Nationale Recreatiegids

NRG Outdoor nieuws

Normal_rss_entry-369186

Onweersbuien geven code geel voor grote delen van Nederland


Onweersbuien trekken over het zuiden, westen en midden van het land. Het KNMI heeft voor deze regio's code geel uitgeroepen. Ook kan plaatselijk sprake zijn van onweer, hagel en windstoten tot 75 kilometer per uur.

Normal_water-1354135_960_720

Tussen Den Haag en Rotterdam komt een nieuw uitwaaigebied


Aan de Nieuwe Waterweg nabij de Bonnepolder tussen Rotterdam en Den haag wordt de natuur weer in ere hersteld. In een gebied dat lange tijd moeilijk leek te ontwikkelen is gekozen voor een recreatieve bestemming met een windturbine en een natuurbegraafplaats. Dit meldt Binnenlands Bestuur.  

Normal_camptoo

34% meer mensen gaan op pad met caravan of camper, recordcijfer


Vakantiegangers kiezen dit jaar opnieuw voor de vrijheid en zekerheid van een kampeervakantie. Met nog een paar dagen te gaan in juni meldt deelplatform Camptoo dat deze maand 34 procent meer mensen in een camper of caravan op pad zijn dan in dezelfde maand vorig jaar, goed voor een record. Dit meldt Camptoo.

Normal_to-go-biking-g62d299bda_1920

Zeeland beste fietsprovincie in Nederland, Randstad scoort slecht


De Kwaliteitsmonitor Fietsregio’s van het Landelijk Fietsplatform heeft onderzocht welke provincie het beste geschikt is om te fietsen. Zeeland kwam hierin het beste uit de bus. De provincie scoort het hoogste op de meeste categorieën. Dit meldt Stadszaken.

Normal_sunset-2403373_960_720

Ervaar de bourgondische cultuur op het hoogste punt van Nederland


De Vaalserberg is met 322 meter het hoogste punt in ons landje dat al eeuwen onder NAP ligt. Ver weggestopt in een hoek van Limburg kun je hier nog veel meer ontdekken naast een indrukwekkend uitzicht. Dit meldt Weeronline. 

Normal_rss_entry-368881

Sander Hoogendoorn opgelucht na einde ochtendshow


Sander Hoogendoorn heeft vrijdag voor het eerst in lange tijd zijn wekker niet te hoeven zetten. Met deze "eerste ochtend uitslapen" zit zijn "ochtendshow-avontuur" bij NPO 3FM er officieel op, aldus de dj. "Ik voel me leeg en vermoeid. Maar ook ongelooflijk trots dat ik dit avontuur 4 jaar geleden ben aangegaan", schrijft hij de dag na zijn laa...

Normal_motorhome-5111652_960_720

Deze zomer minder camperplekken beschikbaar in Breda


Door werkzaamheden aan de Nijverheidssingel te Breda zijn er komen de tijd minder camperplekken beschikbaar. Voorlopig heeft de gemeente nog geen alternatieven geregeld. Dit meldt NKC.

Normal_books-389392_960_720

Wandel en handel; recreatie en antiekverkoop in één


Op zondag 10 juli vindt een nieuwe editie van Heel Schaijk Wandelt & Handelt plaats. Deelnemers hebben de keuze uit verschillende wandelroutes en kunnen onderweg rondneuzen bij de tweedehands collecties van particuliere verkopers. Dit meldt ArenaLokaal.  

Normal_rss_entry-368825

Nederlandse drinkwatervoorziening in 2050 onzeker


De kans is groot dat er in de toekomst door klimaatverandering vaker periodes zijn dat minder water door de Maas stroomt en dat kan een risico vormen voor de drinkwatervoorziening in Nederland en België. Dat meldt RIWA-Maas, belangenbehartiger van drinkwaterbedrijven in Nederland en België die jaarlijks 500 miljard liter water uit de Maas onttr...

Normal_nature-5137825_960_720__1_

Verlaten tent in Twents recreatiepark, politie vreest verdrinking


In Enschede bij recreatiepark Het Rutbeek is een leeg tentje aangetroffen. De verlaten tent lag nog vol met spullen van de vermiste eigenaar. Het park sloeg alarm en schakelde de hulp van de politie Twente in. Dit meldt de Gelderlander.  

Normal_park-5528190_960_720

Woonzorgcentra in Noordoostpolder brengen camping naar bejaarden toe


Gebouwen van Zorggroep Oude en Nieuwe Land faciliteren de komende weken een tijdelijk kampeerterrein voor senioren. Op deze manier kunnen ouderen die slecht ter been zijn alsnog genieten van het vakantiegevoel. Dit meldt Omroep Flevoland. 

Normal_fv1xaspxwaeafue

ANWB: Trekkers veroorzaken files in heel Nederland


Volgens de ANWB zorgt een groot aantal trekkers voor extra files vandaag. De files worden veroorzaakt door protesterende boeren. Een grote stoet zorgde vanochtend al voor veel oponthoud in het noorden en zuiden van het land. Dit meldt de NOS. 

Normal_girls-gb849fc94b_1920

Nieuwe wandelroutes voor de allerkleinsten in de buurt van Arnhem


In de Gelderse gemeente Zevenaar kunnen de kleinste wandelfanaten vanaf september twee nieuwe kabouterroutes wandelen. De routes zijn tot stand gekomen door de gezamenlijke inspanningen van Dorpsraad Babberich en Buurtvereniging Schrijvershoek. Dit meldt de Gelderlander. 

Normal_rss_entry-368353

Vermijden van Schiphol is geen reden voor kosteloos annuleren


Vakantiegangers die op voorhand de mogelijke chaos op Schiphol door personeelstekorten willen vermijden en hun reis annuleren, kunnen dit niet kosteloos doen. Reisbranchevereniging ANVR legt uit dat "hoe vervelend ook" de problemen op de luchthaven daarvoor geen geldige reden zijn. ANVR-directeur Frank Oostdam benadrukt ook dat het voor veel rei...

Normal_elephants-4270753_960_720

Hardlopen tussen de olifanten in Beekse Bergen? Het kan dit jaar


Beekse Bergen heeft in november een primeur: die maand vindt namelijk de eerste editie van de Beekse Bergen Safari Run plaats. Zowel jong als oud kunnen rennend uiteenlopende afstanden afleggen tussen de wilde dieren. Dit meldt het safaripark. 

Normal_pexels-photo-164168

Vuurtje stoken? Let op de effecten voor je omgeving


Rookgeur is tegenwoordig overal te ruiken in het zomerseizoen. Denk hierbij aan lekker barbecueën in de buitenlucht, een terrasverwarming of een gezellige vuurkorf. Veel mensen zijn zich echter minder bewust van de schadelijke gassen en dampen die vrijkomen bij een open vuurtje. Dit meldt de provincie Overijssel.  

NRG Interview

Interactief buitenspelen: het beste van twee werelden

Normal_yalp1


Hoe krijg je kinderen die het liefst de hele dag spelletjes spelen op hun tablet of computer zover dat zij weer buiten gaan spelen? Yalp (‘play’ achterstevoren) ontwierp de...

NRG Van onze klanten