Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Vanuit de duinen naar Formule 1 kijken: 15.000 bezoekers mogen dat

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Vanuit de duinen naar Formule 1 kijken: 15.000 bezoekers mogen dat
Bezoekers van de Formule 1 in Zandvoort kunnen dit jaar weer vanuit de duinen naar de race kijken. De staanplaatsen werden er vorig jaar uitgehaald vanwege coronaregels, waardoor iedereen een vaste zitplaats moest hebben. Nu kunnen verspreid over twee zones op het terrein dagelijks zo'n 15.000 bezoekers vrij rondlopen en dus ook de duinen op.

Er zijn wat aanpassingen gedaan aan het terrein, waar volgende week vrijdag tot en met zondag dagelijks in totaal rond de 105.000 kaartkopers welkom zijn in plaats van de 70.000 van vorig jaar. Achter het rechte stuk bleek het toen bijvoorbeeld te druk, waardoor een tent nu bijvoorbeeld een andere plek heeft gekregen.

Tachtig procent is klaar

Volgens Robert van Overdijk, directeur van de Dutch GP, is tachtig procent van het terrein nu klaar voor de start. "Deze week werken we volle bak door en zijn we bezig met de inrichting. Maandag en dinsdag zetten we de puntjes op de i en uiterlijk dinsdagavond moet alles compleet klaar zijn." Woensdag beginnen al wat kleine activiteiten en dan zijn vrijdag de eerste trainingen in de Formule 1.

Opbouw gestart

Donderdag en de daaropvolgende dagen werken tussen de 200 en 250 mensen per dag aan de opbouw. "Dat zal later minder worden", aldus Van Overdijk. In de loop van volgende week maken zij plaats voor vrijwilligers en horecamedewerkers die naar het terrein komen om te helpen. "Uiteindelijk zitten we denk ik op tweeduizend mensen die aan het werk zullen zijn, los van de vrijwilligers."

Groep vrijwilligers

De groep van vrijwilligers bestaat uit 1500 mensen, een groep die bij van alles helpt en ongeveer even groot is als vorig jaar. "Het is grotendeels dezelfde groep als vorig jaar. De mensen stonden ook dit jaar weer vooraan om een bijdrage te leveren aan dit evenement."

Door: ANP

29 februari '24 ( 8:42)

Lied Eurovisie Songfestival Joost Klein vanmiddag gepresenteerd

Joost Klein presenteert donderdag het nummer waarmee hij in mei naar het Eurovisie Songfestival in het Zweedse Malmö gaat. De zanger en rapper laat zijn lied Europapa voor het eerst horen tijdens een speciale middaguitzending van De Avondshow met Arjen Lubach.

29 februari '24 ( 8:36)

Cigarettes After Sex geeft grootste show in Nederland tot nu toe

De band Cigarettes After Sex geeft binnenkort zijn grootste show in Nederland tot nu toe. De Amerikaanse groep staat op 28 oktober in de Ziggo Dome in Amsterdam. De kaartverkoop start vrijdag 8 maart om 10.00 uur.

28 februari '24 (12:19)

Eerste special guest Heroes Dutch Comic Con bekend

De eerste special guest die is aangekondigd voor de aankomende zomereditie van Heroes Dutch Comic Con in de Jaarbeurs in Utrecht is David Tennant. De Schotse acteur is op zaterdag 22 en zondag 23 juni bij het popcultuurevenement aanwezig, maakte de organisatie woensdag bekend.

27 februari '24 (12:04)

Eerste aankondigingen Mysteryland: Oliver Heldens, Charlotte de Witte en Yellow Claw

Onder anderen Oliver Heldens, Charlotte de Witte en Yellow Claw zijn de eerste aangekondigde acts die op de line-up van Mysteryland staan deze zomer. Het dancefestival vindt van vrijdag 30 augustus tot en met zondag 1 september plaats op het Floriadeterrein in Haarlemmermeer.

27 februari '24 (11:33)

Shows Toppers botsen met mogelijke play-offs Ajax

Ajax moet een ander onderkomen zoeken als er aan het einde van het seizoen play-offs om Europees voetbal moeten worden gespeeld. In de Johan Cruijff ArenA vinden eind mei de concerten van De Toppers plaats, en die kunnen dat niet zomaar verplaatsen, laat de manager van de groep weten.

27 februari '24 ( 9:35)

Oudste poppodium in Rotterdam ondergaat metamorfose

Het bekende Rotterdamse poppodium Baroeg in het Spinozapark wordt na 43 jaar volledig op de schop genomen. Het wordt een drastische verbouwing, die je eigenlijk niet eens een verbouwing kunt noemen. Het volledige pand wordt afgebroken en heropgebouwd, met een nieuw uiterlijk. Hiermee moet het oude poppodium toekomstbestendig worden. Aanvang van de afbraak is in de zomer, meldt RTV Rijnmond.

27 februari '24 ( 8:51)

Tijdens finale Songfestival organiseert Leeuwarden groot feest

In Leeuwarden wordt op 11 mei een groot evenement georganiseerd rondom de finale van het Eurovisie Songfestival. Op het plein Oldehoofsterkerkhof wordt de uitzending live uitgezonden en zijn er verschillende optredens, is maandag bekendgemaakt.

27 februari '24 ( 8:47)

Rechter: gemeente Amsterdam moet geluidsoverlast Paradiso opnieuw meten

De gemeente Amsterdam moet opnieuw metingen doen naar geluidsoverlast van het poppodium Paradiso, oordeelde de rechter maandag. Drie omwonenden hadden een zaak aangespannen om geluidsoverlast door publiek op straat, door laden en lossen en door muziek. De geluidsmetingen die de gemeente hiernaar heeft gedaan zijn onnauwkeurig en moeten opnieuw, aldus de rechter.

26 februari '24 (15:05)

Japanse band Otoboke Beaver naar Paradiso

De Japanse garagepunkband Otoboke Beaver komt komende zomer voor een concert naar Nederland. Dat heeft platenlabel Damnably Records laten weten aan de fans op het muziekplatform Bandcamp.

26 februari '24 (12:01)

Armin van Buuren 'ongelooflijk blij' met eerste editie A State of Trance in Rotterdam

Armin van Buuren kijkt met plezier terug op de eerste editie van zijn evenement A State of Trance in Rotterdam. De dj zegt maandag in een persbericht dat het een "speciaal" weekend was.