Nationale Recreatiegids

NRG Accommodaties nieuws

Normal_vakantiepark__stacaravans__via_rijksoverheid_

Groot onderzoek: te veel vakantieparken, te weinig personeel


Uit een enquête die onder 170 vakantieparken is gehouden komt naar voren dat ondernemers uit de sector zich vooral zorgen maken over overcapaciteit en de krapte op de arbeidsmarkt. De resultaten van het onderzoek, dat Rolf Nijdam in opdracht van PleisureWorld NRIT deed, worden binnenkort in boekvorm gepresenteerd. Dit meldt RECRON.

Normal_drenthe__zuidlaren__water__natuur__landschap

Toerisme in Drenthe: goed voor de provincie in tijden van krimp


Vandaag zijn de Provinciale Statenverkiezingen. In Drenthe is het toerisme een belangrijk thema: de provincie scoort goed op dat gebied, maar wil meer. De aanwezigheid van toeristen wordt gezien als essentieel voor de economie en het op peil kunnen houden van voorzieningen. Dit meldt de NOS. 

Normal_zeeuws-vlaanderen__zeilboot__kust__zee__strand__weg

Balans landschap en toerisme gevoelig thema in Friesland en Zeeland


In de aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen is er in zowel Friesland als Zeeland veel aandacht voor de balans tussen landbouw en het toerisme. In Friesland maken ze zich vooral zorgen over de tanende biodiversiteit, in Zeeland om oprukkende vakantieparken. Dit meldt de Volkskrant.

Normal_camping__tenten__caravans

Meer verblijfsgasten in Nederland; campings in trek bij buitenlanders


In 2018 verbleven 44 miljoen gasten in logiesaccommodaties in Nederland; vijf procent meer dan in 2017. Het aantal gasten is de afgelopen vijf jaar stevig toegenomen, met ruim tien miljoen. Opvallend is ook dat de Nederlandse campings steeds beter worden gevonden door buitenlandse toeristen. Dit meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Normal_grachtenpanden__amsterdam__vakantieverhuur

Illegale verhuur woningen: lik-op-stukboete naar 83.000 euro


Gemeenten kunnen bij overtredingen van regels rond onderverhuur van een sociale huurwoning of vakantieverhuur fors hogere boetes opleggen. Daartoe gaat de maximale bestuurlijke boete bij overtreding van lokale verhuurregels van 20.750 euro naar 83.000 euro bij herhaaldelijke overtredingen. Dit meldt de Rijksoverheid.

Normal_vakantiehuis__rieten_dak__midden_in_de_natuur__-_beeld_via_persbericht__parkvakanties_genomineerd_voor_zoover_award_

Parkvakanties voor het eerst genomineerd voor Zoover Award


Parkvakanties is voor het eerst genomineerd voor een Zoover Award. In de categorie 'Vakantiepark' neemt het Sneeker bedrijf het in de verkiezing op tegen onder andere Landal GreenParks en Center Parcs. Dit meldt Parkvakanties.

Normal_aidaperla__cruiseschip__rotterdam

Cruise Port Rotterdam ontvangt voor het eerst meer dan 100 schepen


Precies 108 cruiseschepen zullen dit jaar de grootste haven van Rotterdam aandoen. Een nieuw record, dat mede te danken is aan de nieuwe belasting op cruisetoeristen die Amsterdam begin dit jaar invoerde. Veel rederijen verkiezen de Maasstad daarom nu boven de hoofdstad. Dit melden Trouw en Sea News. 

Normal_kamperen__volkswagen__tent__camping

Vrijbuiter Gouda komt met grote kampeer- en outdoorbeurs


In het weekend van 16 en 17 maart wordt bij de Vrijbuiter in Gouda de Kampeer & Outdoor Beurs met Camping Info Markt georganiseerd. Voor iedereen die wil ontdekken wat kamperen te bieden heeft of nieuwe gebieden wil verkennen. Er zijn campingeigenaren en productexperts aanwezig om vragen te beantwoorden. Dit meldt Vrijbuiter Megastore.

Normal_verkiezingsbeeld__logo_

RECRON geeft advies in aanloop naar verkiezingen: Waar op te letten?


