Nationale Recreatiegids

NRG Ondernemen nieuws

Normal_young-woman-with-tablet-and-e-bike-outdoor-2022-04-08-01-44-39-utc

De E-bike maakt snelle opmars


In een onderzoek van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) over de aanschaf en het gebruik van de e-fiets is bekend geworden dat tussen 2019 en 2024 het aantal elektrische kilometers zal toenemen met 46 tot 69 procent. Het totale gebruik van de elektrische fiets zal toenemen met 6 tot 8 procent. Dit meldt Stadszaken. 

Normal_portrait-of-a-girl-at-the-museum-2022-08-01-04-34-58-utc__1_

14 musea en het NBTC starten samenwerkingsverband Art Alliantie


Afgelopen week werd een nieuwe campagne afgetrapt om het toerisme in de cultuursector te verbreden, versterken en de zichtbaarheid te vergroten. Het samenwerkingsverband heet de Art Alliantie en bestaat uit het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) en 14 musea. Dit meldt Pretwerk. 

Normal_woman-holding-bill-using-calculator-and-calculate-2022-08-01-01-49-48-utc

Horeca Alliantie stelt noodnummer in als reactie op Miljoenennota


Met het 'Horeca in Nood'-nummer wil de Horeca Alliantie de energiestress in de sector in kaart brengen. Volgens de organisatie is er in de miljoenennota weinig aandacht voor het mbk-bedrijf in de horeca. De reacties die binnenkomen worden gebundeld en aangeboden aan het kabinet. Dit meldt Hospitality Management. 

Normal_rss_entry-380390

Fincantieri bouwt vier cruiseschepen voor Viking


Met een vertraging van twee jaar als gevolg van de coronacrisis gaat de Italiaanse werf Fincantieri de komende jaren vier cruiseschepen bouwen voor de Zwitserse rederij Viking Cruises. Daarmee worden de opties ingelost die waren opgenomen in een contract voor zes schepen dat in 2018 werd afgesloten. Dit meldt Schuttevaer. 

Normal_happy-female-kid-have-fun-on-a-roller-coaster-in-t-2021-08-30-08-04-56-utc-min__1_

Te koop: familieachtbaan Panky's Adventure van Speelparadijs Voorst


Achtbaan Panky’s Adventure in Speelparadijs Pannenkoekenhuis Voorst is te koop gezet. De familieachtbaan is slechts drie jaar oud, maar bijna ongebruikt omdat er een omgevingsvergunning voor nodig is die niet wordt verleend. Dit meldt Looopings. 

Normal_rss_entry-380207

350 euro van Schiphol voor vliegmaatschappijen per geannuleerde reiziger


Schiphol gaat luchtvaartmaatschappijen 350 euro betalen per passagier die niet kan vertrekken door de nieuwe beperkingen op de luchthaven. BARIN, de belangenvereniging van in Nederland actieve maatschappijen, zegt dat het met "tegenzin" akkoord is gegaan met het voorstel van Schiphol "om erger te voorkomen". De afspraken lijken op regelingen die...

Normal_lowland-river-ijssel-with-bridges-2021-08-30-17-19-13-utc

Nieuwe Variaworld in Zwolle


Muziekliefhebbers in Zwolle kunnen vanaf 1 oktober hun lol op in de nieuwe locatie van platenhandel Variaworld. De tweede vestiging van de platenzaak hoopt de bestaande markt in Zwolle aan te kunnen vullen met een mooi en divers aanbod. Dit meldt Entertainment Business. 

Normal_rss_entry-380178

Streamingdienst NPO Start mag verder worden uitgebreid


De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) mag streamingdienst NPO Start verder uitbreiden. Staatssecretaris Gunay Uslu van Cultuur en Media heeft daarvoor woensdag toestemming gegeven. Eerder dit jaar oordeelde de Autoriteit Consument & Markt (ACM) dat de door NPO gewenste uitbreiding beperkt effect heeft op de markten waarop NPO actief is. Ook h...

