Nationale Recreatiegids

NRG Van onze klanten nieuws

Normal_veilig_recreeren_met_covid-19_keurmerk

Veilig recreëren dankzij het COVID-19 keurmerk


Heel Nederland kan niet wachten om er na maanden van ‘intelligente lockdown’ weer eens op uit te gaan. De vakantieperiode is in aantocht en het zou toch wel heel vervelend zijn als we het dit jaar zonder vakantie buiten de deur zouden moeten stellen. Gelukkig heeft de overheid de coronamaatregelen dusdanig versoepeld dat in elk geval een vakanti...

Normal_foto_museum_de_scheper

Museum de Scheper opent haar deuren op 3 juni


Eibergen: Na een voor iedereen zware periode, gloort er een klein lichtpuntje aan de horizon. Onder strikte corona voorschriften opent museum de Scheper op 3 juni haar deuren voor het publiek.

Normal_vuurrever

Historisch museum de Scheper met museumboerderij de Vuurrever


Stichting De Scheper exploiteert Museum de Scheper, het historisch museum van Eibergen. Het Museum heeft een vaste collectie, waarmee de geschiedenis van Eibergen in beeld wordt gebracht. Daarnaast worden er jaarlijks twee grote wisselexposities en soms één of meerder kleine wisselexposities georganiseerd.

Normal_advertentie_75_jaar_vrijheid

75 jaar Vrijheid


Eibergen werd op 1 april 1945 door de Engelsen en de Canadezen bevrijd van de Duitsers. In de Achterhoek wonen nog veel mensen die de bezetting en de bevrijding bewust hebben meegemaakt, hun persoonlijke verhaal kunt u zien en beluisteren in de filmzaal van Museum de Scheper.