Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Reisbureauketen D-reizen begint eigen touroperator

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
D-reizen komt met een eigen touroperator, genaamd D-Holidays. De eerder dit jaar failliet verklaarde en later doorgestarte reisbureauketen was in het verleden puur agent van andere reisorganisaties zoals TUI, Neckermann en Oad. Maar vanaf volgende week heeft D-reizen ook reizen van het nieuwe huismerk in het aanbod.

Volgens het bedrijf heeft de komst van de eigen touroperator voordelen voor de consument. D-reizen zou zo beter zijn aanbod kunnen afstemmen op de wensen van klanten. Ook zou de keten zo de regie kunnen houden over bijvoorbeeld de prijs-kwaliteitverhouding. Bij zusterbedrijf Prijsvrij Vakanties komt al enkele jaren meer dan 70 procent van de geboekte vakanties voort uit zogeheten eigen productie, via $unmix. Voor D-reizen wordt ingezet op een vergelijkbare percentage.

Topman Marc van Deursen, die met Prijsvrij onderdelen van het oude D-reizen overnam na het faillissement, benadrukt dat de touroperator in minder dan twaalf weken uit de grond is gestampt. "Het is ongelofelijk knap hoe snel het team dit voor elkaar heeft gekregen", zegt hij in een verklaring. Hij is ook positief over de toekomst van zijn bedrijf en rekent erop volgend jaar met winst te kunnen afsluiten. "Met het einde van de coronapandemie in zicht belooft 2022 een fantastisch mooi jaar te gaan worden."

D-reizen werd begin april failliet verklaard. De onderneming was door de coronacrisis flink in financiële problemen gekomen. Prijsvrij gaf later aan aan verder te willen met zo'n 150 van de oorspronkelijke 285 reisbureaus en ongeveer 450 van de vroegere 1100 medewerkers. Maar Van Deursen moest na de deal met de curatoren zelf met bijvoorbeeld verhuurders van de winkelpanden in onderhandeling om filialen te kunnen voortzetten. De afwikkeling van het bankroet ging sowieso niet zonder slag of stoot. De voormalige bestuurders hadden de naam D-reizen in een bedrijfje geplaatst dat buiten de failliete groep viel. Pas na ingrijpen van de curatoren werd dit teruggedraaid. Ook speelde er over de merkrechten nog een rechtszaak tussen de curatoren en de oude directie.

Door: ANP

19 september '24 (13:48)

EU-hof oordeelt: Booking.com mocht geen prijsbeperkingen opleggen

De hoogste Europese rechtbank is kritisch over de prijsregels die Booking.com had opgelegd aan hoteleigenaren. Zij mochten eerder geen lagere tarieven aanbieden op hun eigen website of een andere boekingssite dan op Booking.com. Maar het Hof van Justitie van de Europese Unie heeft nu bepaald dat Booking.com dit niet mocht doen volgens EU-wetgeving.

19 september '24 ( 9:37)

Reisinformatie Qbuzz voortaan via WhatsApp-kanaal

Qbuzz is als eerste bus- en treinvervoerder in Nederland begonnen met het gebruik van WhatsApp als informatiekanaal. Sinds donderdag kunnen reizigers in een zogeheten WhatsApp-kanaal actuele reisinformatie ontvangen, inclusief wijzigingen in de dienstregeling.

19 september '24 ( 9:33)

Stekker uit door Jeroen Pauw opgerichte productiehuis

Het door Jeroen Pauw opgerichte productiehuis TVBV houdt op te bestaan. Moederbedrijf Banijay Benelux trekt de stekker eruit "op basis van bedrijfseconomische overwegingen", is woensdag bekendgemaakt.

18 september '24 ( 9:10)

Verkoop ingestort: Tupperware vraagt faillissement aan

Het bedrijf Tupperware Brands, bekend van zijn plastic vershoudbakjes en kookaccessoires, heeft faillissement aangevraagd. Het concern, dat ooit furore maakte met de beroemde Tupperware-party's, kampte al jarenlang met teruglopende verkoopcijfers en toenemende concurrentie, en wist uiteindelijk het tij niet te keren. Het beursgenoteerde bedrijf gaf in 2022 al aan te twijfelen over het voortbestaan van de onderneming door de hoge schulden van de onderneming.

17 september '24 (12:49)

OV bezuinigt 110 miljoen op ov in deze grote steden

Het openbaar vervoer in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag moet het vanaf 2026 doen met 110 miljoen euro minder. Dat bevestigt het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat na berichtgeving door het AD. Hoewel de bezuiniging pas over ruim een jaar ingaat, moeten de regio's komend jaar al rekening houden met het krimpende budget.

17 september '24 (10:46)

Rechter: vakantiepark kreeg terecht boete voor illegaal huisvesten arbeidsmigranten

Volgens de rechtbank heeft een vakantiepark in het Drentse Hoogersmilde terecht met een boete van 20.000 euro gedreigd voor het illegaal huisvesten van arbeidsmigranten. De gemeente Midden-Drenthe legde de last onder dwangsom op nadat deze ontdekte dat de eigenaar zonder vergunning arbeidsmigranten op zijn park liet wonen. Dit meldt RTV Drenthe. 

16 september '24 (15:51)

Rabo: brede welvaart afgenomen, vooral bij ondernemers

De "brede welvaart" die Nederlanders ervaren is dit jaar licht afgenomen, na een stabilisatie vorig jaar. Nederlanders zijn met name negatiever geworden over thema's als milieu, veiligheid en maatschappelijke betrokkenheid, melden onderzoekers van RaboResearch. Vooral onder ondernemers is de ervaren brede welvaart hard gedaald. In 2023 kenden ondernemers nog de hoogste brede welvaart in vergelijking met werknemers, niet-werkenden en werklozen.

16 september '24 (14:03)

FNV wil 7 procent loonsverhoging en vierdaagse werkweek

Vakbond FNV wil in cao-onderhandelingen komend jaar inzetten op 7 procent loonsverhoging, een minimumloon van 16 euro en een vierdaagse werkweek van 32 uur. Met die looneis en onderhandelingsinzet is de bond maandag naar buiten gekomen.

13 september '24 ( 9:02)

CNV wil loonsverhoging tot 6 procent en kortere werkweek

CNV zet in op een loonsverhoging tussen de 3,5 procent en 6 procent in het komende cao-seizoen. Daarnaast pleit de vakbond voor een arbeidsduurverkorting van twee uur per week. Ook wil CNV afspraken maken over meer zekerheid voor werknemers en dienen ze na een jaar dienstverband een vast contract te krijgen.

12 september '24 (11:11)

Bewoners Prinsenmeer woest op Peter Gillis

Eigenaar Peter Gillis van vakantiepark Prinsenmeer heeft van de laatste bewoners geëist dat ze vóór zaterdag vertrokken zijn. Anders wordt de politie ingeschakeld. Bewoners voelen zich in de steek gelaten, door Gillis en door de gemeente Asten. De eigenaar van het park had hen lang geleden op de onzekere toekomst van Prinsenmeer moeten attenderen. De nieuwste bewoners zijn van mening dat Gillis nog even snel geld heeft binnengehaald door hen op het park toe te laten. En nu zijn zij straks thuisloos. Dit meldt Omroep Brabant.