Nationale Recreatiegids

NRG Evenementen nieuws

Normal_rss_entry-239705

Kaarten Rapper Snelle supersnel weg: kondigt derde show in AFAS Live aan


De concerten die rapper Snelle in het najaar geeft in AFAS Live in Amsterdam vormen inmiddels een heuse concertreeks. Snelle heeft nu een derde show aangekondigd, die hij geeft op donderdag 15 oktober. De kaartverkoop is gestart.

Normal_eurovisiesongfestival_2020__logo_

Alle gratis kaarten voor Songfestival vergeven


De actie Celebrate Together, waarbij Rotterdammers van 18 jaar en ouder met een laag inkomen kans konden maken op gratis kaarten voor het Songfestival, is gisteren afgerond. In totaal hebben ruim 3.000 Rotterdammers zich ingeschreven. Zij zijn allemaal, mits ze voldoen aan de actievoorwaarden, verzekerd van twee tickets voor één van de negen sho...

Normal_rss_entry-240032

Tino Martin legt optreden in Carré stil vanwege stemproblemen


Tino Martin heeft gisteravond een optreden in Theater Carré in Amsterdam stilgelegd vanwege stemproblemen. Dat meldt de zanger op Instagram.

Normal_mind_blue_monday_run_2020__hardlopen__hardloopevenement__promotiebeeld___2_

Blue Monday: een uitstekend excuus om de hort op te gaan - 5 tips!


Blauwe Maandag, Blue Monday, Dramaandag: hoe je het ook noemt, het schijnt vandaag de meest deprimerende dag van het jaar te zijn. (Iets met goede voornemens die mislukt zijn, winterweer en wat ons betreft speelt Dry January ook een rol). Allemaal marketing natuurlijk, maar ook: een goed excuus om vandaag de hort op te gaan. Vijf tips!

Normal_rss_entry-239616

Bijna 3 miljoen mensen naar groot concert in 2019; Marco Borsato best bezocht


Het afgelopen jaar gingen er flink meer mensen naar een groot concert (met meer dan 3.000 bezoekers). In totaal kwamen er 2,9 miljoen bezoekers af op de 207 concerten in 2019, een toename van 16 procent vergeleken met het jaar ervoor. Dat maakten onderzoeksbureau Respons en de Vereniging van Evenementen Makers (VVEM) bekend op het festival Euros...

Normal_rss_entry-239806

Invictus Games maken zich geen zorgen over komst prins Harry naar Den Haag


De organisatie van de Invictus Games maakt zich geen zorgen over de vraag of prins Harry in mei naar Den Haag komt, waar de volgende editie van het militaire sportevenement wordt georganiseerd. De vijfde Invictus Games vallen dit jaar in Nederland samen met de viering van 75 jaar bevrijding. De Britse prins Harry, die vanaf het voorjaar niet lan...

Normal_tulpen__amsterdam

Gratis plukken: tulpen uit Amsterdam


Toe aan een vrolijk lentegevoel in deze grijze en natte januarimaand? Kom dan op zaterdag 18 januari vanaf 13.00 uur een gratis bosje kleurrijke tulpen plukken op de Dam. Er zijn er genoeg, maar kom niet te laat. Dit meldt de gemeente Amsterdam.

Normal_rss_entry-239557

Topartiesten gaan Formule 1 Zandvoort opluisteren


Nederlands topartiesten zullen tijdens de Dutch Grand Prix in Zandvoort op 1, 2 en 3 mei optreden. Lil' Kleine, Guus Meeuwis, Davina Michelle, Nick en Simon, Freddy Moreira, Lucas & Steve en Sam Feldt staan geprogrammeerd, heeft de organisatie gemeld tijdens een media-update.

Normal_rss_entry-239359

Marley75 Film Festival: bioscopen brengen eerbetoon aan Bob Marley


Het is op 6 februari 75 jaar geleden dat de Jamaicaanse reggaezanger Bob Marley is geboren. Bioscopen in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Alkmaar brengen een eerbetoon aan de in 1981 overleden 'King of Reggae' met een filmfestival. Tijdens het Marley75 Film Festival organiseren twaalf filmtheaters premières, klassiekers en feestjes.

