Nationale Recreatiegids

NRG Outdoor nieuws

Normal_rss_entry-214189

Vierdaagsefeesten drukker dan ooit


De Vierdaagsefeesten in Nijmegen zijn dinsdagavond door meer mensen dan ooit bezocht. Volgens politie en organisatie waren 215.000 feestvierders in de stad en dat is nooit eerder op de vierde dag van de feesten vertoond. In totaal hebben de feesten sinds zaterdag 835.000 bezoekers getrokken.

Normal_groningen__stad_en_ommeland__martinitoren__zon__hijskranen__forum_in_aanbouw__universiteitstoren__rug

Aardbevingen voor sommige toeristen reden Groningen niet te bezoeken


Een nieuwe realiteit in het Noorden: er zijn toeristen die Groningen niet meer durven te bezoeken omwille van de aardbevingen in de provincie. Een op de vijf mensen die de regio ooit bezocht, zegt dat aardbevingen de reden zijn om er niet meer naar terug te keren voor een toeristisch tripje. Dit meldt Dagblad van het Noorden.

Normal_rss_entry-214171

Goed nieuws voor buitenliefhebbers: zomervakantie begint warm


Volgende week wordt het uitstekend zomerweer. Dat meldt Weeronline. Vanaf maandag hebben alle scholieren in ons land vakantie. In het midden van het land begint vrijdag de schoolvakantie.

Normal_rss_entry-214122

Roze Woensdag wacht op Vierdaagselegioen


De 44.041 lopers die woensdag beginnen aan de tweede dag van de Vierdaagse, komen aan het eind van hun tocht in een geheel in het roze gestoken centrum van Nijmegen terecht. De tweede dag van de Vierdaagse heet ook wel Roze Woensdag, de dag waarop er al 25 jaar veel festiviteiten voor mensen van alle seksuele geaardheden zijn. Ervaren Vierdaagse...

Normal_strandpaviljoen

Verkiezing Beste Strandpaviljoen van Nederland van start


Strand Nederland, de belangenvereniging van strandpaviljoenhouders langs de kust, heeft de shortlist van 25 beste strandpaviljoens van Nederland bekendgemaakt. Via de website strandverkiezingen.nl kunnen mensen hun stem uitbrengen. Op 30 juli wordt de winnaar bekendgemaakt. Dit meldt Strand Nederland.

Normal_rss_entry-214029

Eerste Vierdaagsedeelnemers zijn al terug


Enkele deelnemers aan de 103e Vierdaagse in Nijmegen hebben hun eerste loopdag er alweer op zitten. Zij hebben het parcours van 50 kilometer zo snel afgelegd dat er in Nijmegen nog geen mensen klaarzitten om hun startbewijs voor de tweede wandeldag uit te reiken.

Normal_singles_beach_festival__zandvoort_aan_zee__2019_

Zandvoort organiseert grootste vrijgezellenfeest ooit


Op zaterdag 3 augustus vindt in Zandvoort het grootste strandfeest van Nederland voor singles óóit plaats. Organisator Roy van Ammers van VillaVibes, bekend als aanbieder van reizen voor singles, verwacht ruim 1.500 vrijgezellen: “Singles willen tegenwoordig gewoon plezier maken. En dan spontaan en ongedwongen wellicht iemand ontmoeten”. Dit mel...

Normal_rss_entry-214004

Jamai geeft startschot Nijmeegse Vierdaagse


Jamai Loman heeft vanochtend het startschot gegeven voor de 103e editie van de Vierdaagse. De zanger en presentator ging daarna zelf in de stoet lopers op. Hij gaat tot vrijdag elke dag vijftig kilometer lopen. De eerste etappe van het wandelevenement voert richting Arnhem door de Betuwe.

