Nationale Recreatiegids

NRG Accommodaties nieuws

Normal_zonnepanelen__verticaal__lausanne__zwitserland___foto_2

Nieuw hotel in Ede geeft gasten met laag energieverbruik korting


Het nog te bouwen EnergyHotel langs de A12 in Ede zet flink in op duurzaamheid, en komt daarvoor met een bijzondere formule: wie weinig energie verbruikt, krijgt korting op de rekening. Daarnaast krijgt het hotel straks luiken waarmee zonne-energie kan worden opgewekt. Dit meldt de Gelderlander.

Normal_veere__zeeland___schepen__jachten__haven__water

De Werf in Veere op nummer 1 in Terras Top 100


Het terras van restaurant De Werf in Veere heeft de nummer-1-positie verworven in de Terras Top 100 van Misset Horeca. De jury roemt het ‘ongekend gastvrijheidsniveau’ en de ‘culinaire hoogstandjes’ van de Zeeuwse onderneming. Dit meldt Misset Horeca.

Normal_rss_entry-213438

Europese Commissie tevreden over Airbnb


Airbnb, ook volop actief in Nederland, heeft de manier waarop het tijdelijke accommodaties aanbiedt volledig in overeenstemming gebracht met Europese wetgeving. EU-commissaris Věra Jourová (Consumentenrechten) is heel tevreden. "Consumenten kunnen er nu op vertrouwen dat de prijs die ze op de eerste pagina zien de prijs is die ze uiteindelijk zu...

Normal_jacht__touw__zeil

Grote brand jachthaven Hellevoetsluis: ook 'Crème Brûlée' in vlammen opgegaan


In de jachthaven aan de Veerweg in Hellevoetsluis is vannacht een grote brand uitgebroken. Vier boten gingen hierbij in vlammen op, een vijfde raakte beschadigd. Saillant detail: een van de schepen die ten prooi viel was het zeiljacht Crème Brûlée. Dit melden de NOS en Nauticlink.

Normal_rotterdam__skyline

Savoy Hotel Rotterdam heropend na grootschalige renovatie


Het beroemde Rotterdamse hotel Savoy is afgelopen donderdag weer opengegaan, nadat het maanden lang intensief is verbouwd. Het hotel, dat in 1961 zijn deuren opende aan de Hoogstraat in Rotterdam, heeft nu een retro sixties-interieur dat appelleert aan de begintijd van het hotel. Dit melden HospitalityNet en MissetHoreca.

Normal_zoutelande__walcheren__zeeland___noordzee__strand__zee__duinen__bloemen__gras__schelpenpad__huizen__vlag

Drie van de tien beste kustcampings bevinden zich in Zoutelande


Het Zeeuwse plaatsje Zoutelande kan met meer pronken dan alleen de gelijknamige Bløf-hit; maar liefst drie van de tien beste kustcampings van Nederland bevinden zich binnen de grenzen van dit dorpje op Walcheren, waaronder de nummer 1: Minicamping Boogaard. Op beoordelingswebsite Zoover behaalde de camping een score van 9,83. Dit melden Omroep Z...

Normal_vlag_van_der_valk

Duurzaamste hotel van Nederland staat in Leeuwarden


Het Van der Valk-filiaal in Leeuwarden is uitgeroepen tot duurzaamste hotel van Nederland. Afgelopen donderdag kreeg Martin Matser, de eigenaar van de vestiging in de Friese hoofdstad, het duurzaamheidscertificaat overhandigd van de wethouder van Economische Zeken, Friso Douwstra. Dit meldt Entree Magazine.

Normal_amsterdam__toerist__straat__volvo__bankje__luiken__huizen

1,9 miljoen toeristen sliepen vorig jaar nachtje in Nederland via Airbnb


In 2018 hebben 1,9 miljoen mensen een overnachting in Nederland geboekt via Airbnb. Tezamen gaven zij 1,1 miljard euro uit in ons land, waarvan 250 miljoen euro rechtstreeks naar de verhuurders ging; in 2017 was dit nog 188 miljoen. Dit meldt RTL Z.

Normal_rss_entry-212622

Weer veel oude banden onder caravans


Uit een steekproef van de BOVAG blijkt dat bijna 30 procent van de caravans, en de helft van de vouwwagens, rijdt met verouderde banden. Ook in voorgaande jaren werd duidelijk dat caravaneigenaren weinig aandacht hebben voor de banden. Dat kan akelige gevolgen hebben, waarschuwt de brancheorganisatie.