Normal_rss_entry-239409

Dropkick Murphys, Typhoon en Krezip komen naar festival Zwarte Cross


De Amerikaanse band Dropkick Murphys komt in de zomer naar festival Zwarte Cross. Het festival maakte donderdag de eerste 43 namen bekend voor de komende editie. Op het affiche staan ook Krezip, Typhoon, Snelle, Kriss Kross Amsterdam en Hans Dorrestijn.

Normal_rss_entry-239276

'Racefeest 2020' in Jaarbeurs Utrecht voor fans die Grand Prix Zandvoort mislopen


Edward van Cuilenborg presenteert op 3 mei het evenement Racefeest 2020 in Jaarbeurs Utrecht. De bijeenkomst is bedoeld voor alle race-fans die die dag niet aanwezig kunnen zijn in Zandvoort. Daar vindt dan voor het eerst in 35 jaar in Nederland de Grand Prix plaats.

Normal_rss_entry-239140

Internationaal literatuurfestival Winternachten beleeft zilveren jubileum


Minister Sigrid Kaag (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) opent vanavond in Den Haag de 25e aflevering van het internationaal literatuurfestival Winternachten. Ruim honderd schrijvers, dichters, vertellers en performers uit binnen- en buitenland nemen aan deze editie deel. Ze variëren van Ilja Leonard Pfeijffer tot Ellen van Damme.

Normal_vakantiebeurs__gouden_jubileum__braziliaans_carnaval

Vakantiebeurs viert gouden jubileum met feesten van over de hele wereld


Morgen gaat in de Jaarbeurs Utrecht de vijftigste editie van de Vakantiebeurs van start. Het gouden jubileum wordt uitbundig gevierd met feesten van over de hele wereld en veel live-entertainment. Daarnaast staat er voor het eerst in jaren weer een gastbestemming centraal. Deze editie is dat Ras al Khaimah. Dit meldt Jaarbeurs Utrecht. 

Normal_rss_entry-239170

Festival Eurosonic Noorderslag in Groningen van start in Zwitserse sferen


De Europese popmuziek staat de komende dagen weer centraal tijdens Eurosonic Noorderslag (ESNS). Het showcase- en conferentiefestival in Groningen telt zo'n 350 optredens van voornamelijk opkomend talent. De organisatie verwacht dat er rond de 40.000 bezoekers en zo'n 4.000 professionals uit de Europese muziekscene naar het evenement komen.

Logo_104e_vierdaagse__logo_

Nijmeegse Vierdaagse verhoogt inschrijfgeld met 19 procent


De organisatie van de Nijmeegse Vierdaagse heeft het inschrijfgeld voor komende editie verhoogt van 84 naar 100 euro, een toename van ruim 19 procent. Volgens de organisatie is dat nodig om ervoor te zorgen dat de stichting die de Vierdaagse organiseert een financieel gezonde organisatie blijft en zo de toekomst van de Vierdaagse te kunnen waarb...

Normal_rss_entry-238866

Hoofdrol voor Richard Groenendijk in Jesus Chris Superstar-concert


Cabaretier Richard Groenendijk is in april een van de hoofdrolspelers in de concertreeks Jesus Christ Superstar in Concert. Hij zal de rol van koning Herodes vertolken. Naast hem zijn René van Kooten, Berget Lewis en Martin van der Starre te zijn in de rollen van Jezus, Maria en Judas. Zij vertolkten deze rollen al eerder.

NRG Interview

Interactief buitenspelen: het beste van twee werelden

Normal_yalp1


Hoe krijg je kinderen die het liefst de hele dag spelletjes spelen op hun tablet of computer zover dat zij weer buiten gaan spelen? Yalp (‘play’ achterstevoren) ontwierp de...

NRG Video

NRG Nieuwsoverzicht