Welcome to the Future verdwijnt mogelijk na 2022

De veertiende editie van muziekfestival Welcome to the Future (WTTF) is de laatste editie van het festival in het natuur- en recreatiegebied Het Twiske en mogelijk ook de laatste editie van het festival. De organisatie van het muziekfestival maakt maandagochtend bekend dat het festival "stopt in deze vorm" na de editie van 2022. Of en hoe het festival na deze editie terugkeert, is nog niet besloten.

"Welcome to the Future heeft na veel overpeinzingen, in goed overleg met alle betrokken partijen, besloten dat dit het juiste moment is om het boek te sluiten", meldt de organisatie van het festival, onderdeel van festivalorganisatie ID&T. "De ambities van WTTF en het natuur- en recreatiegebied zijn niet meer verenigbaar. WTTF heeft altijd progressie omarmd en hoe vreemd het ook mag klinken: daar hoort dit ook bij. We gaan na deze editie stoppen."

Gert van Veen startte WTTF in 1993 als clubavond in poppodium Paradiso. In 2007 is de eerste editie van het festival. "Er is altijd ontzettend veel liefde in het festival gestopt", zegt Van Veen. "En dat kregen we elk jaar ook terugbetaald in een fantastische festivaldag, met een zeer enthousiast publiek. Elke editie was de sfeer opnieuw geweldig. Ik ben ontzettend dankbaar dat we dat al die jaren met elkaar hebben kunnen beleven in Het Twiske."

Door: ANP