Nationale Recreatiegids

NRG Ondernemen nieuws

Normal_groningen__stad_en_ommeland__martinitoren__zon__hijskranen__forum_in_aanbouw__universiteitstoren__rug

Aardbevingen voor sommige toeristen reden Groningen niet te bezoeken


Een nieuwe realiteit in het Noorden: er zijn toeristen die Groningen niet meer durven te bezoeken omwille van de aardbevingen in de provincie. Een op de vijf mensen die de regio ooit bezocht, zegt dat aardbevingen de reden zijn om er niet meer naar terug te keren voor een toeristisch tripje. Dit meldt Dagblad van het Noorden.

Normal_ingang_artis

Dagje pretpark goedkoper dan in 2018, ondanks gestegen kassaprijzen


Bezoekers van pretpark en dierentuin kunnen in de zomervakantie gemiddeld bijna 36 euro besparen op hun dagje uit door mee te doen met spaaracties. Een dagje uit is daardoor goedkoper dan in 2018, ondanks een fors gestegen kassaprijs. Dat meldt Tikata.

Normal_rss_entry-214096

Songfestival in Rotterdam of Maastricht


Alleen Rotterdam en Maastricht zijn nog over in de race om het Eurovisiesongfestival in 2020 te organiseren. Dat laat de NPO weten. Vorige week boden ook Utrecht, Arnhem en Den Bosch een bidboek aan, maar die voorstellen zijn het niet geworden.

Normal_strandpaviljoen

Verkiezing Beste Strandpaviljoen van Nederland van start


Strand Nederland, de belangenvereniging van strandpaviljoenhouders langs de kust, heeft de shortlist van 25 beste strandpaviljoens van Nederland bekendgemaakt. Via de website strandverkiezingen.nl kunnen mensen hun stem uitbrengen. Op 30 juli wordt de winnaar bekendgemaakt. Dit meldt Strand Nederland.

Normal_singles_beach_festival__zandvoort_aan_zee__2019_

Zandvoort organiseert grootste vrijgezellenfeest ooit


Op zaterdag 3 augustus vindt in Zandvoort het grootste strandfeest van Nederland voor singles óóit plaats. Organisator Roy van Ammers van VillaVibes, bekend als aanbieder van reizen voor singles, verwacht ruim 1.500 vrijgezellen: “Singles willen tegenwoordig gewoon plezier maken. En dan spontaan en ongedwongen wellicht iemand ontmoeten”. Dit mel...

Logo_speelpark_oud_valkeveen__logo__witte_achtergrond_

Oud Valkeveen is een attractie rijker: de Drakenbaan


Het familiepretpark Oud Valkeveen heeft een nieuwe attractie in gebruik genomen: de Drakenbaan. De achtbaan in de vorm van een vrolijke blauwe draak is geschikt voor kinderen vanaf 90 centimeter. Het is bijzonder dat het Noord-Hollandse speelpark toestemming heeft gekregen de attractie te bouwen; de gemeente Gooise Meren weigerde lange tijd een ...

Normal_zonnepanelen__verticaal__lausanne__zwitserland___foto_2

Nieuw hotel in Ede geeft gasten met laag energieverbruik korting


Het nog te bouwen EnergyHotel langs de A12 in Ede zet flink in op duurzaamheid, en komt daarvoor met een bijzondere formule: wie weinig energie verbruikt, krijgt korting op de rekening. Daarnaast krijgt het hotel straks luiken waarmee zonne-energie kan worden opgewekt. Dit meldt de Gelderlander.

Normal_textielmuseum_tilburg__era-collectie__mae_engelgeer

TextielMuseum komt met Bauhaus-collectie van Mae Engelgeer


Het TextielMuseum in Tilburg grijpt de viering van honderd jaar Bauhaus aan voor een samenwerking met textielontwerper Mae Engelgeer. Geïnspireerd door de museumcollectie en het gedachtegoed van het Bauhaus ontwierp ze een moderne collectie tafelgoed voor het label by TextielMuseum. Dit meldt het TextielMuseum.

