Nationale Recreatiegids

NRG Ondernemen nieuws

Normal_giethoorn__water__varen__groen__huizen

Afname Chinese toeristen? Niet in Giethoorn


Uit recente cijfers van het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) bleek dat er afgelopen jaar acht procent minder toeristen uit China naar ons land kwamen. Giethoorn, een van de belangrijkste hotspots in Nederland voor Chinese toeristen, merkt daar vooralsnog weinig van. Dit meldt de Stentor. 

Normal_vakantiepark__stacaravans__via_rijksoverheid_

Groot onderzoek: te veel vakantieparken, te weinig personeel


Uit een enquête die onder 170 vakantieparken is gehouden komt naar voren dat ondernemers uit de sector zich vooral zorgen maken over overcapaciteit en de krapte op de arbeidsmarkt. De resultaten van het onderzoek, dat Rolf Nijdam in opdracht van PleisureWorld NRIT deed, worden binnenkort in boekvorm gepresenteerd. Dit meldt RECRON.

Normal_billybird_park__hemelrijk__volkel__-_2

Nieuwe speelwereld in BillyBird Park Hemelrijk krijgt vorm


Over exact een maand opent in BillyBird Park Hemelrijk de Oervallei: een heuvelachtige natuurspeeltuin waar kinderen onder meer op zoek kunnen naar goud en fossielen. Het is niet de enige vernieuwing van het Noord-Brabantse familiepark, dat 31 maart weer opengaat voor publiek. Dit meldt BillyBird Park Hemelrijk.

Normal_drenthe__mantingerveld

Drenthe opent ambassade voor toerisme in JiaXing


In de Chinese stad JiaXing wordt op 27 maart aanstaande officieel de Drentse ambassade voor toerisme geopend. Het is voor het eerst dat een Nederlandse provincie een dergelijk kantoor opent in het buitenland. Dit melden Recreatieschap Drenthe en de Provincie Drenthe

Normal_jachthaven__zeilboten__masten__zon__water__blauwe_lucht

Watersportsector zit weer in de lift


De watersportsector in Nederland heeft de weg omhoog weer gevonden. De gemiddelde omzet steeg met 4,8 procent,  opgestuwd door de uitzonderlijke zomer van 2018. Dit meldt de Watersport Almanak. 

Normal_drenthe__zuidlaren__water__natuur__landschap

Toerisme in Drenthe: goed voor de provincie in tijden van krimp


Vandaag zijn de Provinciale Statenverkiezingen. In Drenthe is het toerisme een belangrijk thema: de provincie scoort goed op dat gebied, maar wil meer. De aanwezigheid van toeristen wordt gezien als essentieel voor de economie en het op peil kunnen houden van voorzieningen. Dit meldt de NOS. 

Normal_zeeuws-vlaanderen__zeilboot__kust__zee__strand__weg

Balans landschap en toerisme gevoelig thema in Friesland en Zeeland


In de aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen is er in zowel Friesland als Zeeland veel aandacht voor de balans tussen landbouw en het toerisme. In Friesland maken ze zich vooral zorgen over de tanende biodiversiteit, in Zeeland om oprukkende vakantieparken. Dit meldt de Volkskrant.

Normal_friese_vlag__varen__water

Friesland College en NHL Stenden gaan recreatieondernemers ondersteunen


Friesland krijgt de komende jaren te maken met een enorme toename in het aantal toeristen. Om de recreatiebranche te helpen daar het maximale uit te halen, gaan studenten van het Friesland College en NHL Stenden ondernemers uit die sector nu ondersteunen. Dit meldt het Friesland College. 

Normal_julianatoren__achtbaan__juls_rollerskates_

Julianatoren uitgeroepen tot ‘Leukste Dagje Uit’ door Jumbo en queueup


Kinderpretpark Julianatoren in Apeldoorn heeft de prijs gewonnen van Leukste Dagje Uit. Dit is gebleken uit een onderzoek dat de aanbieder van loyaliteitsprogramma's queueup samen met supermarktketen Jumbo uitvoerde onder 75.000 mensen. Ook Dierenpark Amersfoort en Avonturenboerderij Molenwaard vielen in de prijzen. Dit meldt queueup. 

