Nationale Recreatiegids

NRG Accommodaties nieuws

Normal_rss_entry-369171

Rechter oordeelt noodweer bij doden vriendin in chalet Voorthuizen


Een 37-jarige verdachte die zijn vriendin tijdens een ruzie in zijn chalet in Voorthuizen heeft omgebracht, handelde uit noodweer. Dit heeft de rechtbank in Utrecht maandag bepaald. Hij krijgt hier dan ook geen celstraf voor opgelegd. Wel is Charel P. veroordeeld tot twaalf maanden cel voor het verbergen van haar lichaam in haar auto, die hij pa...

Normal_camptoo

34% meer mensen gaan op pad met caravan of camper, recordcijfer


Vakantiegangers kiezen dit jaar opnieuw voor de vrijheid en zekerheid van een kampeervakantie. Met nog een paar dagen te gaan in juni meldt deelplatform Camptoo dat deze maand 34 procent meer mensen in een camper of caravan op pad zijn dan in dezelfde maand vorig jaar, goed voor een record. Dit meldt Camptoo.

Normal_pexels-photo-8688566

Vakantiepark sluit zwembad en restaurants door nijpend personeelstekort


Restaurants en zwembaden in verschillende vakantieparken zijn gesloten door het personeelstekort. Verspreid over verschillende branches en afdelingen zien vakantieparkeigenaren zich genoodzaakt om sommige faciliteiten te sluiten. Dit meldt 1Limburg. 

Normal_pexels-photo-3806749

Bijna driehonderd verdachte transacties gedaan in vakantieparken


In vijf jaar tijd zijn vakantieparken bijna driehonderd keer gebruikt voor verdachte transacties. De politie bevestigde onlangs een onderzoek van de Telegraaf naar witwaspraktijken. Hoewel de werkelijke omvang van de transacties nog niet in kaart zijn gebracht meldt de politie een duidelijke stijging over de afgelopen twee jaar. Dit meldt de NOS.

Normal_duinrell-impressie-gevel-nieuw-themagebied-03

Duinrell breidt uit met Amsterdams themagebied en luxe bungalows


Voor het recreatieseizoen van 2023 breidt attractiepark en camping Duinrell in Wassenaar flink uit. Volgens de website van het park komt er een nieuwe themagebied die losstaande attracties logischer met elkaar moet verbinden. Verdien komen er 31 nieuwe accommodaties. Dit meldt Duinrell. 

Normal_motorhome-5111652_960_720

Deze zomer minder camperplekken beschikbaar in Breda


Door werkzaamheden aan de Nijverheidssingel te Breda zijn er komen de tijd minder camperplekken beschikbaar. Voorlopig heeft de gemeente nog geen alternatieven geregeld. Dit meldt NKC.

Normal_rss_entry-368850

Ook Lufthansa annuleert 2200 binnen- en buitenlandse vluchten


Luchtvaartmaatschappij Lufthansa heeft voor de komende twee maanden 2200 vluchten geannuleerd. De stap volgt op een golf van coronabesmettingen in Duitsland, waardoor het personeelstekort bij de grootste Duitse vliegtuigmaatschappij verder is toegenomen. De chaos waarmee Europese vakantiegangers deze kampen, lijkt daarmee nog groter te worden.

Normal_rss_entry-368549

Transavia schrapt 240 vluchten in juli en augustus


Transavia annuleert tussen 7 juli en 14 augustus 240 vluchten vanaf Schiphol vanwege de beperkingen die de luchthaven heeft opgelegd door de drukte en het personeelstekort. Daardoor worden ruim 13.000 boekingen getroffen. Voor 70 procent daarvan is een vervangende vlucht gevonden, bijvoorbeeld vanaf een andere luchthaven. Van de overige 30 proce...

