Red de Hollandsche Zeilvloot

De Hollandsche Zeilvloot ligt vandaag voor Pampus. Letterlijk: een groep van 175 historische schepen meert vandaag aan bij het Amsterdamse forteiland om aandacht te vragen voor de penibele situatie waarin de chartervaart verkeert. Zonder financiële steun is overleven onmogelijk, zo stelt de sector. Dit meldt Nauticlink.

De manifestatie Red de Hollandsche Zeilvloot moet vooral een indrukwekkend schouwspel worden. Organisator Pouwel Slurink: “We willen laten zien hoe mooi de schepen zijn. En we willen Den Haag vragen met maatwerk te komen. Help ons uit de crisis.”
 

Hollandsche Zeilvloot

 
De Hollandsche Zeilvloot bestaat uit ruim 400 authentieke schepen, is daarmee de grootste historische vloot ter wereld die nog in bedrijf is. In tegenstelling tot andere landen worden de schepen in Nederland niet gesubsidieerd, maar varen zij ‘commercieel’. In de zomermaanden wordt er met betalende passagiers gevaren, maar door de uitbraak van de coronacrisis is die inkomstenstroom nagenoeg opgedroogd. Om te overleven is steun van de overheid hard nodig, zo stelt de sector. 
 

Schouwspel Hollansche Zeilvloot live te volgen

 
Vanuit veiligheidsoverwegingen wordt publiek opgeroepen om niet ter plekke de manifestatie te komen aanschouwen. In plaats daarvan is het schouwspel vanaf 12.00 uur live te volgen via de website van de Hollandsche Zeilvloot
 
Door: Nationale Recreatiegids