Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

La Vuelta Holanda raast door Utrecht en dat heeft gevolgen voor de bereikbaarheid

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 7 min
location_on [xx]km
La Vuelta Holanda raast door Utrecht en dat heeft gevolgen voor de bereikbaarheid
La Vuelta komt op 19, 20 en 21 augustus 2022 naar Nederland. Voor de derde keer start de Ronde van Spanje in het “buitenland”. Met drie schitterende etappes worden maar liefst 34 Nederlandse parcoursgemeenten aangedaan. Dit belooft een groot feest te worden. Omdat het een evenement in de openbare ruimte is, heeft dit gevolgen voor de bereikbaarheid van alle gemeenten waar de Vuelta doorheen gaat. Dat meldt de provincie Utrecht.  

Tijdens de eerste etappe op vrijdag 19 augustus koersen de renners met een ploegentijdrit van circa 23 kilometer door de straten van de Domstad. De teams starten bij de Jaarbeurs en fietsen vervolgens oostwaarts door de binnenstad.

De tweede etappe op zaterdag 20 augustus is een 183 kilometer lange rit van ’s-Hertogenbosch naar Utrecht. Tijdens die rit komt het peloton bij Rhenen onze provincie binnen. Vervolgens rijden de wielrenners via de gemeenten Renswoude, Utrechtse Heuvelrug, Woudenberg, Leusden, Amersfoort, Soest, Zeist en De Bilt richting de finish op het Utrecht Science Park.

Gemeentelijke wegen afgesloten 

Het verschilt natuurlijk per gemeente wanneer de lokale afsluitingen gelden en wat de impact op de bereikbaarheid is. Tijdens de eerste etappe op 19 augustus die door de stad Utrecht gaat zullen vooral gemeentelijke wegen afgesloten zijn. Een overzicht van deze afsluitingen en reis- en parkeeradviezen is te vinden op de website van La Vuelta Holanda.

Bus- en tramlijnen 

De Vuelta heeft ook gevolgen voor de dienstregeling van Syntus Utrecht en U-OV. Op zowel 19 als 20 augustus is er een aangepaste dienstregeling voor diverse bus- en tramlijnen. Diverse bus- en tramlijnen rijden tijdelijk niet, minder vaak of een kortere of andere route. Reizigers dienen rekening te houden met langere reistijden en extra overstappen en worden geadviseerd hun reis voor vertrek te plannen via de reisplanner. Op de websites van de vervoerders is een overzicht te vinden van de aanpassingen per lijn.

Pushbericht 

Vanaf 12 augustus krijgen mensen die zich in een bepaalde straal rondom het parcours bevinden een pushbericht via sociale media over de bereikbaarheid van het gebied tijdens de Vuelta. Hiervoor worden de kanalen Facebook, Instagram en de buurtapp Nextdoor gebruikt. In deze berichten komt te staan welke hinder zij kunnen verwachten en welke verkeersmaatregelen getroffen zijn. Deze informatie wordt verspreid in alle doorkomstgemeenten van de Vuelta en is gespecificeerd per gemeente.

Chatbot Mell 

Voor mensen die behoefte hebben aan reisadvies op maat is er een chatfunctie beschikbaar. Via chatbot Mell wordt informatie gegeven over o.a. de meest geschikte parkeergelegenheid, doorkomsttijden van het peloton en omleidingen. Mell beantwoordt naar verwachting 80 procent van alle vragen. De overige vragen worden persoonlijk beantwoord door een medewerker.

Door: Nationale Recreatiegids 

26 april '24 (11:08)

Koningsdag Gouda weer open evenement zonder hekken

Een feestje achter hoge hekken vieren. Zo zag Koningsdag er vorig jaar in Gouda uit. Veel mensen vonden het niet leuk om achter de geblindeerde hekken te staan. Daar wordt nu gehoor gegeven. Dit jaar is Koningsdag op de Grote Markt in Gouda namelijk weer een open evenement, meldt Omroep West.

