Nationale Recreatiegids

NRG Evenementen nieuws

Normal_drinks-g89589125e_1920

Kraantje Pappie en Snollebollekes op 'De Grootste Vrijmibo' van Nederland


Op vrijdag 19 augustus kun je de week op een zomerse manier afsluiten met een aantal Nederlandse topacts. Tijdens de vrijdagmiddag van Strandfestival ZAND kun je feestelijk borrelen op het Almeerderstrand. Dit meldt Omroep Flevoland.  

Normal_rss_entry-369078

TT Assen met 166.000 bezoekers nog steeds populair ondanks corona


De coronacrisis heeft niet getornd aan de populariteit van de TT van Assen. De organisatie telde 166.000 bezoekers over de afgelopen drie dagen (trainingen, kwalificaties en races) en dat waren er bijna net zoveel als in recordjaar 2019, het jaar voordat de pandemie uitbrak. "Daar doen we het voor. De TT heeft gelukkig hele loyale klanten", zei ...

Normal_pexels-lucas-allmann-442540

Drie spetterende jazzfestivals in Haagse Zuiderparktheater


Deze zomer organiseert het Zuiderparktheater samen met Haags muziekicoon Michael Varekamp & The Legends drie spetterende 'minifestivals'. Drie zwoele zomeravonden waar de vonken vanaf vliegen en waarbij meesterlijke musici uitgedaagd worden om hun grenzen op te zoeken. Dit meldt het Zuiderparktheater. 

Normal_rss_entry-368878

Oranjes gaan door slecht weer alsnog naar Paleis Noordeinde voor fotoshoot


Richard Arnold, eigenaar van La Cantina, vindt het "verstandig" dat koning Willem-Alexander en zijn gezin de zomerfotoshoot op Paleis Noordeinde houden, in plaats van in zijn strandtent. Die keuze is vrijdagmiddag gemaakt vanwege de ongunstige weersverwachtingen.

Normal_max-verstappen-6633948_960_720

De vier leukste Nederlandse sportevenementen deze zomer


De sportzomer komt eraan. Na twee spannende coronajaren zijn sommige sportevenementen afgezegd en anderen zijn doorgeschoven. Toch is Nederland nog steeds een internationale gastheer op het gebied van een paar drukbezochte sportcompetities. Welke leuke sportevenementen kun je deze zomer in Nederland bezoeken? Hier volgen vier actieve evenementen...

Normal_syringe-6496658_960_720

Politie zoekt beelden van man die drie vrouwen injecteerde met naald


Tijdens een het Haagse dancefestival Den Haag Outdoor zijn afgelopen zaterdag drie vrouwen het slachtoffer geworden van Needle Spiking. De politie is een onderzoek gestart. Dit meldt Hart van Nederland. 

Normal_rss_entry-368709

Nieuwe topvrouw KLM krijgt zware opdracht, hogere lonen personeel onzeker


De nieuwe KLM-baas Marjan Rintel, die op 1 juli met haar nieuwe baan begint, krijgt van het kabinet direct een stevig takenpakket mee. KLM moet namelijk veel meer doen om de kosten structureel omlaag te krijgen. Ook moet de maatschappij werk maken van het voorkomen van belastingontduiking door personeel dat in het buitenland woont. Dat kan door ...

Normal_rss_entry-368629

Dit jaar een beladen editie van Defqon.1


Deze editie van Defqon.1 Weekend Festival wordt "heel beladen", denkt creatief directeur Jonas Schmidt. De afgelopen twee jaar kon het dancefestival niet met publiek plaatsvinden, waardoor nu "veel emoties gaan loskomen", zegt hij tegen het ANP.

Normal_rss_entry-368558

Rise Against staat deze november in AFAS Live


De Amerikaanse punkband Rise Against is op zondag 6 november te zien in AFAS Live in Amsterdam. Dat maakt evenementenorganisator MOJO woensdag bekend.

Normal_superbike-930715_960_720

Arriva biedt extra bussen aan tijdens TT


Komend weekend begint de 91ste editie van de Dutch TT van Assen. Omdat er veel meer reizigers worden verwacht dan normaal rijdt vervoersbedrijf Arriva met meer bussen tussen een aantal kernen in Drenthe. Dit meldt het AD.  

Normal_zuiderparktheater

In het Zuiderparktheater zijn de komende weken internationale artiesten te gast


De komende weken maken meerdere internationale artiesten hun opwachting bij Zuiderpark Live in het Haagse openluchttheater. De Belgische songwriter Selah Sue bijt het spits af op vrijdag 24 juni voor een overvolle tribune. Enkele dagen later doet Suzanne Vega het Zuiderpark aan voor een concert met meezingers uit de jaren 80. Dat meldt het Zuide...

Normal_rss_entry-368232

Springruiter Bles geschorst na gebruik van doping


Springruiter Bart Bles is betrapt op het gebruik van een verboden middel. Dat meldt de hippische sportbond KNHS. Bles testte in april positief bij een dopingcontrole tijdens het Nederlands kampioenschap springen in Deurne. Hij veroverde daar met El Rocco zilver achter Nederlands kampioen Willem Greve. Die medaille moet hij inleveren. Bles is met...

Normal_graveyard-534616_960_720

Landelijke Veteranendag eert duizenden Nederlandse ex-militairen


Op 25 juni is het Landelijke Veteranendag. Verspreid over heel Nederland worden ex-militairen die zich hebben ingezet voor het Koninkrijk der Nederlanden in het zonnetje gezet. Naast de centrale viering in Den Haag worden overal in het land kleinere vieringen georganiseerd. Dit melden Arenalokaal en de organisatie. 

Normal_climatecycling

Wielrenners vragen aandacht voor de gevolgen van klimaatverandering


Zo’n 1200 wielrenners fietsen vandaag een monstertocht van Breda naar Groningen om aandacht te vragen voor de gevolgen van klimaatverandering. In estafettevorm fietst Cycling 4 Climate zo’n 400 kilometer langs de kustlijn en door een groot deel van West-Nederland. Dit meldt RTV Drenthe.  

Normal_rss_entry-367842

Jan Smeets dit jaar kleinere rol bij Pinkpop


Pinkpop-oprichter Jan Smeets is deze editie van Pinkpop betrokken "als adviseur" en niet meer "als eindbaas", vertelt festivalmanager Niek Murray aan het ANP. Smeets, die tot 2020 directeur was van het festival, is komend weekend aanwezig bij het festival in Landgraaf.

Normal_rss_entry-367737

Advies Consumentenbond: Wijzig vliegticket Schiphol niet zelf


De Consumentenbond raadt reizigers die via Schiphol vliegen en door de drukte daar onzeker zijn of hun vlucht geschrapt wordt, aan om af te wachten en niet zelf de vliegtickets te wijzigen. "Het kost je heel veel geld en je krijgt geen garantie dat die andere vlucht wel gaat", aldus een woordvoerster.

NRG Interview

“Natuurlijk is de prinses van harte welkom in ons bos!"

Normal_20220329_142017


Verstopt in een sprookjesachtig bos worden er in Diever al sinds 1946 toneelstukken gespeeld van de wereldberoemde Engelse schrijver William Shakespeare. Zijn oeuvre heeft ...

NRG Video

NRG Nieuwsoverzicht

NRG Van onze klanten