Nationale Recreatiegids

NRG Evenementen nieuws

Normal_rss_entry-198630

Ook Anouk en DI-RECT naar Paleis Soestdijk


Anouk en DI-RECT geven op 12 juli een concert op Royal Park Live. Een dag later staat de Franse pianist Yann Tiersen, bekend van de soundtrack van Amélie, op Paleis Soestdijk. Dat heeft de organisatie van de concertreeks Royal Park Live maandag bekendgemaakt.

Normal_rss_entry-198647

Il Divo viert 15-jarig jubileum in Amsterdam


Il Divo komt in oktober naar Nederland. Het viertal tenoren bestaat dit jaar vijftien jaar en viert dit op 22 oktober in de Amsterdamse Ziggo Dome. Dat heeft concertorganisator MOJO maandag bekendgemaakt.

Normal_rss_entry-198641

Blue Man Group acht keer naar AFAS Live


Blue Man Group komt in september voor acht shows naar Amsterdam. De blauw geschminkte theatergroep komt van 3 tot en met 8 september naar AFAS Live. Dat heeft concertorganisator MOJO maandag bekendgemaakt.

Normal_bevrijdingsfestival_bij_bevrijdingsmuseum__beeld_via_persbericht_

Bevrijdingsmuseum Groesbeek komt met tentoonstelling over Anne Frank


Vanaf 8 april zal in het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 in Groesbeek de tentoonstelling ‘Laat me mezelf zijn’ te zien zijn. De expositie verbindt het levensverhaal van Anne Frank met de belangrijkste gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog en de actualiteit. Dit meldt het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945.

Normal_rss_entry-198400

Tony-winnaar Fun Home komt naar Nederland


De veelbekroonde Amerikaanse musical Fun Home komt deze zomer naar Nederland. Het stuk won in 2015 vijf Tony Awards, de belangrijkste Amerikaanse theaterprijs, waaronder het beeldje voor beste musical. Dat hebben producent Opus One en Internationaal Theater Amsterdam (ITA), waar het stuk te zien is, vrijdag bekendgemaakt.

Normal_rss_entry-198380

Vierdaagseloper moet weer loten


Wandelaars die willen meedoen aan de 103e Vierdaagse van Nijmegen moeten weer loten voor een startkaart. Vrijdagmiddag sloot de inschrijving. Er zijn 47.000 startkaarten en er hebben zich meer dan 51.500 deelnemers ingeschreven, aldus de organisatie.

Normal_rss_entry-198309

Trijntje Oosterhuis in najaar op clubtoer


Trijntje Oosterhuis doet dit najaar een kleine clubtoer. In oktober en november geeft ze in totaal acht shows, zo maakte de zangeres donderdag bekend.

Normal_rss_entry-198355

Bocelli twee keer in Ziggo Dome


Andrea Bocelli geeft volgend jaar een tweede concert in de Ziggo Dome. De zanger staat wegens grote belangstelling behalve op 28 maart ook op 29 maart in de Amsterdamse concertzaal, maakte concertorganisator MOJO bekend. Kaartjes voor de show zijn sinds vrijdagochtend te koop.

Normal_rss_entry-198333

Duncan Laurence bij Eurovision in Concert


Duncan Laurence staat op 6 april op het podium van AFAS Live tijdens Eurovision in Concert. Dat heeft de concertorganisatie bekendgemaakt. Het wordt Duncan's eerste officiële optreden in zijn carrière.

Normal_rss_entry-198273

Boekenweek begint met Boekenbal


Schrijvers, uitgevers, boekhandelaren en andere spelers in de literaire wereld komen vrijdagavond weer bijeen voor het Boekenbal in Amsterdam. Het roemruchte feestje is traditiegetrouw het begin van de Boekenweek, dat voor de 84e keer plaatsvindt.

Normal_rss_entry-198203

Imagine Filmfestival opent met Nederlandse film


Het Imagine Film Festival opent dit jaar voor de eerste maal in zijn 35-jarig bestaan met een Nederlandse coproductie. De openingsfilm op 10 april is Monos van de Braziliaanse regisseur Alejandro Landes, waaraan het Nederlandse productiehuis Lemming heeft meegewerkt.

Normal_rss_entry-198188

Pathé gaat Nederlandse voorpremières vertonen


Bioscoopketen Pathé gaat twee maal per jaar onder de noemer Hollandse Nieuwste een exclusieve voorpremière organiseren voor een Nederlandse bioscoopfilm.

Normal_racoon__admiraliteitsdagen__foto_via_persbericht_

Racoon komt naar Admiraliteitsdagen 2019


De Zeeuwse band Racoon zal op 7 september optreden tijdens de Admiraliteitsdagen in Dokkum. Het Friese evenement groeit hard, en heeft steeds meer armslag, mede dankzij een groeiend aantal sponsoren. Dit meldt de organisatie van de Admiraliteitsdagen.

Normal_rss_entry-198177

Kees van Amstel vertelt in show over therapie


Cabaretier Kees van Amstel vertelt in zijn nieuwe cabaretvoorstelling Een bang jongetje dat hele enge dingen doet openhartig over zijn persoonlijke problemen waarvoor hij in therapie zit. Van Amstel zegt dat het delen van zijn kronkels en frustraties met de wereld "een soort therapie is".

Normal_boekenmarkt

Grootste indoor boekenmarkt van Europa van start in Leeuwarden


In de WTC Expo in Leeuwarden begint vandaag het Boekenfestijn: de grootste indoor boekenmarkt van Europa. In de beurshallen aan de Heliconweg worden meer dan een miljoen nieuwe boeken, spellen, puzzels, knutsel- en hobbyartikelen aangeboden. Dit meldt Boekenfestijn.

Normal_rss_entry-197957

Keane komt naar Nederland


Keane is dit jaar de hoofdact op Live on the Beach in Scheveningen. Dat heeft de organisatie woensdag bekendgemaakt. Het optreden op het festival op het Scheveningse strand op 7 september is vooralsnog het enige concert dat de Britse band dit jaar in Nederland geeft.

NRG Interview

Stephen Hodes: zonder klagen het Amsterdamse massatoerisme te lijf

Normal_amsterdam_toeristen_neon_massatoerisme_mensen_lichtjes__002_


Dat Amsterdam allang niet meer alleen de lusten maar ook de lasten van het toerisme ervaart is inmiddels welbekend. De vraag hoe de stad zich hier het beste toe kan verhoud...

NRG Nieuwsoverzicht