Normal_koning__willem-alexander

Koning Willem-Alexander woont op zaterdagavond 28 september de 65e Nationale Taptoe bij in Rotterdam Ahoy. Minister Bijleveld van Defensie is ook aanwezig. Dit jaar staat de Nationale Taptoe in het teken van 200 jaar militaire muziek in het Koninkrijk der Nederlanden. Dit meldt de Rijksvoorlichtingsdienst. 

De Nationale Taptoe is een muzikale show met militaire muziek en lichteffecten waaraan artiesten, dansgroepen en burgerorkesten meewerken. Dit jaar nemen voor het eerst alle orkesten van de Nederlandse krijgsmacht deel. Verder verzorgen ook het Nederlands Politieorkest en een aantal buitenlandse orkesten en (inter)nationale solisten optredens. 
 

Kennismaking met het Taptoe-team

 
Voorafgaand aan de Taptoe bezoekt Koning Willem-Alexander de regiekamer en spreekt hier met het technische team. In de pauze spreekt de Koning met artiesten, organisatoren en mensen die de Taptoe achter de schermen mogelijk maken.
 

Uiten van erkenning

 
Een vast onderdeel in het programma is het uiten van erkenning en waardering voor diegenen die zich in de uitoefening van een publieke taak inzetten of hebben ingezet voor de bevordering van vrede, veiligheid en openbare orde. Dit jaar is het thema de herdenking van de Slag om Arnhem, Market Garden, 75 jaar geleden.
 
De Nationale Taptoe  vindt van 27 tot en met 29 september vijf keer plaats in de Ahoy in Rotterdam. De voorstelling op vrijdag 27 september om 13.30 uur is alleen beschikbaar voor veteranen en dienstslachtoffers van Defensie en Politie. Voor meer informatie en kaartverkoop, zie de websites van Nationale Taptoe en Ahoy Rotterdam. Ook het Nationaal Militair Museum in Soesterberg besteedt aandacht aan 200 jaar militaire muziek in de Nederlandse krijgsmacht. De tentoonstelling Voorwaarts marsMUZIEK is daar nog tot en met 29 september te zien. 
 
Door: Nationale Recreatiegids