Nationale Recreatiegids

NRG Evenementen nieuws

Normal_rss_entry-280123

ADE en Buma Cultuur luiden noodklok voor elektronische muziekindustrie


De Nederlandse elektronische muziekindustrie verkeert door de coronacrisis in zwaar weer. De branche is in gevaar en zonder steun van de overheid ziet het er niet goed uit, stellen het Amsterdam Dance Event (ADE) en Buma Cultuur.

Normal_rss_entry-280131

NK veldrijden in Zaltbommel in 2021 én 2022, publiek komende editie niet welkom


Wanneer de Nederlandse kampioenschappen veldrijden in januari in Zaltbommel kunnen doorgaan zal dat gebeuren op één dag. Daarom wordt een aantal categorieën geschrapt, terwijl publiek ook niet welkom is. Op die manier hopen wielerbond KNWU en de lokale organisatie te voldoen aan eventueel dan geldende coronamaatregelen. Zaltbommel kreeg daarbij ...

Normal_rss_entry-280005

Top 2000 Café wordt ondanks corona gewoon opgebouwd


De Top 2000 van NPO Radio 2 wordt ook dit jaar gewoon vanuit het Top 2000 Café in Beeld en Geluid gepresenteerd. Ondanks de verscherpte coronamaatregelen van vorige week gaan de voorbereidingen verder. Later wordt besloten of er ook (beperkt) publiek naar binnen kan, laat een woordvoerder van de NPO weten.

Normal_rss_entry-280148

Duncan Laurence moet concert weer verplaatsen: 'Ik voel me zo klote...'


Duncan Laurence moet opnieuw zijn concert in de Ziggo Dome verplaatsen. Vanwege de huidige coronamaatregelen is het momenteel niet mogelijk om op te treden in de Amsterdamse concerthal. De songfestivalwinnaar zou eigenlijk op 17 november in de Ziggo Dome staan.

Normal_rss_entry-280128

Zin in optreden Martin Garrix? Koop een postzegel!


De internationaal bekende Nederlandse dj Martin Garrix staat op een splinternieuwe postzegel. Wie de zegel koopt en een speciale app downloadt, krijgt een virtueel optreden van de dj.

Normal_rss_entry-280170

Traditionele sinterklaasintochten in veel gemeenten afgelast


 De sinterklaasintochten zijn in veel gemeenten afgelast, zo blijkt uit een inventarisatie van het ANP. Het coronavirus en de aangescherpte maatregelen maken het organiseren van een veilige intocht met publiek voor de meeste organisaties onmogelijk. Een aantal gemeenten organiseert een alternatieve intocht.

Normal_rss_entry-279954

ADE van start: volledig digitaal, maar FOMO blijft


De organisatie van het Amsterdam Dance Event (ADE) weigert te spreken van een uitgeklede editie. Het festival, dat dit jaar bijna volledig digitaal is, wil mensen overweldigen met een vol programma. "Tijdens een reguliere editie weet je dat voor elke show die je bezoekt, je tegelijkertijd nog tien andere mist. Dit hebben we getracht na te bootse...

Normal_rss_entry-279818

Kick Out Zwarte Piet: 'geef alleen racismevrije intochten subsidie'


De actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) roept gemeenten op om de intocht van Sinterklaas alleen nog te subsidiëren "wanneer piet vrij is van elementen van anti-zwart racistische stereotyperingen". De landelijke KOZP vraagt de gemeenten en intochtcomités te overleggen met lokale actiegroepen over hoe de pieten eruit moeten zien.

Normal_rss_entry-279821

Feestdagen in coronatijd: burgemeesters blikken alvast vooruit


De burgemeesters van het Veiligheidsberaad blikken maandagavond in hun vergadering alvast vooruit naar de feestdagen. Ook gaan de bestuurders van de 25 veiligheidsregio's het onder meer hebben over twijfelgevallen in de handhaving van de nieuwste maatregelen. De meeste maatregelen zijn helder, legde een woordvoerster uit, maar er zijn altijd pun...

Normal_rss_entry-279684

Dutch Design Week begonnen, voor het eerst helemaal digitaal


De jaarlijkse Dutch Design Week (DDW) is zaterdagochtend weer begonnen, maar nu alleen digitaal en zonder de gebruikelijke fysieke evenementen in Eindhoven. Daartoe had de burgemeester al eerder besloten wegens het coronavirus. Het naar de stad halen van grote groepen mensen is nu geen goede zaak.

Normal_rss_entry-279640

Boete voor café Plein Den Haag waar vlak voor lockdown flink werd gefeest


De eigenaar van het Haagse café-restaurant Luden, John Prins, krijgt een boete voor het feit dat bezoekers woensdagavond op een kluitje stonden te hossen op het terras. De hoogte is nog niet bekend, daarover beslist het Openbaar Ministerie, zegt de woordvoerder van burgemeester Jan van Zanen.

Normal_rss_entry-279279

Corona zet streep door vuurwerkshows Rotterdam


De gemeente Rotterdam zet dit jaar een streep door de vuurwerkshow die ieder jaar met oud en nieuw bij de Erasmusbrug wordt gehouden. Ook de shows die afgelopen keer in Hoek van Holland en Nesselande waren, gaan niet door.

Normal_rss_entry-279447

Minister Grapperhaus 'verbijsterd' over feestende menigte op Haags Plein


Justitieminister Ferd Grapperhaus reageert "verbijsterd" op de beelden van een feestende menigte woensdagavond op het Plein in Den Haag, op een steenworp afstand van de Tweede Kamer. "Ik dacht: dit is helemaal verkeerd", zegt de bewindsman.

Normal_rss_entry-279275

Feestende mensen op het Plein in Den Haag zorgen voor veel ophef


Beelden van feestende mensen op het Plein in Den Haag zorgen op Twitter voor ophef. Te zien zijn mensen die zingen en dansen in een volle witte partytent op de voorlopig laatste avond dat de horeca open was.

Normal_rss_entry-279116

Directeur Ziggo Dome: 'Zonder financiële steun gaan alle concertzalen kapot'


De directeur van de Ziggo Dome en AFAS Live in Amsterdam snapt dat er maatregelen moeten worden genomen om het coronavirus in te dammen. Maar de dertig man publiek die de komende maand is toegestaan, slaat volgens hem nergens op. "In de praktijk betekent dit dat we weer een maand dicht kunnen", aldus Danny Damman.

Normal_rss_entry-279097

Nederland maand in 'gedeeltelijke lockdown', gros evenementen verboden


Het land gaat voor "minstens vier weken" in een gedeeltelijke lockdown. Premier Mark Rutte kondigde dinsdagavond "heftige" maatregelen aan. "We gaan pas stoppen als het echt kan." Over twee weken wordt wel een balans opgemaakt.

NRG Interview

Interactief buitenspelen: het beste van twee werelden

Normal_yalp1


Hoe krijg je kinderen die het liefst de hele dag spelletjes spelen op hun tablet of computer zover dat zij weer buiten gaan spelen? Yalp (‘play’ achterstevoren) ontwierp de...

NRG Video

NRG Nieuwsoverzicht

NRG Van onze klanten