Nationale Recreatiegids

NRG Evenementen nieuws

Normal_rss_entry-214189

Vierdaagsefeesten drukker dan ooit


De Vierdaagsefeesten in Nijmegen zijn dinsdagavond door meer mensen dan ooit bezocht. Volgens politie en organisatie waren 215.000 feestvierders in de stad en dat is nooit eerder op de vierde dag van de feesten vertoond. In totaal hebben de feesten sinds zaterdag 835.000 bezoekers getrokken.

Normal_rss_entry-214195

Songfestivalcommissie meldt zich in Maastricht


Maastricht mag zich woensdag bewijzen als ideale songfestivalstad. De stad krijgt bezoek van de selectiecommissie van NPO, AVROTROS en NOS.

Normal_rss_entry-214171

Goed nieuws voor buitenliefhebbers: zomervakantie begint warm


Volgende week wordt het uitstekend zomerweer. Dat meldt Weeronline. Vanaf maandag hebben alle scholieren in ons land vakantie. In het midden van het land begint vrijdag de schoolvakantie.

Normal_rss_entry-214096

Songfestival in Rotterdam of Maastricht


Alleen Rotterdam en Maastricht zijn nog over in de race om het Eurovisiesongfestival in 2020 te organiseren. Dat laat de NPO weten. Vorige week boden ook Utrecht, Arnhem en Den Bosch een bidboek aan, maar die voorstellen zijn het niet geworden.

Normal_rss_entry-214122

Roze Woensdag wacht op Vierdaagselegioen


De 44.041 lopers die woensdag beginnen aan de tweede dag van de Vierdaagse, komen aan het eind van hun tocht in een geheel in het roze gestoken centrum van Nijmegen terecht. De tweede dag van de Vierdaagse heet ook wel Roze Woensdag, de dag waarop er al 25 jaar veel festiviteiten voor mensen van alle seksuele geaardheden zijn. Ervaren Vierdaagse...

Normal_rss_entry-214057

NPO-serie Stanley H. in première op Film Festival


De nieuwe dramaserie Stanley H. van de NPO gaat op zaterdag 5 oktober in première op het Nederlands Film Festival (NFF) in Utrecht. Op het programma van de eerste editie van de NPO Start Premièredag staat ook de voorpremière van de film De Belofte van Pisa van Norbert ter Hall. Dat is tevens de slotfilm van het filmfestival.

Normal_singles_beach_festival__zandvoort_aan_zee__2019_

Zandvoort organiseert grootste vrijgezellenfeest ooit


Op zaterdag 3 augustus vindt in Zandvoort het grootste strandfeest van Nederland voor singles óóit plaats. Organisator Roy van Ammers van VillaVibes, bekend als aanbieder van reizen voor singles, verwacht ruim 1.500 vrijgezellen: “Singles willen tegenwoordig gewoon plezier maken. En dan spontaan en ongedwongen wellicht iemand ontmoeten”. Dit mel...

Normal_rss_entry-214004

Jamai geeft startschot Nijmeegse Vierdaagse


Jamai Loman heeft vanochtend het startschot gegeven voor de 103e editie van de Vierdaagse. De zanger en presentator ging daarna zelf in de stoet lopers op. Hij gaat tot vrijdag elke dag vijftig kilometer lopen. De eerste etappe van het wandelevenement voert richting Arnhem door de Betuwe.

Normal_rss_entry-213911

Vierdaagseloper moet water drinken


Vierdaagselopers moeten dinsdag op hun eerste wandeldag zorgen dat ze genoeg water drinken. In tegenstelling tot voorgaande jaren wordt het dinsdag niet echt warm. Dan zouden wandelaars kunnen vergeten om onderweg te drinken, maar dat is ongezond, zo waarschuwt de organisatie maandag.

Normal_rss_entry-213913

Rembrandt-navolgers pronken in Rijksmuseum


In de tuin van het Amsterdamse Rijksmuseum kwamen maandagochtend honderden mensen uit binnen- en buitenland bijeen voor de opening van 'hun expositie' Lang Leve Rembrandt. Zij behoorden tot de 693 gelukkigen wiens inzendingen een plek hebben bemachtigd in de zomertentoonstelling, waar tot en met 15 september 575 kunstwerken zijn te zien.

Normal_rss_entry-213795

Duncan gaat songfestivaltitel niet verdedigen


Duncan Laurence is niet van plan om zijn titel op het Eurovisiesongfestival te verdedigen. Dat heeft de zanger tijdens een vraag- en antwoordsessie gezegd op Instagram.

Normal_rss_entry-213701

Vierdaagsefeesten: 40 festivals in Nijmegen


De binnenstad van Nijmegen is sinds dit weekend voor een week één groot festivalterrein. Meer dan 4.000 artiesten verzorgen ruim duizend gratis optredens op een van de veertig podia in de stad en op het stadseiland in de Waal. Samen vormen zij de Vierdaagsefeesten, die het wandelevenement ditmaal voor de vijftigste keer omlijsten.

Normal_rss_entry-213861

Feestje vieren op Rembrandts verjaardag


Rembrandt van Rijn zou maandag 413 jaar oud zijn geworden. Museum Het Rembrandthuis viert dat met een festival in de straat waar het voormalige woonhuis van de zeventiende-eeuwse meester staat. Hier kunnen bezoekers zelf in de huid van Rembrandt kruipen in diverse workshops of kunstenaars in actie zien. Ook zijn er kraampjes en muziek.

Normal_rss_entry-213571

Daniël Lohues op tournee met Holland Baroque


Daniël Lohues en Holland Baroque gaan samen op tournee. Tussen 12 en 30 oktober reizen ze langs de Nederlandse podia met een programma waarin Johann Sebastian Bach een grote rol speelt.

Normal_rss_entry-213576

Dirk Scheele viert jubileum met theatertour


Zanger Dirk Scheele sluit de viering van zijn 25-jarig artiestenbestaan komend najaar af met een nieuwe tournee. De premiere van de voorstelling In Holland staat een huis, waarin hij terugblikt op de meer dan vierhonderd nummers die hij de afgelopen decennia schreef, is op 6 oktober in Paradiso in Amsterdam.

Normal_rss_entry-213601

NPO organiseert digitale challenge songfestival


De Publieke Omroep doet een oproep aan techbedrijven om met innovatieve oplossingen te komen die kunnen worden gebruikt tijdens het Eurovisiesongfestival. De NPO zoekt onder meer naar oplossingen die de onlinebeleving van kijkers en fans kunnen versterken. Bedrijven hebben tot 19 augustus om hun ideeën in te dienen, maakte de NPO vrijdag bekend.

NRG Interview

Het verhaal van de jonge ondernemer en de stad die durfde: hoe Joep van Gorp het eerste surrealistische doolhof van Nederland naar Tilburg haalde

Normal_doloris__meta_maze__beeld_via_doloris_


In de Tilburgse Spoorzone is een attractie geland die zich niet zomaar laat omschrijven: Doloris’ Meta Maze. Een surrealistisch doolhof, dat door het Berlijnse kunstenaarsc...

NRG Video

NRG Nieuwsoverzicht