Normal_zonnepanelen__dak__huis__balkon__boomtoppen__schoorsteen__geel__goed_onderhouden

De energietransitie, en de daarmee samenhangende besparingsplicht, staat aan alle kanten in de startblokken. Ook voor veel recreatieondernemers geldt dat ze energiebesparingsmaatregelen moeten nemen voor 1 juli 2019. Om meer inzicht te geven in de nieuwe wet- en regelgeving, organiseert de Vereniging van Recreatieondernemers Nederland (RECRON) samen met Seijsener Recreatietechniek op 26 juni een voorlichtingsmiddag over dit onderwerp, op Vakantiepark Koningshof in Rijnsburg. Dit meldt RECRON.

De Wet Voortgang EnergieTransitie (VET) is vanaf 1 juli dit jaar van kracht, en bepaalt onder meer dat ondernemers met een verbruik van meer dan 50.000 kWh of 25.000 kuub aardgas(equivalenten) vóór die datum energiebesparingsmaatregelen moeten nemen.
 

VET-wet uitgelegd

 
Om helderheid te scheppen zullen Arthur Helling van RECRON en Johan Steur van kennispartner Seijsener Recreatietechniek tijdens de voorlichtingsmiddag over de energietransitie inzichten verschaffen in wet- en regelgeving, subsidiemogelijkheden, trends en ontwikkelingen. Daarnaast zullen ze tips geven over waar recreatieondernemers op moeten letten bij het maken van (toekomstige) keuzes binnen het bedrijf.
 

Aanmelden voor 20 juni

 
De voorlichtingsmiddag over de energietransitie vindt plaats op 26 juni 2019, vanaf 15.00 uur, op Vakantiepark Koningshof in Rijnsburg. De bijeenkomst is primair voor RECRON-leden in Zuid-Holland, maar op de website van de vereniging staat te lezen dat leden uit andere provincies "uiteraard ook van harte welkom" zijn. Aanmelden kan door voor 20 juni een mail te sturen aan aanmeldingen@recron.nl. Voor meer informatie over de energiebesparingsplicht en de speciale kennissessie op 26 juni, zie de website van RECRON
 
Door: Nationale Recreatiegids