Nationale Recreatiegids

NRG Accommodaties nieuws

Normal_various-rv-caravans-camping-on-campsites-at-the-ca-2022-06-08-23-43-05-utc

Vakantiepark in Dwingeloo gaat tot 40 asielzoekers opvangen


Vakantiepark De Noordster in Dwingeloo gaat vanaf 3 oktober een aantal asielzoekers huisvesten. Er zijn elf chaletwoningen vrijgemaakt voor een groep van maximaal 40 personen. Dit meldt RTV Drenthe. 

Normal_rss_entry-380390

Fincantieri bouwt vier cruiseschepen voor Viking


Met een vertraging van twee jaar als gevolg van de coronacrisis gaat de Italiaanse werf Fincantieri de komende jaren vier cruiseschepen bouwen voor de Zwitserse rederij Viking Cruises. Daarmee worden de opties ingelost die waren opgenomen in een contract voor zes schepen dat in 2018 werd afgesloten. Dit meldt Schuttevaer. 

Normal_blue-sky-with-some-white-clouds-a-long-pier-at-a-2022-02-24-22-42-33-utc

Dutchen ontwikkeld nieuw vakantiepark bij Loosdrechtse Plassen


Op dit moment is Dutchen bezig met de ontwikkeling van recreatiegebied Zuydoever. Een natuurgebied aan de Loosdrechtse Plassen. Voor het park worden meerdere soorten recreatiewoningen ontwikkeld op ruime kavels vlakbij het grote natuurgebied. Dit meldt De Ondernemer. 

Normal_rss_entry-380181

Peter Gillis krijgt geen vergunning voor camping in Valkenburg


De gemeente Valkenburg weigert de Oostappen Groep van Peter Gillis een vergunning te geven voor een camping in het Limburgse heuvellandstadje. Dat laat de gemeente woensdag weten. De afwijzing komt na een onderzoek in het kader van de wet Bibob, Bevordering Integriteitsbeoordelingen door het Openbaar Bestuur. Eigenaar Gillis kan binnen vier op d...

Normal_black-health-worker-making-covid-test-to-white-wom-2022-04-11-14-23-07-utc

Diverse branches van recreatiesector ontwikkelen noodplannen voor corona


Om een eventuele corona-uitbraak in het najaar voor te zijn, worden door de overheid en veel sectoren alvast plannen ontwikkeld. Hiermee hopen ze de schade bij een nieuwe uitbraak te beperken. Het voortzetten van de activiteiten als normaal staat hierbij voorop. Dit meldt Pretwerk. 

Normal_gas-station-fueling-with-cars-2021-10-20-02-33-09-utc

28 tankstations langs rijkswegen opnieuw verhuurd door Rijkswaterstaat


Via een veiling zijn afgelopen woensdag 28 tankstations opnieuw verhuurd. Zeven daarvan wisselen van verhuurder. De opbrengst voor Rijkswaterstaat was ongeveer 71 miljoen euro. Dit meldt Rijkswaterstaat. 

Normal_hotel-building-2022-08-01-01-56-17-utc

Eden Hotels gaat fors investeren in uitbreiding en renovatie


De Eden Hotel Group krijgt een kapitaalinjectie van 50 miljoen euro. Dit zal worden gebruikt om de 14 hotels van de groep te renoveren en om uit te breiden. Daarnaast wordt er ook een nieuw moederbedrijf opgericht: De Zien Group. Dit meldt Pretwerk. 

Normal_pexels-ventill-productions-5731949

Vakantiepark Het Wylde Pad van De Huismuts gaat in de verkoop


Rachel van Sas (@dehuismuts), haar man Willem van Sas en compagnon Martijn van Manschot zetten het populaire vakantiepark Het Wylde Park te koop. Het park dat in Twijzelerheide staat werd bekend op social media en op tv. Afgelopen zomer haalden de ondernemers nog 300.000 euro op met een crowdfundingactie om hun park af te maken. Tweehonderd mens...

