Nationale Recreatiegids

NRG Outdoor nieuws

Normal_eikenprocessierups

Bestrijding eikenprocessierups wordt een probleem door coronacrisis


Het is iet het eerste waar je aan denkt bij de coronacrisis, maar ook de bestrijding van de eikenprocessierups heeft eronder te lijden. Oorzaak: een enorm tekort aan beschermende pakken, doordat China nu minder produceert. De pakken die wel binnenkomen gaan bijna zonder uitzondering naar de zorg. Dit meldt NRC Handelsblad.

Normal_wandelgemeente_van_het_jaar__winterswijk_

Uniek: alle genomineerden voor Wandelgemeente van het Jaar zijn winnaar


Eigenlijk zou vanaf vandaag iedereen moeten kunnen stemmen op zijn of haar favoriete Wandelgemeente van het Jaar, maar het coronavirus heeft daar een streep door gezet. Alle drie de genomineerden -  Berg en Dal, Winterswijk en Westerwolde - mogen zich vanaf nu Wandelgemeente van het Jaar 2020 noemen. Dit meldt tevoetonline.

Normal_rss_entry-251596

Advies Rutte: maak geen plannen voor de meivakantie


Nederlanders moeten voorlopig geen plannen maken voor de meivakantie, adviseert premier Mark Rutte. Scholen, eet- en drinkgelegenheden blijven tot en met 28 april dicht, maar ook daarna "gaan we niet ineens terug naar de normale situatie", zegt Rutte. "De kans is heel reëel dat dit pakket of delen ervan" na die datum worden voortgezet.

Normal_winterbediening_bruggen_en_sluizen_verlengd_wegens_coronavirus__beeld_via_persbericht_noord-holland_

Ook Noord-Holland gaat winterbediening bruggen en sluizen langer aanhouden


Ook de provincie Noord-Holland gaat nu langer de winterbediening voor bruggen en sluizen aanhouden. Eerder nam de provincie Overijssel al hetzelfde besluit. Normaal start op 1 april het vaarseizoen en gaat de zomerbediening in, maar Noord-Holland stelt dat nu uit vanwege het coronavirus. Dit meldt de provincie Noord-Holland.

Normal_ijsselmeer__zeilboot__zon__dijk

Bataviastrand bij Lelystad: hoe je een watersportstrand aanlegt in coronatijd


Bij Lelystad verrijst Bataviastrand, een gloednieuw watersportstrand. De werkzaamheden zijn voor iedereen goed zichtbaar ter hoogte van de Houtribsluizen. Geen alledaagse klus voor Rijkswaterstaat – zeker niet in deze coronatijd – maar wel letterlijk ‘lopendebandwerk’. Dit meldt Rijkswaterstaat.

Normal_ooievaar

Binnentip van de Dag #10: vogels volgen


Nu het coronavirus het recreëren buitenshuis zo goed als onmogelijk heeft gemaakt richten we onze blik naar binnen. Onder de noemer Binnentip van de Dag komen we iedere dag met een idee voor thuisrecreatie, eentje om blij van te worden! Vandaag: vogels volgen.

Normal_rss_entry-251211

Rustig op Nederlandse stranden na dringende oproep thuis te blijven


Nederlanders lijken ook zondag gehoor te hebben gegeven aan de dringende oproep om ter voorkoming van verspreiding van het coronavirus niet naar het strand te komen en thuis te blijven. "Het is rustig. De mensen houden zich echt aan de regels en lijken er echt van doordrongen te zijn dat het beter is thuis te blijven. Het beeld is heel anders da...

Normal_rss_entry-251138

Staatsbosbeheer: bossen en natuur trekken nieuwe bezoekers


Dat mensen in deze coronaperiode iets anders moeten doen met hun vrije tijd, was zaterdag te merken in bos en natuur. Staatsbosbeheer zag her en der nogal wat bezoekers die voor het eerst kwamen.

