Nationale Recreatiegids

NRG Evenementen nieuws

Normal_rss_entry-293483

Bloemencorso Bollenstreek ook in 2021 afgelast wegens coronavirus


De organisatie van het bloemencorso in de Bollenstreek heeft besloten om het evenement dat gepland stond op 17 april af te gelasten vanwege de geldende coronamaatregelen. De organisatie zegt bezig te zijn met het bedenken van een goed alternatief.

Normal_rss_entry-293407

Kabinet wil in februari toch testevenementen Fieldlabs


Het kabinet heeft ondanks de invoering van strengere coronamaatregelen ingestemd met het organiseren van zogenoemde fieldlabs. Dat zijn praktijktesten om inzicht en data te vergaren rondom het verlagen van de besmettingsrisico's op evenementen. Het zou onder meer gaan om twee voetbalwedstrijden, een cabaretvoorstelling, een zakelijk congres en t...

Normal_rss_entry-293198

Eurovisiesongfestival biedt zang- en dansstudenten een stageplek


Het Eurovisiesongfestival heeft 24 zang- en dansstudenten van het Rotterdamse Codarts en Albeda College een stageplek aangeboden. Tijdens de stage mogen ze de acts van de 41 deelnemende landen voorbereiden.

Normal_rss_entry-293182

Geen askruisje na carnaval vanwege coronacrisis


Christenen krijgen dit jaar geen askruisje op hun voorhoofd om het begin van de vastentijd tot aan Pasen in te luiden. Vanwege de coronacrisis zullen priesters de gelovigen niet aanraken, maar de as boven hun hoofd uitstrooien. Die richtlijn hebben de Nederlandse Bisschoppenconferentie en de Nationale Raad voor Liturgie uitgevaardigd in navolgin...

Normal_rss_entry-293233

Nadal voor derde keer naar tennistoernooi Rotterdam


Rafael Nadal maakt begin maart voor de derde keer zijn opwachting op het ABN AMRO World Tennis Tournament. De 20-voudig grandslamkampioen uit Spanje, de nummer 2 van de wereld, deed in 2009 voor het laatst mee in Ahoy.

Normal_rss_entry-293268

Nationale Voorleesdagen coronaproof afgetrapt door prinses Laurentien


Prinses Laurentien is vanochtend om 07.05 uur de Nationale Voorleesdagen begonnen met een voorleesontbijt tijdens het tv-programma Zin in Zappelin. Ze las voor in een videocall met 25 kinderen die thuis zaten. Vanwege de coronamaatregelen kon het voorleesontbijt niet fysiek plaatsvinden, zoals normaal wel gebeurt.

Normal_rss_entry-293158

Edsilia Rombley vreest voor songfestival met minder publiek


Edsilia Rombley vreest dat het Eurovisiesongfestival in mei niet in de normale vorm kan doorgaan. De zangeres, die een van de presentatrices is, denkt dat er door de aanhoudende coronacrisis minder publiek bij kan zijn.

Normal_rss_entry-292999

Badmintonbond beëindigt per direct alle competities


De Nederlandse badmintonbond zet een punt achter het seizoen. Alle lopende competities, inclusief de eredivisie, zijn per direct beëindigd. Er worden geen kampioenen aangewezen en clubs zullen niet promoveren en degraderen.

Normal_rss_entry-293091

De politie is klaar voor avondklok, het wachten is op de politiek


Het kabinet overlegt woensdagochtend opnieuw over een mogelijke invoering van de avondklok. Justitie en politie zijn al klaar voor de avondklok. Het wachten is op politieke steun, maar zowel de veiligheidsregio's als de Tweede Kamer zijn er nog niet uit. Ze willen eerst meer weten over de effecten, alternatieven en de handhaving. Het kabinet hee...

Normal_rss_entry-292909

André Hazes optimistisch over doorgaan Ahoy-concerten


André Hazes heeft een goed gevoel over zijn concerten later dit jaar in Rotterdam Ahoy. Nu er vaccins zijn tegen het coronavirus denkt de zanger dat zijn shows dit keer wel door kunnen gaan.

Normal_rss_entry-292895

Digitale Vrienden van Amstel trekt 1,7 miljoen kijkers


Zo'n 1,7 miljoen mensen hebben zaterdagavond naar de digitale editie van de Vrienden van Amstel LIVE gekeken. Die schatting doet de organisatie op basis van de 750.000 vergeven kaartjes. Het eenmalige evenement is daarmee verreweg een van de best bekeken livestreamconcerten ooit.

Normal_rss_entry-292868

Online editie Eurosonic Noorderslag overtrof verwachtingen


De eerste digitale editie van Eurosonic Noorderslag (ESNS) heeft de verwachtingen van de organisatie overtroffen. Het bereik was nu veel groter dan bij een fysiek festival, zo laat de organisatie na afloop van de laatste dag weten.

Normal_rss_entry-292881

Politie beëindigt illegaal feest Amsterdam, 64 boetes uitgedeeld


De politie heeft zondagochtend vroeg 64 mensen op een feest in een kantoorpand in Amsterdam-Oost beboet. Dat meldt de politie, die het feest beëindigde.

Normal_rss_entry-292830

S10 sleept Pop Stipendium 2021 binnen


Het Pop Stipendium gaat dit jaar naar zangeres en rapper S10. De winnares werd zaterdagmiddag bekendgemaakt tijdens de eerste digitale editie van Eurosonic Noorderslag. Aan de prijs is een bedrag van 10.000 euro verbonden.

Normal_rss_entry-292851

Sietse Bakker: plannen Eurovisiesongfestival beter dan vorig jaar


De plannen voor het Eurovisiesongfestival, dat in mei in Rotterdam wordt georganiseerd, zijn alleen maar beter geworden nu ze een jaar op de plank hebben liggen rijpen. "Wij denken nu dat er drie betere shows staan dan vorig jaar", zegt uitvoerend producent Sietse Bakker tegen het ANP.

Normal_rss_entry-292829

Pop Media Prijs dit jaar naar Beste Zangers


Het AVROTROS-programma Beste Zangers is zaterdag bekroond met de Pop Media Prijs 2021. De winnaar werd bekendgemaakt tijdens de digitale editie van Eurosonic Noorderslag. Beste Zangers kreeg de voorkeur boven de docureeks Famke Next van June te Spenke, over zangeres Famke Louise, en het boek XTC - een Biografie van journalisten Philippus Zandstr...

NRG Interview

Artsen over het vuurwerkverbod: “Dit is een uniek medisch experiment”

Normal_normal_vuurwerk


Van beschadigde ogen tot geamputeerde vingers: artsen maken iedere jaarwisseling het nodige letsel mee. Om de ziekenhuizen te ontlasten, geldt er dit jaar een verbod op het...

NRG Video

NRG Nieuwsoverzicht

NRG Van onze klanten