Nationale Recreatiegids

NRG Outdoor nieuws

Normal_non-smoking__rookverbod__anti-roken__roken_verboden__hek__bord__grijze_lucht

Zeeland krijgt eerste rookvrije strand van Nederland


Wie graag rookt op het strand kan Renesse straks beter links laten liggen. De Zeeuwse badplaats streeft er namelijk naar vanaf 1 juni het eerste rookvrije strand van Nederland te hebben. Tenminste: als de bezoekers een beetje meewerken; het verbod is niet af te dwingen. Dit meldt Omroep Zeeland.

Normal_efteling__roodkapje__staatssecretaris_van_veldhoven__efteling_hotel__snelfietspad_f261__fietsen__fietsambassadeur

Fietsambassadeur Efteling wil aantal fietsende werknemers verdubbelen


De Efteling en staatssecretaris Van Veldhoven hebben de ambitie uitgesproken dat in 2020 dertig procent van de medewerkers van het pretpark op de fiets komt. Onder meer fietsvoorzieningen, regelingen om een fiets aan te schaffen en goede infrastructuur moeten dit mogelijk gaan maken. Dit meld de Rijksoverheid. 

Normal_kasteel_amerongen

Miljoenensubsidie voor 12 iconische Nederlandse monumenten


Het Rijk trekt 35 miljoen euro uit voor het onderhoud van twaalf iconische Nederlandse monumenten. Onder meer Kasteel Amerongen, Artis, Boijmans van Beuningen en Diergaarde Blijdorp krijgen extra geld om te kunnen investeren in toegankelijkheid, duurzaamheid en het aantrekken van zoveel mogelijk bezoekers. Dit meldt de Rijksoverheid.

Normal_rss_entry-206061

Dijsselbloem voorzitter Natuurmonumenten


Jeroen Dijsselbloem is de nieuwe voorzitter van Vereniging Natuurmonumenten. De ledenraad stemde zaterdag in met zijn benoeming voor de komende vier jaar. Dijsselbloem volgt Hans Wijers op.

Normal_kraan_kraanwater

Inspectie: campings in Zeeland en Gelderland doen te weinig tegen legionella


De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) controleerde in 2017 en 2018 campings in Zeeland en Gelderland op het gebied van legionellapreventie, en is tot de algemene conclusie gekomen dat campings nog te weinig doen om de gevaarlijke bacterie te bestrijden . Dit meldt de Vereniging voor Recreatieondernemers Nederland (RECRON). 

Normal_optreden_van_blackbird_tijdens_zoomeravonden_2018._foto_artis__bas_losekoot

De Zoomeravonden van Artis: van psychedelische pop tot zwoele jazz


 Op zaterdag 1 juni beginnen de jaarlijkse Zoomeravonden van ARTIS. Tijdens deze zestiende editie zullen onder andere Jeangu Macrooy, Sofie Winterson, Ohslo, Benjamin Herman Trio, ParHasard en Jan Terlouw Jr. het podium van de Muziektent betreden in de Amsterdamse dierentuin. Dit meldt ARTIS.

Normal_hoge_veluwe__park_paviljoen

Koning opent nieuwe Park Paviljoen van De Hoge Veluwe


Koning Willem-Alexander opent vrijdag 21 juni het nieuwe Park Paviljoen op het Nationale Park de Hoge Veluwe. In het paviljoen zijn een informatiebalie, educatie- en ontvangstruimten, een restaurant en een Parkwinkel gehuisvest. Dit meldt Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe.

Normal_giethoorn__water__varen__groen__huizen__brug

Extra bescherming voor bruggen Giethoorn tegen botsende boten


Dat toeristen niet altijd over de beste vaarkwaliteiten beschikken is voor de inwoners van Giethoorn geen nieuws meer. Zij zien met regelmaat bezoekers in gehuurde bootjes tegen hun privébruggetjes varen. De gemeente gaat de bruggetjes nu van extra botsbescherming voorzien in de vorm van palen met dwarsbalken. Dit meldt RTV Oost.

Normal_camping_op_stelten__promotiebeeld_

Vliegveld Twenthe wordt locatie voor gezinsfestival Camping Op Stelten


De voormalige vliegbasis Twenthe wordt op 8 en 9 juni het terrein van een nieuw festival: Camping Op Stelten. Het evenement, een mix tussen een camping en een gezinsfestival, wil kinderen (en ouders) verleiden beeldschermen te verruilen voor het buitenleven, inclusief fikkie stoken, hutten bouwen en slapen onder de sterren. Dit meldt EventBranche.

