Nationale Recreatiegids

NRG Outdoor nieuws

Normal_girl-tying-ice-skates-closeup-2021-09-24-04-00-59-utc

Schaatsseizoen onzeker door hoge energieprijzen


Komend weekend openen de meeste schaatsbanen in Nederland weer hun deuren. Dat gaat dit jaar echter met meer zorgen gepaard dan voorheen. De hoge prijzen voor gas en licht drukken de pret voor veel locaties. Bij sommigen maakt de energierekening nu al bijna de helft van de begroting  uit. De branche houdt er rekening mee dat meerdere ijshallen w...

Normal_walk-or-running-path-in-the-garden-2021-08-26-18-10-29-utc

Omwonenden zetten voetpad af, wandelorganisaties doen handhavingsverzoek


In het voorjaar hebben omwonenden van een wandelpad op de Hoge Dijk in Aalsmeer afgezet met hekken en een verbodsbord. Hoewel het wandelpad op particulier terrein ligt, was het al meer dan dertig jaar vrij toegankelijk en valt daardoor onder de openbare ruimte, zeggen wandelorganisaties TeVoet, Wandelnet en Aalsmeerse Werkgroep Hoge Dijk Open. D...

Normal_rss_entry-381594

232.192 vogels gespot op jaarlijkse vogelteldag


Tijdens de jaarlijkse vogelteldag hebben liefhebbers zaterdag 232.192 vogels gespot, wat minder dan in voorgaande jaren. Dat er minder trekvogels onderweg waren, had volgens Vogelbescherming Nederland te maken met "onstuimig weer", zoals harde wind en regenbuien.

Normal_cute-young-northern-white-breasted-hedgehog-climbi-2022-02-02-03-58-09-utc

Egeltelling een succes, maar de egel is nog niet uit de problemen


Afgelopen weekend hebben 3900 deelnemers meegedaan aan de jaarlijkse egeltelling. Er werden bijna 10.000 egels geteld, een hoog aantal, maar het zit nog lang niet op het niveau van de jaren '90. Dit meldt Vroege Vogels. 

Normal_hikers-in-forest-2022-01-18-23-56-28-utc

Wandelnet en TeVoet starten campagne voor bewaren van onverharde paden


Oktober is door Wandelnet en hun partner TeVoet uitgeroepen tot de maand van van het onverharde pad. Volgens de twee organisaties zijn onverhardde paden, die vaak al eeuwen oud zijn, langzaam aan het verdwijnen door verkeerd beheer. Om de paden te promoten zijn meerdere wandelroutes uitgezet. Dit meldt Wandelnet. 

Normal_rss_entry-381193

Kookcursussen, fietstochten en wandelingen tijdens Week tegen Eenzaamheid


Ontmoeting en verbinding. Die thema's staan centraal in de Week tegen Eenzaamheid, die donderdag officieel van start gaat en duurt tot en met 6 oktober. Tal van activiteiten door het hele land moeten de eenzaamheid van mensen tegengaan. Het is de dertiende editie.

Normal_car-with-rooftop-camping-tent-in-mountains-2022-05-18-15-21-47-utc

Kampeer & Caravan Jaarbeurs vindt binnenkort weer plaats in Utrecht


Van 5 tot en met 9 oktober vindt de Kampeer & Caravan Jaarbeurs plaats in Utrecht. Deze editie staat volop in het teken van innovaties op kampeergebied. Zoals een camper met twee verdiepingen en een uitklapbaar terras, een tenttrailer met tentdoek van gerecyclede petflessen en elektrisch aangedreven camperbusjes.

Normal_birds-on-the-shore-of-rottumerplaat-2021-08-26-16-38-02-utc

Wetenschappers demonstreren vandaag tegen gaswinning in de Waddenzee


Binnenkort wordt besloten of er nieuwe gasboringen mogen worden gedaan in de Waddenzee. De Scientist Rebellion, een internationale samenwerking van wetenschappers, is hier tegen omdat het de unieke kenmerken van het gebied kan schaden. Het kondigd daarom een demonstratie aan. Dit meldt Vroege Vogels. 