Normal_8d78d88c-675e-3956-a646-fa0718750227

Vakantiepark Kerkdriel moet chalets van criminelen verwijderen


Veel accommodaties in Nederlandse vakantieparken worden beheerd door figuren uit de onderwereld. Het gemeentebestuur van Maasdriel dringt EuroParcs Resort aan de Maas aan om zo snel mogelijk chalets te verwijderen die op naam staan van gezochte criminelen. Dit meldt Omroep Gelderland. 

Normal_airport-2373727_960_720

Weinig Nederlanders zijn op de hoogte van buitenlandse reisbeperkingen


Uit een onderzoek van I&O Research bleek dat maar weinig Nederlanders op de hoogte zijn van buitenlandse coronamaatregelen. Dit jaar gaan weer veel mensen op reis naar Italië, Frankrijk, Duitsland of Spanje. Toch gelden in deze landen nog een aantal coronabeperkingen. Dit meldt het AD.

Normal_valkenburg

Dormio Wijnhotel Valkenburg biedt een vakantie vol wijnproeven


De eerste wijnflessen zijn ontkurkt in Dormio Wijnhotel Valkenburg en de eerste hotelgasten ontwaakten in hun privé-wijndomein. Afgelopen weekend opende het themahotel en restaurant aan de Stationsstraat in Valkenburg haar deuren. Het voormalige familiehotel Tummers heeft een metamorfose ondergaan en is getransformeerd tot wijnhotel. Dit meldt D...

Normal_rss_entry-368241

Slotcoördinator: KLM moet 7000 stoelen schrappen


KLM moet in juli op Schiphol dagelijks het aantal stoelen voor opstappende passagiers met gemiddeld een kleine 7000 inperken. Die berekening heeft slotcoördinator Airport Coordination Netherlands (ACNL) gemaakt op basis van de hoeveelheid slots die luchtvaartmaatschappijen normaal gesproken op de luchthaven hebben. De maatschappijen zijn afgelop...

Normal_vliegtuigje

Vliegtuigjes boven de Veluwe gespot met leuzen tegen de ‘campingmaffia’


Vrijdagmiddag waren er op meerdere plekken in Nederland vliegtuigjes te zien met leuzen tegen de mistanden in vakantieparken. De identiteit van de organisatoren achter het protest blijft tot dusver onbekend. Dit meldt de Telegraaf. 

Normal_mesh-4249763_960_720

Vakantiepark Maasbommel wordt groter dan verwacht


Een nieuw vakantiepark dat wordt gebouwd door Dormio Resorts & Hotels wordt veel groter dan verwacht In plaats van 125 accommodaties komen er nu 200. De ontwikkelingsplannen voor schiereiland Hanzeland in De Gouden Ham komen als onverwachts voor de lokale bevolking. Dit meldt de Gelderlander. 

Normal_electric-car-gece56a1df_1920

Vanaf 2023 lage parkeertarieven voor elektrische auto’s


Vanaf 2023 komen volledig elektrische auto’s en auto’s die rijden op waterstof in aanmerking voor parkeerkorting. Dat heeft staatssecretaris Vivianne Heijnen laten weten aan de Tweede kamer in een brief. Zuinige of hybride auto’s vallen buiten de regeling. Dit meldt Stadszaken.  

Normal_2391-418b211a554cece6038981bd0ead0cb4-1280x720

Overnachten in een treinvertrek na een bezoek aan het Spoorwegmuseum


Een spoorwegsuite, wie wil dat nou niet? In Utrecht kun je sinds kort een compleet arrangement in treinstijl boeken voor het hele gezin. Bij een overnachting in de Spoorwegmuseum-kamer komen vele extra’s die het hart van menig treinfanaat sneller doen kloppen. Dit meldt het museum.  

NRG Interview

Het toerisme ligt stil: hoe gaat het met hotelscholen?

Normal_mbo_leerlingen_koks_horeca_koken_keuken_praktijk_vmbo


 Het toerisme ligt stil: hoe gaat het met hotelscholen?De toeristische sector heeft een flinke klap gekregen door de coronacrisis. Ook de horeca is hard getroffen. Wat bete...

NRG Van onze klanten