Nationale Recreatiegids

NRG Evenementen nieuws

Normal_rss_entry-305852

Marathonlopers acht keer over landingsbaan vliegveld Twente


Twente Airport dient zondag als een ietwat desolaat decor voor een marathon. Ruim vijftig atleten (32 mannen en 19 vrouwen) lopen op het afgesloten vliegveld bij Enschede een wedstrijd over 42,195 kilometer. Onder hen drie mannen en drie vrouwen uit Nederland, die pogen zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen van Tokio deze zomer.

Normal_rss_entry-305892

Cel en tbs voor dreigen met aanslag op Gay Pride


De rechtbank in Amsterdam heeft de 32-jarige Tashin E. donderdag veroordeeld voor het dreigen met een terroristische aanslag op de Gay Pride via Twitter en Whatsapp. Op soortgelijke wijze bedreigde hij Joden en politiemensen. De rechtbank legde hem vijf maanden cel en tbs met voorwaarden op.

Normal_rss_entry-305919

KNVB: coronabeleid van juni leidend voor bezoekers EK-wedstrijden


De quarantaineplicht die vermoedelijk vanaf 15 mei voor reizigers wordt ingevoerd, heeft niet direct gevolgen voor het Europees kampioenschap voetbal. Supporters zullen er vanwege de strengere regels nog wel wat meer voor over moeten hebben om een wedstrijd in een ander land te bezoeken.

Normal_rss_entry-305941

'Kom niet naar Amstel Gold Race, kijk thuis op tv'


De burgemeesters van de Zuid-Limburgse gemeenten Eijsden-Margraten, Maastricht en Valkenburg aan de Geul doen een dringende oproep aan wielerliefhebbers om komend weekend niet naar het heuvelland te komen voor de Amstel Gold Race. De burgemeesters roepen mensen op om thuis te blijven en de race te volgen op televisie of via internet.

Normal_rss_entry-305931

Kou over Koningsfeest 538 in Breda lijkt uit de lucht


Radio 538 en de Bredase horeca bespreken binnenkort hoe ze kunnen samenwerken, na de onrust die is ontstaan over het Koningsfeest van de muziekzender in de stad. Dat is volgens een woordvoerder van de gemeente Breda de uitkomst van een gesprek dat beide partijen donderdagmiddag hebben gevoerd met de Bredase burgemeester Paul Depla.

Normal_rss_entry-306001

Nieuwe namen bekend voor Lowlands


Lowlands heeft donderdagavond nieuwe namen toegevoegd aan de line-up. Tijdens de 3FM Awards in TivoliVredenburg werd bekendgemaakt dat Lianne La Havas, John Talabot en Pa Salieu in augustus hun opwachting maken op het festival.

Normal_rss_entry-305999

Ruim 1 miljoen tickets aangevraagd voor 'Oranjefeest' 538


Het grootse Fieldlab-evenement tot nu toe, 538 Oranjedag, is uitverkocht. Na de aankondiging dinsdagavond werden er in totaal meer dan 1 miljoen tickets aangevraagd. Er waren 10.000 kaarten beschikbaar. De tickets zijn afgelopen dagen toegekend door middel van loting, maakte 538 donderdag bekend.

Normal_rss_entry-305962

Chef'Special grote winnaar 3FM Awards, uitreiking met publiek


Chef'Special is donderdag de grote winnaar geworden tijdens de uitreiking van de 3FM Awards. De band won in de categorieën beste album (Unfold) en beste groep. Bij de ceremonie, in TivoliVredenburg in Utrecht, waren in totaal duizend mensen aanwezig. De awardshow werd gebruikt voor een nieuw Fieldlab-proefevenement.

Normal_rss_entry-305918

Verjaardag Máxima wordt gevierd met muzikale show


De vijftigste verjaardag van koningin Máxima wordt volgende maand gevierd met een muzikale show op televisie. Vanuit Carré in Amsterdam treden verscheidene bekende artiesten op met kinderen, zo heeft AVROTROS donderdag aangekondigd. 'Koningin Máxima: Een Leven vol Muziek' wordt gepresenteerd door Buddy Vedder en wordt op 16 mei, een dag voor Máx...

Normal_rss_entry-305656

Down The Rabbit Hole verplaatst naar augustus en andere locatie


Down The Rabbit Hole (DTRH) wordt met meer dan een maand opgeschoven. De organisatie denkt dat het vanwege de coronasituatie niet haalbaar is het festival van 2 tot en met 4 juli te houden en heeft het evenement daarom verplaatst naar 27 tot en met 29 augustus. Daarnaast is DTRH niet zoals normaal in Beuningen, maar op het terrein van Lowlands i...

Normal_rss_entry-305676

Theaters vinden toekomst heropening te onzeker


Het heropenen van de theaters is nog te onzeker, aldus Boris van der Ham, de voorzitter van de Vereniging van Vrije Theaterproducenten. Dinsdag presenteerde het kabinet een openingsplan waarin stapsgewijs staat welke coronamaatregelen wanneer kunnen worden losgelaten. Afhankelijk van de coronasituatie zouden nu op z'n vroegst vanaf 11 mei onder ...

Normal_rss_entry-305749

Miss Montreal voegt zich bij The Streamers


Supergroep The Streamers breidt uit. Het collectief van Nederlandse artiesten verwelkomde woensdag Miss Montreal in de band.

Normal_rss_entry-305477

Frenna geeft in december concert in AFAS Live


Frenna geeft op 4 december zijn grootste concert tot nu toe. De 29-jarige rapper staat dan samen met zijn 777 band in de Amsterdamse AFAS Live, zo heeft MOJO bekendgemaakt.

Normal_rss_entry-305643

Danny Vera geeft grootste show ooit in de Ziggo Dome


Als de coronamaatregelen het toelaten dan geeft Danny Vera op 24 december zijn grootste concert ooit. De Zeeuwse zanger staat op die datum in de Ziggo Dome in Amsterdam, kondigde concertorganisator Friendly Fire woensdag aan.

Normal_rss_entry-305640

Snelle en Glennis Grace spelen tijdens Amsterdamse Zomer-reeks


De concertreeks De Amsterdamse Zomer, die vorig jaar plaatsvond in het Olympisch Stadion in Amsterdam, keert terug. In de maanden juli, augustus en september zal een groot aantal Nederlandse artiesten optreden in de open lucht.

Normal_rss_entry-305626

Bezorgd OMT pleit voor andere regels bij proefevenementen


Het Outbreak Management Team (OMT) is bezorgd over de vele proefevenementen die de overheid de komende weken toestaat en pleit voor aanpassingen. Zo zou de sneltest die bezoekers vooraf moeten doen hooguit 24 uur geldig moeten zijn, in plaats van de huidige 40 uur, vinden de gezondheidsdeskundigen. Ook een tweede test, na afloop van het evenemen...

NRG Interview

Artsen over het vuurwerkverbod: “Dit is een uniek medisch experiment”

Normal_normal_vuurwerk


Van beschadigde ogen tot geamputeerde vingers: artsen maken iedere jaarwisseling het nodige letsel mee. Om de ziekenhuizen te ontlasten, geldt er dit jaar een verbod op het...

NRG Video

NRG Nieuwsoverzicht

NRG Van onze klanten