Bamboe

Het was in 2000 het eerste bamboebouwwerk van Nederland: de 175 meter lange brug in het Bloesempark in het Amsterdamse Bos. Na anderhalf decennium is gebleken dat het bamboe niet bestand is tegen langdurige blootstelling aan het natte Nederlandse weer. Na noodreparaties wordt de brug nu vervangen. Dit meldt het Amstelveens Nieuwsblad.    

De brug kreeg eerder dit jaar al tijdelijke leuningen aangebracht, en extra staanders ter versteviging van de constructie. Naast een overspanning voor voetgangers biedt de brug ook uitzichtspunt vanaf waar het Bloesempark kan worden overzien. 
 

Draken

 
In het nieuwe ontwerp zal er ook worden gewerkt met een combinatie van bamboe en composiet (een soort kunststof). Dit moet de brug beter bestand maken tegen de weersomstandigheden. De staanders zullen worden gemaakt in de vorm van een draak, waarmee het Japanse tintje van het Bloesempark wordt onderstreept: de kersenbomen in het park zijn geschonken door de Japanese Women's Club, in hetzelfde jaar dat de bamboebrug werd gebouwd. Verder krijgt de nieuwe brug zitjes.
 

Volledig afgesloten

 
Vanaf 26 augustus wordt er begonnen met de renovatie van de brug, die zal duren tot medio december. De brug zal in die periode volledig zijn afgesloten.
 
Door: Nationale Recreatiegids