Nationale Recreatiegids

NRG Evenementen nieuws

Normal_rss_entry-330831

Kaartverkoop Zandvoort start op 1 november


De kaartverkoop van de Grand Prix van Zandvoort in de Formule 1 van volgend seizoen start op 1 november. Dat maakte de organisatie van het evenement bekend, kort nadat de overkoepelende instantie FIA de kalender van 2022 had gepubliceerd. Op 4 september vindt volgend jaar de race op het Nederlandse circuit plaats.

Normal_rss_entry-330654

Herfstvakantie start voor regio noord en midden


Voor de regio's noord en midden is vrijdag de laatste schooldag voor de herfstvakantie. De schoolvakantie duurt van zaterdag 16 tot en met zondag 24 oktober.

Normal_rss_entry-330590

Naleving van coronacontrole in sportkantines moet beter


De naleving van de coronacontrole in sportkantines moet beter. Dat slechts 36 procent van de beheerders van sportkantines zegt te controleren op de QR-code en een identiteitsbewijs is echt te weinig. Dat zegt Hubert Bruls, voorzitter van het Veiligheidsberaad en burgemeester van Nijmegen.

Normal_rss_entry-330565

Kabinet wil opkoop concertkaartjes tegengaan


Het kabinet wil de massale opkoop van concertkaartjes tegengaan. De maatregel staat in een wetsvoorstel dat woensdag naar de Tweede Kamer is gestuurd en later deze maand wordt besproken.

Normal_rss_entry-330542

Onderzoek: coronabewijs in 1 op de 3 gevallen niet gecheckt


De QR-code, het coronatoegangsbewijs in onder meer de horeca en bij evenementen, wordt in een op de drie gevallen niet gecheckt door het personeel. Vooral in de kantines van amateursportclubs wordt er vaak niet gecontroleerd. In bioscopen, theaters, concertzalen en in stadions meestal wel (minstens 82 procent). In cafés en restaurants zijn de ve...

Normal_rss_entry-330421

Zeilwedstrijd Allianz Regatta verhuist van Medemblik naar Almere


De Allianz Regatta voor zeilers verhuist van Medemblik naar Almere. De zeilwedstrijden worden vanaf volgend jaar wat zuidelijker gevaren, in het Markermeer bij Almere en Lelystad. De Allianz Regatta behoort tot het wereldbekercircuit.

Normal_rss_entry-330331

Festival Cinekid op ruim 30 plekken in het land


Het kinderfilm- en mediafestival Cinekid speelt zich dit jaar af op ruim dertig locaties in het land. De hoofdlocatie, Pathé Amsterdam Noord, is nieuw dit jaar. Hier vind je onder meer het MediaLab, een 1200 vierkante meter grote digitale speeltuin met interactieve kunstinstallaties, games, apps en workshops.

Normal_rss_entry-330329

Amsterdam Dance Event gaat weer door, maar niet zoals vanouds


Het Amsterdam Dance Event (ADE) begint vandaag weer en duurt tot en met 17 oktober. Door de coronamaatregelen ziet het er wel iets anders uit dan andere jaren. Zo is bij binnenevenementen maar 75 procent van het maximale aantal bezoekers welkom, moeten mensen een coronatoegangsbewijs laten zien en zijn de feesten alleen tussen 06.00 uur en 00.00...

Normal_rss_entry-330321

Marathon van Rotterdam hoopt met Keniaanse atletes op toptijden


De organisatie van de 40e editie van de marathon van Rotterdam hoopt met de Keniaanse topatletes Bornes Kitur en Stella Barsosio op snelle tijden op 24 oktober. Volgens de organisatie zijn de twee marathonloopsters gebrand op een persoonlijk record.

Normal_rss_entry-330278

Patti Smith volgend jaar twee keer in Paradiso


De Amerikaanse zangeres Patti Smith komt volgend jaar twee keer naar concertzaal Paradiso. Op 3 en 4 juni staat Smith op het podium van de Amsterdamse poptempel.

Normal_rss_entry-330247

André Hazes annuleert ook concert eind november


Ook het concert dat André Hazes op 26 november in Theater Markant in Uden zou geven, is afgelast. Dat meldt het theater op haar website. Er kunnen geen tickets meer worden gekocht.

Normal_rss_entry-330195

BNNVARA: inkomsten concert Van Nieuwkerk gaan naar organisatie


De opbrengst van de kaartverkoop voor het NPO-concert van Matthijs van Nieuwkerk dat volgend jaar in de Ziggo Dome plaatsvindt, wordt gebruikt voor de organisatie van het evenement, zo laat een woordvoerder van BNNVARA weten.

Normal_rss_entry-330196

André Hazes niet aanwezig bij Holland Zingt Hazes door burn-out


André Hazes doet niet mee aan de concerten van Holland Zingt Hazes volgende maand. Dat bevestigt een woordvoerder van organisator MediaLane aan het ANP na berichtgeving van RTL Boulevard.

Normal_rss_entry-330194

Vindicat behoudt accreditatie na uit de hand gelopen feest


Studentenvereniging Vindicat behoudt de accreditatie na het uit de hand gelopen feest op 1 oktober, waarmee ze verbonden blijft aan de Hanzehogeschool en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Dat bevestigt een woordvoerster van de Hanzehogeschool, nadat de twee instellingen maandag een "goed gesprek" hebben gehad met Vindicat.

Normal_rss_entry-330171

Nieuwste cruiseschip 'Rotterdam' komt naar Rotterdam


Het nieuwe cruiseschip met de naam Rotterdam zal donderdagmorgen rond 10.00 uur voor het eerst aanmeren bij de cruiseterminal aan de Wilhelminakade in Rotterdam. Het is het zevende schip in de geschiedenis van bijna de 150 jaar oude rederij Holland America Line (HAL) met de naam van de stad waar het bedrijf in de 19e eeuw werd opgericht.

Normal_rss_entry-330150

Bring Me The Horizon in februari naar Ziggo Dome


De Engelse metalband Bring Me The Horizon komt op 23 februari naar de Ziggo Dome in Amsterdam. Het concert, dat onderdeel is van de Survival Horror EU Tour, is de grootste Nederlandse show van de band tot nu toe.

NRG Interview

Artsen over het vuurwerkverbod: “Dit is een uniek medisch experiment”

Normal_normal_vuurwerk


Van beschadigde ogen tot geamputeerde vingers: artsen maken iedere jaarwisseling het nodige letsel mee. Om de ziekenhuizen te ontlasten, geldt er dit jaar een verbod op het...

NRG Video

NRG Nieuwsoverzicht

NRG Van onze klanten