Nationale Recreatiegids

NRG Outdoor nieuws

Normal_rss_entry-285811

Maandverwachting december: wit winterweer ver te zoeken


De hoop op een witte kerst kan waarschijnlijk ook dit jaar weer in de ijskast worden gezet. December wordt naar verwachting namelijk een zachte maand. Volgens Weeronline komt de temperatuur geregeld in de dubbele cijfers uit en is er slechts een kleine kans op (natte) sneeuw.

Normal_rss_entry-285882

Groningen is gezondste stad van het land; nergens wordt zoveel gefietst


Groningen is uitgeroepen tot de gezondste stad van het land. Van alle grote steden in Nederland is het leefklimaat er het gezondst, stelt ingenieursbureau Arcadis dat twintig steden onderzocht op vijf onderdelen: mobiliteit, buitenruimte, milieu, gebouwde omgeving en gemeenschap. Nijmegen eindigde op plek 2 en Maastricht op plek 3. Zaanstad bung...

Normal_rss_entry-285884

KNMI waarschuwt voor gladheid, code geel van kracht


Het KNMI waarschuwt voor gladheid op de weg in vrijwel heel het land. Met uitzondering van Zeeland en de Waddeneilanden is overal code geel van kracht.

Normal_rss_entry-285863

Eerste officiële vorst van het najaar: -0,2 graden in De Bilt


De eerste officiële vorst van dit najaar is een feit. In De Bilt koelde het aan het begin van de avond af naar -0,2 graden, meldt Weeronline.

Normal_rss_entry-285475

Swapfiets nu ook actief in ‘t Gooi en Utrechtse Heuvelrug


Swapfiets breidt uit naar ‘t Gooi en de Utrechtse Heuvelrug. Daardoor is de aanbieder van abonnementsfietsen beschikbaar in Hilversum, Bilthoven, Zeist, Baarn, Laren, Naarden, Bussum, Soest, Blaricum en Huizen. Met die uitbreiding is Swapfiets nu actief in meer dan vijftig Nederlandse steden.

Normal_rss_entry-285361

Carbidschieten mag in Drenthe, maar zonder publiek en kraampjes


De veiligheidsregio Drenthe staat carbidschieten tijdens de jaarwisseling toe, maar er mag geen publiek komen kijken. Ook zijn de gebruikelijke eet- en drinkkraampjes bij het evenement verboden. Bij het laten knallen van de melkbussen mogen maximaal vier mensen bij elkaar zijn, die elk op 1,5 meter afstand van elkaar moeten blijven, aldus woensd...

Normal_rss_entry-284160

Sporten in Amersfoort het populairst, in Heerlen het minst


Amersfoort is de meest sportieve stad van Nederland en in het oosten van Nederland wordt opvallend veel meer in verenigingsverband gesport dan in de rest van Nederland. Dat zijn enkele bevindingen uit de Atlas voor gemeenten, waarvan de nieuwste editie net uit is.

Normal_rss_entry-284315

Komende tien jaar tien procent extra bos erbij in Nederland


Alle kinderen op de basisschool gaan een boom planten. Dat heeft minister Carola Schouten (Natuur) afgesproken met de provincies. Het maakt onderdeel uit van hun bossenstrategie om er de komende tien jaar 37.000 hectare bos bij te krijgen, dat is een toename van het bosgebied met 10 procent.

Normal_rss_entry-284870

Nieuw park op Gaasperdammertunnel (A9) verbindt wijken Amsterdam-Zuidoost


De Gaasperdammertunnel (A9) is helemaal open voor verkeer. De eerste vijf rijstroken in de richting van knooppunt Holendrecht werden begin juli al geopend door minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat). Nu worden ook de rijstroken voor verkeer in de richting van het knooppunt Diemen in gebruik genomen. Boven de tunnel komt s...

Normal_rss_entry-284726

Epidemiologen: ‘Land kan niet open door massaal te gaan testen’


De coronamaatregelen kunnen niet versoepeld worden door mensen grootschalig te laten testen. Dat concluderen epidemiologen van het UMC Utrecht en de Universiteit Utrecht op basis van een nieuwe zogeheten modelleringsstudie.

Normal_rss_entry-284873

Coronacrisis stuit de opmars van speedpedelecs niet


E-bikes die sneller kunnen rijden dan 25 kilometer per uur worden almaar populairder en daar heeft de coronacrisis geen verandering in gebracht. Nederlanders hadden begin juli bijna een kwart meer elektrische fietsen in hun bezit dan een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Normal_rss_entry-284468

Fietsen en wandelen over de Afsluitdijk zeker tot 2025 niet mogelijk


Het blijft voor fietsers nog jaren onmogelijk om over de gehele Afsluitdijk te rijden, heeft minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) donderdag aan de Tweede Kamer laten weten. Dat kan pas weer als renovatie klaar is. En die loopt fikse vertraging op door een ontwerpfout bij de nieuw te bouwen en te renoveren spuisluizen.

Normal_rss_entry-284241

Tot nu toe al 643 natuurbranden in Nederland: veel meer dan in 2019


Dit jaar woekerden al veel meer natuurbranden in Nederland dan in 2019. Tot nog toe ging het om zeker 643 natuurbranden, bijna honderd meer dan in heel 2019. De aantallen zullen uiteindelijk nog een stuk hoger liggen, ook omdat branden op militaire oefenterreinen nog niet zijn meegeteld. Dat meldt LocalFocus na een analyse van een database met a...

Normal_rotterdam__monumentale_boom

Rotterdam lanceert augmented reality bomenroute


Rotterdam brengt de verborgen verhalen van twintig monumentale en bijzondere bomen in de Maasstad op wel heel bijzondere manier tot leven: met een augmented reality bomenroute. De outdoor-attractie is sinds gisteren in bedrijf. Dit meldt de gemeente Rotterdam.

Normal_wandelnetwerk_amstelland__beeld_via_provincie_noord-holland_

Nieuw wandelnetwerk van 300 kilometer langs zuidkant Noord-Holland


Er komt een nieuw, 300 kilometer lang wandelnetwerk langs de zuidkant van Noord-Holland. De aanleg van Wandelnetwerk Amstelland duurt tot en met februari 2021. Dit meldt de provincie Noord-Holland. 

Normal_rss_entry-283839

Curaçao: strengere coronamaatregelen, toeristen voorlopig nog welkom


De regering op Curaçao heeft zondag strengere coronamaatregelen aangekondigd. Op zondag is het aantal actieve coronabesmettingen gestegen tot 410. Onder hen zijn zijn veel werknemers in het ziekenhuis CMC. Dat heeft gevolgen voor de reguliere zorg, zo gaan alle niet-dringende operaties momenteel niet door.

NRG Interview

Interactief buitenspelen: het beste van twee werelden

Normal_yalp1


Hoe krijg je kinderen die het liefst de hele dag spelletjes spelen op hun tablet of computer zover dat zij weer buiten gaan spelen? Yalp (‘play’ achterstevoren) ontwierp de...

NRG Van onze klanten