Nationale Recreatiegids

NRG Ondernemen nieuws

Logo_fiod__belastingdienst__logo_

Inval FIOD bij hoofdkantoor Ooststappen Groep, controles bij vakantieparken


De fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) heeft gisteren bij het hoofdkantoor van vakantieparkexploitant Ooststappen Groep in het Limburgse Asten een inval gedaan. Daarnaast werden er controles uitgevoerd bij acht vakantieparken, waarbij onder meer illegale huisvesting van arbeidsmigranten ontdekt werd. Dit melden Omroep Brabant en het...

Normal_koepelkathedraal_haarlem__loopbrug___klim_naar_het_licht_

Tocht Koepelkathedraal Haarlem via zestig meter hoge brug zeer populair


De toren- en gewelventocht Klim naar het licht in de KoepelKathedraal van Haarlem is zeer populair. Sinds de start op 1 mei zijn er al meer dan tienduizend kaarten verkocht. Hoogtepunt van Klim naar het licht is de tijdelijke loopbrug op bijna zestig meter hoogte tussen de twee torens van de kerk. Dit meldt DOSS Event Support.

Normal_efteling__roodkapje__staatssecretaris_van_veldhoven__efteling_hotel__snelfietspad_f261__fietsen__fietsambassadeur

Fietsambassadeur Efteling wil aantal fietsende werknemers verdubbelen


De Efteling en staatssecretaris Van Veldhoven hebben de ambitie uitgesproken dat in 2020 dertig procent van de medewerkers van het pretpark op de fiets komt. Onder meer fietsvoorzieningen, regelingen om een fiets aan te schaffen en goede infrastructuur moeten dit mogelijk gaan maken. Dit meld de Rijksoverheid. 

Normal_zandvoort__holland_casino__donkere_luchten__en_zon__toren

Grand Prix Zandvoort: hotels nu al bijna allemaal volgeboekt


De Grand Prix wordt pas over een jaar verreden in Zandvoort, maar nu al zijn bijna alle hotelkamers geboekt in mei volgend jaar volgeboekt in de badplaats. Prijzen voor kamers die nu nog beschikbaar zijn gaan over de kop. Dit melden NH Nieuws en GPfans.com.

Normal_kraan_kraanwater

Inspectie: campings in Zeeland en Gelderland doen te weinig tegen legionella


De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) controleerde in 2017 en 2018 campings in Zeeland en Gelderland op het gebied van legionellapreventie, en is tot de algemene conclusie gekomen dat campings nog te weinig doen om de gevaarlijke bacterie te bestrijden . Dit meldt de Vereniging voor Recreatieondernemers Nederland (RECRON). 

Normal_giethoorn__water__varen__groen__huizen__brug

Extra bescherming voor bruggen Giethoorn tegen botsende boten


Dat toeristen niet altijd over de beste vaarkwaliteiten beschikken is voor de inwoners van Giethoorn geen nieuws meer. Zij zien met regelmaat bezoekers in gehuurde bootjes tegen hun privébruggetjes varen. De gemeente gaat de bruggetjes nu van extra botsbescherming voorzien in de vorm van palen met dwarsbalken. Dit meldt RTV Oost.

Normal_rss_entry-205402

Ondernemers vieren feest om Formule 1


Ondernemers zijn heel erg blij met de terugkeer van de Formule 1 volgend jaar naar Zandvoort. Peter Tromp, voorzitter van de Zandvoortse ondernemersvereniging, spreekt van een heugelijke zonnige dag. "We kijken er echt naar uit."

Normal_eye_filmmuseum__amsterdam-noord

Voorjaarsnota Amsterdam: toeristen zwaarder belast, meer geld naar cultuur


Amsterdam gaat bezoekers zwaarder belasten. Zo wordt er voor verblijf in hotels, naast het percentage van 7 procent aan toeristenbelasting, ook een vast bedrag van 3 euro per persoon per overnachting ingevoerd. Voor verblijf op campings wordt dit bedrag 1 euro. Daarnaast gaat er meer geld naar cultuur. Dit meldt de gemeente Amsterdam.

