getrokken, zo laat hij zien op Instagram. De derde larf, Kwak, leeft nog en blijft voorlopig nog zitten.

Normal_rss_entry-412560

Haringseizoen start ruim een week later op 22 juni


Het begin van het haringseizoen wordt verplaatst van 14 juni naar 22 juni, zo heeft de Nederlandse Haringgroothandelsvereniging maandag besloten. Reden hiervoor is dat de haring later dan verwacht het benodigde vetpercentage heeft bereikt. Dit komt volgens het Nederlands Visbureau mogelijk doordat de watertemperatuur dit jaar aanmerkelijk lager ...

Normal_bicycle-riding-2022-11-16-11-02-56-utc__1_

‘Nederland moet nog fietsvriendelijker worden’


Nederland is een fietsland. Toch pakken we nog steeds vaak de auto, ook voor kleine stukjes. Daarbij bewegen Nederlanders veel te weinig, terwijl dat ontzettend belangrijk is. Voor de lichamelijke gezondheid, maar ook sociaal en emotioneel. Een fietsvriendelijke omgeving is een belangrijke stap om mensen vaker de fiets te laten pakken. Dat meldt...

Normal_rudolf-peter-bakker-mquyaob_0tu-unsplash__1_

Nieuw actieprogramma Toerisme en Recreatie Noord-Limburg


Acht samenwerkende gemeenten uit de regio Noord-Limburg hebben het nieuwe Actieprogramma Toerisme en Recreatie opgesteld. De Noord-Limburgse gemeenten Beesel, Bergen, Gennep, Horst aan de Maas, Mook en Middelaar, Peel en Maas, Venlo en Venray geven de komende drie jaar samen uitvoering aan het actieprogramma.

Normal_rss_entry-412142

Alpe d'HuZes haalt meer dan 17 miljoen euro op voor kankeronderzoek


De zestiende editie van het sportieve evenement Alpe d'HuZes heeft ruim 17 miljoen euro opgeleverd voor kankeronderzoek. De 5000 deelnemers beklommen donderdag fietsend, hardlopend of wandelend maximaal zes keer de Franse berg Alpe d'Huez om het geld op te halen, volgens de organisatie "een bedrag om trots op te zijn".

Normal_camper_wegen

De camperweegdagen staan weer op het punt te beginnen


De NKC organiseert ook in 2023 weer verschillende weegdagen voor campers onder het motto 'Weet wat je weegt'. Op zaterdag 10 juni van 10.00 tot 14.00 uur kun je de weegbrug vinden op het terrein van PEC Zwolle, Stadionplein 20, 8025 CP Zwolle. Het is gratis en je hoeft je niet van tevoren aan te melden. Dat meldt de NKC.

Normal_rss_entry-411930

ArenA wil uiterlijk 2030 geheel zelfvoorzienend zijn


De Johan Cruijff ArenA wil in 2030 meer energie opwekken dan het in totaal verbruikt. En ook op andere vlakken is het de bedoeling om een grote verduurzamingsslag te maken, heeft de organisatie woensdag bekendgemaakt.

Normal_rss_entry-411900

Brand in Efteling stopt opnames Familie Vos-film niet


De brand in pretpark De Efteling heeft geen invloed op de opnames van de film De Legende Van De Familie Vos, die momenteel in het park wordt gedraaid. Dat heeft distributeur Just Film laten weten. Woensdag is de laatste draaidag van de film.

NRG Interview

Concerten en evenementen in Groningse EM2 binnenkort op eigen opgewekte energie

Normal_em2-groningen-voorkant-terras-1024x683


Je hoort het tegenwoordig overal: podia die werken aan hun ecologische voetafdruk. Veel locaties zijn bezig met vergroenen door geen wegwerpplastic meer te gebruiken, te...

NRG Van onze klanten