Normal_dolfijn

Naar alle waarschijnlijkheid gaat SOS Dolfijn zijn kernactiviteit, het opvangen van gestrande zeezoogdieren, verplaatsen van het Dolfinarium in Harderwijk naar Landgoed Hoenderdaell in het Noord-Hollandse Anna Paulowna. De stichting wil niet meer geassocieerd worden met het Dolfinarium. Dit meldt het Noordhollands Dagblad.

De samenwerking met het geplaagde Dolfinarium, dat een aantal keer negatief in het nieuws kwam door problemen met het dierenwelzijn in het park, "stond fondsenwerving, verdere ontwikkeling en de onafhankelijkheid van de stichting in de weg", zo meldt SOS Dolfijn in een persbericht, waarin het ook laat weten dat "de kansen voor vestiging in de Kop van Noord- Holland nu in een ver gevorderd stadium zijn”.

Op Landgoed Hoenderdaell worden nu nog vooral leeuwen en tijgers opgevangen, met het doel ze uiteindelijk weer uit te zetten in hun natuurlijke habitat. Het verblijf waar straks de zeezoogdieren terechtkunnen, moet nog gebouwd worden. Wel is nu al bekend dat het volledig afgesloten zal zijn voor publiek: alleen door een paar ramen zullen bezoekers straks een glimp kunnen opvangen van de bewoners.

Door: redactie Nationale Recreatiegids