Foto: Bote Sape Schoorstra

De Admiraliteitsdagen gaat dit jaar uit van 100.000 bezoekers in vier dagen tijd. Afgelopen editie werd het festival in Dokkum door 85.000 mensen bezocht. Met een vernieuwde start op donderdag en nieuwe activiteiten, liggen de verwachtingen hoog. Dit meldt Admiraliteitsdagen.

 “Admiraliteitsdagen staat voor de ambitie van Dokkum als centrum van regio. Dat doen we niet alleen, dat doen we met ons allen en dat doen we onder andere met dit festival van formaat”, aldus Jan Michiel van der Gang.
 

Artiesten vrijdagavond

 
Met het naderen van september wordt langzaamaan de invulling van de Admiraliteitsdagen rondgemaakt. Zo zijn Jan Dulles, Ellen ten Damme en Robin Slutter de stemmen en gezichten van de vrijdagavond op de Admiraliteitsdagen. Traditiegetrouw vindt dan de Night of the Praams plaats, dit jaar op vrijdag 6 september, op het hoofdpodium op De Zijl in Dokkum. Ellen ten Damme is landelijk bekend als zangeres en actrice. Robin Slutter is naast zanger, bekend van Scrum en eerder van de band Boulevard, ook succesvol zangdocent. Jan Dulles is een van de 3JS, de band uit Volendam.
 

Blij

 
Artistiek leider van de avond Sjoek Nutma is blij met deze artiesten. “Ik verheug me op iemand als Ellen ten Damme. Zij is zo verrassend in alles wat ze doet. Ze gaat een paar nummers zingen waarvan het publiek zal denken ‘wow’. Robin Slutter is voor mij de vertegenwoordiger van de rauwe randjes in de muziekwereld. Hij heeft zo’n enorme energie, het straalt van hem af. Naast het rauwe passen ballads hem ook goed. Dat tere en dat rauwe, dat hoort beide bij het leven en hij kan het bezingen, ik hou daar van. Jan Dulles was meteen enthousiast over zijn deelname op de Night of the Praams en kwam zelf met suggesties voor liederen die hij wil zingen met de anderen.”
 
De Admiraliteitsdagen vinden dit jaar plaats van 5 tot en met 8 september, op verschillende locaties in Dokkum. Eerder werd al bekend dat ook Racoon komt optreden (op 7 september). Toegang tot het festival is gratis.
 
Door: Nationale Recreatiegids