Nationale Recreatiegids

NRG Ondernemen nieuws

Normal_rss_entry-308416

Rutte: jaarlijkse vrije dag op Bevrijdingsdag heel dichtbij


Demissionair premier Mark Rutte verwacht dat mensen in de toekomst ieder jaar vrij zullen zijn op Bevrijdingsdag. Nu is dat voor veel werknemers nog eens in de vijf jaar, ondanks dat het een officiële feestdag is in Nederland.

Normal_rss_entry-308275

Failliete reisorganisatie heeft merknaam D-Reizen weer in handen


De naam D-Reizen is weer terug in de failliete boedel van de reisorganisatie. De directeuren hadden die naam in een bedrijfje geplaatst dat buiten de failliete groep viel, maar na vragen van curatoren is dit weer teruggedraaid. Dat melden de curatoren in een voortgangsverslag over het faillissement. Mogelijk hebben de eigenaren illegaal gehandel...

Normal_rss_entry-308375

'Steun voor versoepelingen, maar nu pas op de plaats'


Het versoepelen van de coronamaatregelen waardoor onder meer de winkels en de terrassen onder voorwaarden weer open zijn, kan op steun rekenen. Maar de handen gaan niet op elkaar voor verdere versoepelingen, concludeert I&O Research uit het maandelijkse draagvlakonderzoek naar de coronamaatregelen in opdracht van de NOS.

Normal_paspoort__coronacertificaat

Europese Commissie wil ingeënte toeristen toelaten


De Europese Commissie wil tegen het coronavirus ingeënte toeristen van buiten de Europese Unie weer toelaten. Plezierreizen naar de EU moeten bovendien vanuit meer landen weer mogelijk worden, vindt het dagelijks bestuur van de unie. Ook voor wie nog niet is gevaccineerd.

Normal_rss_entry-307985

Fitnessbranche: uitstel opening sportscholen 'tegenvaller'


Het uitstel van de heropening van sportscholen is een tegenvaller voor de fitnessbranche. Dat zegt directeur Ronald Wouters van brancheorganisatie NL Actief, waarbij ongeveer duizend sportlocaties zijn aangesloten.

Normal_rss_entry-307957

Bestuurders reisorganisaties eisen andere opzet reisadviezen


Het ministerie van Buitenlandse Zaken gebruikt kleurcodes voor negatieve reisadviezen tijdens de coronacrisis onjuist. Dat betogen drie bestuurders uit de reisbranche in een open brief aan demissionair minister-president Mark Rutte. Ze stellen dat reizigers in veel landen die nu nog de code oranje krijgen, wat staat voor een negatief reisadvies,...

Normal_rss_entry-307983

Geen verdere versoepelingen coronaregels vanaf 11 mei


De verdere versoepelingen van de coronaregels die mogelijk vanaf 11 mei zouden ingaan, zoals het openen van sportscholen en dierentuinen, laten langer op zich wachten. Het kabinet vindt het aantal opnames van coronapatiënten in ziekenhuizen en op ic's nu nog te hoog, laat de Rijksvoorlichtingsdienst weten.

Normal_rss_entry-307704

'Veel meer drukte in winkelstraten door versoepeling maatregelen'


Het was woensdag veel drukker in de winkelstraten door de versoepeling van de coronamaatregelen, waardoor niet meer op afspraak geshopt hoeft te worden in niet-essentiële winkels zoals kleding- en schoenenzaken. Volgens cijfers van onderzoeksbureau RMC was het bijna 44 procent drukker dan een week eerder.

Normal_rss_entry-307595

Rijen met wachtende klanten bij met name kledingwinkels en IKEA


Klanten hoeven vanaf woensdag geen afspraak meer te maken om te winkelen en dat zorgt voor extra drukte. In het centrum van de grote steden en bij IKEA in Barendrecht staan buiten rijen met wachtende klanten. Winkels mogen per 25 vierkante meter één klant ontvangen. Daardoor ontstaan in het centrum van Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag v...

Normal_rss_entry-307594

Supermarkten blijven gewoon alcohol verkopen tot 20.00 uur


Wie naar de supermarkt wil voor wat alcohol, kan daar gewoon tot 20.00 uur terecht. Dat zegt het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL). Eerder stoppen met de alcoholverkoop is volgens de branchevereniging ongewenst, omdat dat voor drukte in de supermarkten zou zorgen "op andere momenten".

Normal_rss_entry-307479

Niet-essentiële winkels weer open zonder afspraak


Niet-essentiële winkels mogen woensdag hun deuren weer (beperkt) openen voor mensen die spontaan wat willen kopen. Nadat de winkels een kleine twee maanden alleen open waren voor winkelen op afspraak, kunnen klanten ook zonder reservering weer naar binnen.

Normal_rss_entry-307480

Terrassen weer open na bijna half jaar sluiting


Na bijna een half jaar kan er woensdag weer een biertje worden gedronken op het terras. Tussen 12.00 uur en 18.00 uur zijn er per buitenterras maximaal vijftig gasten welkom. Voor terrasbezoek moet wel worden gereserveerd.

Normal_rss_entry-307478

Schrijvers heropenen de boekwinkels symbolisch


Schrijvers door het hele land gaan deze woensdag hun favoriete boekhandel symbolisch heropenen. Onder anderen Lize Spit, Manon Uphoff, Alex Boogers, Daphne Deckers, Ronald Giphart, Manon Sikkel, Gio Lippens, Nynke de Jong, Özcan Akyol, Thomas Olde Heuvelt, Frank Westerman en Simone van der Vlugt zullen zorgen dat er in iedere provincie een festi...

Normal_rss_entry-307389

Albert Verlinde denkt weer aan musicals produceren


Albert Verlinde denkt weer aan het produceren van musicals, zo vertelt hij in de RTL 4-talkshow Beau. Daarin vertelt Verlinde ook dat hij nog twee jaar doorgaat bij SBS6, maar dat dat niet meer exclusief is.

Normal_rss_entry-306879

Gehavende fitnessketen Basic-Fit geeft nieuwe aandelen uit


Fitnessketen Basic-Fit wil geld ophalen door 6 miljoen nieuwe aandelen uit te geven. Door lockdowns kwam er in het eerste kwartaal van 2021 nog amper geld binnen. Banken willen hun krediet aan de uitbater van sportscholen verhogen, maar doen dat alleen als de aandelenuitgifte een succes wordt.

Normal_rss_entry-306862

FNV: winkels moeten zorgen voor veilige werkomgeving


Winkels moeten meer verantwoordelijkheid nemen voor de veiligheid van hun personeel als ze volgende week weer volledig opengaan. Dat zegt FNV-bestuurder Linda Vermeulen. Vooral bij grote winkelketens is de communicatie tussen personeel en directie vaak niet op orde, volgens de vakbondsvrouw.

NRG Interview

Artsen over het vuurwerkverbod: “Dit is een uniek medisch experiment”

Normal_normal_vuurwerk


Van beschadigde ogen tot geamputeerde vingers: artsen maken iedere jaarwisseling het nodige letsel mee. Om de ziekenhuizen te ontlasten, geldt er dit jaar een verbod op het...