Nationale Recreatiegids

NRG Ondernemen nieuws

Normal_water-1354135_960_720

Tussen Den Haag en Rotterdam komt een nieuw uitwaaigebied


Aan de Nieuwe Waterweg nabij de Bonnepolder tussen Rotterdam en Den haag wordt de natuur weer in ere hersteld. In een gebied dat lange tijd moeilijk leek te ontwikkelen is gekozen voor een recreatieve bestemming met een windturbine en een natuurbegraafplaats. Dit meldt Binnenlands Bestuur.  

Normal_pexels-photo-8688566

Vakantiepark sluit zwembad en restaurants door nijpend personeelstekort


Restaurants en zwembaden in verschillende vakantieparken zijn gesloten door het personeelstekort. Verspreid over verschillende branches en afdelingen zien vakantieparkeigenaren zich genoodzaakt om sommige faciliteiten te sluiten. Dit meldt 1Limburg. 

Normal_or-2790299_960_720

Dijkversterking moet recreatiemogelijkheden Salmsteke fors uitbreiden


Het eerste emissieloze dijkversterkingsproject is in volle gang langs rivier de Lek. De recreatiemogelijkheden bij uiterwaarde Salmsteke zouden een flinke stimulans kunnen geven aan het toerisme in de regio Utrecht. Dit meldt H2O. 

Normal_duinrell-impressie-gevel-nieuw-themagebied-03

Duinrell breidt uit met Amsterdams themagebied en luxe bungalows


Voor het recreatieseizoen van 2023 breidt attractiepark en camping Duinrell in Wassenaar flink uit. Volgens de website van het park komt er een nieuwe themagebied die losstaande attracties logischer met elkaar moet verbinden. Verdien komen er 31 nieuwe accommodaties. Dit meldt Duinrell. 

Normal_rss_entry-368345

Fusieplannen RTL en Talpa, de bond van Adverteerders is kritisch


De bond van Adverteerders (bvA) tekent na DPG Media ook bezwaar aan tegen de fusieplannen van RTL Nederland en Talpa Network bij concurrentiewaakhond ACM. Dat bevestigt directeur Henriette van Swinderen aan het ANP na berichtgeving van NU.nl. De bvA vreest dat de mogelijkheden voor adverteerders om hun consumenten te bereiken beperkt worden.

Normal_mesh-4249763_960_720

Vakantiepark Maasbommel wordt groter dan verwacht


Een nieuw vakantiepark dat wordt gebouwd door Dormio Resorts & Hotels wordt veel groter dan verwacht In plaats van 125 accommodaties komen er nu 200. De ontwikkelingsplannen voor schiereiland Hanzeland in De Gouden Ham komen als onverwachts voor de lokale bevolking. Dit meldt de Gelderlander. 

Normal_travel-3085891_960_720

Schelde-Rijnkanaal krijgt recreatiebestemming voor 2030


De gemeente Reimerswaal heeft een nieuwe gebiedsvisie aangekondigd om de zone bij het Schelde-Rijnkanaal aantrekkelijk te maken voor recreatie en leefbaarheid. De visie bevat ook plannen voor vernieuwende landbouw met zoetwateropslag en duurzame energieopwekking. Dit meldt Omroep Zeeland. 

Normal_electric-car-gece56a1df_1920

Vanaf 2023 lage parkeertarieven voor elektrische auto’s


Vanaf 2023 komen volledig elektrische auto’s en auto’s die rijden op waterstof in aanmerking voor parkeerkorting. Dat heeft staatssecretaris Vivianne Heijnen laten weten aan de Tweede kamer in een brief. Zuinige of hybride auto’s vallen buiten de regeling. Dit meldt Stadszaken.  