26 april '24 (10:40)

Bijen werden geteld, weer of geen weer

De Nationale Bijentelling was dit jaar iets minder zonnig dan afgelopen edities. Het was best fris met veel regen en zelfs wat vrieskou. Dat heeft de tellers echter niet weerhouden van het tellen van onze zoemende vrienden. Dit jaar zijn er namelijk ruim 40.000 bijen geteld door meer dan 2.300 mensen. Dat het koud was is ook te zien in de resultaten: de kou-bestendige honingbij, aardhommel en metselbijen waren dit jaar het meest gespot, meldt de Nationale Bijentelling.

26 april '24 ( 8:51)

ID&T bevestigt fouten op dag van steekpartij Solid Grooves

Festivalorganisator ID&T bevestigt dat er voor het Amsterdamse festival Solid Grooves waarop een dodelijke steekpartij plaatsvond in mei 2023, meer kaarten zijn verkocht dan toegestaan was. In plaats van de 5000 kaarten die waren toegestaan, had de organisatie er ruim 7500 verkocht. Ook werd er "operationeel onvoldoende opgeschaald" toen bleek dat het te druk was. Er waren dus te weinig beveiligers op het terrein aanwezig.

25 april '24 (10:21)

Nieuwe special guest Dutch Comic Con bekend: Misha Collins van Supernatural

Eerder was al bekend dat Cobie Smulders van How I Met Your Mother en de The Avengers-films naar Dtuch Heroes Dutch Comic Con komt, net als een van de meest populaire Doctor Who-acteurs van onze tijd: David Tennant. Maar nu is nog een nieuwe special guest bekendgemaakt: Misha Collins. Hij is met name bekend van Supernatural, waar hij de rol van Castiel vertolkte. Op zaterdag 22 en zondag 23 januari is Collins aanwezig tijdens Heroes Dutch Comic Con. Dit meldt Heroes Dutch Comic Con. 

25 april '24 ( 8:46)

Beste hoofdrol in grote musical voor Lucas Hamming en Brigitte Heitzer

De prijzen voor beste hoofdrol in een grote musical gaan dit jaar naar Brigitte Heitzer en Lucas Hamming. Zij mochten de prijzen woensdagavond in ontvangst nemen bij de uitreiking van de Musical Awards in het AFAS Theater Leusden.

25 april '24 ( 8:45)

Geen black-outs voor Youp van 't Hek in Carré

De voorstelling van Youp van 't Hek in Koninklijk Theater Carré is woensdagavond "helemaal goed gegaan". Dat laat een woordvoerder van het Amsterdamse theater desgevraagd weten. Een dag eerder moest de cabaretier zijn voorstelling voortijdig afbreken omdat hij last had van black-outs.

25 april '24 ( 8:33)

Tabitha treedt toch niet op tijdens Kingsland

Tabitha heeft haar optreden van komende zaterdag op het evenement Kingsland in Rotterdam afgezegd. Op Instagram schrijft de 31-jarige zangeres dat de show niet doorgaat om "persoonlijke redenen".

25 april '24 ( 8:31)

Musical Awards: Melk en Jesus Christ Superstar grote winnaars

Jesus Christ Superstar en Melk zijn de grote winnaars van de Musical Awards, die woensdagavond zijn uitgereikt in het AFAS Theater Leusden. De producties verzilverden elk vijf awards, waaronder die voor respectievelijk beste grote musical en beste kleine musical. De musicalprijzen zijn woensdag voor de 22e keer uitgereikt.

24 april '24 (11:12)

Yentl en de Boer schrappen meer shows uit voorzorg om gezondheid

Cabaretduo Yentl en de Boer heeft nog drie voorstellingen verplaatst. Ook de shows de komende dagen in Heerenveen, Rotterdam en Oss gaan deze week niet door. Dat heeft hun management woensdag gemeld.

24 april '24 ( 8:45)

Youp van 't Hek stopt voorstelling om black-outs, woensdag gaat 'in principe' door

Youp van 't Hek heeft dinsdagavond zijn voorstelling in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam voortijdig afgebroken. Bezoekers vertellen op sociale media en aan de NOS dat de 70-jarige cabaretier op het podium last had van black-outs. Het optreden van Youp van 't Hek woensdag in Theater Carré in Amsterdam gaat "in principe" door. Dat laat zijn management woensdagochtend weten.