Nationale Recreatiegids

NRG Evenementen nieuws

Normal_augmented_reality__recreatie__meisje__fiets__vr__virtual_reality

Veel trends, gaming en interactief spelen op nieuwe recreatievakbeurs in Kalkar


In Wunderland Kalkar, vlak over de grens bij Nijmegen, wordt op 10 en 11 september voor het eerst de recreatievakbeurs Welt der Freizeit gepresenteerd. De nieuwe vakbeurs wil zich volledig richten op trends in de recreatiesector, met een zwaartepunt op gaming en interactief spelen. Dit meldt Pretwerk.

Normal_rss_entry-218609

Tilburg ontvangt roodharigen op Redhead Days


In Tilburg geldt de komende dagen code rood. Niet vanwege extreme weersomstandigheden maar omdat de stad duizenden roodharigen verwelkomt tijdens de Redhead Days, oftewel internationale 'roodharigendag'.

Normal_rss_entry-218619

Metalband Slipknot in januari naar Ziggo Dome


Slipknot staat 28 januari 2020 op het podium van de Ziggo Dome in Amsterdam. Dat heeft Mojo donderdag bekendgemaakt.

Normal_carbage_run__beeld_via_persbericht_the_carbage_run_

Grootste straatrally ter wereld van start in Scheemda


Maandag 26 augustus om 9.00 uur gaan er 450 oude brommers van start vanuit het Oost-Groningse Scheemda. Fabriek de Toekomst is het decor van het vertrek van the Carbage Run Brommereditie 2019. De vijfdaagse tocht is de grootste straatrally ter wereld en voert dit jaar naar Polen; een afstand van zo’n duizend kilometer. Dit meldt the Carbage Run.

Normal_binnenhof__den_haag__torentje__ministeries__mauritshuis

Na Scandinavië en Baltische staten nu ook in Nederland democratiefestival


Op 30 en 31 augustus vindt de eerste editie van het Democratiefestival plaats in Nijmegen. Inspiratiebron voor het festival zijn de meerdaagse democratiefestivals die al jaren succesvol in Scandinavië en de Baltische staten worden georganiseerd. Dit meldt de Rijksoverheid.

Normal_rss_entry-218351

ADE Live voegt De Jeugd van Tegenwoordig toe aan line-up


De rapformatie De Jeugd van Tegenwoordig is toegevoegd aan de line-up van ADE Live. Dat staat op de website van het Amsterdam Dance Event (ADE). De Jeugd van Tegenwoordig geeft op 16 oktober in Paradiso in Amsterdam een eenmalige techno-set. Op deze avond staan ook de Britse triphopband Hælos, de Griekse producer, zanger en multi-instrumentalist...

Normal_f-104_starfighter__gevechtsvliegtuig__beeld_via_persbericht_nationaal_militair_museum_

Beroemd gevechtsvliegtuig te zien tijdens Soesterberg Zomeroffensief


Een van de bekendste gevechtsvliegtuigen van de twintigste eeuw, de F-104 Starfighter, is tijdens het Soesterberg Zomeroffensief bij het Nationaal Militair Museum te bewonderen voor publiek. Het evenement vindt plaats op 24 en 25 augustus. Dit meldt het Nationaal Militair Museum. 

Normal_heteluchtballon__zonnebloem_

Ballonfiësta Barneveld van start – en jongste piloot van Nederland vaart mee


Vandaag gaat in Barneveld de 37e editie van de Ballonfiësta Barneveld van start. Tijdens het vierdaagse festival gaan een kleine veertig heteluchtballonnen de lucht in, waarbij ook de jongste piloot van Nederland meevaart: de achttienjarige Martijn Hoogeslag. Dit meldt de Barneveldse Krant.

Normal_rss_entry-218438

'Ticketmaster betaalt servicekosten terug’


Ticketmaster, een van de grootste verkopers van concertkaarten in Nederland, betaalt voortaan de servicekosten terug als een evenement wordt geannuleerd of verschoven. Dat meldt de Consumentenbond, die dit te horen heeft gekregen van Ticketmaster.