Normal_vw-2723353_960_720

Millennials proberen steeds vaker milieubewust op vakantie te gaan


Millennials worden aangeduid als de generatie die tussen 1981 en 1996 is geboren. Omdat deze groep jongeren al hun hele leven wordt blootgesteld aan de gevolgen van klimaatverandering proberen zij het vliegtuig te vermijden bij een vakantiereis. Dit meldt WNL.  

Normal_bees-842379_960_720

Gronings toerisme moet online beter zichtbaar worden


Hoe maak je het Groningse toeristische aanbod online beter vindbaar en zet je de provincie Groningen digitaal op de kaart? Marketing Groningen, provincie Groningen en de marketingorganisaties uit de regio’s gaan intensiever samenwerken om het aanbod beter te presenteren voor bezoekers en inwoners. De afspraken over die samenwerking zijn donderda...

Normal_drawbridge-3784750_960_720

Recreatiegebieden in Amsterdam zitten aan hun taks


De oplopende inwoneraantallen en het grootschalige toerisme in Noord-Holland zorgen voor een steeds verdere overbelasting van de openbare natuur- en recreatiegebieden. Deze gebieden kampen met steeds meer problemen die de houdbaarheid onder druk zet. Dit meldt het Parool. 

Normal_pexels-photo-3414040

Daling in het aantal verkochte vakantiewoningen in 2021


Afgelopen jaar zijn er rond de 6100 recreatiewoningen verkocht in Nederland. Vergeleken de circa 7800 woningen verkocht in 2020 is dit een forse daling van 23%. De cijfers zijn verzameld door de Nederlandse Vereniging van Makelaars. Dit meldt Pretwerk. 

Normal_vaccine-6165772_960_720

Recreatie beperkt, zomerse coronagolf in Duitsland al begonnen


Dinsdag waarschuwde de Duitse gezondheidsminister Karl Lauterbach nog voor een nieuwe golf aan coronabesmettingen in de zomer, en een dag later claimt hij dat die zomergolf al is begonnen. Lauterbach zei tegen de krant de Rheinische Post dat het "helaas realiteit is geworden en het is onwaarschijnlijk dat de besmettingen de komende weken afnemen".

Logo_hema_logo

HEMA'S 32ste ontwerpwedstrijd in teken van herontwerpen en speciale kids-editie


HEMA doopt haar ontwerpwedstrijd om naar een wedstrijd die in het teken staat van herontwerpen. De opdracht is het herontwerpen van een (HEMA) product of een duurzame oplossing vinden voor een alledaagse uitdaging die praktischer, beter en mooier is. Een oplossing die langer meegaat en zo bijdraagt aan HEMA’s missie om een beter leven in een moo...

Normal_pexels-photo-4553662

Spaanse toeristen wisten Nederland weer goed te vinden in 2022


Het CBS maakte onlangs bekend dat er in januari, februari en maart van 2022 zo’n 62.000 Spaanse toeristen naar Nederland kwamen. In het eerste halfjaar kwamen er rond de 149.000 Spaanse bezoekers naar ons land. Dat is een stuk hoger dan tijdens de coronapandemie. Dit meldt Spanje Vandaag.

Normal_pexels-photo-10380316

Toekomstplan moet Texel duurzaam, authentiek en gastvrij maken


Op 1 juni kwamen recreatieve ondernemers bijeen om met watersportorganisatie HISWA-RECRON te brainstormen over de toekomst van het Waddeneiland Texel. Tijdens een raadsinformatieavond is er samen met belanghebbenden in de toeristische sector gebrainstormd over de ontwikkelingen op de recreatiemarkt. Dit meldt HISWA-RECRON.  

NRG Interview

De Recreatie Vakbeurs: ‘Inspiratie voor een jaarrond recreatie’

Normal_recreatiebeurs271119-juliantienfotografie-jjf07126-0045


Wat brengt de Recreatie Vakbeurs 2021? Organisator Jeffry Plaggenmarsch vertelt: 'Met welke vraag je ook naar de beurs komt, overal is een antwoord op te vinden.'

NRG Van onze klanten