Normal_rss_entry-224245

De Buma NL Awards heeft dit jaar een mijlpaal te vieren. De Nederlandse muziekprijzen worden maandagavond alweer voor de tiende keer uitgereikt. Net als de voorgaande twee edities worden de beeldjes overhandigd in TivoliVredenburg in Utrecht.

Er zijn dit jaar meerdere grote kanshebbers. Zo kunnen onder meer Snollebollekes, André Hazes, Tino Martin en Frenna met verschillende prijzen naar huis gaan. Voor Snollebollekes staan vanaf maandag mogelijk de Buma NL Awards voor Grootste Feestact en Grootste Feesthit op de mantel.

Hollands

Hazes en Martin strijden tegen elkaar om onder meer Beste act levenslied, Meest succesvolle track en Meest succesvolle album in de categorie Hollands. Frenna hoopt in de categorie urban te worden bekroond voor het beste album en beste nummer.

Helden

Frans Bauer, Corry Konings en de Toppers gaan mogelijk naar huis met de Helden Oeuvreprijs. Die onderscheiding ging vorig jaar postuum naar Koos Alberts.

De Buma NL Awards volgen jaarlijks in de avond na de Buma NL-conferentie die wordt georganiseerd om erkenning voor Nederlandstalige muziek te vergroten. Sinds 2017 vindt de awardshow plaats in TivoliVredenburg, daarvoor werd die georganiseerd in Theater aan de Parade in Den Bosch.

Voor een overzicht van alle genomineerden, zie de website van Buma. De uitreiking van de Buma NL Awards kan door iedereen worden bijgewoond. Voor meer informatie en tickets, ga naar de website van TivoliVredenburg.

Door: ANP