Normal_noord-holland__beemster__landschap__slootjes__drooggelegd__polder__bomen__blauwe_lucht__weiland

Beemster krijgt lichtfestival à la Amsterdam


Op 1 december staat De Beemster twintig jaar op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Om dit jubileum te vieren zal in december het Beemster Light Festival worden georganiseerd. Het Amsterdamse equivalent geldt hierbij als lichtend voorbeeld. Dit meldt het Noordhollands Dagblad.

Normal_wildlands_adventure_zoo_emmen__leeg_terras__eigen_foto__21-09-2018_

Emmen bereid om miljoenenschuld Wildlands over te nemen


Het gemeentebestuur van Emmen is bereid om de miljoenenschuld van Wildlands Adventure Zoo over te nemen. Hiermee neemt het belang van de gemeente in de noodlijdende dierentuin toe tot 80,5 miljoen euro. Dit meldt de NOS.

Normal_toverland__avalon__sevenum__limburg__achtbaan__bootjes__water

De line-up van 'Het nieuwe dagje uit' is bekend


Op 26 maart wordt in het Family Entertainment Center (FEC) in Sevenum de vakdag Het Nieuwe Dagje Uit georganiseerd. Inmiddels is de line-up van dit evenement bekend, en wie er als gastspreker op het podium zullen staan. Dit meldt Pretwerk. 

Normal_camping__tenten__caravans

Meer verblijfsgasten in Nederland; campings in trek bij buitenlanders


In 2018 verbleven 44 miljoen gasten in logiesaccommodaties in Nederland; vijf procent meer dan in 2017. Het aantal gasten is de afgelopen vijf jaar stevig toegenomen, met ruim tien miljoen. Opvallend is ook dat de Nederlandse campings steeds beter worden gevonden door buitenlandse toeristen. Dit meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Normal_animatieteam__recreatie

RECRON en vakbonden weer aan tafel over Cao Recreatie


Afgelopen maandag hebben de Vereniging van Recreatieondernemers Nederland (RECRON) en de vakbonden weer met elkaar gesproken over een nieuwe Cao Recreatie en Fonds Cao Recreatie (KIKK / SFR). De partijen hebben elkaar kunnen vinden op (deel)onderwerpen, zoals een nieuwe Fonds Cao Recreatie per 1 juli 2019. Dit meldt RECRON.

Normal_grachtenpanden__amsterdam__vakantieverhuur

Illegale verhuur woningen: lik-op-stukboete naar 83.000 euro


Gemeenten kunnen bij overtredingen van regels rond onderverhuur van een sociale huurwoning of vakantieverhuur fors hogere boetes opleggen. Daartoe gaat de maximale bestuurlijke boete bij overtreding van lokale verhuurregels van 20.750 euro naar 83.000 euro bij herhaaldelijke overtredingen. Dit meldt de Rijksoverheid.

Normal_vakantiehuis__rieten_dak__midden_in_de_natuur__-_beeld_via_persbericht__parkvakanties_genomineerd_voor_zoover_award_

Parkvakanties voor het eerst genomineerd voor Zoover Award


Parkvakanties is voor het eerst genomineerd voor een Zoover Award. In de categorie 'Vakantiepark' neemt het Sneeker bedrijf het in de verkiezing op tegen onder andere Landal GreenParks en Center Parcs. Dit meldt Parkvakanties.

NRG Interview

Een renaissance voor vakantieparken op de Veluwe: hoe het Kwaliteitsteam het verschil maakte voor Camping Kriemelberg Bushcamp

Normal_kastanje_en_stal


Het Veluwse collectief Vitale Vakantieparken probeert met zogeheten Kwaliteitsteams vakantieparken boven zichzelf uit te laten stijgen. Het maakt onderdeel uit van een nati...