Nationale Recreatiegids

NRG Evenementen nieuws

Normal_rss_entry-235014

Kaartverkoop tickets Eurovisiesongfestival begint vandaag


De eerste tickets voor het Eurovisiesongfestival, dat volgend jaar in Rotterdam plaatsvindt, gaan vanmiddag in de verkoop. Om precies 12.00 uur kunnen fans proberen een kaartje te kopen voor de halve finales, finale én voor de zes generale repetities.

Normal_jaarbeurs_utrecht_krijgt_grootste_vinylshop_van_nederland

Jaarbeurs Utrecht krijgt grootste vinylshop van Nederland tijdens Top 2000 Live Café


Meer dan 40.000 lp’s (45 toeren) en singles (33 toeren) worden tentoongesteld en verkocht in de Jaarbeurs Utrecht tijdens het Top 2000 Live Café, dat plaatsvindt van 26 tot en met 30 december. “Er zijn de hele dag live optredens”, zegt project manager Karolien Hillenaar. “Onder meer verschillende bands, bekende dj’s en popkoren treden op.” Dit m...

Normal_rss_entry-234862

Krezip sluit zomer af op strand Scheveningen


Krezip sluit de festivalzomer volgend jaar af met een concert op het strand van Scheveningen. De show vindt plaats op 5 september, zo kondigt de organisatie dinsdag aan. Ook Danny Vera en Nielson treden op.

Normal_rss_entry-234916

Blue Man Group in 2020 naar Mainstage Den Bosch


De Blue Man Group keert in mei 2020 wegens succes terug naar Nederland. De wereldberoemde blauwe performers geven acht shows in de nieuwe entertainmenthal Mainstage in Den Bosch.

Normal_rss_entry-234926

The 1975 stelt Europese Tour uit


The 1975 gaat het niet redden om op 17 maart naar de Ziggo Dome te komen. De Britse band heeft het nieuwe album niet op tijd af en verplaatst daarom de hele Europese tournee. De show in Amsterdam vindt nu plaats op 12 oktober, maakte concertorganisator Friendly Fire woensdag bekend.

Normal_eurovisiesongfestival_2020__logo_

8.500 songfestivalkaarten beschikbaar voor Rotterdammers met kleine beurs


Rotterdammers met een kleine portemonnee kunnen vanaf vandaag tot en met 7 januari meedoen aan de winactie Celebrate Together om kans te maken op kaarten voor het Songfestival. Het gaat hierbij om maar liefst 8.500 kaarten (ruim 1 op de 7) voor alle negen shows in Ahoy. Dit meldt de gemeente Rotterdam.

Normal_rss_entry-234779

Kings Of Leon en Snow Patrol samen in Zuiderpark Den Haag


Kings Of Leon en Snow Patrol komen samen naar Nederland. Beide bands geven op vrijdag 26 juni een eigen show in het Zuiderpark in Den Haag, maakte concertorganisator MOJO dinsdag bekend. Kaarten zijn vanaf vrijdagochtend te verkrijgen.

Normal_rss_entry-234782

Lee Towers op verjaardagsfeestje Fred van Leer


Het verjaardagsfeestje van Fred van Leer wordt groter en groter. Ook Lee Towers heeft een uitnodiging gekregen voor de knalfuif in Ahoy, maakte Fred dinsdag bekend. De stylist, die op 18 september 44 jaar wordt, strikte eerder al onder anderen de Vengaboys en Anita Meyer voor zijn feest op vrijdag 18 en zaterdag 19 september.

Normal_rss_entry-234789

Beyond Sensation op 4 juli in Johan Cruijff ArenA


Drie jaar na de laatste Sensation organiseert ID&T volgend jaar juli een nieuwe danceshow in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam. De langverwachte opvolger heet Beyond Sensation en opnieuw geldt er een witte dresscode, kondigde ID&T dinsdag aan.

Normal_rss_entry-234798

Tina Turner komt naar TINA in Beatrix Theater Utrecht


Tina Turner komt volgend jaar naar Nederland om in het Beatrix Theater in Utrecht de musical TINA, over haar eigen leven, te komen bekijken. Volgens producent Stage Entertainment heeft de 80-jarige zangeres dat in een videoboodschap aan de cast en crew van de musical laten weten op de eerste repetitiedag.

Normal_rss_entry-234806

René van der Gijp Live in Rotterdam Ahoy


Voetbalanalist René van der Gijp gaat volgend jaar weer de planken op. Na het grote succes van zijn show GIJP Live! van vorig jaar gaat hij op 2 september in Rotterdam Ahoy een stapje hogerop met GIJP Live! XL. De kaartverkoop start vrijdagochtend.

Normal_toverland_2020__vuurwerkshow_in_port_laguna_-_beeld_via_persbericht_toverland

Toverland 2020: extra lang geopend en meer evenementen dan ooit


De openingstijden van Attractiepark Toverland worden in 2020 verlengd. Het attractiepark is dan minimaal geopend tot 18.00 uur en in de zomervakantie zal Toverland zelfs tot 20.00 uur open blijven. Ook vinden er volgend jaar meer evenementen plaats dan ooit. Dit meldt Toverland.

Normal_dag_van_de_korte_film__2019_

De Dag van de Korte Film op de kortste dag van het jaar


Op de kortste dag van het jaar, 21 december, is het de Dag van de Korte Film. Met een speciaal samengesteld filmprogramma wordt het publiek in de Nederlandse filmtheaters getrakteerd op de beste korte films van eigen bodem, zoals Human Nature, waarin mens en dier van plaats wisselen, en The Walking Fish, over een zeewezen dat mens wordt. Dit mel...

Normal_rss_entry-234779

Kings Of Leon en Snow Patrol samen op Zuiderpark-podium in Den Haag


Kings Of Leon en Snow Patrol komen samen naar Nederland. Beide bands geven op vrijdag 26 juni een eigen show in het Zuiderpark in Den Haag, maakte concertorganisator MOJO zojuist bekend. Kaarten zijn vanaf vrijdagochtend te verkrijgen.

Normal_rss_entry-234617

Countryster Brad Paisley op AFAS Live


De Amerikaanse countryster Brad Paisley keert volgend jaar terug naar Nederland. Trad hij vorige maand nog op in 013 in Tilburg, in juli geeft hij een optreden in AFAS Live in Amsterdam. Dat heeft concertorganisator MOJO maandag bekendgemaakt.

Normal_rss_entry-234646

Lampionnenactie KWF komt naar Olympisch Stadion


KWF Kankerbestrijding organiseert de lampionnenactie Nederland geeft licht dit jaar in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Bekende Nederlanders trappen de actie maandag af. Onder anderen Winston Gerschtanowitz, Leonie ter Braak, Gordon, Anouk Smulders, Giel Beelen en Maik de Boer doneren een lampion voor een dierbare.

NRG Interview

Het gehandicaptenhotel op Zwarte Cross: hoe NRPU en HandicapNL het voor elkaar kregen, en waarom het zo belangrijk is

Normal_zc_miva-las-vegas-banner-2__002_


Afgelopen editie had Zwarte Cross een primeur: als eerste festival in Europa had het een hotel voor mindervaliden, waardoor het voor het eerst mogelijk werd voor mensen met...

NRG Video

NRG Nieuwsoverzicht