Zangeressen ensemble Wishful Singing brengen Der müde Tod online tot leven

Ook deze lockdown heeft vocaal ensemble Wishful Singing een oplossing voor iedereen die bioscoop- en concertbezoek zo mist. Na een succesvolle tournee in 2021 brengen Wishful Singing en percussionist Modar Salama de zwijgende filmklassieker Der müde Tod nu ook on demand opnieuw tot leven. Beleef het meeslepende verhaal over liefde en dood thuis vanaf de bank. Met muziek van Steven Kamperman die de filmklassieker uit 1921 nieuwe betekenis geeft. Der müde Tod is verkrijgbaar en te streamen via wishfulsinging.nl. Dit meldt Stichting Wishful Singing. 

De expressionistische, romantische film, internationaal ook bekend onder de titel Destiny, is een reactie op de miljoenen doden die vielen door de Spaanse grieppandemie en door de Eerste Wereldoorlog. Kenners zien de film als een kunstzinnig hoogtepunt binnen het genre van de stille film. In Der müde Tod geeft de Dood een vrouw drie kansen om haar geliefde uit de dood terug te halen en daarmee het lot naar haar eigen hand te zetten. Hierbij wordt ze geconfronteerd met bijna onmogelijke keuzes. De filmmuziek van Steven Kamperman is een prachtige aanvulling bij de film van Fritz Lang, die onder meer Hitchcock en Steven Spielberg inspireerde. 

Waaier aan muziekstijlen 

Wishful Singing bestaat uit vijf klassiek geschoolde zangeressen met loepzuivere stemmen. Met grote passie en expressie zingen zij een brede waaier aan muziekstijlen, uiteenlopend van werken uit de renaissance en de barok tot volksmuziek en close harmony. Ook voeren zij graag hedendaags repertoire uit. In de afgelopen jaren betovert het ensemble haar publiek bovendien met de tijdloze schoonheid van het gregoriaans.

Online activiteiten 

Sinds de coronamaatregelen in maart 2020 van kracht werden, organiseert Wishful Singing verschillende online activiteiten om de verbinding met haar publiek te behouden. In 2020 bereikten de zangeressen in totaal meer dan 6.000 deelnemers met onlinecursussen. In 2021 ontwikkelden de zangeressen het programma Zing je Sterk , waarin zij Long Covidpatiënten met zang- en ademoefeningen ondersteunen bij hun herstel.

Door: Nationale Recreatiegids
Beeld: Stichting Wishful Singing