Nationale Recreatiegids

NRG Evenementen nieuws

Normal_rss_entry-227935

Jochem Myjer haalt ton op voor strijd tegen slaapziekte


Met zijn benefietoptreden heeft cabaretier Jochem Myjer al meer dan 92.000 euro opgehaald voor zijn eigen stichting Wakker worden wakker worden. In het Nieuwe Luxor in Rotterdam speelde hij nog eenmaal zijn bekroonde voorstelling Adem in, Adem uit, om geld op te halen. Via donaties kwam de afgelopen dagen al meer dan 10.000 euro binnen.

Logo_zwarte_cross_2020__logo_

Minderjarigen niet meer welkom op camping Zwarte Cross


Afgelopen editie was de laatste keer dat minderjarigen konden overnachten op de camping van Zwarte Cross. Het beroemde festival in het Gelderse Lichtenvoorde heeft zijn huisregels aangepast, om aan zijn zorgplicht te kunnen voldoen. Dit meldt Zwarte Cross.

Normal_epilepsiefonds_night_walk_2019__promotiebeeld_

Wandelen langs sprookjesachtige kastelen tijdens Epilepsie Night Walk


Op zaterdag 2 november 2019 organiseert het Epilepsiefonds de Epilepsie Night Walk. Honderden wandelaars lopen vanaf De Landgoederij in Bunnik de schemerende herfstavond tegemoet. Door zich te laten sponsoren, halen ze geld op voor wetenschappelijk onderzoek naar epilepsie. Dit meldt het Epilepsiefonds.

Normal_herman_brood__eerbetoon_door_la_faille

Hans la Faille brengt eerbetoon aan Herman Brood


Drummer Hans la Faille (73) presenteert in samenwerking met het Herman Brood Musseum op 10 november in theater Odeon in Zwolle zijn nieuwe album Still Believe. Het wordt een muzikaal eerbetoon aan de periodes dat hij samenspeelde met Bertus Borgers (Sweet d’Buster), Harry Muskee (Cuby + Blizzards) en zijn jeugdvriend Herman Brood. Johan Derksen ...

Normal_rss_entry-227883

Extra show Nightwish in Ziggo Dome


De Finse metalband Nightwish staat volgend jaar november niet één maar twee keer in de Ziggo Dome. Het eerste concert is al volledig uitverkocht, zo maakte de Nederlandse frontvrouw Floor Jansen dinsdag bekend in Pauw. "We komen gewoon nog een keer", aldus de zangeres. De extra show is op 23 november 2020. De kaartverkoop is direct begonnen.

Normal_rss_entry-227695

Pentatonix geeft concert in AFAS Live


Pentatonix komt volgend jaar weer naar Nederland. De Amerikaanse a-capellagroep, drievoudig Grammy-winnaar, geeft op 28 maart een concert in AFAS Live. Dat heeft organisator MOJO aangekondigd. De kaartverkoop begint vrijdag.

Normal_rss_entry-227764

Stereophonics in februari naar AFAS Live


Stereophonics doet begin volgend jaar Nederland aan. De uit Wales afkomstige band staat op 1 februari in AFAS Live in Amsterdam, heeft concertorganisator MOJO dinsdag bekendgemaakt.

Normal_rss_entry-227769

Tino Martin geeft in mei concert in Ziggo Dome


Tino Martin komt volgend jaar voor de derde keer met een show naar de Ziggo Dome. Op 1 mei geeft hij onder de titel Viva Las Vegas een optreden in de Amsterdamse concertzaal, kondigde de zanger dinsdag aan.

Normal_rss_entry-227752

Temperatuur stijgt donderdag tot 20 graden


Op veel plekken in het zuiden van Nederland stijgt de temperatuur donderdag tot 20 graden, meldt Weeronline. Een gemiddelde middagtemperatuur voor deze tijd van het jaar is 13 graden.

Normal_rss_entry-227635

Ruim 400.000 bezoekers uit 146 landen bij ADE


Ruim 400.000 bezoekers uit een recordaantal van 146 landen bezochten afgelopen week het Amsterdam Dance Event (ADE). Het festival duurde van woensdag tot en met zondag en telde meer dan duizend evenementen op ruim tweehonderd locaties.

Normal_rss_entry-227599

André Hazes wil vader overtreffen met twee keer ArenA


André Hazes kijkt na zijn drie uitverkochte concerten in Ahoy alweer vooruit. Zijn grote droom is om ooit nog eens meerdere keren in de Johan Cruijff ArenA op te treden.

Normal_rss_entry-227425

Pepperspray treft 130 mensen bij Martin Garrix


Zo'n 130 feestgangers hebben zich tijdens een show van Martin Garrix bij de EHBO gemeld omdat ze last hadden van pepperspray. Volgens de politie zijn mensen met de bijtende stof in hun gezicht gespoten en beroofd. Ook waren er zaterdagochtend vroeg vechtpartijen bij de RAI Amsterdam, waar de beroemde dj een feest gaf op het Amsterdam Dance Event.

Normal_rss_entry-227165

Tomorrowland voor het eerst én laatst in Nederland


Een van de grootste dancefestivals ter wereld, Tomorrowland, maakt dit jaar deel uit van het Amsterdam Dance Event (ADE). Donderdag en vrijdag wordt direct de vijftiende verjaardag van het Belgische fenomeen gevierd met twee spectaculaire shows in de Ziggo Dome.

Normal_rss_entry-227187

Paul de Leeuw biedt zich aan als presentator songfestival


Paul de Leeuw ziet zichzelf volgend jaar wel het Eurovisiesongfestival in Rotterdam hosten. Mocht hij de kans krijgen dan zou hij niet twijfelen, vertelde hij donderdag in De Coen en Sander Show.

Normal_rss_entry-227272

Leiden Filmfestival viert Brexit met speciale filmdag


Het Leiden International Film Festival staat op 1 november stil bij de Brexit, die dan als het aan de Britse premier Boris Johnson ligt een feit is. Een dag na de Bye bye Britain!-happening, op 31 oktober in Wijk aan Zee, combineert het evenement het beste van het Verenigd Koninkrijk - drie bekroonde nieuwe films - met het slechtste van dat land...

Normal_rss_entry-227228

Sunnery en Ryan geven vanavond grootste en meest persoonlijke show


Sunnery James en Ryan Marciano staat een spannende dag te wachten. Het dj-duo draait op festivals over de hele wereld, maar vanavond (en vannacht) staan ze in AFAS Live met hun grootste en meest persoonlijke soloshow tot nu toe: Exposed.

NRG Interview

Het gehandicaptenhotel op Zwarte Cross: hoe NRPU en HandicapNL het voor elkaar kregen, en waarom het zo belangrijk is

Normal_zc_miva-las-vegas-banner-2__002_


Afgelopen editie had Zwarte Cross een primeur: als eerste festival in Europa had het een hotel voor mindervaliden, waardoor het voor het eerst mogelijk werd voor mensen met...

NRG Video

NRG Nieuwsoverzicht