Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner
Vanuit de duinen naar Formule 1 kijken: 15.000 bezoekers mogen dat
26 augustus '22 (14:00)
location_on [xx]km

Vanuit de duinen naar Formule 1 kijken: 15.000 bezoekers mogen dat

Bezoekers van de Formule 1 in Zandvoort kunnen dit jaar weer vanuit de duinen naar de race kijken. De staanplaatsen werden er vorig jaar uitgehaald vanwege coronaregels, waardoor iedereen een vaste zitplaats moest hebben. Nu kunnen verspreid over twee zones op het terrein dagelijks zo'n 15.000 bezoekers vrij rondlopen en dus ook de duinen op.

28 februari '22 ( 8:44)
location_on [xx]km

Boer Zoekt Vrouw trekt 2,8 miljoen kijkers

De eerste reguliere aflevering van het nieuwe seizoen van Boer Zoekt Vrouw heeft zondagavond op NPO 1 ruim 2,8 miljoen kijkers getrokken. De start van de twaalfde reeks is daarmee iets minder populair dan de vorige, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

18 februari '22 (11:46)
location_on [xx]km

Laat aangetroffen zeehonden liggen tijdens Eunice

Door het onstuimige weer van de stormen Dudley en Eunice wordt ons land al enkele dagen geteisterd. Hierdoor is het mogelijk dat zeehonden aanspoelen in de kustgebieden. Het advies is volgens deskundigen om de diertjes te laten liggen. Ook wordt het afgeraden om honden los te laten omdat ze hun natte broeders en zusters kunnen laten schrikken. Dit meldt onder andere de Provinciale Zeeuwse Courant.    

18 februari '22 (10:37)
location_on [xx]km

Diergaarde Blijdorp leukste uitje van Nederland

Op donderdag 17 februari werd Diergaarde Blijdorp uitgeroepen tot het Leukste Uitje van Nederland 2022. Na een jaar met veel ups en downs kwam de Rotterdamse dierentuin als beste uit de competitie. Dit meldt de ANWB. 

17 februari '22 (11:49)
location_on [xx]km

Rechter oordeelt dat minstens één dolfijn in Dolfinarium moet blijven

Het Dolfinarium staat onder druk. De coronapandemie heeft het attractiepark hard geraakt. Veel dieren werden inactief en de werkzaamheden in het park bleken niet meer voldoende om een gezonde financiële eindbalans aan te houden. Hier bovenop kwam maatschappelijke kritiek over dierenwelzijn. Het park zag zich daarom genoodzaakt om enkele dieren te verkopen. Maar ook hier wordt het park tegengewerkt. Deze keer door een uitspraak van de rechter. Dit melden De Telegraaf en de NOS. 

14 februari '22 (14:21)
location_on [xx]km

Rederij Frisia belooft 'natte safari' vol zeehonden en vogels

Rederij Frisia en Natuurmonumenten zijn onlangs een samenwerking aangegaan om een aantal nieuwe vaartochten aan te bieden op de Oosterschelde. Ontmoet zeehonden en een scala aan vogels op één van de grootste zandplaten van Nationaal Park Oosterschelde. Dit meldt Natuurmonumenten. 

14 februari '22 (13:43)
location_on [xx]km

Feest in Blijdorp door tiende nakomeling Bokito

In Diergaarde Blijdorp is onverwacht een Westelijke laaglandgorilla geboren. De verzorgers zagen het jong vanmorgen vroeg. De moeder is Aya (26 jaar) en de vader is Bokito (25 jaar). Moeder en jong maken het goed. Voor Aya is dit het vierde jong en voor Bokito de tiende nakomeling. Het geslacht is nog onbekend en ook lastig te zien. Aya houdt het jong dicht tegen zich aan. Dit meldt Diergaarde Blijdorp. 

09 februari '22 (16:09)
location_on [xx]km

Tragische dood chimpansees inspireert dierenverzorger tot boek

De 75-jarige Marjo Hoedemaker zet zich al meer dan zestig jaar in voor Dierenpark Amersfoort. Na de ongelukkige dood van twee dierbare chimpansees besloot de dierenverzorger zich met een boek te weren tegen de negatieve beeldvorming rondom dierentuinen. Dit meldt RTV Utrecht. 

07 december '21 (11:00)
location_on [xx]km

Doeroecoeli geboren in DierenPark Amersfoort

Er is een doeroecoeli geboren in DierenPark Amersfoort. “Het nachtaapje klampt zich stevig aan de vader vast. Net als bij veel andere kleine apensoorten zorgt niet alleen de moeder, maar ook de vader voor het jong”, vertelt dierverzorger Christel Broekman. “Zo kan de moeder haar energie sparen om het jong te voeden. Dat zou haar niet lukken als zij het aapje ook nog altijd mee moet dragen.” Voorlopig klampt het nachtaapje zich nog vast aan de buik en rug van de ouders, maar na vier maanden is het jong te zwaar en gaat het zelf op ontdekking. Dit meldt DierenParkAmersfoort.
 

07 december '21 (10:42)
location_on [xx]km

Kromhouthal in Amsterdam krijgt vijftig dinosaurussen

Het is de grootste dino-expo van Europa. Ondanks de coronacrisis neemt World of Dinos tijdens de kerstvakantie bezit van de Kromhouthal in Amsterdam. De voormalige scheepswerf wordt volgens de producenten van de expo omgebouwd tot een ‘jurassic parc’ waarin vijftig dinosaurussen worden geplaatst. ,,Dat kan volledig veilig”, zegt woordvoerder Mike Leegwater. ,,De educatieve tentoonstelling is helemaal corona proof, werkt met tijdsloten en voldoet aan de eisen van de overheid.” World of Dinos was eerder te zien in de Jaarbeurs. Nooit eerder werd Amsterdam aangedaan. ,,Dit is een primeur. En ook nog eens op een zeer bijzondere locatie.” De expo is te zien in de Kromhouthal van 18 december 2021 tot en met 23 januari 2022. Dit meldt World of Dinos.

