Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Ministerie: geen probleem met watervergunning vakantiepark Veessen

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
schedule 5 min
location_on [xx]km
Ministerie: geen probleem met watervergunning vakantiepark Veessen / Foto: "zicht op Fortmond vanaf Veessen" door Gertjan van Noord
Er is niets aan de hand met de door Rijkswaterstaat verstrekte watervergunning voor het her in te richten vakantiepark IJsselhoeve in Veessen. Dat heeft het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat gezegd. Dat is een reactie op de bezwaren van zo’n zeventig bewoners en de Natuurbeschermingswacht, die nu aangeven in beroep te gaan, meldt AD.

Het was toeval dat de omwonenden er in augustus van vorig jaar achter kwamen dat Rijkswaterstaat een vergunning verleende aan Waterschap Vallei en Veluwe en de gemeente Heerde. Een inwoner van Veessen noemt het “niet uit te leggen”.

Na zelf het heft in handen te nemen kregen de inwoners alsnog een kennisgeving van de vergunning en is een hoorzitting gepland. Daar werd de Natuurbeschermingswacht in eerste instantie niet toegelaten, maar na gang naar de rechter mochten afgevaardigden van de milieuclub ook naar de hoorzitting om hun bezwaren kenbaar te maken.

Dat hebben zij ook gedaan: voor de vergunning is de impact op het Natura-2000 gebied niet getoetst. Technisch gezien hoeft dat ook niet, aangezien het park net buiten het natuurgebied ligt. 

Nauwelijks effect

Het Ministerie verdedigt met een uitgebreide berekening dat de vergunning nauwelijks effect heeft op de doorstroming en de hoogwaterveiligheid.

Daar zijn de bewoners en de Natuurbeschermingswacht niet tevreden mee. “Het ministerie heeft veel tekst nodig om te stellen dat ze niet hoeven te toetsen op de gevolgen voor het natuurgebied”, aldus Geert Starre van de Natuurbeschermingswacht. Ook stelt Starre dat het Europees recht niet wordt toegepast.

Aangesproken

Volgens Starre staat het Europees recht aan de zijde van de bezwaarmakers. Zo is Nederland begin dit jaar al aangesproken op het niet volledig naleven van het ‘Verdrag van Aarhuys’. Hierin is opgenomen dat burgers van de Europese Unie altijd inzage moeten hebben in informatie en besluitvorming en naar de rechter kunnen stappen bij milieuzaken.

In de Nederlandse wet wordt niet duidelijk gemaakt waar – bij de administratieve of civiele rechtbank – men in beroep kan gaan. Starre zegt dat zij omtrent deze zaak wel in beroep gaan bij de rechter. 

Afbeelding ter illustratie

17 april '25 (11:44)

Steekpartij op camping in Heijen: één man gewond

Op woensdagavond is een man gewond geraakt bij een steekincident op een camping in Heijen, gelegen aan de Schaafsebosweg. De politie kreeg rond 18:00 uur een melding van het voorval en ging direct ter plaatse. Dit meldt L1 Nieuws.

16 april '25 ( 9:41)

Vakantiepark ’t Broeckhuys maakt nieuwe start na derde faillissement

Vakantiepark ’t Broeckhuys in Ewijk, voorheen bekend als De Groene Heuvels, krijgt opnieuw een kans. Hoewel het park op 19 maart voor de derde keer failliet werd verklaard, komt er nu een herstart onder leiding van een bekende partij: de Groene Heuvels Holding. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

15 april '25 (11:41)

Drukke paasdagen verwacht in Zeeland: campings bijna volgeboekt

Met het paasweekend voor de deur wordt er in Zeeland topdrukte verwacht. Op veel campings in de provincie zijn nauwelijks nog plekken beschikbaar. Op Schouwen-Duiveland is zelfs al 80 procent van de accommodaties gereserveerd. Dit meldt Omroep Zeeland.

15 april '25 ( 9:36)

Vrouw naar ziekenhuis na brand in chalet op camping in Soest

Op maandagmiddag 14 april is brand uitgebroken in een chalet op camping Het Bosch aan de Soesterbergsestraat in Soest. Meerdere brandweereenheden werden opgeroepen om het vuur te bestrijden. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

14 april '25 ( 8:30)

Peter Gillis spant rechtszaak aan tegen koper van vakantieparken

Realityster Peter Gillis en zijn familie hebben een rechtszaak aangespannen tegen de koper van hun vakantieparken. Volgens advocaat Erik Braun heeft de overnemende partij aangegeven dat het beslag van de Belastingdienst op de parken de overname belemmert. Maar de familie eist dat de verkoopovereenkomst gewoon wordt nageleefd.

11 april '25 (10:16)

Sekswerk ontdekt op vakantiepark in Loon op Zand: drie personen verwijderd

Tijdens een controle op een vakantiepark in de gemeente Loon op Zand zijn drie personen weggestuurd omdat zij hun verblijf gebruikten voor sekswerk. Het bedrijfsmatige gebruik van de accommodatie is in strijd met de huisregels van het park. De ontdekking werd gedaan tijdens een bredere controleactie begin april in de gemeenten Loon op Zand, Goirle en Oisterwijk. Dit meldt het Brabants Dagblad.

10 april '25 (11:12)

Ook Mark Gillis verwikkeld in rechtszaak om camping in Valkenburg

Mark Gillis, de zoon van vakantieparkondernemer Peter Gillis, is in opspraak geraakt wegens vermeende fraude bij het aanvragen van een exploitatievergunning voor een camping in Valkenburg. De gemeente heeft inmiddels aangifte gedaan en het Openbaar Ministerie bevestigt dat er een onderzoek loopt. De rechtszaak is voorlopig uitgesteld, omdat de verdediging nog een getuige wil horen. Dit meldt Omroep Brabant.

09 april '25 (10:09)

Opkomst van privé-sanitair maakt kamperen comfortabeler dan ooit

Kamperen wordt steeds comfortabeler. Waar het voorheen de standaard was om met een wc-rol onder de arm naar het centrale toiletgebouw te lopen, kiezen steeds meer kampeerders voor een plek met privé-sanitair. Uit onderzoek van campingspecialist ACSI blijkt dat het aantal campings in Europa dat een eigen toilet en douche aanbiedt in een jaar tijd met ruim 20 procent is gestegen. Dit meldt de Telegraaf.

08 april '25 ( 9:06)

Gemeente Urk handhaaft op permanente bewoning vakantiepark ondanks oproep minister

De gemeente Urk blijft de lijn volgen om permanente bewoning op Vakantiepark ’t Urkerbos te beëindigen. Ondanks een oproep van minister Mona Keijzer van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening om gemeenten voorlopig terughoudend te zijn met handhaving, ziet Urk geen aanleiding om dit beleid aan te passen. Volgens het college van burgemeester en wethouders is de situatie op het Urker vakantiepark onvoldoende vergelijkbaar met de gevallen waarop de minister haar oproep baseert. Dit meldt Omroep Flevoland.

04 april '25 ( 9:17)

Nederland telt recordaantal campers en caravans: ruim 627.000 stuks geregistreerd

Nederland breekt opnieuw een record op kampeergebied: het aantal geregistreerde campers en caravans is gestegen tot meer dan 627.000. Dat blijkt uit recente cijfers van brancheorganisaties BOVAG en Kampeer en Caravan Industrie (KCI). Dit meldt NU.nl.