Nationale Recreatiegids

NRG Evenementen nieuws

Normal_4fac450e-9065-44a6-b361-52426b28037f

De Nationale Recreatiegids wenst je goede pinksterdagen!


De redactie van de Nationale Recreatiegids zal op Tweede Pinksterdag (maandag 1 juni) gesloten zijn.

Normal_rss_entry-260304

Jan Versteegh en Olga Commandeur bewegen met ouderen op balkon


Samen in beweging blijven: daar draait de Balkon Beweegdag van het Nationaal Ouderenfonds om. Fysiotherapeuten, buurtcoaches en sportinstructeurs gaan vandaag langs verzorgingshuizen om met ouderen te bewegen. Een paar verzorgingshuizen krijgen bijzonder bezoek, namelijk van ambassadeurs Jan Versteegh (VriendenLoterij) en Olga Commandeur (Nation...

Normal_balkons_praediniussingel_groningen_-_foto_pd

Binnentip van de Dag #49: het balkon op met Jan Versteegh en Olga Commandeur


Nog éven en dan kan er weer volop buitenshuis gerecreëerd worden. Tot het zover is komen we iedere werkdag met een Binnentip van de Dag, om ook het laatste staartje quarantainetijd zo aangenaam mogelijk te maken. Vandaag: meedoen met de eerste Nationale Balkon Beweegdag, samen met Jan Versteegh en Olga Commandeur.

Normal_camping-4609863_1920

Geen Kampeer & Caravan Jaarbeurs in Utrecht dit jaar


Er zal dit jaar geen Kampeer & Caravanbeurs plaatsvinden in de Jaarbeurs Utrecht. In goed overleg met Jaarbeurs Utrecht heeft de brancheorganisatie Kampeer & Caravan Industrie besloten de 2020-editie, gepland voor 7 tot en met 11 oktober,  niet door te laten gaan. Dit meldt de Kampeer & Caravan Jaarbeurs.

Normal_dutch_tango_week_-_cuarteto_rotterdam_lr

Dutch International Tangoweek eerste internationale festival dat wél doorgaat


Het Pinksterweekend staat ook dit jaar in het teken van de Argentijnse Tango. De coronamaatregelen weerhouden de organisatie er niet van om een volwaardig festival aan te bieden. Met livestreams vanuit Nederland, Duitsland, Polen, Italië én Buenos Aires is het festival in één klap wereldwijd voor alle tangoliefhebbers bereikbaar en komen alle in...

Normal_rss_entry-260149

Het is nu definitief: terugkeer Formule 1 in Zandvoort uitgesteld naar volgend jaar


De terugkeer van de Formule 1 op Zandvoort wordt definitief met een jaar uitgesteld. De Grote Prijs van Nederland zou eigenlijk op zondag 3 mei al worden verreden, maar kon als gevolg van het coronavirus toen niet doorgaan. De Formule 1 heeft Zandvoort gevraagd of er later dit jaar een race zonder publiek kan worden gehouden, maar dat ziet de or...

Logo_art_brussels__38e_editie_-_logo_

Binnentip van de dag #48: virtueel naar de kunstbeurs Art Brussels


Nog éven en dan kan er weer volop buitenshuis gerecreëerd worden. Tot het zover is komen we iedere werkdag met een Binnentip van de Dag, om ook het laatste staartje quarantainetijd zo aangenaam mogelijk te maken. Vandaag: virtueel naar de kunstbeurs Art Brussels, dankzij een Nederlands initiatief.

Normal_rss_entry-259714

Rotterdamse dancefestival 'A Day At The Park' gaat mini-festivalletjes organiseren


Het Rotterdamse dancefestival A Day At The Park organiseert volgende maand een coronaproof festival in de tuinen van drie festivalgangers. Mensen kunnen zich vanaf nu opgeven voor het minifeest op 6 juni, maakte evenementenorganisatie ALDA bekend.

Normal_rss_entry-259748

Veronica organiseert reeks concerten voor 30 mensen in Ziggo Dome


Radio Veronica gaat een reeks speciale concerten organiseren waar maar een beperkt aantal mensen bij mag zijn. Op 6 juni treden Kensington, Ilse DeLange en Duncan Laurence op in de Ziggo Dome. Ook Alain Clark, Danny Vera en Son Mieux maken hun opwachting.

Normal_rss_entry-259736

Op 1 juni voor het eerst weer een openluchtfestival en -concert in Nederland


Het festivalseizoen valt door het coronavirus niet helemaal in het water. In Den Haag is op 1 juni namelijk het eerste openluchtfestival van 2020: het Lucky Thirty Festival in het Zuiderparktheater.

Normal_rss_entry-259666

Cultuursector houdt actieweek via livestream voor meer overheidssteun


De hele Nederlandse cultuursector organiseert tussen 30 mei en 5 juni een actieweek om aandacht te vragen voor de situatie die is ontstaan door de coronacrisis. Veel artiesten en andere zzp'ers in de sector dreigen hun werk te verliezen doordat de theaters al maanden dicht zijn en er geen uitzicht is op financiële verbetering. Vanuit de overheid...

Logo_hiswa_te_water__logo_

Hiswa te Water verschoven naar 2021


Hiswa te water, dat dit jaar van 2 tot en met 6 september zou plaatsvinden in Batavia Haven Lelystad, gaat definitief niet door. Het evenement wordt nu verschoven naar begin september 2021. Dit meldt Hiswa te water.

Normal_scheveningen

Voorzitter Veiligheidsberaad waarschuwt voor zomer vol beperkingen


Hubert Bruls, voorzitter van het Veiligheidsberaad, waarschuwt voor een zomer vol beperkingen als mensen zich niet aan de RIVM-maatregelen houden. Blijven mensen recreëren zoals vanouds, dan wordt de zomer niet zoals andere zomers. Dit meldt de Telegraaf. 

Normal_rss_entry-259231

Milkshake verkoopt boxen en T-shirts voor festivalgevoel


Het populaire festival Milkshake in Amsterdam opent een website waar goodies, T-shirts en andere parafernalia worden verkocht om bezoekers deze zomer toch een klein stukje festivalgevoel te kunnen bezorgen.

Normal_dixi-2554454_1920

Evenementenbranche gaat campings mogelijk helpen aan sanitair


Sanitair-units die normaal gesproken op allerlei evenementen zouden staan, krijgen nu mogelijk een nieuwe bestemming: boerencampings. De Nederlandse evenementenbranche en de Stichting Vrije Recreatie (SVR) hebben daartoe de handen ineengeslagen. Dit meldt de SVR. 

Normal_rss_entry-258973

Avond4daagse komt dit jaar met 'Home Edition' waar iedereen aan kan meedoen


De Avond4daagse gaat dit jaar wegens de maatregelen tegen het coronavirus niet in de gebruikelijke vorm door. Daarom heeft de Koninklijke Wandel Bond Nederland KWBN samen met het Groningse bedrijf eRoutes een app ontwikkeld, waarmee wandelaars hun eigen Avond4daagse kunnen lopen vanuit hun eigen huis.

NRG Interview

Interactief buitenspelen: het beste van twee werelden

Normal_yalp1


Hoe krijg je kinderen die het liefst de hele dag spelletjes spelen op hun tablet of computer zover dat zij weer buiten gaan spelen? Yalp (‘play’ achterstevoren) ontwierp de...

NRG Video

NRG Nieuwsoverzicht