Normal_rss_entry-218340

Veel aandacht voor uitzwaai-actie Groot-Brittanië


Duizenden mensen lijken op 31 oktober, de dag van de brexit, naar het strand van Wijk aan Zee te willen gaan om Groot-Brittannië daar vandaan uit te wuiven. Ron Toekook (52) postte zaterdag op Facebook een idee voor 'Gezellig op het strand de Brexit kijken' en wachtte af wat er zou gebeuren. Inmiddels hebben al meer dan 50.000 mensen een reactie...

Normal_uit_festival_den_haag_-_foto__wouter_vellekoop_-_beeld_via_persbericht_prooost_events

UIT Festival Den Haag viert onder meer dertig jaar Ooievaarspas


UIT Festival Den Haag presenteert op 6, 7 en 8 september 2019 de trailer van het culturele seizoen 2019-2020. Onder meer Tim Akkerman & Dorona Alberti, Tania Kross en Karsu komen optreden, en Kenny B komt de viering van dertig jaar Ooievaarspas, de Haagse kortingskaart voor minima, extra luister bij zetten. Dit meldt PROOOST Events. 

Normal_rss_entry-218283

Jan Rietman na dertig jaar terug met Los Vast


Jan Rietman keert na dertig jaar terug met het muziekprogramma Los Vast. Op 21 september presenteert Rietman de show in het Oude Luxor in Rotterdam. Ook wordt het programma uitgezonden op NPO Radio 5. Tickets om het muziekevenement bij te wonen zijn vanaf 31 augustus verkrijgbaar.

Normal_rss_entry-218126

Wet Wet Wet naar muziekspektakel Bridge to Liberation


De Schotse groep Wet Wet Wet gaat optreden bij Bridge to Liberation, een concert dat in Arnhem wordt gegeven ter herdenking van 75 jaar Slag om Arnhem. Dat maakt de organisatie achter het evenement maandag bekend. Ook Do, André Hazes, Alain Clark en Romy Monteiro geven acte de présence.

Normal_rss_entry-218148

Cabaret moet boost krijgen van nieuw festival in Den Haag


Museum Escher in Het Paleis en hotel Hotel Des Indes in Den Haag worden volgende maand cabaretpodia, samen met nog enkele andere plekken in de Hofstad. Ze zijn vier dagen het domein van een nieuw cabaretfestival, dat vooral aanstormend talent de kans wil geven. Het is een evenement zonder competitie, in tegenstelling tot andere cabaretfestivals,...

Normal_rss_entry-218154

Line-up van A Day at the Park compleet


De line-up van de eerste Rotterdamse editie van A Day at the Park is compleet. Maandag werd door ALDA het Berlijnse dj- en producersduo Pan-Pot als special guest aangekondigd.

Normal_rss_entry-218033

'Aan de Amsterdamse grachten' klonk weer luid


Uit duizenden kelen klonk zaterdagavond in Amsterdam weer de tekst van het lied Aan de Amsterdamse grachten. Traditioneel wordt daarmee het Prinsengrachtconcert afgesloten. Ook deze zaterdagavond klonk weer klassieke muziek over de Prinsengracht. De bezoekers keken vanaf bootjes, de kades of vanuit openstaande ramen naar de 36e editie van het co...

NRG Interview

Het verhaal van de jonge ondernemer en de stad die durfde: hoe Joep van Gorp het eerste surrealistische doolhof van Nederland naar Tilburg haalde

Normal_doloris__meta_maze__beeld_via_doloris_


In de Tilburgse Spoorzone is een attractie geland die zich niet zomaar laat omschrijven: Doloris’ Meta Maze. Een surrealistisch doolhof, dat door het Berlijnse kunstenaarsc...

NRG Video

NRG Nieuwsoverzicht