Nationale Recreatiegids

NRG Evenementen nieuws

Normal_rss_entry-345730

Minister Justitie en Veiligheid Yesilgöz spreekt maandag carnavalsburgemeesters


Maandag, voorafgaand aan het overleg met voorzitters van de veiligheidsregio's, spreekt minister Dilan Yesilgöz (Justitie en Veiligheid) met carnavalsburgemeesters over de vieringen die eind februari van start gaan.

Normal_winter_in_de_crypte

'Winter in de crypte' weer open na lockdown in KoepelKathedraal


Bij gebrek aan sneeuw en kou in Nederland ben je vanaf 28 januari welkom om tijdens Winter in de crypte de winter te vieren. Betreed vanaf nu weer de ondergrondse gangen van onze schitterende KoepelKathedraal en verlies je in de prachtig verlichte miniatuur winterdorpen. Dit meldt DOSS Event Support.

Normal_rss_entry-345647

Evenementenbranche roept kabinet in brandbrief op tot meer duidelijkheid


De evenementenbranche heeft woensdag een brandbrief gestuurd aan het kabinet. Hierin roepen onder meer organisaties als de Alliantie van Evenementenbouwers en de Vereniging van Evenementenmakers en directeuren van ID&T Groep, MOJO, KNVB en UnMute Us op tot meer duidelijkheid en een "helder plan".

Normal_rss_entry-345609

André Hazes-musical 'Hij Gelooft in Mij' komt met extra shows in Carré


Er komen extra voorstellingen van de musical Hij Geloof in Mij, zo maakte producent Stage Entertainment woensdag bekend. De kaartverkoop voor de extra shows op 2, 3, 4 en 5 februari in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam is al van start gegaan.

Normal_wishful_singing_2

Zangeressen Wishful Singing en Aart Bergwerff presenteren nieuwe cd


Op zondagmiddag 30 januari om 15.00 uur presenteren vocaal ensemble Wishful Singing en organist Aart Bergwerff hun nieuwe cd Canto Ostinato in de Grote Kerk van Breda. De zangeressen en organist nodigen bezoekers uit om op een matje of stoel plaats te nemen onder het indrukwekkende kunstwerk Museum of the Moon om zo het meditatieve en tijdloze e...

Normal_rss_entry-345521

Musical Sound of Music gaat door, Aladdin en Soldaat van Oranje nog niet


De musicals The Sound of Music en Hij gelooft in mij zullen deze week worden hervat. Ook de voorstellingen Titanic en The Rocky Horror Show zijn op korte termijn weer in de theaters te zien. Grotere musicals als Aladdin, Soldaat van Oranje en Tina kunnen met de huidige restricties nog niet worden gespeeld.

Normal_dino

T-Rexen en Velociraptors begroetten het publiek graag weer bij World of Dinos


World of Dinos – de grootste reizende dino expo in Europa – gaat weer open in De Kromhouthal in Amsterdam. Een direct gevolg van versoepelingen van de Corona maatregelen die het kabinet gister bekend heeft gemaakt. World of Dinos is weer geopend vanaf zaterdag 5 februari en blijft in de hoofdstad tot en met 27 februari. "Er is direct een stormlo...

Normal_rss_entry-345501

Formule 1 het komende jaar gratis voor nieuwe klanten van KPN


KPN probeert nieuwe klanten binnen te halen door hen het komende jaar gratis naar de Formule 1 te laten kijken. Bestaande klanten van de provider blijven daar wel gewoon voor betalen. Eerder zette rivaal VodafoneZiggo sterk in op sport- en racefans, door abonnees wedstrijden van onder meer de Formule 1 gratis te laten kijken via Ziggo.

Normal_virus-4931041_640

Cultuursector gedeeltelijk open, dit zijn de beperkende maatregelen


Theaters, bioscopen en concertzalen kunnen vanaf woensdag 26 januari weer gedeeltelijk open tot 22.00 uur. Wel gelden hier een aantal beperkende maatregelen, zoals het tonen van een coronatoegangsbewijs, 1,5 meter afstand en een mondkapjesplicht bij het lopen. Ook musea en monumenten kunnen weer open en hierbij geldt naast vertoon van het corona...

Normal_rss_entry-345210

Concertzaal TivoliVredenburg kan open voor ongeveer 1700 mensen


Poppodia zijn blij dat er voor de cultuursector waarschijnlijk wat versoepelingen aankomen, maar voor de poppodia zelf zet het "nog geen zoden aan de dijk", aldus Berend Schans, van de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF). De branchevereniging vertegenwoordigt locaties als 013, Doornroosje, Effenaar, TivoliVredenburg en Paradiso.

Normal_rss_entry-345204

Evenementensector pessimistisch over mogelijkheden na versoepelen


De evenementenwereld is blij dat er door de mogelijke versoepelingen meer mogelijk wordt voor de horeca en cultuur, maar is pessimistisch over de mogelijkheden binnen de eigen branche.

Normal_rss_entry-345230

Burgemeester Femke Halsema hoopt dat alles weer normaal open kan


Burgemeesters in het Veiligheidsberaad zijn al heel blij als het kabinet dinsdag beslist dat de horeca en cultuursector tot 22.00 uur open mogen, maar voor een groot deel van de burgemeesters in het overleg mag de verruiming nog een stap verder gaan. "Ik hoop dat alles weer normaal open kan, maar tien uur 's avonds is al een belangrijke stap", z...

Normal_rss_entry-345223

S10 hoort dinsdag in welke halve finale Eurovisie Songfestival ze mag zingen


De Nederlandse songfestivalinzending S10 hoort dinsdag in welke van de twee halve finales van het Eurovisie Songfestival ze uitkomt. In Turijn vindt rond het middaguur de loting plaats.

Normal_rss_entry-345205

Oratoria en musicals niet voor 22.00 uur afgelopen, langer open noodzakelijk


De cultuursector is blij waarschijnlijk weer open te mogen, maar pleit voor latere sluitingstijden dan de uitgelekte 22.00 uur. Dat is om pieken in vervoers- en bezoekersstromen te vermijden, aldus Jan Zoet, voorzitter van de Taskforce cultuursector. Deze organisatie vertegenwoordigt ruim 400 organisaties en makers uit de creatieve en culturele ...

Normal_rss_entry-345174

Horeca, cultuur en evenementen onder voorwaarden tot 22.00 uur open


Het kabinet wil de horeca, cultuur en een deel van de evenementen heropenen. Het plan is om de horeca en cultuur tot 22.00 uur 's avonds te openen onder voorwaarden. Geplaceerde evenementen mogen ook weer doorgaan, begrijpt het ANP uit kringen rond het Catshuisoverleg. Dinsdag wordt hierover een besluit genomen.

Normal_rss_entry-345149

Film met Linda de Mol en Peter Paul Muller is straks te zien via Amazon Prime


De hitfilm Alles op Tafel keert na de lockdown niet terug in de bioscopen. Vanaf 1 februari is de film met Linda de Mol en Peter Paul Muller in de hoofdrollen exclusief te zien zijn op Amazon Prime Video, zo maakten distributeur Independent Films en Amazon Prime maandag bekend.

NRG Interview

De Recreatie Vakbeurs: ‘Inspiratie voor een jaarrond recreatie’

Normal_recreatiebeurs271119-juliantienfotografie-jjf07126-0045


Wat brengt de Recreatie Vakbeurs 2021? Organisator Jeffry Plaggenmarsch vertelt: 'Met welke vraag je ook naar de beurs komt, overal is een antwoord op te vinden.'

NRG Video

NRG Nieuwsoverzicht

NRG Van onze klanten