Normal_21ce6938-d169-456c-a895-95b8986802b3_cid37775_nk_stoepranden_-_1920_x_1280_px

Het is zo langzamerhand tradities dat goededoelenorganisatie Jantje Beton het Nederlands Kampioenschap stoepranden organiseert. Den Haag organiseert net als vorig jaar een eigen competitie. Dit meldt de Gemeente. 

Den Haag 

Vanaf april tot en met juni kunnen Hagenezen meedoen met dit eenvoudige spel, dat in het teken staat van geld ophalen voor organisaties die kinderen in beweging willen krijgen. Denk aan sportbedrijven, scholenkoepels of dansscholen. De actie van Jantje Beton wordt jaarlijks per plaats georganiseerd. De opbrengsten van de Haagse sportmiddag gaan dan ook naar lokale Haagse organisaties.

Stoepranden 

Stoepranden is een eenvoudig spel dat door alle leeftijdsgroepen kan worden gespeeld. Zoals de naam impliceert is het de bedoeling om de stoeprand van de tegenstander te raken en de eigen stoeprand te verdedigen. Een gemakkelijk spel dat waar dan ook gespeeld kan worden.

Landelijke finale

Aangesloten organisaties kunnen vanuit Jantje Beton gratis materialen ontvangen voor het op touw zetten van een stoeprandmiddag. De actie word georganiseerd door het hele land op meer dan 100 plekken en met 15.000 kinderen. De Haagse finale is op 15 juni. Meer informatie over de verschillende wijken waar wedstrijden worden georganiseerd kun je vinden via deze link. De winnaars gaan door naar de landelijke competitie. De landelijke finale en de uitreiking zal ergens in september 2022 plaatsvinden. Houd deze website in de gaten voor meer informatie. 

Door: Nationale Recreatiegids 

Beeld: Gemeente Den Haag