Wandel en handel; recreatie en antiekverkoop in één

Op zondag 10 juli vindt een nieuwe editie van Heel Schaijk Wandelt & Handelt plaats. Deelnemers hebben de keuze uit verschillende wandelroutes en kunnen onderweg rondneuzen bij de tweedehands collecties van particuliere verkopers. Dit meldt ArenaLokaal.  

Ongebruikt goud 

Vanaf 11:00 tot 16:00 uur wandelen deelnemers langs diverse tuinen en opritten in Schaijk. De initiatiefnemers hopen hiermee een actief evenement te combineren met de verkoop van tweedehands spullen. Illustere voorwerpen van zolders, stoffig servies dat al jaren in de kelder ligt of ongebruikt gereedschap uit de schuur kunnen allemaal verhandeld worden tijdens de wandeldag. In het licht van de klimaattransitie krijgen ongebruikte objecten hierdoor een nieuwe bestemming. Dit zou de vraag naar nieuwe producten kunnen beperken.

Eigen invulling

De invulling van het woord handel is verder niet gebonden aan regels. Aspirerende kunstenaar staan bijvoorbeeld vrij om hun hobbycollectie tentoon te stellen. Muzikanten zouden zelfs een motiverend tuinoptreden kunnen geven. Deelnemers aan de wandeltocht zijn daarnaast niet verplicht om te voet te komen. Fietsers en in uiterste gevallen auto’s zijn ook een optie.

Opgeven kan via En2020joy@gmail.com. Naam en adres zijn vereist. 

Door: Nationale Recreatiegids