Normal_veere__zeeland___schepen__jachten__haven__water

De Werf in Veere op nummer 1 in Terras Top 100


Het terras van restaurant De Werf in Veere heeft de nummer-1-positie verworven in de Terras Top 100 van Misset Horeca. De jury roemt het ‘ongekend gastvrijheidsniveau’ en de ‘culinaire hoogstandjes’ van de Zeeuwse onderneming. Dit meldt Misset Horeca.

Normal_rss_entry-213491

Molnar nieuwe artistiek leider Nederlands Dans Theater


De Canadese Emily Molnar wordt de nieuwe artistiek directeur van het Nederlands Dans Theater (NDT). Ze volgt in augustus 2020 Paul Lightfoot op, die de functie na 9 jaar naast zich neerlegt. Molnar is volgens NDT een van de meest geprezen danskunstenaars van Canada en is een bekende choreograaf.

Normal_rss_entry-213438

Europese Commissie tevreden over Airbnb


Airbnb, ook volop actief in Nederland, heeft de manier waarop het tijdelijke accommodaties aanbiedt volledig in overeenstemming gebracht met Europese wetgeving. EU-commissaris Věra Jourová (Consumentenrechten) is heel tevreden. "Consumenten kunnen er nu op vertrouwen dat de prijs die ze op de eerste pagina zien de prijs is die ze uiteindelijk zu...

Normal_jacht__touw__zeil

Grote brand jachthaven Hellevoetsluis: ook 'Crème Brûlée' in vlammen opgegaan


In de jachthaven aan de Veerweg in Hellevoetsluis is vannacht een grote brand uitgebroken. Vier boten gingen hierbij in vlammen op, een vijfde raakte beschadigd. Saillant detail: een van de schepen die ten prooi viel was het zeiljacht Crème Brûlée. Dit melden de NOS en Nauticlink.

Normal_rss_entry-213411

Lowlandsdirecteur: 'Drugsprobleem niet afwentelen op festivals'


Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid kan zich beter druk maken over de vele drugslabs in Nederland in plaats van over de vele festivals. Dat zegt Lowlandsdirecteur Eric van Eerdenburg in reactie op Grapperhaus' voorstel om het aantal festivals terug te dringen in de strijd tegen drugscriminaliteit.

Normal_ziekenzusters_bekijken_dc-2_ph-ako__oeverzwaluw_._schiphol_tweede_helft_jaren__30._foto_mai_-_klm_foto_historisch_archief

Let's Fly Away! Stadsarchief Amsterdam brengt 100 jaar KLM in beeld


Vanaf vandaag is er in het Stadsarchief een Amsterdam een fototentoonstelling te zien die een eeuw KLM in beeld brengt. Daarmee staat het stil bij het honderdjarig bestaan van de Koninklijke Luchtvaart Maatschappij, dat dit jaar wordt gevierd. Dit meldt Gemeente Amsterdam Stadsarchief.

Normal_rss_entry-213403

Minister ziet te veel festivals in Nederland


Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid pleit in zijn strijd tegen drugscriminaliteit voor minder festivals in Nederland. Volgens de minister kan de politie het grote aantal feesten niet aan, zegt hij in een interview met De Telegraaf.

Normal_rotterdam__skyline

Savoy Hotel Rotterdam heropend na grootschalige renovatie


Het beroemde Rotterdamse hotel Savoy is afgelopen donderdag weer opengegaan, nadat het maanden lang intensief is verbouwd. Het hotel, dat in 1961 zijn deuren opende aan de Hoogstraat in Rotterdam, heeft nu een retro sixties-interieur dat appelleert aan de begintijd van het hotel. Dit melden HospitalityNet en MissetHoreca.

NRG Interview

Het verhaal van de jonge ondernemer en de stad die durfde: hoe Joep van Gorp het eerste surrealistische doolhof van Nederland naar Tilburg haalde

Normal_doloris__meta_maze__beeld_via_doloris_


In de Tilburgse Spoorzone is een attractie geland die zich niet zomaar laat omschrijven: Doloris’ Meta Maze. Een surrealistisch doolhof, dat door het Berlijnse kunstenaarsc...