Nationale Recreatiegids

NRG Accommodaties nieuws

Logo_fiod__belastingdienst__logo_

Inval FIOD bij hoofdkantoor Ooststappen Groep, controles bij vakantieparken


De fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) heeft gisteren bij het hoofdkantoor van vakantieparkexploitant Ooststappen Groep in het Limburgse Asten een inval gedaan. Daarnaast werden er controles uitgevoerd bij acht vakantieparken, waarbij onder meer illegale huisvesting van arbeidsmigranten ontdekt werd. Dit melden Omroep Brabant en het...

Normal_zandvoort__holland_casino__donkere_luchten__en_zon__toren

Grand Prix Zandvoort: hotels nu al bijna allemaal volgeboekt


De Grand Prix wordt pas over een jaar verreden in Zandvoort, maar nu al zijn bijna alle hotelkamers geboekt in mei volgend jaar volgeboekt in de badplaats. Prijzen voor kamers die nu nog beschikbaar zijn gaan over de kop. Dit melden NH Nieuws en GPfans.com.

Normal_kraan_kraanwater

Inspectie: campings in Zeeland en Gelderland doen te weinig tegen legionella


De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) controleerde in 2017 en 2018 campings in Zeeland en Gelderland op het gebied van legionellapreventie, en is tot de algemene conclusie gekomen dat campings nog te weinig doen om de gevaarlijke bacterie te bestrijden . Dit meldt de Vereniging voor Recreatieondernemers Nederland (RECRON). 

Normal_camping_op_stelten__promotiebeeld_

Vliegveld Twenthe wordt locatie voor gezinsfestival Camping Op Stelten


De voormalige vliegbasis Twenthe wordt op 8 en 9 juni het terrein van een nieuw festival: Camping Op Stelten. Het evenement, een mix tussen een camping en een gezinsfestival, wil kinderen (en ouders) verleiden beeldschermen te verruilen voor het buitenleven, inclusief fikkie stoken, hutten bouwen en slapen onder de sterren. Dit meldt EventBranche.

Normal_eye_filmmuseum__amsterdam-noord

Voorjaarsnota Amsterdam: toeristen zwaarder belast, meer geld naar cultuur


Amsterdam gaat bezoekers zwaarder belasten. Zo wordt er voor verblijf in hotels, naast het percentage van 7 procent aan toeristenbelasting, ook een vast bedrag van 3 euro per persoon per overnachting ingevoerd. Voor verblijf op campings wordt dit bedrag 1 euro. Daarnaast gaat er meer geld naar cultuur. Dit meldt de gemeente Amsterdam.

Normal_voormalig_paleis_van_justitie__prinsengracht__amsterdam_

Voormalig Paleis van Justitie Amsterdam wordt ultraluxe vijfsterrenhotel


In het gebouw aan de Amsterdamse Prinsengracht waar tot april 2013 het Paleis van Justitie was gevestigd, zal een ‘ultraluxe’ vijfsterrenhotel komen. Bijzonder, want sinds de hoofdstad een hotelstop aankondigde in 2016 wees de gemeente 32 van de 34 nieuwe hotelplannen af. Dit meldt het Parool.

Normal_buitengoed_op_de_knolle__fochteloo__friesland___bed_and_breakfast

Buitengoed Op De Knolle is Beste Bed & Breakfast van Nederland 2019


Bed & Breakfast Buitengoed Op De Knolle in het Friese Fochteloo is door de Stichting Bed & Breakfast Nederland uitgeroepen tot Beste Bed & Breakfast van Nederland 2019. Op de Knolle blinkt volgens de organisatie uit door haar faciliteiten en de waardering van bezoekers. Dit meldt Stichting Bed & Breakfast Nederland.

Normal_hond__jachthaven__boten__pleziervaartuigen__water

Wie mag zich straks de leukste jachthaven voor honden noemen?


Voor de derde keer organiseert de website Hondenaanboord.nl de verkiezing De leukste jachthaven voor honden. Tot en met 30 september kunnen mensen jachthavens aanmelden en beoordelen op hondvriendelijkheid via een beoordelingsformulier op de website. Dit meldt Watersport-TV.

Normal_glazen_bol__strand__recreatie__zee__mooi_weer__parasols

Trendwatcher: grenzen in recreatiesector vervagen, stand-alones krijgen het moeilijk


De grenzen in de recreatiesector vervagen steeds meer: vakantieparken, pretparken, retail, horeca en evenementen worden steeds meer een mix. Wie succesvol wil zijn in de recreatiebranche doet er dan ook goed aan te clusteren. Stand-alone-bedrijven als escaperooms krijgen het moeilijk. Dit stelt trendwatcher Hans van Leeuwen in een interview met ...

