Nationale Recreatiegids

NRG Accommodaties nieuws

Normal_rss_entry-313049

Utrechtse gevangenis wordt mix van horeca, hotel en buurtruimtes


De voormalige Utrechtse gevangenis Wolvenplein krijgt een nieuwe bestemming. De monumentale penitentiaire inrichting wordt verbouwd tot woningen, horeca, hotel en buurtruimtes. Ook voorziet het plan in een openbare wandelroute over het terrein en een brug over de singel.

Normal_rss_entry-313044

Ook weer vakantie mogelijk naar Luxemburg, Polen en Tsjechië


Nederlanders kunnen met ingang van donderdag weer op vakantie naar Luxemburg, Polen, Tsjechië, Slowakije en een groot deel van Noorwegen. Het reisadvies voor deze landen gaat dan van oranje naar geel omdat de coronacijfers dalen, meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Normal_rss_entry-312972

Kamer: voor 1 september helderheid over basismaatregelen corona


De Tweede Kamer wil voor 1 september weten welke basismaatregelen nog nodig zouden zijn als de coronacrisis in de volgende fase komt. Die zogeheten endemische periode treedt in als het virus wel rondwaart - zoals andere infectieziekten - maar het risico om er ernstig ziek van te worden of eraan te overlijden veel kleiner is dan nu nog het geval ...

Normal_rss_entry-312934

Vakantie naar Duitsland, Oostenrijk en deel Italië weer mogelijk


Nederlanders kunnen later deze week weer op vakantie naar Duitsland, Oostenrijk en een groot deel van Italië. Het reisadvies voor deze landen gaat dan van oranje naar geel, melden ingewijden naar aanleiding van berichtgeving van De Telegraaf. 

Normal_rss_entry-312660

Alle GGD'en stempelen coronaprikken in gele boekjes


Sinds gisteren zetten alle GGD'en een stempel in de gele inentingsboekjes van de gevaccineerden die daar bij de priklocatie om vragen. Veel GGD'en deden dat al, maar nog niet allemaal.

Normal_marokko

Marokko vanaf 15 juni weer open voor buitenlandse reizigers


Marokko gaat vanaf 15 juni weer open voor internationale reizigers. Zowel de vliegvelden als de havens van het land zullen dan weer buitenlandse en Marokkaanse reizigers verwelkomen, meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken. Ze moeten dan wel gevaccineerd zijn tegen het coronavirus of een negatieve PCR-test kunnen tonen.

Normal_rss_entry-312496

Drukte op Schiphol zal wennen zijn, maar is beheersbaar


Luchthaven Schiphol verwacht in de zomervakantie niet al te veel problemen vanwege de tijdrovende rompslomp rond vaccinatie- en testdocumenten in combinatie met de verwachte drukte. Volgens een woordvoerder zullen bij het inchecken meer handelingen verricht moeten worden, wat voor langere doorlooptijden kan zorgen. Maar dit zal volgens hem niet ...

Normal_rss_entry-312466

Curaçao gaat avondklok afschaffen


Vanaf komende dinsdag 8 juni geldt er op Curaçao geen avondklok meer. Dat heeft minister-president Eugene Rhuggenaath bekendgemaakt. In de afgelopen veertien dagen zijn er slechts elf coronabesmettingen geconstateerd.

Normal_alhambra__granada

Geen PCR-test meer nodig voor reis naar Spanje


Reizigers kunnen met ingang van vandaag naar Spanje zonder de tot dusver verplichte PCR-test te ondergaan. Een negatieve antigenentest, het bewijs van volledige inenting of van genezing van Covid-19 volstaat om het land binnen te mogen. Dat heeft het Spaans ministerie van Volksgezondheid vrijdag bekendgemaakt.

Normal_rss_entry-312430

In twee dagen zeker 70.000 gele boekjes besteld


Nadat bekend werd dat nu alle GGD'en coronastempels in de gele vaccinatieboekjes gaan zetten, is het bij uitgever SDU ontzettend druk. Daar kan zo'n boekje worden besteld. Alleen donderdag gebeurde dat al 50.000 keer, aldus een woordvoerster van SDU. Vrijdag kwamen daar nog zeker 20.000 bestellingen bij.

Normal_rss_entry-312386

Booking.com gaat coronasteun Nederlandse overheid terugbetalen


Booking.com gaat de tientallen miljoenen euro's aan coronasteun die het bedrijf kreeg, terugbetalen aan de Nederlandse overheid. Vorige week ontstond grote ophef nadat duidelijk werd dat Booking.com ook miljoenen aan bonussen uitkeert aan de top, terwijl het terwijl het vorig jaar een beroep deed op de NOW-coronaregeling. Die is bedoeld om bij g...

Normal_rss_entry-312040

Partijen willen dat Booking.com coronasteun terugbetaalt


Verschillende partijen in de Tweede Kamer willen kijken of er een manier is om de coronasteun die Booking.com heeft ontvangen over vorig jaar, terug te krijgen. Vorige week werd duidelijk dat het bedrijf miljoenen aan bonussen uitkeert aan de top, vooral in de vorm van aandelen. Dat terwijl het ook loonsteun via de NOW-regeling heeft ontvangen.

Normal_rss_entry-311979

Bijna de helft meer caravans en campers verkocht dan jaar geleden


Caravan- en camperbedrijven hebben in de eerste vijf maanden van 2021 ruim 20.000 nieuwe en tweedehands kampeerauto's en caravans afgeleverd, melden BOVAG en RDC. Het gaat om een toename van ruim 42 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en het hoogste gecombineerde aantal in de afgelopen vijftien jaar.

Normal_rss_entry-311808

Max-programma We zijn er Bijna! keert deze zomer terug op tv


Het populaire reisprogramma We zijn er Bijna! keert binnenkort weer terug op televisie. Dat heeft Omroep Max-directeur Jan Slagter verklapt tijdens de Veronica Middagshow.

Normal_rss_entry-311858

'Ondanks versoepelingen blijft vakantie in eigen land in trek'


Zeven op de tien Nederlanders willen op vakantie dit jaar. En van de Nederlanders met vakantieplannen heeft bijna 40 procent de intentie om in eigen land te blijven, meldt het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) in zijn vakantiemonitor.

Normal_rss_entry-311162

De Jonge: waarschijnlijk tóch pas reizen na volledige vaccinatie


Het is volgens minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) waarschijnlijk dat vrij reizen in Europa toch pas weer mogelijk wordt als iemand volledig is gevaccineerd. In dat geval zal het kabinet zorgen voor een gratis PCR-test voor mensen die op vakantie willen naar het buitenland.

NRG Interview

Het toerisme ligt stil: hoe gaat het met hotelscholen?

Normal_mbo_leerlingen_koks_horeca_koken_keuken_praktijk_vmbo


 Het toerisme ligt stil: hoe gaat het met hotelscholen?De toeristische sector heeft een flinke klap gekregen door de coronacrisis. Ook de horeca is hard getroffen. Wat bete...

NRG Van onze klanten