Normal_vakantiehuisje_platteland

Ook zware tijden voor plattelandscampings- en accommodaties


Ook campings en accommodaties op het platteland hebben flink te lijden onder het coronavirus. Ze lopen miljoenen mis nu de start van het recreatieseizoen nauwelijks van de grond komt.  De Vereniging voor Kampeer Boeren (Vekabo) gaat nu steun vragen bij de overheid. Dit meldt Pretwerk. 

Normal_oerol__beeld_via_perssectie_oerol-website_

Festival Oerol op Terschelling hoopt in aangepaste vorm door te kunnen gaan


Het Terschellingse theaterfestival Oerol, dat dit jaar gepland staat voor 12 tot en met 21 juni, gaat kijken in welke vorm het door kan gaan. Daarvoor wacht het nu de nieuwe bekendmakingen rondom het coronavirus af, waar het kabinet op dinsdag 31 maart mee komt. Dit meldt Oerol.

Normal_rss_entry-250846

Haagse Markt heropent in 'nieuwe, tijdelijke en kleinere vorm'


De Haagse Markt, die woensdag per direct werd gesloten wegens de enorme drukte, is vanochtend weer opengegaan in een andere vorm. Het gaat om een "nieuwe, tijdelijke en kleinere markt". De marktondernemers mogen alleen voedingsartikelen verkopen, zoals vlees, vis, groente en fruit.

Normal_rss_entry-250562

Keukenhof blijft gesloten, maar MAX en YouTube gaan uitkomst bieden


De Keukenhof in Lisse blijft dit voorjaar gesloten nu de overheid alle bijeenkomsten heeft verboden tot 1 juni. In plaats daarvan gaat de Keukenhof, die nu volop in bloei staat, bezoekers virtueel rondleiden met video's op YouTube en andere sociale media.

Normal_rss_entry-250613

Hoge Veluwe schrapt alle evenementen, activiteiten en excursies voor 2020


Het Nationale Park De Hoge Veluwe schrapt alle activiteiten, excursies en evenementen voor de rest van het jaar. Ook als er later dit jaar geen verbod meer zou zijn op groepsbijeenkomsten vanwege de uitbraak van het coronavirus, blijft het park alleen gedeeltelijk open voor natuurbezoek. Dat is besloten om geld te besparen en zo gedwongen ontsla...

Normal_rss_entry-250593

Guur weekend brengt ijskoude lucht en winterse buien


Na dagen met volop zon is het in het weekend guur en niet erg aantrekkelijk om naar buiten te gaan. Volgens Weeronline is er vooral zondag sprake van winterse buien met natte sneeuw en hagel. Overdag wordt het hooguit 8 graden, maar door een kille noordoostenwind voelt het veel kouder.

Normal_dappermarkt_amsterdam__groente__fruit__vruchten_-_bijgesneden

Amsterdam: alleen nog voedselkramen op markt, alle Cruyff Courts gesloten


Het bestuur van de veiligheidsregio Amsterdam heeft extra maatregelen genomen tegen de verspreiding van het coronavirus. Zo mogen alleen nog kramen die voedingsmiddelen verkopen op de markt staan, kan er geen gebruik meer worden gemaakt van openbare fitnesstoestellen, en gaan de Cruyff Courts en voetbalkooien dicht. De maatregelen gelden vanaf v...

Normal_boat-1867124_1920

Binnentip van de Dag #7: thuis zeilles volgen


Nu het coronavirus het recreëren buitenshuis zo goed als onmogelijk heeft gemaakt richten we onze blik naar binnen. Onder de noemer Binnentip van de Dag komen we iedere dag met een idee voor thuisrecreatie, eentje om blij van te worden! Vandaag: thuis zeilles volgen.

NRG Interview

Interactief buitenspelen: het beste van twee werelden

Normal_yalp1


Hoe krijg je kinderen die het liefst de hele dag spelletjes spelen op hun tablet of computer zover dat zij weer buiten gaan spelen? Yalp (‘play’ achterstevoren) ontwierp de...