Normal_rivier__water__vecht__boot__recreatie__toerisme

De Vereniging van Recreatieondernemers Nederland (RECRON) en de Nederlandse Vereniging voor Handel en Industrie op het Gebied van Scheepsbouw en Watersport (HISWA) gaan fuseren. Tijdens de ledenvergaderingen van beide verenigingen werd er unaniem voor fuseren gestemd. Dit meldt RECRON.

Beide Algemene Ledenvergaderingen vonden gistermiddag tegelijkertijd plaats bij Center Parcs De Eemhof in Zeewolde. Het voorgenomen fusiebesluit werd apart voorgelegd aan de leden. Alle aanwezigen stemden positief waarmee groen licht is gegeven om te werken aan de nieuwe vereniging HISWA-RECRON die vanaf 2020 operationeel moet zijn. Het jaar 2019 zal worden gebruikt om alle voorbereidingen te treffen die nodig zijn voor de fusie.

Geert Dijks, nu nog directeur van HISWA Vereniging, wordt straks directeur van de nieuwe vereniging HISWA-RECRON. Hij verheugt zich op de nieuwe periode en de kansen die de fusie met zich meebrengt: "Samen maken we ons sterker voor de toekomst. RECRON en HISWA hebben veel gemeenschappelijk en vullen elkaar op onderdelen goed aan. Beide merken staan goed bekend: RECRON vooral bij de overheid en HISWA vooral bij consumenten. RECRON heeft een groot ledenvolume en is sterk in lobby. HISWA heeft veel expertise op het gebied van marketing, promotie, productontwikkeling en waterbeleid. Er komen straks drie afdelingen: een afdeling Recreatie & Leisure, een afdeling Jachtbouw & Watersport en een afdeling Beleid & Advies waar specialisten samenwerken op het gebied van sociaal beleid, juridisch advies, productontwikkeling, trainingen en ledenvoordeelprogramma's."Het merk HISWA blijft bestaan, onder andere voor de erkenningen en certificeringen van bedrijven en personen, en het organiseren van de HISWA-beurs. 

Bij RECRON en HISWA te samen zijn ongeveer 2.500 ondernemers aangesloten. Voor het nieuwe hoofdkantoor wordt nog huisvesting gezocht, ergens centraal in Nederland; RECRON zit nu nog in Zeist, HISWA in Amsterdam. Een website van de fuserende verenigingen is al in de lucht: https://hiswarecron.nl/.

Door: redactie Nationale Recreatiegids