Nationale Recreatiegids

NRG Evenementen nieuws

Normal_rss_entry-206590

Krefeld doet mee aan Roze Zaterdag in Venlo


De Duitse stad Krefeld doet dit jaar mee aan Roze Zaterdag op 29 juni in Venlo. Het is voor het eerst in de geschiedenis van Roze Zaterdag dat een Duitse stad medewerking verleent aan de jaarlijkse manifestatie van homo’s, lesbiennes, hetero’s, transgenders en andere seksuele minderheden in ons land. De burgemeesters van Venlo en Krefeld openen ...

Normal_rss_entry-206541

Van Willigenburg: ik ben te oud voor Eurovisie


Hans van Willigenburg moet er niet aan denken om volgend jaar weer het Eurovisiesongfestival te presenteren. "Nee, zeg, natuurlijk niet. Daar ben ik veel te oud voor", zegt de inmiddels 76-jarige presentator in het AD.

Normal_rss_entry-206560

Stemmen Vajèn en Jamai in UglyDolls


Vajèn van den Bosch en Jamai Loman lenen hun stem aan de nieuwe animatiefilm UglyDolls. Ook Défano Holwijn is in de film te horen, zo maakt Triple P Entertainment woensdag bekend. Vajèn neemt de rol van Moxy voor haar rekening en Jamai vertolkt die van Lou. Défano spreekt de rol van Ugly Dogg in.

Normal_rss_entry-206585

Petitie voor Davina Michelle op songfestival


Barry Paf wil dat Davina Michelle volgend jaar voor Nederland optreedt op het Eurovisiesongfestival. De dj van 100% NL, en groot fan van het liedjesfestijn, is zelfs een petitie gestart om dat voor elkaar te krijgen.

Normal_rss_entry-206353

Groei toerisme in Nederland vlakt af


Het aantal overnachtingen van toeristen in Nederland groeit dit jaar en volgend jaar minder hard dan in 2018. De groeivertraging heeft te maken met de lagere economische groei in veel landen. Dat constateert ABN AMRO in zijn sectorprognose over toerisme en vrijetijdsbesteding.

Normal_rss_entry-206520

Paul de Leeuw wil songfestival in Rotterdam


Paul de Leeuw heeft een hele duidelijke voorkeur in welke stad het Eurovisiesongfestival volgend jaar moet plaatsvinden. De presentator ziet het liedjesspektakel het liefst neerstrijken in 'zijn' Rotterdam.

Normal_rss_entry-206426

Underworld komt in november naar Ziggo Dome


Het Britse danceduo Underworld geeft op zaterdag 23 november een show in de Ziggo Dome in Amsterdam. Het concert van de muziekpioniers Rick Smith en Karl Hyde vormt het einde van hun jaar durende project Drift. Het wordt volgens concertorganisator Mojo de grootste Nederlandse show ooit voor Underworld. Vrijdag begint de kaartverkoop via Ticketma...

Normal_rss_entry-206432

Luv'-zangeres 'gepolst' voor punten songfestial


De nieuwe Luv’-zangeres Chimène van Oosterhout wil graag een van de presentatoren worden van het Eurovisiesongfestival als dat volgend jaar in Nederland wordt georganiseerd.

Normal_rss_entry-206414

Stadionconcert Jeugd van Tegenwoordig uitverkocht


Het stadionconcert dat De Jeugd Van Tegenwoordig op 7 juni geeft in het Olympisch Stadion in Amsterdam is uitverkocht. Dit meldt de rapformatie op Instagram.

Normal_rss_entry-206322

Opbouw Pinkpop van start


Hoewel het festival pas over een paar weken van start gaat, wordt in Landgraaf al volop gewerkt aan de vijftigste editie van Pinkpop. Maandag ging het eerste paaltje de grond in, waarmee de opbouw van Pinkpop 2019 is afgetrapt.

Normal_rss_entry-206311

Kunsthal-baas directeur Holland Festival


Emily Ansenk, directeur van de Kunsthal in Rotterdam, wordt op 1 september algemeen directeur / bestuurder van Het Holland Festival. Ze volgt Annet Lekkerkerker op, die na tien jaar het festival eind juni verlaat. Ansenk wordt net als de huidige directeur verantwoordelijk voor zowel het artistieke als zakelijk beleid. Ansenk (1970) is kunsthisto...

Normal_zandvoort__holland_casino__donkere_luchten__en_zon__toren

Grand Prix Zandvoort: hotels nu al bijna allemaal volgeboekt


De Grand Prix wordt pas over een jaar verreden in Zandvoort, maar nu al zijn bijna alle hotelkamers geboekt in mei volgend jaar volgeboekt in de badplaats. Prijzen voor kamers die nu nog beschikbaar zijn gaan over de kop. Dit melden NH Nieuws en GPfans.com.

Normal_rss_entry-206192

Songfestival kan stad miljoenen opleveren


Met het binnenhalen van het Eurovisiesongfestival kan een Nederlandse stad miljoenen euro's aan de benodigde investeringen via toerisme terugverdienen.

Normal_rss_entry-206260

Dochter herdenkt Vincent Price in Amsterdam


Victoria Price, de dochter en biograaf van de wereldberoemde horroracteur Vincent Price, komt eind mei naar Amsterdam. Zij woont een speciaal eerbetoon aan het filmicoon bij dat de Amsterdamse bioscoop Lab 111 organiseert ter gelegenheid van zijn verjaardag op 27 mei. Dat heeft het theater maandag bekendgemaakt op het festival van Cannes.

Normal_rss_entry-206281

Nederlandse deel show Duncan uitverkocht


De elf shows die songfestivalwinnaar Duncan Laurence dit najaar in Nederland geeft zijn uitverkocht. Ook voor een optreden op 5 juli in Paradiso in Amsterdam zijn geen kaartjes meer te krijgen.

Normal_zwarte_corss_1

Rijksmuseum aanwezig op Zwarte Cross met pop-uppaviljoen


Het Rijksmuseum is dit jaar wederom present op de Zwarte Cross. Het pop-uppaviljoen op het grootste festival van Nederland combineert een workshopatelier met een tentoonstellingsruimte. Hier kunnen bezoekers komen schilderen en etsen. Uit de beste werken zal het Rijks een tentoonstelling samenstellen. Dit meldt het Rijksmuseum

NRG Interview

Een kijkje in de glazen bol door de ogen van trendwatcher Hans van Leeuwen: Wat zijn de trends in recreatieland?

Normal_glazen_bol__strand__recreatie__zee__mooi_weer__parasols


Als er één fenomeen de toekomst van de recreatiesector gaat bepalen, dan is het volgens trendwatcher Hans van Leeuwen wel grensvervaging. Niet alleen worden wonen, werken e...

NRG Video

NRG Nieuwsoverzicht