Normal_racoon__admiraliteitsdagen__foto_via_persbericht_

De Zeeuwse band Racoon zal op 7 september optreden tijdens de Admiraliteitsdagen in Dokkum. Het Friese evenement groeit hard, en heeft steeds meer armslag, mede dankzij een groeiend aantal sponsoren. Dit meldt de organisatie van de Admiraliteitsdagen.

De Admiraliteitsdagen vinden sinds 2010 plaats in Dokkum, en worden dit jaar gehouden van 5 tot en met 8 september. Racoon zal op de een-na-laatste dag van het maritieme muziekfestival het hoofdpodium beklimmen. 
 

Racoon

 
De band Racoon bespeelt al sinds 1997 de landelijke podia en is onder meer bekend van hits als Love You More, No Mercy, Brick By Brick en het Nederlandstalige Oceaan. Momenteel doet Racoon een theatertour en zijn ze de maandelijkse muzikale gast bij De Wereld Draait Door. Het meest recente studio-album Look Ahead and See the Distance verscheen eind 2017. Ze ontvingen voor zowel dat album als voor de daarvan afkomstige singel Almost Made It eind november een gouden plaat.
 

Gestage groei

 
Sinds de start van de Admiraliteitsdagen is het evenement gestaag gegroeid. Voorzitter Jan Michiel van der Gang daarover: "We begonnen in 2010 met een budget van vijfduizend euro en een klein groepje mensen dat met elkaar een goed feest organiseerde. Zonder het fundament van betrokken ondernemers en bedrijven zou het evenement zoals we het in de huidige vorm kennen hier niet mogelijk zijn. We beseffen dat we iets unieks in handen hebben en daar zijn wij als organisatie enorm trots op." In 2018 werd het evenement bezocht door 85.000 bezoekers: een recordaantal. 
 

Meer dan alleen muziek

 
Het optreden van Racoon op de Admiraliteitsdagen is onderdeel van het muziekprogramma dat verdeeld is over vier dagen en verschillende kleinere en grote podia op het festival. Naast het muziekprogramma bestaan de Admiraliteitsdagen uit een foodfestival, historisch straattheater, bijzondere schepen en spectaculaire activiteiten. Meer informatie over het evenement is te vinden op de website van de Admiraliteitsdagen.
 
Door: Nationale Recreatiegids