Millennials proberen steeds vaker milieubewust op vakantie te gaan

Millennials worden aangeduid als de generatie die tussen 1981 en 1996 is geboren. Omdat deze groep jongeren al hun hele leven wordt blootgesteld aan de gevolgen van klimaatverandering proberen zij het vliegtuig te vermijden bij een vakantiereis. Dit meldt WNL.  

Traditionele tentvakantie

Veel millennials keren terug naar een traditionele autovakantie met een tentje. Vliegreizen zijn dermate belastend voor de natuur dat sommigen van hen vliegschaamte ervaren. Hierdoor is er anno 2022 een grotere vraag naar elektrische campers en deelvoertuigen. Ondernemers binnen de camperbranche merken een steeds grotere groep jonge geïnteresseerden. Omdat hun budget vaak kleiner is kiezen zij dan voor huurarrangementen.

Obstakels 

Toch blijven er nog obstakels. Veel plekken in Europa missen nog de benodigde laadpalen terwijl de campers vaak maar een radius hebben van rond de 200 kilometer. Er moet dus nog veel gebeuren voordat elektrische autovakanties een internationaal fenomeen worden. Toch zijn sommige bedrijven al begonnen met het plaatsen van laadpalen langs populaire toeristische routes.

Door: Nationale Recreatiegids