NRG Evenementen nieuws

Normal_rss_entry-411943

Toespraak koning van symbolische waarde bij herdenking slavernijverleden


Het Nationaal instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis (NiNsee) is blij dat koning Willem-Alexander een toespraak zal houden bij de herdenking van het slavernijverleden op 1 juli. De organisatie is voorzichtig met het uitspreken van verwachtingen of hij daar excuses zal maken. "We laten ons verrassen", zei directeur Urwin Vyent woensdag...

Normal_rss_entry-411896

Koningin Máxima aanwezig bij herdenking slavernijverleden


Ook koningin Máxima is op zaterdag 1 juli aanwezig bij de Nationale Herdenking Slavernijverleden in het Oosterpark in Amsterdam. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst woensdag bekendgemaakt.

Normal_rss_entry-411898

Nieuwe namen toegevoegd aan Lowlands line-up zoals MEROL en John Coffey


De Jeugd van Tegenwoordig, MEROL en John Coffey zijn toegevoegd aan de line-up van Lowlands. Het festival in Biddinghuizen maakte woensdag 26 nieuwe namen bekend.

Normal_unnamed__1_

Ruim kwart miljoen jonge palingen uitgezet in de natuur


In onder meer de Zuidelijke Randmeren en het Zwartemeer zijn vandaag ruim 250.000 jonge palingen uitgezet. Beroepsvissers zetten de piepkleine palinkjes uit om deze wateren te herbevolken en de palingstand, die afgelopen decennia te laag was, te vergroten. Europarlementariër en rapporteur Bert-Jan Ruissen, zag toe op de uitzet van de honderdduiz...

Normal_rss_entry-411613

Organisatie festival Solid Grooves 'geschokt' door fataal steekincident


De organisatie van het festival Solid Grooves zegt geschokt te zijn door het dodelijke steekincident dat zondagavond op het festivalterrein plaatsvond. "We tasten in het duister over het hoe en waarom", staat in een verklaring op de website. "Onze gedachten gaan naar de slachtoffers, hun naasten en ooggetuigen van dit heftige incident."

Normal_rss_entry-411543

Carice van Houten zaterdag al weer thuis na aanhouding klimaatdemonstratie A12


Carice van Houten kon zaterdag weer naar huis nadat ze eerder die dag werd aangehouden bij de klimaatdemonstratie op de A12 in Den Haag van Extinction Rebellion. Dat meldt haar agent.

Normal_rss_entry-411648

Gouden Palm-winnaar Anatomy Of A Fall deze winter in Nederlandse bioscopen


De Franse film Anatomy Of A Fall zal in de winter in de Nederlandse bioscopen te zien zijn. Dat meldt distributeur Paradiso Films maandag. Het ingenieuze rechtbankdrama won zaterdag de Gouden Palm, de belangrijkste prijs op het Festival van Cannes.

Normal_rss_entry-411678

The Script gaat ondanks overlijden bandlid optreden op Pinkpop


The Script blijft zonder de in april overleden gitarist Mark Sheehan bestaan. De overige twee leden, zanger Danny O’Donoghue en drummer Glen Power, hervatten volgende week hun optredens. Dat betekent dat de groep half juni ook gewoon naar Pinkpop komt.

Normal_rss_entry-411256

Amsterdam komt met nieuw maatregelen voor diverser festivalaanbod


Het college van burgemeester en wethouders van Amsterdam komt met nieuw evenementenbeleid. Het moet zorgen voor een breed en gevarieerd aanbod aan festivals dat aansluit bij de behoeften van alle Amsterdammers, zo meldt cultuurwethouder Touria Meliani in een brief aan de gemeenteraad.

Normal_rss_entry-411249

Viering Keti Koti verplaatst naar Museumplein vanwege verwachte drukte


De viering van Keti Koti op 1 juli in Amsterdam wordt dit jaar vanwege veiligheidsredenen verplaatst naar het Museumplein. Omdat er meer bezoekers worden verwacht dan normaal is het Oosterpark te klein voor het festival, zo meldt de gemeente. De herdenking vindt nog wel plaats bij het nationale slavernijmonument in het park.

Normal_rss_entry-411268

Vandaag Herdenking 75 jaar vredesmissies in Den Haag


De vredeshandhaving van de Verenigde Naties, die bij Nederlanders onder meer bekend is door missies in Libanon, Bosnië en Herzegovina (Srebrenica) en Mali, bestaat dit jaar 75 jaar. Gesneuvelde militairen worden vrijdagmiddag herdacht op een bijeenkomst bij het Malieveld in Den Haag.

Normal_rss_entry-411267

Biddinghuizen trekt duizenden christenen voor Pinksteren


Op het evenemententerrein van Walibi Holland bij Biddinghuizen vindt vanaf vrijdagavond tot maandagmiddag het christelijke evenement Opwekking plaats. De organisatie van de meerdaagse pinksterviering verwacht een recordaantal van 23.000 kampeerders en houdt rekening met daarnaast nog ruim 30.000 dagbezoekers. Vorig jaar waren er zo'n 19.000 kamp...

Normal_rss_entry-411187

Berget Lewis brengt ode aan Tina Turner tijdens haar show in Paradiso


Zangeres Berget Lewis verlegt de focus van haar show in Paradiso in juli van haar nieuwe album naar een ode aan Tina Turner. Het management van Lewis vertelt desgevraagd aan het ANP dat de zangeres al nummers van Turner zou zingen tijdens het concert. Vanwege het overlijden van Turner krijgt de muziek van de Amerikaanse zangeres een grotere rol....

Logo_knag_ode_aan_de_aaarde

KNAG presenteert filmfestival Ode aan de Aarde


Het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap (KNAG) bestaat 150 jaar en organiseert op zaterdag 10 juni in Kinepolis in Utrecht een aardrijkskundig filmfestival: Ode aan de Aarde. Vier bekroonde films geven samen een indrukwekkend beeld van onze aarde en hoe wij daarmee omgaan. Dat meldt het KNAG. 

Normal_rss_entry-411018

Arjen Lubach en Martijn Koning zijn deze zomer op Lowlands te vinden


Arjen Lubach en Martijn Koning komen naar festival Lowlands. De cabaretiers zijn onderdeel van het comedyprogramma, maakte de organisatie woensdag bekend.

Normal_rss_entry-411029

Boek Vink en Van Grinsven na prijs Kinderjury terug in bestsellerlijst


Het boek De Avonturen van Rutger, Thomas en Paco - De Tijdmachine van Rutger Vink en Thomas van Grinsven is terug in de Bestseller 60, een week nadat het boek de prijs van de Kinderjury 2023 had gewonnen in de categorie 6 tot en met 9 jaar. Het boek staat deze week op plek 50 in de lijst van bestverkochte boeken van Nederland.

NRG Interview

Concerten en evenementen in Groningse EM2 binnenkort op eigen opgewekte energie

Normal_em2-groningen-voorkant-terras-1024x683


Je hoort het tegenwoordig overal: podia die werken aan hun ecologische voetafdruk. Veel locaties zijn bezig met vergroenen door geen wegwerpplastic meer te gebruiken, te...

NRG Video

NRG Nieuwsoverzicht

NRG Van onze klanten