Normal_rss_entry-213911

Vierdaagseloper moet water drinken


Vierdaagselopers moeten dinsdag op hun eerste wandeldag zorgen dat ze genoeg water drinken. In tegenstelling tot voorgaande jaren wordt het dinsdag niet echt warm. Dan zouden wandelaars kunnen vergeten om onderweg te drinken, maar dat is ongezond, zo waarschuwt de organisatie maandag.

Normal_rss_entry-213701

Vierdaagsefeesten: 40 festivals in Nijmegen


De binnenstad van Nijmegen is sinds dit weekend voor een week één groot festivalterrein. Meer dan 4.000 artiesten verzorgen ruim duizend gratis optredens op een van de veertig podia in de stad en op het stadseiland in de Waal. Samen vormen zij de Vierdaagsefeesten, die het wandelevenement ditmaal voor de vijftigste keer omlijsten.

Normal_rss_entry-213861

Feestje vieren op Rembrandts verjaardag


Rembrandt van Rijn zou maandag 413 jaar oud zijn geworden. Museum Het Rembrandthuis viert dat met een festival in de straat waar het voormalige woonhuis van de zeventiende-eeuwse meester staat. Hier kunnen bezoekers zelf in de huid van Rembrandt kruipen in diverse workshops of kunstenaars in actie zien. Ook zijn er kraampjes en muziek.

Normal_rss_entry-213586

Carré organiseert natuuravond voor prinses Irene


Theater Carré en het NatuurCollege organiseren op 16 september een speciale theateravond die in het teken van de natuur staat. De bijzondere eenmalige bijeenkomst vindt plaats in het kader van de tachtigste verjaardag van haar voorzitter, prinses Irene, in augustus.

Normal_veere__zeeland___schepen__jachten__haven__water

De Werf in Veere op nummer 1 in Terras Top 100


Het terras van restaurant De Werf in Veere heeft de nummer-1-positie verworven in de Terras Top 100 van Misset Horeca. De jury roemt het ‘ongekend gastvrijheidsniveau’ en de ‘culinaire hoogstandjes’ van de Zeeuwse onderneming. Dit meldt Misset Horeca.

Normal_jacht__touw__zeil

Grote brand jachthaven Hellevoetsluis: ook 'Crème Brûlée' in vlammen opgegaan


In de jachthaven aan de Veerweg in Hellevoetsluis is vannacht een grote brand uitgebroken. Vier boten gingen hierbij in vlammen op, een vijfde raakte beschadigd. Saillant detail: een van de schepen die ten prooi viel was het zeiljacht Crème Brûlée. Dit melden de NOS en Nauticlink.

Normal_rss_entry-213290

Nesten jeukrupsen Vierdaagsekamp verwijderd


De gemeente Heumen heeft 75 nesten van de eikenprocessierups weg laten halen van Kamp Heumensoord, het onderkomen van de militaire deelnemers aan de Vierdaagse. Defensie heeft de contactpersonen van de 33 nationaliteiten die meelopen geïnformeerd over de jeukrups. De geneeskundige dienst heeft extra materiaal ingeslagen om jeukbulten en andere k...

Normal_landgoed_nienoord__modderspelen_2019

Zo vies mogelijk worden: Nienoord organiseert voor 5e keer Modderspelen


Familiepark Nienoord viert de start van de zomervakantie met een weekend vol blubber. Op zaterdag 13 en zondag 14 juli worden op het landgoed bij het Groningse Leek namelijk voor de vijfde keer de Modderspelen georganiseerd. Belangrijkste missie voor deelnemers; zo vies mogelijk worden. Dit meldt Landgoed Nienoord. 

NRG Interview

Een kijkje in de glazen bol door de ogen van trendwatcher Hans van Leeuwen: Wat zijn de trends in recreatieland?

Normal_glazen_bol__strand__recreatie__zee__mooi_weer__parasols


Als er één fenomeen de toekomst van de recreatiesector gaat bepalen, dan is het volgens trendwatcher Hans van Leeuwen wel grensvervaging. Niet alleen worden wonen, werken e...