Normal_voormalig_paleis_van_justitie__prinsengracht__amsterdam_

Voormalig Paleis van Justitie Amsterdam wordt ultraluxe vijfsterrenhotel


In het gebouw aan de Amsterdamse Prinsengracht waar tot april 2013 het Paleis van Justitie was gevestigd, zal een ‘ultraluxe’ vijfsterrenhotel komen. Bijzonder, want sinds de hoofdstad een hotelstop aankondigde in 2016 wees de gemeente 32 van de 34 nieuwe hotelplannen af. Dit meldt het Parool.

Normal_rss_entry-205331

Formule 1 voor drie jaar terug in Zandvoort


Onder de naam Heineken Dutch Grand Prix keert de Formule 1 in 2020 terug naar Zandvoort. De rentree na 35 jaar afwezigheid is naar verwachting in mei dat jaar.

Normal_midzomer_festival__merwede__utrecht__22_juni_2019__-_promotiebeeld

Utrecht trapt de zomer af met nieuw makersfestival in Merwede


Utrecht is een nieuw festival rijker: het Midzomer Festival in Merwede. In deze wijk in wording zijn nu al zo'n 400 creatieve ondernemers gevestigd, van designers tot bierbrouwers, en van muzikanten tot edelsmeden. Tijdens het festival op zaterdag 22 juni kunnen mensen kennismaken met deze ondernemers en hun ideeën. Dit meldt Unchain the Tigers. 

Normal_cao_recreatie

Nieuwe Cao Recreatie en Fonds Cao Recreatie


De Vereniging van Recreatieondernemers Nederland (RECRON) heeft met de vakbonden een nieuwe CAO Recreatie en Fonds CAO Recreatie kunnen afspreken. De leden van RECRON hebben inmiddels met grote meerderheid ingestemd met deze nieuwe CAO's. Dit meldt RECRON.

Normal_rss_entry-205076

Zeeuws muziekfestival beroofd van dagopbrengst


De organisatie van een muziekfestival in het Zeeuwse Grijpskerke is in de nacht van zaterdag op zondag overvallen. Omstreeks 03.15 uur werd een vrijwilligster van het evenement Hrieps beroofd door drie gemaskerde mannen. Zij gingen er vandoor met de dagopbrengst van het festival. De politie meldde dat het om, "een groot geldbedrag'' ging, maar w...

Normal_buitengoed_op_de_knolle__fochteloo__friesland___bed_and_breakfast

Buitengoed Op De Knolle is Beste Bed & Breakfast van Nederland 2019


Bed & Breakfast Buitengoed Op De Knolle in het Friese Fochteloo is door de Stichting Bed & Breakfast Nederland uitgeroepen tot Beste Bed & Breakfast van Nederland 2019. Op de Knolle blinkt volgens de organisatie uit door haar faciliteiten en de waardering van bezoekers. Dit meldt Stichting Bed & Breakfast Nederland.

Normal_toverland__avalon__sevenum__limburg__achtbaan__bootjes__water

Toverland ‘not amused’: Brits attractiepark steelt muziek


Attractiepark Toverland is niet blij met het feit dat het Britse pretpark Lightwater Valley ongevraagd muziek draait die speciaal voor hen gecomponeerd is. Aan de oproep vanuit Sevenum om daarmee te stoppen is inmiddels gehoor gegeven. Dit melden Looopings en 1Limburg.

Normal_hond__jachthaven__boten__pleziervaartuigen__water

Wie mag zich straks de leukste jachthaven voor honden noemen?


Voor de derde keer organiseert de website Hondenaanboord.nl de verkiezing De leukste jachthaven voor honden. Tot en met 30 september kunnen mensen jachthavens aanmelden en beoordelen op hondvriendelijkheid via een beoordelingsformulier op de website. Dit meldt Watersport-TV.

NRG Interview

Een kijkje in de glazen bol door de ogen van trendwatcher Hans van Leeuwen: Wat zijn de trends in recreatieland?

Normal_glazen_bol__strand__recreatie__zee__mooi_weer__parasols


Als er één fenomeen de toekomst van de recreatiesector gaat bepalen, dan is het volgens trendwatcher Hans van Leeuwen wel grensvervaging. Niet alleen worden wonen, werken e...