Normal_rss_entry-208549

Het Metropole Orkest mag ook dit jaar het Amsterdam Dance Event (ADE) openen. Dat gebeurt dit keer op 16 oktober in de Melkweg met songwriter en producer SOHN, zo kondigt de organisatie aan.

De aftrap met het Metropole Orkest is uitgegroeid tot een terugkerend onderdeel in de programmering van het ADE. Na eerdere samenwerkingen met Henrik Schwarz (2016), Jameszoo (2017) en Colin Benders (2018) is nu de half Brits, half Oostenrijkse SOHN aan de beurt. Hij maakte in 2012 zijn debuut en stond al twee keer eerder in een uitverkochte Melkweg.

Volgens artistiek manager Robert Soomer van het Metropole Orkest ontstonden er meteen na de editie van vorig jaar al ideeën voor dit jaar. "SOHN was een van die namen waarvan wij unaniem de artistieke kansen zagen", zegt hij. "Zijn muziek is meer geschreven uit het perspectief van een songwriter. SOHN’s stemgeluid is enorm karakteristiek en hij maakt op een spannende manier gebruik van een mix van elektronica en analoge instrumenten om zijn teksten te omlijsten. Die mix gaat in deze samenwerking natuurlijk een hele andere lading krijgen."

Het openingsconcert van SOHN en het Metropole Orkest vindt plaats op 16 oktober in de Rabozaal van de Melkweg. De kaartverkoop hiervoor is inmiddels begonnen. Het Amsterdam Dance Event vindt dit jaar plaats van 16 tot en met 20 oktober. 

Door: ANP