Nationale Recreatiegids

NRG Evenementen nieuws

Normal_rss_entry-189569

Rundfunk sluit tournee af met shows in Carré


Het gezelschap Rundfunk sluit de tournee van haar succesvolle voorstelling Wachstumsschmerzen op zondag 2 en maandag 3 juni af in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Dat heeft hun impresariaat vrijdag bekendgemaakt.

Normal_rss_entry-189601

Sjaan van Duinhoven maakt lied over ramp 1953


Zangeres en actrice Sjaan van Duinhoven, bij het grote publiek vooral bekend dankzij rollen in Dokter Tinus en Bitches, heeft de titelsong gemaakt van de film Stormvloed in de Schelphoek. In de documentaire van regisseur Tjeerd Muller worden overlevenden van de Watersnoodramp van 1953 geconfronteerd met hun redders van toen.

Normal_hotel_de_l_europe__amsterdam

Hotelnacht Amsterdam: voor één nacht toerist in eigen stad


Van 19 op 20 januari kunnen Amsterdammers die zich een nachtje toerist in eigens stad willen wanen, deelnemen aan de Hotelnacht: voor een speciaal tarief stellen Amsterdamse hotels dan kamers beschikbaar aan inwoners van de hoofdstad. Dit meldt Hotelnacht.

Normal_depressiegala__promotiebeeld_

Depressiegala op Blue Monday wil taboes doorbreken


Maandag 21 januari is het Blue Monday, de dag die bekendstaat als de meest depressieve van het jaar. Voor de vierde keer wordt op deze derde maandag in januari het Depressiegala georganiseerd in Theater Tuschinski in Amsterdam. Het thema is dit jaar 'Omgeving'. Dit meldt Blik op nieuws. 

Normal_amsterdam_toeristen_neon_massatoerisme_mensen_lichtjes__002_

Stephen Hodes: zonder klagen het Amsterdamse massatoerisme te lijf


Dat Amsterdam allang niet meer alleen de lusten maar ook de lasten van het toerisme ervaart is inmiddels welbekend. De vraag hoe de stad zich hier het beste toe kan verhouden is niet zomaar te beantwoorden. Toerismedeskundige Stephen Hodes (70) probeert met zijn denktank Amsterdam in Progress een constructieve bijdrage te leveren aan het complex...

Normal_rss_entry-189458

Technogrootheden bevestigd voor Awakenings


Top-dj's uit de techno staan in het laatste weekend van juni op het podium tijdens Awakenings Festival in Spaarnwoude. De organisatie van het outdoorfestival laat weten dat grootheden zoals Adam Beyer, Jeff Mills, Joris Voorn, Sven Väth en Nina Kraviz hun komst hebben bevestigd. 

Normal_rss_entry-189434

Oude punkdocumentaire weer te zien op IFFR


De omstreden driedelige VPRO-documentaire Groeten uit Rotterdam is volgende week vrijdag eenmalig weer te zien op het IFFR. Ieder deel duurt een uur en geeft een beeld van de Rotterdamse kunst- en punkscene in de woelige jaren 70 en 80.

Normal_rss_entry-189309

Marco Borsato bij Vrienden van Amstel


Marco Borsato is toegevoegd aan de line-up van De Vrienden van Amstel Live. Dat maakte de zanger woensdag bekend in RTL Boulevard.

Normal_rss_entry-189429

Rapdebat met Aboutaleb gaat niet door


De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb gaat toch niet in debat met Nederlandse rappers op Eurosonic Noorderslag (ESNS) in Groningen. Volgens de organisator van het festival is het gezien de korte termijn niet gelukt ,,een discussie op te zetten die recht doet aan de problemen en de kwaliteit die ESNS bij overige panels biedt''. Het debat va...

Normal_muiderslot

Erfgoedfestival Gooi en Vechtstreek enorme impuls voor bezoekersaantallen


Het ergoedfestival Groen in Gooi en Vecht, dat dit jaar plaatsvond van 31 mei tot en met 9 september, heeft de bezoekersaantallen van de deelnemende musea en tuinen fors doen toenemen. Afgelopen zomer kregen ze gemiddeld twintig procent meer bezoek. Volgend jaar komt er een tweede editie. Dit meldt het Noordhollands Dagblad.

Normal_rss_entry-189340

Verrassingsoptredens in kleinste kroeg bij Ahoy


De grootste kroeg van Nederland opent vandaag de deuren. Nick en Simon zijn ook dit jaar weer de presentatoren van de megashow Vrienden van Amstel Live. Maar Jeroen van Koningsbrugge en Roel van Velzen willen ook wel eens een keer op die plek staan. Zij hebben daarom een eigen kroeg gebouwd, de kleinste kroeg van Nederland, waar onder meer verra...

Normal_rss_entry-189332

'Grootste kroeg van Nederland' weer open


De deuren van de 'grootste kroeg van Nederland' zwaaien donderdagavond weer open. Ahoy Rotterdam staat de komende dagen in het teken van De Vrienden van Amstel Live, dat voor de 21e keer plaatsvindt.

Normal_rss_entry-189359

ID&T wordt partner in festival We Are Electric


ID&T, Fourmation Entertainment en Paaspop slaan de handen ineen rondom We Are Electric, het meerdaagse muziekfestival dat zich voornamelijk richt op crossover live acts. Samen met het programmeringsteam van Mojo, hebben de partners de ambitie om We Are Electric verder laten uitgroeien tot een van de meest vooraanstaande en vooruitstrevende f...

Normal_rss_entry-189170

Meek Mill komt naar Amsterdam


Rapper Meek Mill komt naar Amsterdam. Op zaterdag 29 juni maakt de Amerikaanse rapper zijn opwachting op het OH MY! Festival in het ArenA Park in Amsterdam, kondigde de organisatie woensdag aan.

Normal_rss_entry-189149

Opkomend muziektalent in spotlight op ESNS


De Europese muziekscene komt vanaf woensdag weer bijeen voor de 33e editie van Eurosonic Noorderslag (ESNS). Tijdens het festival zijn meer dan 350 acts te zien.

Normal_rss_entry-189184

Data van 24e editie ADE bekend


Bezoekers van het Amsterdam Dance Event (ADE) kunnen woensdag 16 tot en met zondag 20 oktober in hun agenda blokken. De organisatie maakte vandaag de data van de 24e editie bekend.