HISWA-RECRON vouchers

HISWA-RECRON, de ondernemersorganisatie van bedrijven in de watersport en recreatie, hoopt met het uitgeven van vouchers dat mensen toch boekingen blijven doen bij campings en vakantieparken. De voucher moet voorzien in een garantie op een boeking of reservering. Dit melden Dagblad 010 en NRIT.

Volgens Geert Dijks, de directeur van HISWA-RECRON, heeft het coronavirus op tachtig procent van de 2.500 ondernemers die zijn organisatie vertegenwoordigd een behoorlijke impact: “Mensen trekken hun boekingen in en twijfelen over nieuwe reserveringen. Vooral de boekingen van kampeerplaatsen, bungalows en chalets staan onder druk.”
 

Onzekerheid

 
Hierbij speelt onzekerheid een grote rol: “Daarom willen we een voucher in het leven roepen om boekingen te kunnen verzetten naar een andere periode, zodat je niet je geld kwijt bent als consument. En voor recreatiebedrijven voorkomt het een liquiditeitsprobleem of misschien zelfs een faillissement. En daar heeft niemand baat bij, ook de klant niet”, zo stelt Dijks vast.
 

Economische Zaken geeft niet thuis

 
Een week geleden is het Toeristisch Recreatief Garantiefonds opgericht, waarbij er aan twaalf provincies geld is gevraagd om garant te staan. Logischer zou het volgens Dijks zijn wanneer het ministerie van Economische Zaken garant zou zijn, maar die geeft vooralsnog niet thuis, zo zegt Dijks tegen NRIT. Volgens hem is de aanvraag bij het ministerie bekend “maar er komt geen actie van ‘interessant we pakken het op’. We denken dat, als we via de provincies een coalitie vormen, het Rijk sneller kunnen overtuigen om daarna de garantstelling te verdrievoudigen.”
 
Door: Nationale Recreatiegids