Nationale Recreatiegids

NRG Outdoor nieuws

Normal_rss_entry-330654

Herfstvakantie start voor regio noord en midden


Voor de regio's noord en midden is vrijdag de laatste schooldag voor de herfstvakantie. De schoolvakantie duurt van zaterdag 16 tot en met zondag 24 oktober.

Normal_rss_entry-330421

Zeilwedstrijd Allianz Regatta verhuist van Medemblik naar Almere


De Allianz Regatta voor zeilers verhuist van Medemblik naar Almere. De zeilwedstrijden worden vanaf volgend jaar wat zuidelijker gevaren, in het Markermeer bij Almere en Lelystad. De Allianz Regatta behoort tot het wereldbekercircuit.

Normal_rss_entry-330413

Deze zomer meer overlast van muggen dan vorig jaar


Muggen veroorzaakten afgelopen zomer meer overlast dan in hetzelfde seizoen vorig jaar, meldt Wageningen University op basis van meldingen op Muggenradar.nl. Mensen konden aangeven hoeveel overlast ze ervoeren, bijvoorbeeld door geluid of geprik, waarna de universiteit daar een score aan verbond. Uit die berekening komt een toename van de overla...

Normal_rss_entry-330308

Veluwe wordt verdeeld in stille en drukke delen


Natuurgebied de Veluwe wordt verdeeld in vier zones. Langs de randen is plaats voor recreatie, horeca en bezoekerscentra. Maar er worden ook delen afgesloten om zeer kwetsbare natuur de ruimte te geven. In een deel van dat gebied mag buiten het broedseizoen nog wel gewandeld, gefietst of paardgereden worden. Andere stukken gaan echt op slot. Een...

Normal_rss_entry-330248

ANWB: drukste ochtendspits sinds begin coronapandemie


De ANWB meldt vandaag de drukste ochtendspits sinds het uitbreken van de coronapandemie. Op het hoogtepunt stond er om 08.35 uur 759 kilometer file, aldus een woordvoerder van de ANWB. De voornaamste oorzaken zijn de regenbuien in het zuiden van het land en de toename van verkeer op de weg omdat meer mensen weer met de auto naar hun werk gaan.

Normal_rss_entry-330099

Jochem Myjer nieuwe ambassadeur Wereld Natuur Fonds


Jochem Myjer gaat zich inzetten voor het behoud van de Nederlandse natuur. De cabaretier is ambassadeur geworden van het Wereld Natuur Fonds, zo heeft de organisatie maandag bekendgemaakt.

Normal_rss_entry-330039

Minder rupsen bij verstoring paring van eikenprocessievlinder


Een eerste veldproef in alweer een poging om de overlast van de eikenprocessierups aan te pakken lijkt voorzichtig resultaat te hebben. Door tijdens de vliegperiode van de eikenprocessievlinder feromonen (sekslokstoffen) aan te brengen in eikenbomen, wordt de paring verstoord. En dat blijkt het aantal rupsen op sommige plekken te halveren. Dat m...

Normal_rss_entry-329835

Politie beboet weer meer fietsers met smartphone in de zomer


De politie heeft de afgelopen zomer meer boetes uitgedeeld aan fietsers die een smartphone gebruiken dan in de winter. Vorig jaar was dat ook al zo. Dat bevestigt het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) na berichtgeving van NU.nl.

Normal_rss_entry-329747

Keukenhof opent deuren voor 45.000 bezoekers per dag in 2022


De Keukenhof opent in maart 2022 weer de deuren, voor maximaal 45.000 bezoekers per dag, zo laat een woordvoerster van het park donderdag weten. Kaarten worden verkocht met een tijdslot, zodat het aantal bezoekers over de dag verspreid kan worden. Doorgaans krijgt het park tegen de anderhalf miljoen bezoekers per jaar, vanuit de hele wereld, met...

Normal_rss_entry-329713

Heel Nederland is nu oranje op coronakaart Europa


Friesland is als twaalfde en laatste provincie gezakt van rood naar oranje op de kaart van coronagevallen in Europa. Het aantal positieve tests is er genoeg gedaald. Heel Nederland staat nu op de een na laagste waarschuwingskleur.

Normal_rss_entry-329773

Dichte mist in grote delen van Nederland


In grote delen van Nederland hebben weggebruikers vrijdagochtend last van dichte mist. Op veel plaatsen is het zicht minder dan 200 meter. Het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) heeft voor vrijdagochtend code geel afgegeven.

Normal_rss_entry-329665

Makers De Nieuwe Wildernis maken natuurfilm over haven Rotterdam


Regisseur Mark Verkerk, die in 2013 de bioscoophit De Nieuwe Wildernis maakte, komt volgend jaar met een vervolg. De Nieuwe Wildernis 2.0 - Natuur in de havens is gedraaid in de havens van Rotterdam en Moerdijk en wordt een ode aan de flora en fauna in havens en op industrieterreinen.

Normal_rss_entry-329610

Keukenhof start met handmatig planten van 7 miljoen bollen


De Keukenhof start donderdag met het planten van zeven miljoen bloembollen. Tot half december gaan veertig tuinmannen dagelijks aan de slag om de bollen handmatig in de grond in Lisse te krijgen. Vanaf half maart kan het publiek de bloemen bewonderen.

Normal_rss_entry-329606

Code geel in groot deel van het land wegens mist


In een groot deel van Nederland is donderdagochtend code geel van kracht wegens mist, meldt het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI). Het gaat om de provincies Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel, Flevoland, Gelderland en Noord-Brabant.

Normal_rss_entry-329487

ANWB: drukste ochtendspits dit jaar met 555 kilometer file


Regen, ongelukken en de afgesloten A12 zorgen woensdagochtend voor de drukste ochtendspits tot nu toe dit jaar, meldt de ANWB. Rond 08.30 uur stond er 555 kilometer file. "Rond 07.45 uur zien we vaak het hoogtepunt van de ochtendspits, maar mede door de afsluiting van de A12 blijven veel files lang staan", zegt een woordvoerder.

Normal_rss_entry-329459

Forse stijging verkoop van caravans en campers in 2021


De verkoop van caravans en campers is fors gestegen in 2021. In de eerste drie kwartalen van dit jaar werden 7869 nieuwe caravans geregistreerd. Dat is volgens de gegevens van Kampeer en Caravan Industrie (KCI), BOVAG en dataleverancier RDC het hoogste aantal in de laatste tien jaar. Er werden in dezelfde periode 2785 campers verkocht, meer dan ...

NRG Interview

Interactief buitenspelen: het beste van twee werelden

Normal_yalp1


Hoe krijg je kinderen die het liefst de hele dag spelletjes spelen op hun tablet of computer zover dat zij weer buiten gaan spelen? Yalp (‘play’ achterstevoren) ontwierp de...

NRG Van onze klanten