Nationale Recreatiegids

NRG Ondernemen nieuws

Logo_kanniewaarzijn__logo_

Omnium in Goes niet blij met weergave in 'Kanniewaarzijn!'


Sport- en recreatiepark Omnium in Goes is niet blij met de voorstelling van zaken die het tv-programma Kanniewaarzijn! heeft gegeven over het tropische bos. In de uitzending van afgelopen dinsdag werd de natuurlijke attractie omgetoverd tot een wietplantage. Dit meldt Omroep Zeeland.

Normal_willemstad__noord-brabant___haven__kerktoren__jachten__boten__water__kade__straten

Aanlegsteiger cruiseschepen houdt gemoederen Willemstad bezig


In het pittoreske Willemstad groeit het verzet tegen de op handen zijnde bouw van een aanlegsteiger speciaal voor riviercruiseschepen. De gemeente Moerdijk is een groot voorstander, de inwoners verenigd in burgerinitiatief Zicht op de overkant iets minder. Dit meldt Omroep Brabant.

Normal_amsterdam_toeristen_neon_massatoerisme_mensen_lichtjes__002_

Stephen Hodes: zonder klagen het Amsterdamse massatoerisme te lijf


Dat Amsterdam allang niet meer alleen de lusten maar ook de lasten van het toerisme ervaart is inmiddels welbekend. De vraag hoe de stad zich hier het beste toe kan verhouden is niet zomaar te beantwoorden. Toerismedeskundige Stephen Hodes (70) probeert met zijn denktank Amsterdam in Progress een constructieve bijdrage te leveren aan het complex...

Normal_muiderslot

Erfgoedfestival Gooi en Vechtstreek enorme impuls voor bezoekersaantallen


Het ergoedfestival Groen in Gooi en Vecht, dat dit jaar plaatsvond van 31 mei tot en met 9 september, heeft de bezoekersaantallen van de deelnemende musea en tuinen fors doen toenemen. Afgelopen zomer kregen ze gemiddeld twintig procent meer bezoek. Volgend jaar komt er een tweede editie. Dit meldt het Noordhollands Dagblad.

Normal_hybrid_coaster_untamed__achtbaan__walibi_holland__logo_

Marketingdirecteur verlaat Walibi Holland na vijf maanden


Tom Bouchier, die nog geen half jaar geleden werd aangesteld als de nieuwe marketingdirecteur van Walibi Holland, heeft besloten te vertrekken. Dit meldt de website Looopings.nl.

Logo_alan_rogers_logo

Britse prijzen voor twee Nederlandse campings


Sinds 2016 worden tijdens de Vakantiebeurs in de Jaarbeurs Utrecht de van origine Britse Alan Roger Awards uitgereikt aan de beste campings van Europa. Prijzen waren er onder andere voor Camping De Papillon en Vakantiepark Koningshof. Dit meldt Pretwerk.

Normal_rss_entry-189359

ID&T wordt partner in festival We Are Electric


ID&T, Fourmation Entertainment en Paaspop slaan de handen ineen rondom We Are Electric, het meerdaagse muziekfestival dat zich voornamelijk richt op crossover live acts. Samen met het programmeringsteam van Mojo, hebben de partners de ambitie om We Are Electric verder laten uitgroeien tot een van de meest vooraanstaande en vooruitstrevende f...

Normal_terschelling__brandaris__west-terschelling__zee__haven__huizen__duinen__daken

Bouw luxe recreatieappartementen Terschelling leidt tot verzet


Op Terschelling is niet iedereen blij met het voornemen van de gemeente om negentien luxe recreatieappartementen te bouwen aan de rand van het Groene Strand bij West-Terschelling. Velen stellen dat het eiland meer gebaat is bij nieuwe starterswoningen. Dit meldt de Leeuwarder Courant.

Normal_google_maps

Nieuw app moet toeristen gaan spreiden in Amsterdam


Een nieuwe app moet gaan bijdragen aan de toeristenspreiding in de hoofdstad. De applicatie, Weekend In Amsterdam, is ontwikkeld door Jeroen Goeman Borgesius, en is sinds kort verkrijgbaar. Dit meldt Het Parool. 

Normal_zonnepanelen__dak__huis__balkon__boomtoppen__schoorsteen__geel__goed_onderhouden

Ook vakantiewoningen vallen onder de energiebesparingsplicht


Onder veel eigenaren van vakantiewoningen blijkt grote onduidelijkheid te bestaan over de energiebesparingsplicht die sinds begin dit jaar van kracht is. De Vereniging van Recreatieondernemers Nederland (RECRON) komt daarom nu met een aparte website met betrekking tot dit onderwerp. Dit meldt RECRON.

Normal_raad_voor_cultuur__logo_

Raad voor Cultuur: muziektheater kansrijk maar te vaak noodlijdend


De Raad voor Cultuur heeft advies uitgebracht over de toekomst van het muziektheater in Nederland. Volgens de Raad zijn de bezuinigingen op deze kunstdiscipline in 2013 nog steeds voelbaar, en zetten ze een onnodige rem op de mogelijkheden om meer publiek te bereiken. Dit meldt de Raad voor Cultuur.

Normal_business_on_stage__poging_2

Oprichter ID&T en algemeen directeur AFAS gaan theater in


Theaterbureau.nl, sprekersbureau Quality Bookings en het DeLaMar Theater slaan de handen ineen en komen met de co-productie Business on Stage. Geïnteresseerden kunnen hierbij vragen stellen aan doorgewinterde ondernemers zoals Duncan Stutterheim (van entertainment- en mediabedrijf ID&T) en Bas van der Veldt, de bestuursvoorzitter van AFAS. D...

Normal_anwb_winnaar_camping_van_het_jaar_2019__promotiebeeld_

ANWB maakt campings van het jaar bekend


De ANWB heeft bekendgemaakt welke campings in binnen- en buitenland het beste zijn bevonden. Voor het eerst mocht het publiek hierover stemmen. In totaal brachten 35.000 mensen hun stem uit. Dit meldt de ANWB.

Normal_kamperen__caravan__camping__voortent__vijftigers__burgerlijk__alles_op_orde

Nederlanders overnachten meer in eigen land


NBTC-NIPO Research heeft gisteren de trends van de Nederlandse vakantiemarkt gepresenteerd. Hieruit komt onder andere naar voren dat weliswaar het aantal vakanties in eigen land is afgenomen, maar dat het aantal overnachtingen juist is toegenomen. Dit meldt de Vereniging voor Recreatieondernemers Nederland (RECRON).

Normal_zandvoort__strand__zee__badplaats__toeristen__blauwe_lucht__wolkjes__flat__duinen__watertoren_zandvoort

Meest gastvrije plaatsen in Nederland bekendgemaakt door Booking.com


Volgens Booking.com, een website waar accommodaties en vakanties geboekt kunnen worden, zijn Zandvoort, Middelburg, Utrecht, Maastricht en Den Haag de meest gastvrije plaatsen van Nederland. Dit meldt PR Newswire.

Normal_rss_entry-188121

Vijf extra shows in Carré voor Jochem Myjer


Jochem Myjer geeft nog eens vijf extra shows van zijn voorstelling Adem in, adem uit in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Dat maakte Albert Verlinde woensdag bekend in de Radio 538-show van Frank Dane.