Nationale Recreatiegids

NRG Accommodaties nieuws

Normal_kamperen__volkswagen__tent__camping

Verbetering campings en vakantieparken, Noord-Holland steunt ondernemers


Eigenaren van vakantieparken en campings die locaties willen opknappen en verduurzamen kunnen ondersteuning krijgen van de provincie Noord-Holland. Er is 100.000 euro beschikbaar om ondernemers te helpen bij het maken van plannen voor kwaliteitsverbetering. Dit meldt de provincie Noord-Holland.

Normal_coronatest__coronavirus__corona__sneltest__zelftest

Geen testplicht meer voor gevaccineerden bij aankomst in Verenigd Koninkrijk


Engeland schrapt half februari de testplicht voor inkomende reizigers die volledig zijn gevaccineerd, heeft premier Boris Johnson bekendgemaakt. Deze groep moet zich nu nog na aankomst binnen twee dagen laten testen.

Normal_rss_entry-344535

Familie Meiland heeft na anderhalf jaar eindelijk hun Franse kasteel verkocht


Het Franse kasteel van de familie Meiland is verkocht. Vorige week waren er "volop bezichtigingen" en de deal is nu rond, zo melden de familie en de makelaar aan Shownieuws.

Normal_parkvakanties

Nederlandse vakantieganger mist vooral warm zomerweer


Nederlanders missen warme zomertemperaturen veruit het meest bij het doorbrengen van de vakantie in eigen land. Een nieuwe cultuur ontdekken en het gevoel echt even weg te zijn staan op plek twee en drie. Toch is ruim twee derde van de Nederlanders van plan vaker in eigen land op vakantie te gaan. Dit meldt Parkvakanties. 

Normal_rss_entry-342273

'Kabinet zou lockdown stapsgewijs moeten opheffen'


Het kabinet zou de lockdown weer stapsgewijs moeten opheffen omdat mensen niet erg ziek worden van de omikronvariant van het coronavirus, zegt hoogleraar geneeskunde Marcel Levi.

Normal_palace-ga38a7f303_1920

Testen voor reis naar Verenigd Koninkrijk vrijdag niet meer nodig


Het is vanaf vrijdagochtend 05.00 uur niet meer nodig om voor een reis naar het Verenigd Koninkrijk een coronatest te doen. Reizigers moeten wel binnen twee dagen na aankomst een coronatest doen, maar dan is een sneltest voldoende. Er is geen verplichte quarantaine meer na aankomst. De Britten kunnen ook op reis zonder eerst een coronatest te do...

Normal_rss_entry-342023

Aantal reizigers via Schiphol blijft ver onder pre-coronaniveau


Schiphol heeft afgelopen jaar ruim een vijfde meer reizigers verwerkt dan in het eerste coronajaar. Maar de cijfers staan in schril contrast met de periode voor de coronacrisis.

Normal_rss_entry-341897

Curaçao neemt maatregelen na forse toename coronabesmettingen


De Curaçaose minister-president Gilmar ‘Pik’ Pisas heeft maandag nieuwe maatregelen aangekondigd om verdere toename van het aantal coronabesmettingen op het eiland tegen te gaan. De avondklok gold sinds anderhalve maand van drie uur 's nachts tot half vijf ’s ochtends. Vanaf dinsdag geldt voor alle gelegenheden dat ze uiterlijk om middernacht de...

Normal_rss_entry-341782

Luchtvaartmaatschappij KLM is op een na veiligste


KLM was afgelopen jaar de veiligste luchtvaartmaatschappij van Europa, stellen experts van het Jet Airliner Crash Data Evaluation Centre (JACDEC). Wereldwijd moet het Nederlandse bedrijf alleen Emirates voor zich dulden. Dat bedrijf uit de Verenigde Arabische Emiraten was in het jaarlijkse onderzoek ook het jaar ervoor het veiligste.

Normal_rss_entry-341477

Grote ravage door opblazen geldautomaat in hotel in Diemen


Een geldautomaat in een hotel aan het Diemerhof in het Noord-Hollandse Diemen is in de nacht van donderdag op vrijdag rond 04.20 uur opgeblazen. Volgens de politie veroorzaakte de ontploffing "een enorme ravage". Er zijn geen gewonden gevallen. De aanwezige gasten en personeel werden geëvacueerd en ondergebracht in een nabijgelegen gebouw.

Normal_rss_entry-341359

Venezolanen die vastzitten op Curaçao vragen Rutte om hulp


Namens een groep van 289 mensen hebben enkele Venezolanen woensdag op Curaçao een brief geschreven aan demissionair minister-president Mark Rutte. Ze vragen hem om hulp nadat drie repatriëringsvluchten op 21 en 22 december van Curaçao naar Venezuela op het laatste moment werden gecanceld. De groep zit nu vast op het eiland.

Normal_rss_entry-340503

Niet meer dansen op Curaçao wegens toename coronabesmettingen


Als gevolg van een flinke toename van het aantal coronabesmettingen in de afgelopen dagen heeft Curaçao nieuwe maatregelen ingevoerd. Zo zijn evenementen met meer dan honderd personen verboden, zijn dansfeesten niet langer toegestaan en mogen mensen in de privé-sfeer maximaal met vier personen bijeenkomen.

Normal_rss_entry-340553

Serie over opkomst Booking.com in de maak


Producent Hollands Licht, bekend van onder meer de hitserie Hendrik Groen, heeft de verfilmingsrechten verkregen op het boek De Machine - in de ban van Booking.com. Dat heeft Hollands Licht donderdag bekendgemaakt.

Normal_rss_entry-340301

ANVR prijst duidelijkheid EU-regels coronapas


Bij reisondernemingen overheerst opluchting over de duidelijkheid van de nieuwe Europese afspraken over boosterverplichtingen voor reizigers. Steeds meer lidstaten van de Europese Unie dreigden hun eigen plan te trekken, maar nu is er een eensluidende regel, zegt voorzitter Frank Oostdam van de branchevereniging ANVR voor reisorganisaties.

Normal_rss_entry-339420

Bewindslieden met vakantiewoning in buitenland moet dit voortaan melden


Toekomstige bewindspersonen moeten voortaan ook aangeven of zij onroerend goed in het buitenland bezitten voor privédoeleinden, zoals een vakantiewoning. Als zij die later in hun bezit krijgen tijdens hun ambtsperiode, moeten zij dat ook direct melden aan de Tweede Kamer. Demissionair premier Mark Rutte schrijft in een brief aan de Tweede Kamer ...

Normal_rss_entry-339328

Vakantieparken in trek door vervroegde kerstvakantie basisonderwijs


Veel Nederlanders kiezen ervoor volgende week tijdens de vervroegde kerstvakantie voor basisscholen naar een vakantiepark te gaan. De ketens Center Parcs, Roompot, Landal GreenParks en Libéma zien allemaal sinds een aantal dagen een opvallende stijging in het aantal boekingen voor verblijven van maandag tot vrijdag. Center Parcs kijkt naar aanvu...

NRG Interview

Het toerisme ligt stil: hoe gaat het met hotelscholen?

Normal_mbo_leerlingen_koks_horeca_koken_keuken_praktijk_vmbo


 Het toerisme ligt stil: hoe gaat het met hotelscholen?De toeristische sector heeft een flinke klap gekregen door de coronacrisis. Ook de horeca is hard getroffen. Wat bete...

NRG Van onze klanten