Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Bowlingondernemers weten niet wat ze aan moeten met de nieuwe coronaregels

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Eigenaren van bowlingbanen weten niet goed wat ze aan moeten met de nieuwe coronamaatregelen. Dat zegt de Nederlandse Vereniging van Bowlingondernemers, die elke dag telefoontjes krijgt van bowlingbaaneigenaren die niet snappen of ze hun restaurant open mogen houden.

"Het is complete chaos", zegt voorzitter van de vereniging Frits van Dijk. "In elke regio gelden andere regels." In de algemene coronaregels van eind september staat dat alle horeca die bij sportcentra horen, dicht moeten. Dat betekent dat de kantine van de voetbalclub dicht is, maar ook het restaurant naast de golfbaan. Het grootste deel van de tweehonderd bowlingcentra die Nederland rijk is, wordt door de overheid gezien als sportcentra, aldus Van Dijk. Toch kiest volgens hem niet elke regio ervoor de restaurants bij bowlingbanen te sluiten.

"Sommige bowlingbanen krijgen te horen dat ze inderdaad geen drankjes of eten meer mogen serveren", somt Van Dijk op. "In andere regio's mogen bowlingbanen kiezen of ze of hun banen of hun restaurant open willen houden. En weer andere bowlingondernemers hebben nog helemaal niks gehoord van de veiligheidsregio en hebben zowel hun restaurant als hun banen nog in bedrijf."

Verzoek

De vereniging stuurt vrijdag een brief naar alle veiligheidsregio's met het verzoek tot duidelijk beleid. Bowlingcentra moeten gezien worden als horeca-ondernemingen, vindt Van Dijk. "Wij worden bestempeld als sportcentra, terwijl we horecaondernemers zijn. Daar halen we het grootste deel van onze omzet vandaan. Want wat is een bowlingbaan zonder een drankje en een frietje? Een dooie boel."

Ook Koninklijke Horeca Nederland (KHN) vindt dat bowlingbanen gezien moeten worden als horecabedrijven en niet als sportinstellingen. "Wij merken dat veiligheidsregio's de regels op dit punt verschillend naleven", zegt een woordvoerder van KHN. "Daardoor ontstaat onduidelijkheid." Wat de reden is dat regio's allemaal anders om lijken te gaan met de veiligheidsmaatregelen weet de belangenorganisatie niet.

Door: ANP

10 oktober '24 ( 8:45)

Carola Schouten vandaag officieel aan het werk als burgemeester Rotterdam

Ze wist al enkele maanden dat ze het zou worden, maar donderdag gaat Carola Schouten officieel aan het werk als burgemeester van Rotterdam. Donderdagmiddag zal de gemeenteraad haar installeren als eerste burger van de stad voor een periode van zes jaar. Het is de eerste keer dat Rotterdam een vrouw krijgt als burgemeester.

09 oktober '24 ( 8:30)

Donut- en koffieketen in Nederland failliet

Koffie- en donutketen Dunkin' is in Nederland failliet. Dat heeft medeaandeelhouder Roberto Fava bevestigd na een bericht van De Telegraaf. De curator van Dunki' zegt tegen de krant dat de ongeveer vijftig winkels voorlopig openblijven.

08 oktober '24 (10:45)

Vakjury maakt genomineerden recreatieverkiezingen 2024/2025 bekend

De genomineerden voor de recreatieverkiezingen van 2024/2025 zijn door de vakjury bekendgemaakt. Deze verkiezingen, georganiseerd door FNV Recreatie in samenwerking met diverse partners, geven professionals, praktijkbegeleiders en bedrijven in de recreatiesector de kans om hun talent en betrokkenheid te laten zien. Dit melden HISWA-RECRON en FNV Recreatie.

07 oktober '24 (15:57)

Weer drie Michelinsterren voor De Librije

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 (11:25)

EuroParcs krijgt miljoeneninjectie van investeerder Waterland om faillissement te voorkomen

Investeerder Waterland gaat miljoenen bijstorten om het noodlijdende EuroParcs, beheerder van vakantieparken, te redden. Het bedrijf heeft al langere tijd in ernstige financiële problemen en kampt met meer dan 200 miljoen euro aan schulden bij onder andere de Amerikaanse geldschieter Ares en banken zoals Rabobank en ABN AMRO. Dankzij de aandeelhoudersinjectie hopen de eigenaren, waaronder Waterland, te voorkomen dat ze de controle over het bedrijf verliezen of gedwongen verkoop van vakantieparken. Dit meldt het Financieele Dagblad.

07 oktober '24 ( 9:20)

In toekomst wil Kalvijn eigen tv-programma' produceren

Kalvijn wil in de toekomst liever zijn eigen tv-programma's produceren in plaats van alleen bestaande formats presenteren. De youtuber ziet dat als "zijn grote plan", vertelde hij zondag in het NPO Radio 1-programma De Perstribune.

04 oktober '24 ( 8:55)

Gokwebsite Unibet heeft nieuwe eigenaar

Gokwebsite Unibet.nl is van eigenaar veranderd. Het Franse loterijbedrijf La Française des Jeux heeft de overname van het Zweedse gokbedrijf Kindred, vooral bekend van het merk Unibet, afgerond.

04 oktober '24 ( 8:45)

"Eerste stappen gezet" voor opening hotel Bonaire door Gordon

Gordon heeft "de eerste stappen" gezet naar het openen van een hotel en restaurant op Bonaire. De 56-jarige presentator deelt dat nieuws in een bericht op Instagram.

04 oktober '24 ( 8:30)

Zakelijk directeur NOS stopt

Zakelijk directeur Geert Hofman stopt bij de NOS. Hofman wilde eerder al stoppen, maar stelde dat uit door het vertrek van algemeen directeur Gerard Timmer afgelopen maart. Hofman is bij zijn vertrek, in juni volgend jaar, bijna achttien jaar zakelijk directeur bij de omroep geweest.

03 oktober '24 (14:48)

Treinreisaanbieder Eurostar dreigt met opschorten ritten Amsterdam CS

Treinreisaanbieder Eurostar dreigt nog altijd internationale reizen vanaf Amsterdam Centraal tijdelijk te schrappen. De verbouwing van de terminal voor ritten naar Londen is volgens NS weliswaar op tijd af, maar volgens topvrouw Gwendoline Cazenave spelen meer problemen die een betrouwbare dienstverlening in de weg staan.