07 december '21 ( 9:45)
location_on [xx]km

Nubische giraffe ter wereld gekomen in Safaripark Beekse Bergen

Op de savannes van Safaripark Beekse Bergen is een giraffe geboren. Het gaat om een Nubische giraffe, een van de meest bedreigde ondersoorten van de giraffe. Dit meldt Safaripark Beekse Bergen.

25 november '21 (14:55)
location_on [xx]km

Warm de winter door in ARTIS

ARTIS hult zich vanaf 1 december tot en met 31 januari in winterse sferen. Niet alleen is het voorplein sfeervol verlicht, maar er worden ook allerlei winteractiviteiten georganiseerd. De liefhebber van de kou kan zich aansluiten bij een winterrondleiding in de buitenlucht, terwijl de koukleum tijdens de speciale winterspeurtocht langs de warme binnenverblijven hopt. Tussen de activiteiten door kan een ieder zich te goed doen aan winterse lekkernijen zoals erwtensoep, poffertjes en warme chocolademelk. Bezoek ARTIS tijdens de wintermaanden en kom warm de winter door. Dit meldt ARTIS.

24 november '21 (11:38)
location_on [xx]km

Opnieuwe giraffe geboren in WILDLANDS Adventure Zoo Emmen

In WILDLANDS Adventure Zoo Emmen is in de nacht van zondag 21 november op maandag 22 november 2021 opnieuw een giraf geboren. Het pasgeboren girafje is een merrie. Zij heeft van de verzorgers de naam Mwezi gekregen. Dit is Swahili voor maan. Tijdens de nacht van haar geboorte stond de maan namelijk helder aan de hemel. Het is het tweede girafje dat dit jaar in het park geboren is. Dit meldt WILDLANDS Adventure Zoo Emmen.

23 november '21 (12:26)
location_on [xx]km

Zeldzame okapi geboren in Diergaarde Blijdorp

Okapi M’buti is zondag 21 november om 12.15 bevallen van een jong. Moeder en jong maken het goed. M’buti is een ervaren moeder, dit is haar derde jong. Vader is Ngwani. De kleine blijft de komende weken voorlopig in de stal. Okapi’s zijn 'nestblijvers'. Net als in het wild laat de moeder haar jong ook achter op een veilige plek en keert alleen terug om te zogen. De eerste tijd brengen okapi-jongen hun dagen vooral slapend en drinkend door. Via de webcams kunnen bezoekers binnenkort meegluren in de kraamkamer. Dit meldt Diergaarde Blijdorp.

22 november '21 (12:25)
location_on [xx]km

Schrijvers steunen Stichting Texel Vogeleiland met bijzondere eilandverhalen

Op 27 november 2021 wordt de verhalenbundel De Wadden in vogelvlucht – 13 schrijvers, 13 eilandverhalen gelanceerd. Het is het derde deel van de serie Eilandverhalen, die allemaal de Wadden als thema hebben. Van elk verkocht boek wordt 1 euro gedoneerd aan een goed doel en bij deze bundel is dat de Stichting Texel Vogeleiland. Dit meldt Ramon van Huffelen.

19 november '21 (11:51)
location_on [xx]km

Leeuwen en gorilla's Diergaarde Blijdorp positief getest op corona

Een aantal gorilla’s en leeuwen in Diergaarde Blijdorp is positief getest op SARS-CoV-2. De dieren vertonen griepachtige verschijnselen: ze zijn hangerig, hebben minder eetlust, soms een lichte hoest en de gorilla’s hebben ook maag- en darmproblemen. Dit meldt Diergaarde Blijdorp.

19 november '21 (10:51)
location_on [xx]km

Onlangs in DierenPark Amersfoort geboren rode panda’s krijgen namen

De twee onlangs geboren rode panda’s in DierenPark Amersfoort hebben een naam gekregen: “Het vrouwtje heet ‘Suki’ en het mannetje heet ‘Hikaru’. “Suki’ staat voor ‘liefde’, ‘Hikaru’ staat voor ‘schittering’’, vertelt dierverzorger Saskia van Soest. “De dieren werden in juli geboren, maar de geslachtsbepaling, en dus ook het geven van namen, vindt plaats als de jongen wat ouder zijn. Het gaat hartstikke goed met de panda’s en zij verkennen volop hun verblijf.” Dit meldt DierenPark Amerfoort.

11 november '21 (13:02)
location_on [xx]km

WILDLANDS voegt derde haaiensoort toe aan het Nortica Aquarium

Sinds dinsdag 9 november is er een derde haaiensoort te bekijken in het Nortica Aquarium van WILDLANDS in Ememn. Naast de al aanwezige gevlekte gladde haai en de hondshaaien, huisvest het aquarium nu ook kathaaien. Dit meldt WILDLANDS.

10 november '21 (12:35)
location_on [xx]km

Dolfinarium mag geen dolfijnen, walrussen en zeeleeuwen verhuizen naar China

De verhuizing van acht dolfijnen, twee walrussen en twee zeeleeuwen van het Dolfinarium in Harderwijk naar een attractiepark in China kan voorlopig niet doorgaan. Dit besloot de voorzieningenrechter van de rechtbank in Amsterdam dinsdag.