Nationale Recreatiegids

NRG Outdoor nieuws

Normal_rss_entry-300008

'Boot van Douwe Bob botst tegen vrachtschip op Waddenzee'


Douwe Bob is op de Waddenzee met zijn boot in botsing gekomen. Zijn boot 'Ellen' botste tegen een 135 meter lang vrachtschip aan, meldt de Leeuwarder Courant.

Normal_rss_entry-299936

Boa's gaan ook bij sportclubs handhaven op coronaregels


Buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) gaan ook de nieuwe regels voor sporten in groepen handhaven, zegt voorzitter van de vakbond Buitengewoon Opsporingsambtenaren Algemeen Christelijke Politiebond (BOA ACP) Richard Gerrits.

Normal_rss_entry-299904

'Heropen sportsector zo snel mogelijk'


Het kabinet moet Nederland in beweging brengen en de hele sportsector zo snel mogelijk heropenen. Die oproep doen onder meer NOC*NSF, veel sportbonden en andere organisaties woensdagochtend in een paginagrote advertentie in verschillende kranten.

Normal_rss_entry-299829

Poorten van Vondelpark in Amsterdam opnieuw dicht


De gemeente Amsterdam heeft dinsdag opnieuw tijdelijk de toegang tot het Vondelpark gesloten. Bezoekers kunnen het park alleen nog verlaten via de hoofdingangen.

Normal_rss_entry-299355

Weer.nl: winter was nat, zacht en toch vrij zonnig


Ondanks een periode met strenge vorst en sneeuw is de meteorologische winter dit jaar met een gemiddelde temperatuur van 4,4 graden zacht te noemen, meldt Weer.nl. Normaal wordt in een meteorologische winter (1 december - 1 maart) een gemiddelde temperatuur van 3,4 graden gemeten. Ook was deze winter volgens het weerbureau een stuk natter. Zonni...

Normal_rss_entry-298999

Iets meer molshopen geteld bij jaarlijkse telling


Bij de jaarlijkse mollentelling van de Zoogdiervereniging zijn vorige week week ruim 53.000 molshopen gevonden. Dat zijn er iets meer dan vorig jaar, toen ging het om ongeveer 50.000 molshopen, meldt de organisatie op Nature Today.

Normal_rss_entry-298956

CDA en GroenLinks: steden hebben meer groen nodig


Steden moeten meer groen hebben, vinden het CDA en GroenLinks. Het komt het welzijn van bewoners ten goede en de steden zijn zo beter bestand tegen hitte en wateroverlast, denken de partijen. Laura Bromet (GroenLinks) en Maurits von Martels (CDA) overhandigen donderdag een initiatiefnota met die strekking aan demissionair Landbouwminister Carola...

Normal_rss_entry-299061

Weerrecord: zes zachte dagen op rij deze winter


Voor de zesde dag op rij is de temperatuur in De Bilt boven de 15 graden uitgekomen, meldt Weer.nl. Daarmee is het record van woensdag, de vijfde officiële zachte dag op rij, alweer gesneuveld. Niet eerder telde de meteorologische winter zoveel zachte dagen als dit jaar.

Normal_rss_entry-298887

Winter telde nooit eerder zoveel zachte dagen


De temperatuur in De Bilt is woensdag boven de 15 graden uitgekomen, waarmee het voor de vijfde dag op rij een officiële zachte dag is. Dat betekent dat de meteorologische winter niet eerder zoveel zachte dagen telde als dit jaar, meldt Weer.nl

Normal_1614207005

Amsterdam: beperkt toegang tot het Vondelpark en meer toezicht


De zijingangen van het Vondelpark in Amsterdam blijven vanaf vandaag gesloten. Ook komt er extra toezicht bij de twee hoofdingangen. Dat heeft burgemeester Femke Halsema woensdagavond besloten in overleg met de politie en het Openbaar Ministerie.

Normal_rss_entry-298800

Kabinet versoepelt onder druk samenleving, maar avondklok blijft


Iedereen moet de komende drie weken nog steeds binnen zijn tussen 21.00 en 04.30 uur, tenzij er een geldige reden is om op straat te zijn. Het kabinet heeft besloten de avondklok voor de tweede keer te verlengen, in ieder geval tot maandag 15 maart. Tegelijk komen er enige versoepelingen, vooral vanwege de maatschappelijke en economische situati...

Normal_1614026702

Vrouwenwielerronde Healthy Ageing Tour gaat door als driedaagse


De wielerwedstrijd Healthy Ageing Tour voor elite-vrouwen vindt dit jaar in een aangepaste vorm als driedaagse plaats. Dat gebeurt van 10 tot en met 12 maart. De wedstrijden vinden op afgesloten omlopen plaats, waar geen publiek toegelaten wordt.

Normal_rss_entry-298594

Nieuwe wettelijke basis avondklok pas maandag van kracht geworden


De avondklok heeft maandag officieel een nieuwe wettelijke basis gekregen, twee dagen later dan justitieminister Ferd Grapperhaus vrijdag in de senaat had aangekondigd. Dat betekent dat de boetes die het afgelopen weekend zijn opgelegd voor overtreding van het straatverbod, nog onder de oude juridische grondslag vallen.

Normal_rss_entry-298559

Warmste 22 februari ooit gemeten


In Eindhoven is maandagmiddag een temperatuur van 17,6 graden gemeten. Nog nooit eerder werd zo'n hoge temperatuur geregistreerd in Nederland op 22 februari, meldt Weer.nl. Het vorige record dateert van 1943. Toen werd in Maastricht een temperatuur van 17,4 graden gemeten.

Normal_rss_entry-298347

Politie maakt eind aan illegaal bunkerfeest in Katwijk


De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een eind gemaakt aan een illegaal bunkerfeest in de duinen van Katwijk. Volgens de politie was er aanvankelijk sprake van 50 tot 75 feestgangers, maar dat bleken er minder te zijn. Een tiental jongeren is bekeurd, ook wist een deel weg te vluchten door de duinen.

Normal_rss_entry-298438

Hoogste temperatuur ooit in Nederland gemeten op 21 februari


In Eindhoven en Woensdrecht is zondagmiddag een temperatuur gemeten van 17,2 graden. Nog nooit eerder werd zo'n hoge temperatuur geregistreerd in Nederland op 21 februari. Het oude record stamt uit 1949, toen het 17,1 graden werd in Buchten (Zuid-Limburg).

NRG Interview

Interactief buitenspelen: het beste van twee werelden

Normal_yalp1


Hoe krijg je kinderen die het liefst de hele dag spelletjes spelen op hun tablet of computer zover dat zij weer buiten gaan spelen? Yalp (‘play’ achterstevoren) ontwierp de...

NRG Van onze klanten