Normal_rss_entry-380090

Extra geld voor cultuur is slechts pleister op de wond volgens poppodia


De Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals (VNPF) is te spreken over de extra financiële steun voor de culturele en creatieve sector in de miljoenennota, maar directeur Berend Schans stelt dat het geld zeker niet genoeg is voor alle gestegen kosten. Schans uitte al eerder zijn zorgen over de hoge energierekening. "Dit is zeker niet de pleis...

Normal_rss_entry-380041

Kabinet gaat jaarlijks 170 miljoen euro extra vrijmaken voor cultuursector


Het kabinet gaat vanaf volgend jaar 170 miljoen euro meer uitgeven aan de culturele en creatieve sector, vooral om de "arbeidsmarktpositie voor makers en werkenden" te verbeteren. Dit bedrag is eerder al aangekondigd in het coalitieakkoord en staat nu definitief in de miljoenennota. Staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media) maakt dit najaar...

Normal_lawyer-is-providing-information-about-the-client-s-2021-09-03-12-54-02-utc

Brancheorganisatie VNPF gaat samenwerken met advocatenkantoor Höcker


De Vereniging voor Nederlandse Podiapodia en -Festivals slaat de handen ineen met Höcker Advocaten. Leden van de VNPF kunnen daardoor vanaf nu genieten van een exclusieve korting. Dit meldt Entertainment Business. 

Normal_black-health-worker-making-covid-test-to-white-wom-2022-04-11-14-23-07-utc

Diverse branches van recreatiesector ontwikkelen noodplannen voor corona


Om een eventuele corona-uitbraak in het najaar voor te zijn, worden door de overheid en veel sectoren alvast plannen ontwikkeld. Hiermee hopen ze de schade bij een nieuwe uitbraak te beperken. Het voortzetten van de activiteiten als normaal staat hierbij voorop. Dit meldt Pretwerk. 

Normal_rss_entry-379889

FNV kondigt stakingen werknemers touringcarbedrijven aan


Vakbonden gaan acties voorbereiden bij touringcarbedrijven omdat de werkgevers niet akkoord zijn gegaan met de cao-eisen van de bonden, zegt FNV-bestuurder Lutz Kressin.

Normal_cute-pony-in-red-halter-2021-08-26-17-12-51-utc

Verloten pony tijdens paardenmarkt in Denekamp was illegaal


House of Animals heeft aangifte gedaan tegen de Denekamper paarden- en ponymarkt. Dit heeft de dierenorganisatie gedaan vanwege de pony die daar werd verloot onder de bezoekers. Dit is in strijd met de Wet dieren. Dit meldt Vroege Vogels. 

Normal_rotterdam-europoort-commercial-harbor-landscape-2022-02-02-03-49-03-utc

Natuurorganisaties spannen rechtszaak aan tegen overheid wegens Tweede Maasvlakte


Op donderdag 15 september was de hoorzitting voor de rechtzaak die zeven natuurorganisaties hebben aangespannen tegen het ministerie van Landbouw, Voedselveiligheid en Natuur. De zaak is aangespannen wegens het uitblijven van de natuurcompensatie die was beloofd voor het aanleggen van de Tweede Maasvlakte in Rotterdam. Hiervoor ging veel natuur ...

Normal_gas-station-fueling-with-cars-2021-10-20-02-33-09-utc

28 tankstations langs rijkswegen opnieuw verhuurd door Rijkswaterstaat


Via een veiling zijn afgelopen woensdag 28 tankstations opnieuw verhuurd. Zeven daarvan wisselen van verhuurder. De opbrengst voor Rijkswaterstaat was ongeveer 71 miljoen euro. Dit meldt Rijkswaterstaat. 

NRG Interview

De Recreatie Vakbeurs: ‘Inspiratie voor een jaarrond recreatie’

Normal_recreatiebeurs271119-juliantienfotografie-jjf07126-0045


Wat brengt de Recreatie Vakbeurs 2021? Organisator Jeffry Plaggenmarsch vertelt: 'Met welke vraag je ook naar de beurs komt, overal is een antwoord op te vinden.'

NRG Van onze klanten