Normal_glazen_bol__strand__recreatie__zee__mooi_weer__parasols

Een kijkje in de glazen bol door de ogen van trendwatcher Hans van Leeuwen: Wat zijn de trends in recreatieland?


Als er één fenomeen de toekomst van de recreatiesector gaat bepalen, dan is het volgens trendwatcher Hans van Leeuwen wel grensvervaging. Niet alleen worden wonen, werken en vrije tijd steeds meer vloeibaar, ook de recreatiesectoren zelf zijn steeds minder strak afgebakend: vakantieparken krijgen attracties, attractieparken worden plekken waar j...

Normal_amsterdam__damrak__mensenmassa__druk__toeristen

Rem op promotie Nederland in buitenland: toerisme groeit te hard


Het Nederlands Bureau voor Toerisme (NBTC) gaat zich niet langer focussen op het aanjagen van het toerisme, maar op het bestrijden van de symptomen ervan. Onder meer door middel van bezoekersspreiding wil de organisatie topdrukte en overlast gaan beperken. Komende jaren worden er miljoenen extra toeristen verwacht. Dit meldt De Telegraaf.

Normal_campers

Hulst en Hulsbeek zorgen voor 55 nieuwe camperplaatsen in Nederland


Het camperplaatsaanbod in Nederland is uitgebreid met 55 staplekken, dankzij de opening van twee nieuwe locaties. In Oldenzaal (Overijssel) is Toppark 't Hulsbeek geopend, goed voor vijftig plaatsen, en in Vogelwaarde, vlakbij het Zeeuwse vestingstadje Hulst, is een camperplaats met nog eens vijf plekken in gebruik genomen. Dit meldt de NKC.

Normal_vakantievoorbereidingen__shutterstock_606802250___koffer__paspoort__zonnebril__inpakken_en_wegwezen

Zomervakantie voorbereiden zorgt bij twee derde Nederlanders voor stress


Uit onderzoek van Motivaction in opdracht van webgigant Amazon blijkt dat twee op de drie Nederlanders stress ervaart tijdens de voorbereidingen op de zomervakantie. Grootste stressfactoren: het inpakken van de juiste spullen en het voldoen aan de maximale toegestane hoeveelheid bagage. Dit meldt Amazon.

Normal_amsterdam__grachtenpanden__grachten__water___s_avonds__lichtjes

Gebruik Airbnb in Amsterdam daalt na jaren groei


Er leek maar geen einde te komen aan de groei van Airbnb in Amsterdam, maar nu lijkt er toch een kentering gaande. In 2018 daalde het aantal overnachtingen dat via Airbnb werd geboekt, evenals het aantal accommodaties dat op het platform werd aangeboden. Dit stelt vastgoedadviseur Colliers, dat zich weer baseert op cijfers van onderzoeksbureau A...

Normal_jachten__jachthaven__boten__water

Vijftien aangiftes van verduistering en diefstal tegen Friesche Jacht Centrale


Het Openbaar Ministerie is een onderzoek gestart naar verduistering en diefstal van jachten door de eigenaar van de Friesche Jacht Centrale in Heeg, Egon Brenninkmeijer. Hij hielp booteigenaren tegen een vergoeding bij het verkopen van hun pleziervaartuig; de opbrengsten stak hij vervolgens in eigen zak. Brenninkmeijer zou inmiddels op Bali zitt...

Normal_rss_entry-203491

Voorlopig geen vakantievilla’s in Grevelingen


In de Grevelingen mogen voorlopig geen kunstmatige eilandjes met daarop vakantievilla's worden aangelegd. De Raad van State ziet tekortkomingen in besluiten en geeft aan dat nieuwe onderzoeken nodig zijn als de plannenmakers willen doorgaan met het project.

NRG Interview

Een kijkje in de glazen bol door de ogen van trendwatcher Hans van Leeuwen: Wat zijn de trends in recreatieland?

Normal_glazen_bol__strand__recreatie__zee__mooi_weer__parasols


Als er één fenomeen de toekomst van de recreatiesector gaat bepalen, dan is het volgens trendwatcher Hans van Leeuwen wel grensvervaging. Niet alleen worden wonen, werken e...