Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Musical Awards: Melk en Jesus Christ Superstar grote winnaars

Door ANP
schedule 4 min
location_on [xx]km
musical awars
Jesus Christ Superstar en Melk zijn de grote winnaars van de Musical Awards, die woensdagavond zijn uitgereikt in het AFAS Theater Leusden. De producties verzilverden elk vijf awards, waaronder die voor respectievelijk beste grote musical en beste kleine musical. De musicalprijzen zijn woensdag voor de 22e keer uitgereikt.

Jesus Christ Superstar was met veertien nominaties, waarvan soms meerdere in één categorie, de grootste kanshebber van de avond en wist vijf nominaties te verzilveren. De musical won onder meer in de categorieën beste grote musical, beste mannelijke hoofdrol in een grote musical (Lucas Hamming) en beste regie (Ivo van Hove).

Melk verzilverde van de negen nominaties, waarvan net als bij Jesus Christ Superstar soms meerdere nominaties in één categorie, er vijf in totaal. Zo kreeg de productie de prijs voor de beste kleine musical, beste oorspronkelijk Nederlandse musical en beste script. Mamma Mia! wist van de elf nominaties er twee te winnen, namelijk in de categorieën beste vrouwelijke hoofdrol in een grote musical (Brigitte Heitzer) en beste ensemble.

Beste hoofdrol kleine musical

De prijzen voor beste hoofdrollen in een kleine musical gingen naar Suzan Seegers (Piaf) en Laus Steenbeeke (De Mol en de Paradijsvogel). Lottie Hellingman won de prijs voor beste vrouwelijke bijrol voor haar bijdrage in De Hospita. Edwin Jonker verzilverde deze prijs bij de mannen voor zijn rol in Jesus Christ Superstar. De prijs voor aanstormend talent ging naar Lisa Schol voor haar rol in Melk.

Verder won Boni in de categorieën beste choreografie en beste kostuums, ging de prijs voor beste decor naar De Tocht! en waren de prijzen voor beste licht- en geluidsontwerp voor Jesus Christ Superstar. De award voor beste muziek ging naar Melk, die tot slot ook won in de categorie beste muziek en liedteksten. De man van La Mancha won in de categorie beste vertaling.

Een vakjury bestaande uit Hilde Scholten, Jamai Loman, Henriëtte Tol, Maurice Luttikhuis, Joy Kreiken, Arno Gelder en Dianne Zuidema heeft de nominaties bepaald. De Tocht werd door het publiek verkozen tot beste musical, de publieksprijs voor beste familiemusical ging naar De Drie Biggetjes.

24 mei '24 (13:45)

Last minute toevoeging aan line-up Pinkpop: Joost

Joost Klein gaat een show geven op het festival Pinkpop in Landgraaf. In februari was de volledige line-up al bekend, maar de organisatie heeft vandaag de Songfestival-deelnemer toegevoegd aan de artiestenlijst, meldt Nu.nl.

24 mei '24 (12:25)

Ben Howard viert jubileum album met shows in Nederland

De Britse zanger Ben Howard komt naar Nederland. Op 6 november staat de zanger in AFAS Live in Amsterdam en op 10 november in 013 in Tilburg. Met de concerten viert hij het jubileum van zijn album I Forget Where We Where, dat in 2014 uitkwam.

24 mei '24 ( 9:01)

Fans Nicki Minaj niet blij: concert in Ziggo Dome start tweeënhalf uur later

Nicki Minaj heeft haar Nederlandse fans donderdag lang laten wachten. Haar concert in de Ziggo Dome begon pas rond 22.45 uur, ruim tweeënhalf uur later dan de officiële aanvang van de show. Op sociale media klagen verschillende bezoekers over de lange wachttijd.

24 mei '24 ( 8:40)

Mannen van De Toppers hebben zin in nieuwe concertreeks: 'We kunnen niet wachten'

René Froger, Gerard Joling, Jeroen van der Boom en Jan Smit staan vanaf vrijdag drie dagen op rij op de bühne met Toppers in Concert. Na een jaar waarin de concertreeks niet doorging omdat er geen geschikte locatie was gevonden, stappen de mannen dit jaar de Johan Cruijff ArenA weer binnen. Het viertal kijkt het meest uit naar het allereerste begin van de show, vertellen ze in gesprek met het ANP.

23 mei '24 (10:18)

Twee concerten in Ziggo Dome voor Suzan & Freek in 2025

Suzan & Freek geven op zaterdag 24 mei en zondag 25 mei volgend jaar een concert in de Ziggo Dome in Amsterdam. Dat maakt het muzikale duo donderdag bekend. De kaartverkoop voor de shows start zaterdag.

23 mei '24 (10:03)

Nieuwe show Soundos dit najaar in theaters

Soundos El Ahmadi gaat dit najaar weer het theater in. Haar nieuwe voorstelling Witte Ruis speelt ze in september voor het eerst in Theater Diligentia in Den Haag.

23 mei '24 ( 8:45)

Opbouw Pinkpop is begonnen: 'Eerste paaltje is geslagen'

De opbouw van Pinkpop is begonnen. De organisatie van het festival in Landgraaf deelt op sociale media dat het "eerste paaltje" erin zit.

22 mei '24 (13:39)

Word jij de nieuwe 'campingburgemeester' van Zwarte Cross?

Het is één van de grootste campings van het land: de camping op de Zwarte Cross. Zij zoeken nog iemand die hen een handje wil helpen. Een once-in-a-lifetime-kans is hoe het festival noemt. Wie deze taak op zich neemt wordt de ‘burgemeester’ van 30.000 jolige en brakke feestvierders, meldt AD.

22 mei '24 (12:58)

Deze artiesten zie je tijdens het AVROTROS Muziekfeest in Zeewolde

Op 29 mei staan zo’n 30 artiesten weer op het podium tijdens het Muziekfeest van AVROTROS in Zeewolde. Onder andere Donnie, Marco Schuitmaker, Tino Martin en Samantha Steenwijk staan op de agenda, meldt Omroep Flevoland.

22 mei '24 (10:58)

Radio 2 Top 2000 wint Ere Zilveren Reissmicrofoon

De Top 2000 van NPO Radio 2 heeft de Ere Zilveren Reissmicrofoon gewonnen. Volgens de jury is de jaarlijkse eindejaarslijst "hét culturele audio-evenement".