Normal_eye_filmmuseum__amsterdam-noord

Voorjaarsnota Amsterdam: toeristen zwaarder belast, meer geld naar cultuur


Amsterdam gaat bezoekers zwaarder belasten. Zo wordt er voor verblijf in hotels, naast het percentage van 7 procent aan toeristenbelasting, ook een vast bedrag van 3 euro per persoon per overnachting ingevoerd. Voor verblijf op campings wordt dit bedrag 1 euro. Daarnaast gaat er meer geld naar cultuur. Dit meldt de gemeente Amsterdam.

Normal_midzomer_festival__merwede__utrecht__22_juni_2019__-_promotiebeeld

Utrecht trapt de zomer af met nieuw makersfestival in Merwede


Utrecht is een nieuw festival rijker: het Midzomer Festival in Merwede. In deze wijk in wording zijn nu al zo'n 400 creatieve ondernemers gevestigd, van designers tot bierbrouwers, en van muzikanten tot edelsmeden. Tijdens het festival op zaterdag 22 juni kunnen mensen kennismaken met deze ondernemers en hun ideeën. Dit meldt Unchain the Tigers. 

Normal_rss_entry-205026

Toch vier zondagen fietsen over de Afsluitdijk


Fietsers kunnen dit jaar tóch een aantal keer met de fiets over de Afsluitdijk. Ondanks dat er gewerkt wordt aan de dijk en de bedoeling was deze voor fietsers en wandelaars drie jaar lang te sluiten wegens aanpassingen aan de dijk, stelt Rijkswaterstaat het fietspad toch nog vier zondagen open. Dit is de uitkomst van gesprekken tussen Rijkswate...

Normal_bosatlas-tentoonstelling__grid_grafisch_museum_groningen_-_promotiebeeld__bijgesneden__

Grafisch Museum Groningen toont de wereld van de Bosatlas


Vandaag wordt in het GRID Grafisch Museum Groningen de tentoonstelling De Bosatlas - De kunst van het weglaten geopend. De expositie, die tot stand is gekomen in samenwerking met Noordhoff Uitgevers en het Nationaal Onderwijsmuseum, toont het verhaal áchter dit cultureel erfgoed. Dit meldt GRID Grafisch Museum.

Normal_molens__nederland__water__weilanden__hollands_glorie

De Hollandsche Molen wint cultuurprijs vlak voor Nationale Molendag


Vlak voor de Nationale Molendag, op zaterdag 11 mei, heeft het Prins Bernhard Cultuurfonds bekendgemaakt dat de jaarlijkse oeuvreprijs van 150.000 euro naar De Hollandsche Molen gaat.  De landelijke molenvereniging krijgt de prijs voor 'haar actieve en dynamische rol bij het molenbehoud in Nederland'. Dit meldt De Hollandsche Molen.

Normal_hond__jachthaven__boten__pleziervaartuigen__water

Wie mag zich straks de leukste jachthaven voor honden noemen?


Voor de derde keer organiseert de website Hondenaanboord.nl de verkiezing De leukste jachthaven voor honden. Tot en met 30 september kunnen mensen jachthavens aanmelden en beoordelen op hondvriendelijkheid via een beoordelingsformulier op de website. Dit meldt Watersport-TV.

Normal_rss_entry-204480

Zwemplassen gevaarlijk door droogte


Kinderen en niet-geoefende zwemmers moeten goed uitkijken als ze gaan zwemmen in recreatieplassen. Door de aanhoudende droogte kunnen zwemmers in die plassen onverwacht snel in gevaarlijk diep water terechtkomen, zo waarschuwt de provincie Gelderland.

NRG Interview

Een kijkje in de glazen bol door de ogen van trendwatcher Hans van Leeuwen: Wat zijn de trends in recreatieland?

Normal_glazen_bol__strand__recreatie__zee__mooi_weer__parasols


Als er één fenomeen de toekomst van de recreatiesector gaat bepalen, dan is het volgens trendwatcher Hans van Leeuwen wel grensvervaging. Niet alleen worden wonen, werken e...