Normal_couple-walking-in-the-woods-2022-06-05-01-15-14-utc

Overgrote meerderheid ervaart overlast door recreanten in de natuur


Uit een enquête van de Heimans en Thijsse Stichting blijkt dat 90 procent van de natuurliefhebbers zich stoort aan recreanten in de natuur die de rust verstoren. Het onderzoek werd gedaan door middel van een enquête onder ruim 650 deelnemers. Dit meldt Vroege Vogels.

Normal_a-middle-aged-man-in-a-rowing-boat-on-the-water-2022-03-04-02-29-42-utc

Watersportverbond gaat in beroep tegen plaatsen damwanden in Zwarte Water


Het Watersportverbond heeft samen met de Koninklijke Nederlandse Roei Bond (KNRB) en de Toeristische Kano Bond Nederland (TKBN) bezwaar gemaakt tegen de plannen om damwanden te plaatsen. Deze worden geplaatst om vissen paai- en rustplekken te bieden. Volgens de organisatie vormen ze echter een gevaar voor recreanten. Rijkswaterstaat heeft de bez...

Normal_rss_entry-380535

Jaarlijkse Egeltelling dit jaar weer georganiseerd door Zoogdiervereniging


De Zoogdiervereniging roept iedereen op om zaterdag en zondag egels te tellen tijdens de jaarlijkse Egeltelling. De organisatie wil onder meer weten waar egels leven en welke weersontwikkelingen invloed hebben op de zoogdieren. De egels kunnen het beste geteld worden tijdens de avondschemering. Dan komen de nachtdieren tevoorschijn om op zoek te...

Normal_young-woman-with-tablet-and-e-bike-outdoor-2022-04-08-01-44-39-utc

De E-bike maakt snelle opmars


In een onderzoek van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) over de aanschaf en het gebruik van de e-fiets is bekend geworden dat tussen 2019 en 2024 het aantal elektrische kilometers zal toenemen met 46 tot 69 procent. Het totale gebruik van de elektrische fiets zal toenemen met 6 tot 8 procent. Dit meldt Stadszaken. 

Normal_wolf-canis-lupus-in-autumn-forest-grey-wolf-in-2021-09-04-04-36-01-utc__1_

Afgelopen jaar zeker 16 wolvenwelpen geboren in Nederland


Met het behulp van camerabeelden en waarnemingen door natuuropzieners is vastgesteld dat er zeker 16 welpen geboren zijn bij de in Nederland verblijvende wolven. Dit meldt Vroege Vogels. 

Normal_planted-in-front-of-bathroom-2021-08-26-16-01-49-utc

Onderzoek wijst uit dat er te weinig toiletten zijn in de Utrechtse natuur


De VVD-fractie van de Provinciale Staten van Utrecht heeft een groep leerlingen van het Gerrit Rietveld College in Utrecht onderzoek laten doen naar het aantal toiletten in de natuurgebieden van de provincie. Zij concluderen dat er gebrek is aan een algemeen beleid rondom de faciliteiten en dat er te weinig openbare toiletten zijn in de gebieden...

Normal_happy-couple-playing-on-sandy-city-beach-2021-10-14-22-34-54-utc-min__1_

Strand Hoorn krijgt in november fundering nieuwe fiets- en wandelverbinding


Het te bouwen stadstrand bij Hoorn gaat in oktober verder met module 2. Dan wordt gestart met het afgraven van de voorbelasting. In november beginnen de partijen met het leggen van de fundering van de nieuwe fiets- en wandelverbinding. Dit meldt het Noordhollands Dagblad.

Normal_rss_entry-380241

Peter Gillis reageert niet op geweigerde campingvergunning


Peter Gillis reageert vooralsnog niet op het nieuws dat de gemeente Valkenburg weigert zijn Oostappen Groep een vergunning te geven voor een camping in het Limburgse stadje. Aanvankelijk liet de woordvoerder van Gillis weten woensdagmiddag met een reactie te komen, maar daar kwam hij later op terug: "We laten het even voor wat het is."

NRG Interview

Interactief buitenspelen: het beste van twee werelden

Normal_yalp1


Hoe krijg je kinderen die het liefst de hele dag spelletjes spelen op hun tablet of computer zover dat zij weer buiten gaan spelen? Yalp (‘play’ achterstevoren) ontwierp de...

NRG Van onze klanten