Nationale Recreatiegids

NRG Accommodaties nieuws

Normal_hotel_de_l_europe__amsterdam

Hotelnacht Amsterdam: voor één nacht toerist in eigen stad


Van 19 op 20 januari kunnen Amsterdammers die zich een nachtje toerist in eigens stad willen wanen, deelnemen aan de Hotelnacht: voor een speciaal tarief stellen Amsterdamse hotels dan kamers beschikbaar aan inwoners van de hoofdstad. Dit meldt Hotelnacht.

Normal_amsterdam_toeristen_neon_massatoerisme_mensen_lichtjes__002_

Stephen Hodes: zonder klagen het Amsterdamse massatoerisme te lijf


Dat Amsterdam allang niet meer alleen de lusten maar ook de lasten van het toerisme ervaart is inmiddels welbekend. De vraag hoe de stad zich hier het beste toe kan verhouden is niet zomaar te beantwoorden. Toerismedeskundige Stephen Hodes (70) probeert met zijn denktank Amsterdam in Progress een constructieve bijdrage te leveren aan het complex...

Logo_alan_rogers_logo

Britse prijzen voor twee Nederlandse campings


Sinds 2016 worden tijdens de Vakantiebeurs in de Jaarbeurs Utrecht de van origine Britse Alan Roger Awards uitgereikt aan de beste campings van Europa. Prijzen waren er onder andere voor Camping De Papillon en Vakantiepark Koningshof. Dit meldt Pretwerk.

Normal_terschelling__brandaris__west-terschelling__zee__haven__huizen__duinen__daken

Bouw luxe recreatieappartementen Terschelling leidt tot verzet


Op Terschelling is niet iedereen blij met het voornemen van de gemeente om negentien luxe recreatieappartementen te bouwen aan de rand van het Groene Strand bij West-Terschelling. Velen stellen dat het eiland meer gebaat is bij nieuwe starterswoningen. Dit meldt de Leeuwarder Courant.

Normal_zonnepanelen__dak__huis__balkon__boomtoppen__schoorsteen__geel__goed_onderhouden

Ook vakantiewoningen vallen onder de energiebesparingsplicht


Onder veel eigenaren van vakantiewoningen blijkt grote onduidelijkheid te bestaan over de energiebesparingsplicht die sinds begin dit jaar van kracht is. De Vereniging van Recreatieondernemers Nederland (RECRON) komt daarom nu met een aparte website met betrekking tot dit onderwerp. Dit meldt RECRON.

Normal_anwb_winnaar_camping_van_het_jaar_2019__promotiebeeld_

ANWB maakt campings van het jaar bekend


De ANWB heeft bekendgemaakt welke campings in binnen- en buitenland het beste zijn bevonden. Voor het eerst mocht het publiek hierover stemmen. In totaal brachten 35.000 mensen hun stem uit. Dit meldt de ANWB.

Normal_healthy_fest_weekend__logo_

Kaartverkoop Healthy Fest Weekend gaat hard


Voor veel mensen zal het nieuw jaar zijn begonnen met het klassieke goede voornemen gezonder te willen leven. Wie deze ambitie toekomstbestendig wil maken kan nu nog tickets bestellen voor het Healthy Fest Weekend, van 21 tot en met 23 juni in Center Parcs de Eemhof. De kaartverkoop gaat hard. Dit meldt Healthy Fest.

Normal_kamperen__caravan__camping__voortent__vijftigers__burgerlijk__alles_op_orde

Nederlanders overnachten meer in eigen land


NBTC-NIPO Research heeft gisteren de trends van de Nederlandse vakantiemarkt gepresenteerd. Hieruit komt onder andere naar voren dat weliswaar het aantal vakanties in eigen land is afgenomen, maar dat het aantal overnachtingen juist is toegenomen. Dit meldt de Vereniging voor Recreatieondernemers Nederland (RECRON).

Normal_zandvoort__strand__zee__badplaats__toeristen__blauwe_lucht__wolkjes__flat__duinen__watertoren_zandvoort

Meest gastvrije plaatsen in Nederland bekendgemaakt door Booking.com


Volgens Booking.com, een website waar accommodaties en vakanties geboekt kunnen worden, zijn Zandvoort, Middelburg, Utrecht, Maastricht en Den Haag de meest gastvrije plaatsen van Nederland. Dit meldt PR Newswire.

Normal_mookerplas___de_groene_heuvels

Commotie op komst rondom plannen recreatiepark de Groene Heuvels


Het college van Beuningen maakt binnenkort de plannen bekend die het heeft met recreatiepark de Groene Heuvels in Ewijk, maar voorziet nu al dat dit voor de nodige onrust zal gaan zorgen bij bewoners en bezoekers van het gebied. Dit meldt de omroep van Rijk van Nijmegen, RN7.

Normal_vuurwerk

De Nationale Recreatiegids wenst u een fijne jaarwisseling!


Ook in het nieuwe jaar zal de Nationale Recreatiegids u op de hoogte houden van het laatste nieuws in de recreatiewereld. Daarnaast blijven we u voorzien van relevante wetenswaardigheden, vacatures, achtergronden en video's.

Normal_kerst2

De Nationale Recreatiegids wenst u prettige kerstdagen!


De redactie van de Nationale Recreatiegids zal op Eerste en Tweede Kerstdag gesloten zijn.

Normal_cruiseschip__amsterdam

Verhoging toeristenbelasting: nog een cruisemaatschappij mijdt Amsterdam


De Britse rederij Cruise & Maritime Voyages (CMV) heeft besloten om vanaf volgend jaar niet meer aan te meren in Amsterdam. Reden hiervoor is de toeristenbelasting van acht euro per persoon per dag die vanaf 1 januari gaat gelden. Dit meldt AT5.

Normal_jachthaven__algemeen_beeld

Jachthaven Almere gaat gebukt onder inbraken en vernielingen


Jachthaven Watersportvereniging Almere Haven heeft te maken met een golf van inbraken en vernielingen. Volgens een woordvoerder van de vereniging zijn er afgelopen dagen al vijftien tot twintig eigenaren gedupeerd. Dit meldt Omroep Flevoland.

Normal_efteling-hotel-overdag

Coca-Cola Suite in Efteling Hotel valt niet goed bij Foodwatch


De Coca-Cola Suite in het Efteling Hotel bestaat al bijna een kwarteeuw, maar is nu in het vizier gekomen van Foodwatch Nederland. Die ziet in de samenwerking tussen frisdrank- en pretparkgigant een vorm van kindermarketing die haaks staat op de afspraken die zijn gemaakt in het Nationaal Preventieakkoord. Dit meldt het Brabants Dagblad.

Normal_handgranaat

Portier Parkview Hotel dacht dat granaat nep was


De portier van het Parkview Hotel in Amsterdam die in de nacht van 24 op 25 oktober wakkerschrok van een granaat die naar binnen werd gegooid, dacht in eerste instantie niet dat hij met een echte granaat te maken had. Dit meldt AT5.