Diergaarde Blijdorp evenementen

Diergaarde Blijdorp is niet alleen een dierentuin, het is ook een evenementenlocatie. En niet de minste: de Rotterdamse Zoo is uitgeroepen tot Beste Evenementenlocatie van Nederland door MEETINGS, het vaktijdschrift voor zakelijke bijeenkomsten. Dit meldt Diergaarde Blijdorp. 

MEETINGS reikt jaarlijks de publieksprijzen uit aan de beste vergader- en evenementenlocaties van Nederland.  Dit jaar werd de MEETINGS® award ‘Beste Evenementenlocatie van Nederland 2019’, zoals de prijs voluit heet, uitgereikt aan Diergaarde Blijdorp door niemand minder dan Hans Kazan. 
 

Diergaarde Blijdorp: unieke omgeving en professioneel team

 
De Rotterdamse dierentuin wordt geroemd om z’n unieke omgeving, de gethematiseerde locaties, moderne faciliteiten, bijzondere ontmoetingen met dieren en het professionalisme van het ervaren team dat bestaat uit evenementenplanners, feestorganisatoren en bediening. Steven Fontein, hoofd evenementen bij Diergaarde Blijdorp, ziet de MEETINGS Award als een kroon op het harde werken: “We zijn trots op deze mooie erkenning die bevestigt dat Nederlands best bezochte dierentuin ook een zeer gewaardeerde locatie is voor een onvergetelijk evenement. Daar hebben wij met ons team hard voor gewerkt”
 

Blijdorp Events: Van intiem tot 10.000 deelnemers

 
Onder de noemer Blijdorp Events worden er jaarlijks niet minder dan negenhonderd zakelijk evenementen georganiseerd in de dierentuin. Van kleinschalige vergaderingen tot personeelsuitjes met een omvang van tienduizend man. Op de website van Diergaarde Blijdorp zijn alle mogelijkheden terug te vinden.
In totaal wonnen zestien locaties een MEETINGS Award, waaronder nog een dierentuin: WILDLANDS Adventure Zoo Emmen (winnaar regio Noord). De tweede en derde plek Beste Evenementenlocatie van het Jaar 2019 gingen respectievelijk naar De Rebelle (gevestigd in de Augustijnenkerk in Maastricht) en naar Koninklijke Spido, dat de wateren van Rotterdam als thuishaven heeft. Een totaaloverzicht van alle winnaars is terug te vinden via de website van MEETINGS Guide
 
Nieuwsgierig waar het bij dierentuinen allemaal om draait? Lees dan het interview met Lisette de Ruigh, de voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen. Hierin legt ze onder meer uit dat alles wat dierentuinen doen – zoals het organiseren van evenementen  ten dienste staat van het bijbrengen van liefde en respect voor de natuur. 
 
Door: Nationale Recreatiegids