Mogelijk 6 mensen gedrogeerd met injectienaald bij Pleinfestival Kaatsheuvel

Afgelopen zaterdagavond hebben zes mensen een melding gedaan van mogelijke drogering met een injectienaald. Volgens woordvoerders van de politie is dit een bijzonder unieke situatie en is er in ruim 38 jaar geen politie ter plekke geweest. Dit melden het Eindhovens Dagblad en Omroep Brabant.  

Steeds meer meldingen  

Het liep storm bij de EHBO-post op het Anton Pieckplein in Kaatsheuvel. Onder de meldingen bevond zich een 18-jarige vrouw die onwel naar het ziekenhuis moest. De politie is daarom een onderzoek begonnen naar de oorzaak van de incidenten. Ze roepen op om bij verdere klachten naar de huisarts te gaan. Het Pleinfestival was al sinds donderdag gaande met een grote kermis en live optredens. Ook in Helmond is afgelopen vrijdag een melding gemaakt van kinderen die mogelijk gedrogeerd zijn met een injectienaald.

Spiking  

Zondag is het festival gewoon doorgegaan. Steeds vaker worden nietsvermoedende slachtoffers gedrogeerd met een injectienaald. Vaak bevatten die verdovende middelen die het slachtoffer verlammen, met alle gevolgen van dien. Het overgrote merendeel van de slachtoffers zijn vrouw. Niet alleen in Nederland maar ook in Groot-Brittannië en Frankrijk komt ‘needle spiking’ steeds vaker voor. Het is een smet op het vrije karakter van het westerse uitgaansleven.

Door: Nationale Recreatiegids