De Belgische youtuber Siaz, die onlangs het leegstaande zwemparadijs Scheldorado in Terneuzen betrad, heeft geen spijt van zijn actie en blijft doorgaan met het filmen van verlaten locaties. Ondanks waarschuwingen van de gemeente en politie, zegt hij dat de spanning en fascinatie voor oude gebouwen hem blijven aantrekken. Dit meldt Omroep Zeeland.
Na een recente herstart blijft de rust uit op vakantiepark 't Broeckhuys in Ewijk, voorheen bekend als De Groene Heuvels. Interim-parkmanager Bart Verbunt heeft zijn functie per direct neergelegd, omdat hij zich niet aan gemaakte afspraken gehouden voelt. Tegelijkertijd is er ongerustheid onder huiseigenaren over de terugkeer van Sander van der Weerden, de voormalige beheerder wiens bedrijven recent failliet gingen. Dit meldt de Gelderlander.
Het aantal te koop staande recreatiewoningen in Zeeland is recentelijk sterk gestegen, waarbij steeds meer mensen besluiten hun vakantiehuizen van de hand te doen. Makelaar Jan-Willem Hoogedeure merkt op dat de verkoopmarkt langzamer lijkt te draaien dan voorheen. De verkopen verlopen trager dan in het verleden. Dit meldt het Eindhovens Dagblad.
Op een camping in Limburg, waar voorheen 180 arbeidsmigranten illegaal woonden, zijn meer dan vijftig katten achtergelaten. De dieren werden gered door de Stichting Kat in Nood en vrijwilligers van de Dierenambulance Fryslân, die bezorgd waren over het risico op een toename van het aantal kittens als er niet snel ingegrepen zou worden. Dit meldt NOS.
Op maandagmiddag werd Zevenhuizen opgeschrikt door een brand die uitbrak in de voormalige kantine en kleedkamer van Tennis- en Padelclub Zevenhuizen. De vlammen sloegen hevig uit de leegstaande gebouwen aan de Knibbelweg, die inmiddels niet meer in gebruik zijn. De tennisvereniging had ongeveer een half jaar geleden een nieuw tennis- en padelpark in gebruik genomen. Dit meldt Omroep West.
De markt voor vakantiewoningen in Nederland liet vorig jaar een "opmerkelijk herstel" zien, na het relatief zwakke jaar 2023. De prijzen van recreatiewoningen gingen met bijna 8 procent omhoog tot gemiddeld 246.000 euro, staat in een rapport van makelaarsorganisatie NVM.
Op woensdagavond is een man gewond geraakt bij een steekincident op een camping in Heijen, gelegen aan de Schaafsebosweg. De politie kreeg rond 18:00 uur een melding van het voorval en ging direct ter plaatse. Dit meldt L1 Nieuws.
Vakantiepark ’t Broeckhuys in Ewijk, voorheen bekend als De Groene Heuvels, krijgt opnieuw een kans. Hoewel het park op 19 maart voor de derde keer failliet werd verklaard, komt er nu een herstart onder leiding van een bekende partij: de Groene Heuvels Holding. Dit meldt het Algemeen Dagblad.
Peter Gillis denkt nog na over een hoger beroep, nadat de vastgoedondernemer en realityster dinsdag werd veroordeeld tot een celstraf van zes maanden om belastingfraude. Dat zei hij na afloop van de uitspraak door de rechter in Den Bosch. Hij vond de uitspraak "teleurstellend" en "triest" voor zijn dochter en ex-vrouw, die werden veroordeeld tot taakstraffen voor hun betrokkenheid.
Met het paasweekend voor de deur wordt er in Zeeland topdrukte verwacht. Op veel campings in de provincie zijn nauwelijks nog plekken beschikbaar. Op Schouwen-Duiveland is zelfs al 80 procent van de accommodaties gereserveerd. Dit meldt Omroep Zeeland.
Op maandagmiddag 14 april is brand uitgebroken in een chalet op camping Het Bosch aan de Soesterbergsestraat in Soest. Meerdere brandweereenheden werden opgeroepen om het vuur te bestrijden. Dit meldt het Algemeen Dagblad.
Realityster Peter Gillis en zijn familie hebben een rechtszaak aangespannen tegen de koper van hun vakantieparken. Volgens advocaat Erik Braun heeft de overnemende partij aangegeven dat het beslag van de Belastingdienst op de parken de overname belemmert. Maar de familie eist dat de verkoopovereenkomst gewoon wordt nageleefd.
Tijdens een controle op een vakantiepark in de gemeente Loon op Zand zijn drie personen weggestuurd omdat zij hun verblijf gebruikten voor sekswerk. Het bedrijfsmatige gebruik van de accommodatie is in strijd met de huisregels van het park. De ontdekking werd gedaan tijdens een bredere controleactie begin april in de gemeenten Loon op Zand, Goirle en Oisterwijk. Dit meldt het Brabants Dagblad.
Mark Gillis, de zoon van vakantieparkondernemer Peter Gillis, is in opspraak geraakt wegens vermeende fraude bij het aanvragen van een exploitatievergunning voor een camping in Valkenburg. De gemeente heeft inmiddels aangifte gedaan en het Openbaar Ministerie bevestigt dat er een onderzoek loopt. De rechtszaak is voorlopig uitgesteld, omdat de verdediging nog een getuige wil horen. Dit meldt Omroep Brabant.
Kamperen wordt steeds comfortabeler. Waar het voorheen de standaard was om met een wc-rol onder de arm naar het centrale toiletgebouw te lopen, kiezen steeds meer kampeerders voor een plek met privé-sanitair. Uit onderzoek van campingspecialist ACSI blijkt dat het aantal campings in Europa dat een eigen toilet en douche aanbiedt in een jaar tijd met ruim 20 procent is gestegen. Dit meldt de Telegraaf.
De gemeente Urk blijft de lijn volgen om permanente bewoning op Vakantiepark ’t Urkerbos te beëindigen. Ondanks een oproep van minister Mona Keijzer van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening om gemeenten voorlopig terughoudend te zijn met handhaving, ziet Urk geen aanleiding om dit beleid aan te passen. Volgens het college van burgemeester en wethouders is de situatie op het Urker vakantiepark onvoldoende vergelijkbaar met de gevallen waarop de minister haar oproep baseert. Dit meldt Omroep Flevoland.
Nederland breekt opnieuw een record op kampeergebied: het aantal geregistreerde campers en caravans is gestegen tot meer dan 627.000. Dat blijkt uit recente cijfers van brancheorganisaties BOVAG en Kampeer en Caravan Industrie (KCI). Dit meldt NU.nl.
De huisvesting van arbeidsmigranten op camping De Zwaluw in Ysselsteyn is per 1 april 2025 beëindigd. Daarmee komt een eind aan een periode van langdurige problemen op het terrein, waar 45 chalets via uitzendbureau Reyhan werden verhuurd aan arbeidsmigranten die werkzaam waren in Helmond. Dit meldt Omroep Venray.
De gesprekken tussen camping Ursemmerhof in Ursem en de vaste recreanten over een vertrekregeling zijn op niets uitgelopen. De eigenaar van het recreatiepark bood financiële compensatie aan in ruil voor vrijwillig vertrek, maar het voorstel wordt door de recreanten als volstrekt ontoereikend beschouwd. Daarmee lijkt een juridische uitspraak onafwendbaar. Dit meldt NH Nieuws.