Nationale Recreatiegids

NRG Outdoor nieuws

Normal_willemstad__noord-brabant___haven__kerktoren__jachten__boten__water__kade__straten

Aanlegsteiger cruiseschepen houdt gemoederen Willemstad bezig


In het pittoreske Willemstad groeit het verzet tegen de op handen zijnde bouw van een aanlegsteiger speciaal voor riviercruiseschepen. De gemeente Moerdijk is een groot voorstander, de inwoners verenigd in burgerinitiatief Zicht op de overkant iets minder. Dit meldt Omroep Brabant.

Normal_amsterdam_toeristen_neon_massatoerisme_mensen_lichtjes__002_

Stephen Hodes: zonder klagen het Amsterdamse massatoerisme te lijf


Dat Amsterdam allang niet meer alleen de lusten maar ook de lasten van het toerisme ervaart is inmiddels welbekend. De vraag hoe de stad zich hier het beste toe kan verhouden is niet zomaar te beantwoorden. Toerismedeskundige Stephen Hodes (70) probeert met zijn denktank Amsterdam in Progress een constructieve bijdrage te leveren aan het complex...

Normal_rss_entry-189458

Technogrootheden bevestigd voor Awakenings


Top-dj's uit de techno staan in het laatste weekend van juni op het podium tijdens Awakenings Festival in Spaarnwoude. De organisatie van het outdoorfestival laat weten dat grootheden zoals Adam Beyer, Jeff Mills, Joris Voorn, Sven Väth en Nina Kraviz hun komst hebben bevestigd. 

Normal_rss_entry-189448

Afsluitdijk in trek bij toeristen


De Afsluitdijk mag zich verheugen in steeds meer belangstelling van dagjesmensen. Afgelopen jaar bezochten zo'n 700.000 mensen de waterkering tussen Noord-Holland en Friesland, ruim twee keer zoveel als in 2014.

Normal_muiderslot

Erfgoedfestival Gooi en Vechtstreek enorme impuls voor bezoekersaantallen


Het ergoedfestival Groen in Gooi en Vecht, dat dit jaar plaatsvond van 31 mei tot en met 9 september, heeft de bezoekersaantallen van de deelnemende musea en tuinen fors doen toenemen. Afgelopen zomer kregen ze gemiddeld twintig procent meer bezoek. Volgend jaar komt er een tweede editie. Dit meldt het Noordhollands Dagblad.

Logo_alan_rogers_logo

Britse prijzen voor twee Nederlandse campings


Sinds 2016 worden tijdens de Vakantiebeurs in de Jaarbeurs Utrecht de van origine Britse Alan Roger Awards uitgereikt aan de beste campings van Europa. Prijzen waren er onder andere voor Camping De Papillon en Vakantiepark Koningshof. Dit meldt Pretwerk.

Normal_terschelling__brandaris__west-terschelling__zee__haven__huizen__duinen__daken

Bouw luxe recreatieappartementen Terschelling leidt tot verzet


Op Terschelling is niet iedereen blij met het voornemen van de gemeente om negentien luxe recreatieappartementen te bouwen aan de rand van het Groene Strand bij West-Terschelling. Velen stellen dat het eiland meer gebaat is bij nieuwe starterswoningen. Dit meldt de Leeuwarder Courant.

Normal_google_maps

Nieuw app moet toeristen gaan spreiden in Amsterdam


Een nieuwe app moet gaan bijdragen aan de toeristenspreiding in de hoofdstad. De applicatie, Weekend In Amsterdam, is ontwikkeld door Jeroen Goeman Borgesius, en is sinds kort verkrijgbaar. Dit meldt Het Parool. 

Normal_rss_entry-189005

Edwin Evers met zijn band in Amsterdamse Bos


Edwin Evers is ook dit jaar met zijn band van de partij bij Live at Amsterdamse Bos. De radiomaker, die eind vorig jaar stopte met zijn ochtendshow op 538, staat op vrijdag 13 en zaterdag 14 september in het Amsterdamse Bos. Vrijdagochtend begint de kaartverkoop, maakte organisator Friendly Fire dinsdag bekend.

Normal_rss_entry-188811

103e Vierdaagse van start met 47.000 plekken


Van 16 tot en met 19 juli kunnen tienduizenden wandelaars weer proberen het Vierdaagsekruis binnen te halen. De inschrijving voor de 103e Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen gaat maandag 4 februari open. De limiet is bepaald op 47.000 inschrijvingen.

Normal_mind_blue_monday_run_2019__hardlopen__hardloopevenement__promotiebeeld__-_aangepast

Koninklijke Visio gaat Blue Monday hardlopend te lijf


Volgende week maandag is het Blue Monday, de dag die internationaal geldt als de meest deprimerende van het jaar. Koninklijke Visio in Den Haag, het expertisecentrum voor blinden en slechtzienden, laat het er niet bij zitten en organiseert die dag een Fun Run en Walk. Dit meldt Koninklijke Visio.

Normal_rss_entry-188688

Kunstwerk uit afval in Utrechtse singel


In de Utrechtse Catharijnesingel is vanaf 18 januari een enorme plastic walvis te zien. Het kunstwerk, dat de naam Skyscraper draagt, is gemaakt van vijf ton zwerfafval uit de oceaan en is ongeveer elf meter hoog. Op dit moment wordt hij opgebouwd. Het stalen frame staat al in het water.

Normal_madurodam__tulpen

Omwonenden Madurodam in verweer tegen uitbreidingsplannen


Er is reuring ontstaan rondom de vernieuwsingsplannen van Madurodam. Hiervoor zou bos moeten worden gekapt in de omgeving, en dat leidt tot weerstand. Omwonenden zijn recent de petitie Stop Boskap Madurodam begonnen. De gemeenteraad van Den Haag buigt zich eind deze maand over de kwestie. Dit meldt Dagblad 070.

Normal_anwb_winnaar_camping_van_het_jaar_2019__promotiebeeld_

ANWB maakt campings van het jaar bekend


De ANWB heeft bekendgemaakt welke campings in binnen- en buitenland het beste zijn bevonden. Voor het eerst mocht het publiek hierover stemmen. In totaal brachten 35.000 mensen hun stem uit. Dit meldt de ANWB.

Normal_kamperen__caravan__camping__voortent__vijftigers__burgerlijk__alles_op_orde

Nederlanders overnachten meer in eigen land


NBTC-NIPO Research heeft gisteren de trends van de Nederlandse vakantiemarkt gepresenteerd. Hieruit komt onder andere naar voren dat weliswaar het aantal vakanties in eigen land is afgenomen, maar dat het aantal overnachtingen juist is toegenomen. Dit meldt de Vereniging voor Recreatieondernemers Nederland (RECRON).

Normal_braaf_easter_festival__promotiebeeld_

Organisator van dance-evenementen BRAAF komt met eigen festival


De Bredase dance-evenementenorganisator BRAAF komt in het paasweekend met een nieuwe festival: het BRAAF Easter Festival. Het zal plaatsvinden op zaterdag 20 april op het evenemententerrein Breepark aan de rand van Breda. Dit meldt BN DeStem.