Normal_camping__animatieteam__jongeren

Miljoen boete voor bedrijven die animaties verzorgen op campings en vakantieparken


Een zevental bedrijven dat animaties verzorgt op campings en vakantieparken in Nederland is door de Inspectie van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) beboet met één miljoen euro. Geen van de ondernemingen kon hard maken dat hun medewerkers voldoende betaald kregen en niet te veel uren draaiden. Dit meldt Trouw.

Normal_camper_op_weegschaal__wiel__band__pion__asfalt

Zaterdag 6 juli laatste kans om camper gratis te laten wegen


Onder de noemer Weet wat je weegt voert de Nederlandse Kampeerauto Club (NKC) al twee maanden volop campagne om camperaars bewust te maken van het belang van een veilig campergewicht. Onderdeel hiervan zijn de weegdagen, waar camperaars kosteloos hun camper kunnen laten wegen. Op 6 juli kan dit voor het laatst, in Amersfoort. Dit meldt de NKC.

Normal_rss_entry-212472

WK-finale op groot scherm bij We Are Electric


Met 10.000 gasten is de camping van We Are Electric Weekender uitverkocht. Dit meldt de organisatie aan de vooravond van de eerste lustrumeditie die vrijdag begint op het Landgoed Velder in Boxtel. De kaarten voor de festivalzaterdag zijn bijna uitverkocht.

Normal_bezoekers_tijdens_de_openstelling_van_paleis_noordeinde_in_2018__beeld___rvd_-_maarten_schuth_

Paleis Noordeinde en Koninklijke Stallen weer open voor publiek


Deze zomer zijn Paleis Noordeinde en het Koninklijk Staldepartement voor de vierde keer een aantal dagen te bezichtigen voor publiek. Dit jaar openen beide locaties tegelijkertijd hun deuren op vier achtereenvolgende zaterdagen vanaf 3 augustus. Het Koninklijk Staldepartement is daarnaast ook op de vier vrijdagmiddagen vanaf 2 augustus te bezoek...

Normal_eric_toren__eigenaar_hotel_twentyseven__met_design_et_al-award

TwentySeven verkozen tot beste hotel van Europa onder de 50 kamers


Het Amsterdamse boutiquehotel TwentySeven heeft vrijdagavond bij de International Hotel & Property Awards van het blad Design et al, de prijs voor het beste hotel van Europa onder de vijftig kamers gewonnen. Andere prijswinnaars waren Mandarin Oriental Hyde Park en Velaa Private Island. Dit meldt Hotel TwentySeven.

Normal_bidrooms_operationeel_directeur_michael_ros_licht_de_argumenten_voor_smart_tech_en_het_no-commission-hotelboekingsmodel_toe_op_het_hospitality_technology_forum_2019_in_z_rich._foto__chantal_niklaus

Bidroom in Zürich uitgeroepen tot beste Grown Start-up


Meer dan tweehonderd aanwezigen van het Hospitality Technology Forum 2019 in Zürich hebben de Amsterdamse onderneming Bidroom uitgeroepen tot beste startup in de categorie Grown Start-ups. Het hotelreserveringsplatform begon in 2014 en biedt nu boekingsmogelijkheden aan voor 120.000 hotels in 128 landen. Dit meldt Bidroom.

Normal_langste_trechterglijban_ter_wereld___saltato___hof_van_saksen_

Langste trechterglijbaan ter wereld geopend in Hof van Saksen


De langste trechterglijbaan ter wereld is sinds dit weekend geopend op vakantieresort Hof van Saksen. De Saltato is 195 meter lang en beschikt over vier trechters met een doorsnede van vijf meter. Dit meldt Landal GreenParks B.V.

NRG Interview

Het verhaal van de jonge ondernemer en de stad die durfde: hoe Joep van Gorp het eerste surrealistische doolhof van Nederland naar Tilburg haalde

Normal_doloris__meta_maze__beeld_via_doloris_


In de Tilburgse Spoorzone is een attractie geland die zich niet zomaar laat omschrijven: Doloris’ Meta Maze. Een surrealistisch doolhof, dat door het Berlijnse kunstenaarsc...