Nationale Recreatiegids

NRG Accommodaties nieuws

Normal_rss_entry-327672

ANWB schrapt coronabeperkingen voor reisverzekering


Het verzekeringsbedrijf van de ANWB heft alle coronagerelateerde beperkingen voor zijn reisverzekeringen op. Reizigers die afreizen naar gebieden met een oranje of rood reisadvies zijn voortaan ook verzekerd voor onvoorziene kosten als zij tijdens de reis corona krijgen of in quarantaine moeten.

Normal_rss_entry-326991

Reisbureauketen D-reizen begint eigen touroperator


D-reizen komt met een eigen touroperator, genaamd D-Holidays. De eerder dit jaar failliet verklaarde en later doorgestarte reisbureauketen was in het verleden puur agent van andere reisorganisaties zoals TUI, Neckermann en Oad. Maar vanaf volgende week heeft D-reizen ook reizen van het nieuwe huismerk in het aanbod.

Normal_rss_entry-326902

Nederland blijft rood op coronakaart, verbetering in Zuid-Europa


Heel Nederland is ook de komende week rood op de kaart van coronagevallen in Europa. Dat is de een na hoogste waarschuwingskleur. Het aantal positieve tests en het percentage dalen weliswaar, maar nog niet genoeg om te zakken naar oranje. Dat zou in de komende weken wel kunnen gebeuren.

Normal_rss_entry-324106

Curaçao heft 'reisbubbel' met Aruba en Sint Maarten tijdelijk op


Curaçao heeft donderdag bekendgemaakt dat het de zogenoemde 'reisbubbel' met Aruba en Sint Maarten vanaf aanstaande maandag tijdelijk opheft. Dat betekent dat alle reizigers uit die landen een negatieve uitslag van een recente PCR-test moeten overhandigen bij aankomst op Curaçao.

Normal_rss_entry-323655

Evenveel buitenlandse gasten in 2e kwartaal als in begin pandemie


Het aantal buitenlandse gasten dat in het tweede kwartaal van dit jaar heeft overnacht in een hotel of andere accommodatie in Nederland lag nauwelijks hoger dan in dezelfde periode in 2020, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In de lente van dit jaar kwamen er ongeveer 900.000 mensen vakantie vieren met overnachting in Nederland.

Normal_rss_entry-323256

Met coronapas ook naar Turkije, Oekraïne en Noord-Macedonië


Turkije, Oekraïne en Noord-Macedonië erkennen het digitaal coronacertificaat van de 27 EU-landen, heeft de Europese Commissie bekendgemaakt. Dat betekent dat Nederlanders en andere EU-burgers vanaf vrijdag met het certificaat zonder zorgen naar deze drie landen buiten de Europese Unie kunnen reizen. Omgekeerd erkent de EU het Covid-19-document d...

Normal_rss_entry-323238

Inwoners Zandvoort verdienen met huis zakcentje tijdens Grand Prix


Inwoners van Zandvoort en omgeving grijpen de kans aan een zakcentje te verdienen aan de Grand Prix, nu zeker is dat het race-evenement met publiek doorgaat. Het aantal te huur aangeboden huizen, appartementen, caravans en mobiele woningen rond het eerste weekend van september neemt op Marktplaats in rap tempo toe, ziet de handelssite.

Normal_rss_entry-323215

538 'snapt onbegrip evenementensector' over F1-camping


Radio 538 voelt zich "nauw betrokken bij de evenementensector" en begrijpt dat "er onbegrip is over de evenementen in Nederland". Dat laat een woordvoerder van Talpa Network donderdag weten nadat diverse kopstukken in de evenementensector zich woedend uitlieten over de zogenoemde Official 538 Dutch Grand Prix Village in Zandvoort.

Normal_rss_entry-323188

Geen feesten of events op omstreden 538-camping bij F1-terrein


In de Official 538 Dutch Grand Prix Village, waar bezoekers van de Grand Prix begin september kunnen overnachten, zullen geen feesten plaatsvinden. Ook zullen er geen grote schermen hangen waarop de Formule 1 gekeken kan worden. En bezoekers moeten het hele weekend de 1,5 meterregel in acht nemen.

Normal_rss_entry-323179

538 en Talpa reageren niet op woede over F1-camping


Talpa en Radio 538 geven geen reactie op de woede van de evenementensector over de 'Village' bij het Grand Prix-terrein in Zandvoort. Bezoekers van het Formule 1-weekend kunnen begIn september in de buurt van het circuit meerdere dagen kamperen in de Official 538 Dutch Grand Prix Village. Eerder besloot het demissionaire kabinet dat alle meerdaa...

Normal_rss_entry-323042

EuroParcs speelt met overname Zeeuws park in op Duitse toerist


EuroParcs heeft de camping Kreekebos in het Zeeuwse Westkapelle overgenomen. Volgens het vakantieparkenconcern, momenteel ook bekend als de shirtsponsor van voetbalclub Feyenoord, zorgt de overname voor een versterking van de positie van het bedrijf aan de Nederlandse kust. Daarmee speelt EuroParcs onder meer in op Duitse vakantiegangers.

Normal_rss_entry-322581

ANVR: versoepelingen kosten reisbranche 100 miljoen euro


De hoge besmettingsaantallen die ontstonden na de versoepelingen van de coronamaatregelen eerder dit jaar hebben de reisbranche ongeveer 100 miljoen euro gekost aan annuleringen, bevestigt reisbrancheorganisatie ANVR na berichtgeving in De Telegraaf. De steun voor de reissector moet daarom langer doorlopen, vindt de organisatie, omdat ook volgen...

Normal_rss_entry-322528

Gratis testen voor reizen verlengd tot 1 oktober


Nederlanders die op reis gaan en daarvoor een coronatest nodig hebben, kunnen deze tot 1 oktober gratis laten doen. Dat heeft het kabinet vrijdag bekendgemaakt.

Normal_rss_entry-322344

Vier provincies kleuren oranje op Europese coronakaart


Vier Nederlandse provincies zijn oranje geworden op de Europese coronakaart, doordat het aantal positieve tests er genoeg is gedaald. Groningen, Friesland, Drenthe en Zeeland stonden afgelopen week nog op rood, maar doen donderdag een stap omlaag. De rest van het land blijft op rood staan.

Normal_rss_entry-322325

TUI blijft verlies lijden maar aantal boekingen voor zomer stijgt


Reisconcern TUI profiteert van extra boekingen van zomervakanties. Dat komt doordat reisbeperkingen in grote delen van Europa werden versoepeld omdat het aantal coronabesmettingen daalde. TUI leed nog wel een flink verlies.

Normal_rss_entry-322274

Eerste provincies waarschijnlijk oranje op Europese coronakaart


Voor het eerst in ongeveer een maand tijd zijn er delen van Nederland met zo weinig nieuwe coronagevallen, dat ze waarschijnlijk oranje kleuren op een speciale kaart van Europa. Het waarschuwingsniveau voor Zeeland, Friesland, Groningen en Drenthe gaat donderdag vermoedelijk omlaag.

NRG Interview

Het toerisme ligt stil: hoe gaat het met hotelscholen?

Normal_mbo_leerlingen_koks_horeca_koken_keuken_praktijk_vmbo


 Het toerisme ligt stil: hoe gaat het met hotelscholen?De toeristische sector heeft een flinke klap gekregen door de coronacrisis. Ook de horeca is hard getroffen. Wat bete...

NRG Van onze klanten