Voor de recreatiesector zijn deze komende Provinciale Staten- en Waterschapsverkiezingen van groot belang. Wie de verkiezingsprogramma's leest doet er goed aan te kijken welke wensen en voornemens partijen hebben op terreinen als toerisme, de energietransitie en vakantieparken. Dit meldt RECRON.

Normal_bungalowpark__regenboog

Een geschikte parkmanager is lastig te vinden


Recron Top Adviseur Recreamatch heeft begin 2019 een onderzoek uitgevoerd onder eigenaren en parkmanagers van kampeer- en bungalowbedrijven. Uit het onderzoek is gebleken dat veel eigenaren (40%) het lastig vinden een geschikte parkmanager te vinden. Andersom blijkt ook dat 50% van de huidige parkmanagers het lastig vindt om een bedrijf te vinde...

Normal_lunchen

Veluwe geeft vakantieparken nieuw zelfvertrouwen met Kwaliteitsteams


Op de Veluwe zijn zogeheten Kwaliteitsteams actief die vakantieparken van nieuwe energie en ideeën voorzien. Camping Kriemelberg Bushcamp in Ermelo maakte gebruik van zo'n Kwaliteitsteam, en de Nationale Recreatiegids interviewde mede-eigenaar Dian van den Heuvel over zijn ervaring: "Vaak denk je als ondernemer: dat kan ik allemaal wel zelf, daa...

Normal_kastanje_en_stal

Een renaissance voor vakantieparken op de Veluwe: hoe het Kwaliteitsteam het verschil maakte voor Camping Kriemelberg Bushcamp


Het Veluwse collectief Vitale Vakantieparken probeert met zogeheten Kwaliteitsteams vakantieparken boven zichzelf uit te laten stijgen. Het maakt onderdeel uit van een nationaal plan van aanpak waarmee het ministerie van Binnenlandse Zaken de verloedering van Nederlandse vakantieparken een halt wil toeroepen. Camping Kriemelberg Bushcamp in Erme...

Normal_campers

Nederlandse Kampeerauto Club eist opening gijzelstalling Ermelo


De advocaat van de camperclub NKC heeft de verhuurder van caravan- en camperstalling Carivan in Ermelo gesommeerd ervoor te zorgen dat campereigenaren uiterlijk komende vrijdag toegang krijgen tot hun eigendommen in de stalling. Zo niet, dan overweegt de NKC nadere stappen. Dit meldt de Nederlandse Kampeerauto Club. 

Normal_mangroveplanting__bos__madagaskar__natuurhuisje__water__bomen__blauwe_lucht

Natuurhuisje compenseert met 250.000 bomen helft CO2-uitstoot


Het vakantieverhuurplatform Natuurhuisje heeft sinds begin 2018 al 250.000 bomen geplant op Madagaskar. Op die manier wil het platform een bijdrage leveren aan het compenseren van de CO2-uitstoot die gepaard gaat bij het verblijf in een huis dat gehuurd is via Natuurhuisje. Dit meldt Natuurhuisje.

Normal_domburg__hotel_aan_zee__duinen__zon

Eigenaren vakantiewoningen Domburg: rem op groei geen optie


De Zeeuwse badplaats Domburg heeft te maken met een groeiend aantal toeristen dat het stadje aandoet. Dat leidt tot steeds meer overlast. Maar eigenaren van vakantiewoningen vinden niet dat dat aan hen ligt. De gemeente start binnenkort met een enquête om te peilen hoe de bevolking erover denkt. Dit meldt de NOS.

Normal_sticnhting_vrije_recreatie__svr___logo_

SVR-Vakantiebeurs na 19 jaar weer terug in Zwolle


Het is de laatste SVR-Vakantiebeurs van het jaar: de editie in de IJsselhallen in Zwolle, komende zaterdag. Ook bijzonder: het is voor het eerst in negentien jaar dat de beurs weer op deze plek te vinden is. Dit meldt de Stichting Vrije Recreatie (SVR).

NRG Interview

Een renaissance voor vakantieparken op de Veluwe: hoe het Kwaliteitsteam het verschil maakte voor Camping Kriemelberg Bushcamp

Normal_kastanje_en_stal


Het Veluwse collectief Vitale Vakantieparken probeert met zogeheten Kwaliteitsteams vakantieparken boven zichzelf uit te laten stijgen. Het maakt onderdeel uit van een nati...