Normal_rss_entry-319179

Bij het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam zijn woensdagochtend de eerste mensen aangekomen die een laatste groet willen brengen aan de doodgeschoten journalist Peter R. de Vries. Rond 08.30 uur stonden er zo’n vijftien bezoekers te wachten om afscheid te nemen, en langzaamaan komen er steeds meer mensen bij.

De deuren van Carré zijn van 11.00 uur tot 20.00 uur geopend voor het afscheid. Onder de eerste mensen in de wachtrij zijn twee vrouwen uit Alkmaar, die allebei een witte roos hebben meegenomen. "We zijn toch maar vroeg gekomen. Met de vakantie en het mooie weer dachten we dat het erg druk zou zijn", zegt een van hen. "We wilden eerste langs de Lange Leidsedwarsstraat gaan, maar zijn toch maar meteen hierheen gekomen om alvast een plekje te zoeken."

Misdaadverslaggever De Vries werd op 6 juli in de Lange Leidsedwarsstraat in het centrum van Amsterdam neergeschoten, na zijn optreden in het programma RTL-Boulevard. Vorige week donderdag bezweek hij aan zijn verwondingen.

Een bezoeker uit Capelle aan den IJssel zegt vroeg te zijn gekomen vanwege het warme weer. "Zodat ik niet in de warmte hoef te staan." Een andere bezoeker uit Almere komt net aan. "Ik ben vroeg gekomen, toch om de drukte voor te zijn. Ik vind het belangrijk om hier te zijn vandaag, om nog even langs te gaan."

Door: ANP