Normal_view-at-windmill-de-vriendschap-2021-08-29-03-58-31-utc

Vakantiepark Molenwaard sleept nominatie Entree Awards in de wacht


Het park Molenwaard is genomineerd in de categorie 'Best New Holiday Concept'. De Entree Awards zijn prestigieuze prijzen in de horeca en telt 11 verschillende categorieën. Binnenkort zullen de genomineerden worden beoordeeld, waarna de winnaar bekend wordt gemaakt. Dit meldt Het Kompas op Liedrecht. 

Normal_wooden-bungalows-lined-up-in-a-village-2022-05-04-00-48-12-utc

Duinrell huisvest ook deze winter weer honderden asielzoekers in bungalowpark


Komende winter zal Duinrell weer een deel van zijn bungalowpark openstellen voor asielzoekers. Het pretpark deed dit vorig jaar ook al. Er zal plek zijn voor 930 personen die op een apart deel van het park kunnen wonen vanaf 7 november 2022 tot 27 maart 2023. Dit meldt Looopings. 

Normal_singel-canal-in-amsterdam-with-houses-amsterdam-2022-03-15-06-32-42-utc

Amsterdam gaat mogelijk aantal hotelovernachtingen beperken


In een gemeenteverordening die onlangs is aangenomen stelt dat de gemeente het aantal overnachtingen van toeristen gaat beperken als die boven de 18 miljoen per jaar komen. Nu de sector aan het herstellen is na de pandemie drijgt dat getal al in zicht te komen. Dit meldt Pretwerk.

Normal_automatic-barrier-with-a-stop-sign-2022-08-01-04-29-41-utc

Minderjarige vluchtelingen opgevangen op vakantiepark in Ulicoten


45 minderjarige vluchtelingen die alleen naar Nederland zijn gereisd worden binnenkort opgevangen op vakantiepark Ponderosa in het Brabantse Ulicoten. Dit meldt de NOS. 

Normal_family-on-a-walk-in-the-zoo-2022-08-01-05-15-12-utc

Dierentuin Artis krijgt compliment van Restauratiefonds


Afgelopen dinsdag ontving Artis-directeur Rembrandt Sutorius het Restauratiefonds Compliment. Het fonds reikte het compliment uit vanwege de restauratie en het behoud van de monumentale gebouwen in de dierentuin. Dit meldt Artis op hun website. 

Normal_historic-interior-of-an-old-building-2021-08-26-16-37-51-utc

Meerdere overheidsgebouwen te bezoeken tijdens Open Monumentendagen


Komend weekend kunnen bezoekers van de Open Monumentendagen ook Rijksoverheidsgebouwen bezoeken die normaal zijn afgesloten voor publiek. Voor deze dag opent het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) van enkele panden de deuren. Dit meldt het Rijksvastgoedsbedrijf. 

Normal_airplane-in-the-windstorm-2022-02-01-23-40-10-utc

Minder Nederlanders op vakantie, maar geven meer uit


Uit een analyse van de creditcard data van ICS blijkt dat de afgelopen zomer minder Nederlanders op vakantie zijn gegaan, maar dat het besteedde bedrag daar hoger is dan voor de coronacrisis. Ook zijn er verschuivingen te zien in de locaties waar naartoe is gereisd en hoe men die reis heeft gemaakt. Dit meldt Newslab. 

Normal_portrait-of-happy-confident-caucasian-airplane-cre-2022-01-18-23-48-17-utc

Kabinet verhoogt vliegtaks met meer dan 20 euro


De prijs voor een vliegticket zal per 1 januari 20,63 euro duurder worden. De totale vliegtaks die betaald wordt over een vliegreis komt daarmee op 28,58 euro. Dit meldt de NOS. 

NRG Interview

Het toerisme ligt stil: hoe gaat het met hotelscholen?

Normal_mbo_leerlingen_koks_horeca_koken_keuken_praktijk_vmbo


 Het toerisme ligt stil: hoe gaat het met hotelscholen?De toeristische sector heeft een flinke klap gekregen door de coronacrisis. Ook de horeca is hard getroffen. Wat bete...

NRG Van onze klanten