Nationale Recreatiegids

NRG Accommodaties nieuws

Normal_rss_entry-221981

Asielzoekers tijdelijk naar landgoed Duinrell


Op het landgoed Duinrell in Wassenaar worden vanaf eind deze maand tot eind maart volgend jaar asielzoekers opgevangen. Het gaat om maximaal 930 mensen, meldt het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).

Normal_rss_entry-221787

'Omzetgroei in horeca koelt langzaam af'


De verkopen van maaltijden, drankjes en hotelovernachtingen in de horeca nemen dit jaar minder snel toe dan in de afgelopen vijf jaar. Dat voorspellen de economen bij ING. De oorzaak voor de vertraging van de groei ligt volgens hen in de gestegen prijzen als gevolg van het verhoogde btw-tarief. Maar ook personeelstekorten blijven een remmende fa...

Normal_rss_entry-221796

ANWB voegt reisorganisaties samen


De ANWB gaat haar reisorganisaties samenvoegen. Het gaat daarbij om FOX Verre Reizen, Pharos Reizen, ANWB Ledenreizen en ANWB Kampeerreizen. Die worden ondergebracht in ANWB Reizen Beheer.

Normal_themabeeld__plekken_van_plezier__-_open_monumentendag_2019

Open Monumentendag: van paleis tot bordeel, we loodsen je door het aanbod


Op zaterdag 14 en zondag 15 september is het Open Monumentendag. Maar liefst 5.000 monumenten door heel Nederland zijn dan gratis te bezoeken. Het thema is er dit jaar eentje om vrolijk van te worden: Plekken van Plezier. Daar kunnen we wat mee! We doen een greep uit het enorme aanbod. Van paleis tot camping, van zwembad tot stadion en van choco...

Normal_rss_entry-221250

'Hoog verloop personeel kostbaar voor horeca'


Het hoge verloop van personeel kost de horeca bakken met geld, vooral vanwege hoge kosten voor het werven en inwerken van nieuwe werknemers. Volgens ABN AMRO gaat het om jaarlijks meer dan 1,4 miljard euro, wat neerkomt op 6 procent van de totale horecaomzet en ruim 42.000 euro per bedrijf.

Normal_rss_entry-221193

Beste B&B's van Nederland staan in Valkenburg aan de Geul


In de gemeente Valkenburg aan de Geul in Limburg staan drie B&B's die tot de beste tien Bed & Breakfasts van Nederland horen. Dat blijkt uit een inventarisatie van reviewwebsite Zoover. De beste B&B staat overigens niet in Limburg, maar in het Gelderse Apeldoorn: Secret Garden.

Normal_vlag_van_der_valk

Deventer krijgt eerste energieneutrale hotel van Nederland


Het Van der Valk-hotel in Deventer dat momenteel in aanbouw is moet het eerste energieneutrale hotel van Nederland worden. Zo zal het volledig gasloos worden en zogeheten triple glas krijgen. Dit melden De Stentor en Indebuurt.nl.

Normal_tino_martin_-_beeld_via_persbericht_novotel

Novotel Schiphol wordt nu ook concertlocatie: Tino Martin heeft primeur


Het Novotel-filiaal Amsterdam Schiphol Airport gaat zijn activiteiten uitbreiden. Naast verblijfsaccommodatie wordt het hotel vanaf volgende maand ook concertlocatie. Tino Martin heeft op 19 oktober de primeur. Dit meldt Entree Magazine. 

Normal_nederzetting_marker_wadden__visualisatie_ziegler_brandenhorst__-_beeld_via_persbericht_natuurmonumenten

Bouw kleine nederzetting van start gegaan op Marker Wadden


Natuurmonumenten is gisteren begonnen met het bouwen van een kleine nederzetting op de Marker Wadden. Deze moet helemaal zelfvoorzienend worden, en zal onder meer onderdak gaan verlenen aan een bezoekerscentrum met informatieruimte en vier huisjes voor recreatieve verhuur. Dit meldt Natuurmonumenten.

Normal_img_0526

Toegankelijkheid en festivals: er valt nog een wereld te winnen in Nederland


Afgelopen editie had de Zwarte Cross als eerste festival in Europa een hotel speciaal voor mensen met een handicap. Een fantastische primeur, zo stellen nauw betrokkenen Frank Smulders van No Restrictions Party Unlimited (NRPU) en Jeroen van de Koppel van HandicapNL. Maar beiden stellen tegelijkertijd vast: er valt nog een wereld te winnen in Ne...

Normal_zc_miva-las-vegas-banner-2__002_

Het gehandicaptenhotel op Zwarte Cross: hoe NRPU en HandicapNL het voor elkaar kregen, en waarom het zo belangrijk is


Afgelopen editie had Zwarte Cross een primeur: als eerste festival in Europa had het een hotel voor mindervaliden, waardoor het voor het eerst mogelijk werd voor mensen met een handicap om een festival van begin tot eind mee te maken. HandicapNL en de kersverse organisatie No Restrictions Party Unlimited (NRPU) vonden in elkaar de perfecte partn...

Normal_amsterdam__dam__toerisme__hotdogkraam__nieuwe_kerk_-_bijgesneden

Haat-liefdeverhouding Nederland met toerisme - en waarom spreiding niet helpt


Vorige week werd duidelijk dat er steeds meer verdiend wordt aan het toerisme in Nederland, zo becijferde het CBS. Dat de aanwezigheid van toeristen niet overal tot een hallelujastemming leidt is inmiddels bekend, maar waar op plekken als Amsterdam en de Kinderdijk er alles aan wordt gedaan het aantal bezoekers te temperen, wordt in het grootste...

Normal_kampvuur__aangebrande_marshmallow__mensen__hout

In de buurt kamperen met de buren: de Buurtcamping is populairder dan ooit


Ver weg op vakantie om even los te komen van je omgeving; voor veel mensen geldt dat als het ideaal. Maar het kan ook anders: kamperen in de buurt, inclusief de mensen uit de buurt. Het fenomeen Buurtcamping is populairder dan ooit. Dit meldt EenVandaag.

Normal_rss_entry-219957

Veel hotels Rotterdam al uitverkocht in periode songfestival


Veel hotels in en om Rotterdam zijn voor volgend jaar voor de periode van 12 tot en met 16 mei al uitverkocht als daar het Eurovisiesongfestival wordt gehouden. Bookingsites als Expedia.nl en Booking.com melden in die periode in Rotterdam geen kamers meer te hebben.

Normal_wildlands_adventure_zoo_emmen__entreegebied__nortica_-__foto_pd_

Wildlands in de lift: meer bezoekers, betere beoordelingen en hotel krijgt vorm


Wildlands lijkt de weg weer naar boven te hebben gevonden. De bezoekersaantallen stijgen, evenals de waardering voor de dierentuin in Emmen. Op website Zoover steeg de bezoekersbeoordeling van een 6,5 naar een 8,1. Achteroverleunen is er ondertussen niet bij; er wordt flink gesleuteld aan het park en de omgeving. Dit meldt RTV Drenthe.

Normal_rss_entry-219680

Omzet horeca gestegen


De omzet van de horeca is in het tweede kwartaal met 1,5 procent gestegen ten opzichte van het eerste kwartaal. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

NRG Interview

Het gehandicaptenhotel op Zwarte Cross: hoe NRPU en HandicapNL het voor elkaar kregen, en waarom het zo belangrijk is

Normal_zc_miva-las-vegas-banner-2__002_


Afgelopen editie had Zwarte Cross een primeur: als eerste festival in Europa had het een hotel voor mindervaliden, waardoor het voor het eerst mogelijk werd voor mensen met...