Normal_690
(Novum) - Duizenden Nederlanders hebben kaartjes gereserveerd voor een voorstelling van de laatste film over tovenaarsleerling Harry Potter. Pathé, de grootste bioscoopexploitant van Nederland, heeft al 25 duizend reserveringen binnen.

Veel bioscopen in Nederland organiseren Potter-marathons. Pathé organiseert marathonvoorstellingen in vijf steden waarbij de acht Potterfilms in ruim 26 uur worden vertoond. Die voorstellingen zijn allemaal uitverkocht. Hoeveel kaartjes de JT Bioscopen, de grootste keten na Pathé, al hebben verkocht voor de laatste Harry Potter-films, kon het bedrijf niet schatten.

In Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 komt het conflict tussen de Potter en zijn gevreesde vijand Lord Voldemort tot een climax. De film ging donderdagavond in Londen al in première. Duizenden fans kwamen van heinde en verre naar de Britse hoofdstad om een glimp op te vangen van hun geliefde acteurs. De film gaat wereldwijd op 13 juli in de bioscopen draaien.

Voor de première van de zesde Potter-film, Harry Potter and the Half-Blood Prince, in 2009 werden ruim twintigduizend kaartjes verkocht in de voorverkoop. De Nederlandse film Gooische Vrouwen heeft dit jaar ruim vijftigduizend kaartjes in de voorverkoop verkocht, dankzij diverse acties.