Normal_benidorm__zwembad__toeristen__zon__vakantie

Na eerder failliet te zijn verklaard maakt reisorganisatie TravelBird nu een doorstart. Dankzij een overname door de Britse Secret Escapes Group blijft de online aanbieder van reizen bestaan. Wel zal een groot deel van de ongeveer 270 werknemers zijn baan verliezen. Dit meldt de NOS.

"Ik denk dat enkele tientallen werknemers hun baan kunnen behouden, maar ruim tweehonderd mensen raken die kwijt", aldus de curator van TravelBird, die goedgemutst is over de toekomstperspectieven van het personeel dat nieuw werk zal moeten vinden: "We hoeven ons om die mensen niet al te veel zorgen te maken. De headhunters stonden letterlijk voor de deur. Het is jong en dynamisch personeel. Veel mensen zijn alweer elders aan het werk."

Zoals het er nu naar uitziet gaan alle reizen die mensen vlak voor het faillissement van TravelBird hadden geboekt, gewoon door. Die reizen worden betaald via een regeling die is getroffen met de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR).

De Secret Escapes Group is internationaal actief en op het gebied van het online aanbieden van reizen een van de grootste spelers ter wereld. In de portefeuille van het bedrijf zitten websites als Secret Escapes, Travelist en Slevomat. De website van TravelBird zal naar verwachting binnen enkele dagen weer actief zijn.

Door: redactie Nationale Recreatiegids