Nationale Recreatiegids

NRG Outdoor nieuws

Normal_rss_entry-320673

Rover: ProRail verwacht tot oktober kwetsbaar spoor door tekort


ProRail verwacht dat de problemen met de dienstregeling als gevolg van het gebrek aan verkeersleiders zich minstens tot oktober kunnen blijven voordoen. Reizigersorganisatie Rover zegt daarover te zijn ingelicht door de spoorbeheerder.

Normal_rss_entry-320588

Staatsbosbeheer ruimt westelijk Rivierengebied op na hoogwater


Staatsbosbeheer zoekt vrijwilligers om komende donderdag mee te helpen met het opruimen van het westelijk Rivierengebied. In de uiterwaarden langs de Waal is na de hoogwatergolf van begin deze maand veel rommel achtergebleven. In het oostelijk deel van het Rivierengebied staat nog water op het land. Daar kan pas later worden opgeruimd.

Normal_rss_entry-320459

Airborne Wandeltocht komt met alternatieve editie wegens corona


De Airborne Wandeltocht komt met een alternatief voor de 74e editie van het wandelevenement. De grootste eendaagse wandeltocht ter wereld kan vanwege de coronacrisis voor de tweede keer niet in de gebruikelijke vorm doorgaan. Vorig jaar werd het hele evenement doorgestreept. Daar kwamen zoveel teleurgestelde reacties op, dat het bestuur nu een a...

Normal_rss_entry-320314

Nederland blijft donkerrode vlek op Europese coronakaart


Nederland blijft voorlopig hoogstwaarschijnlijk een rode vlek op de kaart van coronagevallen in Europa. De landen om ons heen zijn overwegend groen en oranje, wat betekent dat daar minder mensen positief testen. Het gevolg kan zijn dat die landen vasthouden aan de reisbeperkingen die ze hebben ingevoerd voor Nederlandse vakantiegangers.

Normal_rss_entry-320286

Naweeën hoogwater: gevaar voor botulisme in de Roer


Waterschap Limburg waarschuwt mensen om niet in de Roer te gaan zwemmen, en ook geen huisdieren of vee te laten drinken uit deze zijrivier van de Maas, tussen de Duitse grens bij Vlodrop en Roermond. Het risico van botulisme is niet denkbeeldig, aldus het schap. Dit als gevolg van de overstromingen twee weken geleden.

Normal_rss_entry-320207

ProRail: toerist veroorzaakt geregeld onveilige situatie op spoor


Toeristen moeten beter opletten rond het spoor. Zij veroorzaken er namelijk geregeld onveilige situaties. Een woordvoerder van ProRail bevestigt een bericht hierover in De Telegraaf. Sinds het begin van de vakantie is het aantal bijna-aanrijdingen per week verdubbeld. Vorige week ging het om tien gevallen, wat dus neerkomt op meer dan een per dag.

Normal_rss_entry-320114

Centrum Valkenburg weer grotendeels toegankelijk


Het centrum van Valkenburg aan de Geul is weer toegankelijk, op enkele straten na. Dat heeft de gemeente bekendgemaakt. Het centrum was afgesloten sinds de overstromingen twee weken geleden.

Normal_rss_entry-320005

Nederlanders lezen in de zomer meer thrillers dan in de winter


Nederlanders lezen in de zomermaanden meer spannende boeken dan in de wintermaanden. Het aandeel thrillers in alle verkochte boeken ligt in juli en augustus twee keer zo hoog als in november en december. In totaal zijn bijna vier op de tien verkochte romans een spannend boek.

Normal_rss_entry-320032

Tim Knol overvallen door noodweer tijdens vakantie op Vlieland


Zanger Tim Knol had gehoopt even bij te komen in een tent op Vlieland. Maar stortbuien gooiden zijn plannen vrij letterlijk in het water. De chansonnier deelt dinsdagochtend op sociale media beelden van zijn tent die volledig blank staat. Al zijn spullen drijven in het rond.

Normal_rss_entry-319792

Code geel vanwege kans op onweer in het hele land


Het KNMI waarschuwt vandaag voor mogelijk noodweer in het hele land. In de middag en avond kunnen overal stevige regen- en onweersbuien ontstaan. Het meteorologisch instituut heeft daarom voor het hele land code geel afgekondigd. Ook zondag gold die waarschuwing.

Normal_rss_entry-319722

Wateroverlast door stortbuien in noordoosten Friesland, camping ondergelopen


Stortbuien veroorzaakten gisteren in het noordoosten van Friesland veel wateroverlast. Daarbij ging het onder meer om ondergelopen kelders en straten die blank stonden. Ook kampte een camping met veel water op het terrein.

Normal_rss_entry-319435

Meer mensen verdronken in 2020, vooral meer ouderen


Meer mensen vonden in 2020 de verdrinkingsdood, nadat dit aantal in 2019 juist was gedaald. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Met name onder ouderen vanaf 60 jaar nam het aantal verdrinkingen toe.

Normal_rss_entry-319372

Museumschip kunstenaar Jean Tinguely twee dagen in Amsterdam


In augustus is twee dagen lang een varend museum gewijd aan kunstenaar Jean Tinguely te bekijken in Amsterdam. De actie is bedoeld om het 25-jarig bestaan van het Tinguely-museum in het Zwitserse Bazel te vieren.

Normal_rss_entry-319129

Defensie helpt Waterschap Limburg met opruimen en herstelwerk


Na eerder hand- en spandiensten te hebben geleverd aan de Veiligheidsregio’s Limburg-Zuid en -Noord gaat de landmacht nu het Waterschap Limburg helpen. Defensie meldt dat het waterschap zelf te weinig capaciteit heeft om voor het komend weekend alle geplande opruim- en herstelwerkzaamheden af te ronden. Het is belangrijk het werk voor het weeken...

Normal_rss_entry-318994

Ongeveer 20.000 wandelaars op pad voor Alternatieve Vierdaagse


Ongeveer 20.000 wandelaars gaan dinsdag op pad om het eerste parcours van de Alternatieve Vierdaagse af te leggen. De Alternatieve Vierdaagse komt in de plaats van de traditionele Vierdaagse, die voor de tweede keer is afgelast vanwege de coronacrisis. Ook in het buitenland lopen militairen en particulieren mee met de Alternatieve Vierdaagse.

Normal_rss_entry-318640

Onderzoek naar nieuwe neveltechniek voor ultrafijnstof Schiphol


Luchthaven Schiphol doet samen met Wageningen University & Research (WUR) en het Koninklijke Nederlandse Lucht- en Ruimtevaarcentrum (NLR) onderzoek naar een nieuwe neveltechniek om ultrafijnstofdeeltjes te verminderen. Dat moet de lokale luchtkwaliteit op Schiphol en in de directe omgeving verbeteren, meldt Schiphol.

NRG Interview

Interactief buitenspelen: het beste van twee werelden

Normal_yalp1


Hoe krijg je kinderen die het liefst de hele dag spelletjes spelen op hun tablet of computer zover dat zij weer buiten gaan spelen? Yalp (‘play’ achterstevoren) ontwierp de...

NRG Van onze klanten