Normal_rss_entry-325209

Festivalorganisator ID&T vindt het breder toepassen van de coronatoegangsbewijzen "voor de korte termijn acceptabel", zo laat CEO Ritty van Straalen weten aan het ANP. Het kabinet overweegt op meerdere terreinen coronatoegangsbewijzen breder toe te passen, zoals bijvoorbeeld in de horeca, bij evenementen, sportwedstrijden en in kunst en cultuur.

Het kabinet had eerder aangekondigd dat er zo'n verplichting komt, maar die zou pas gaan gelden vanaf 75 bezoekers. Die grens wordt mogelijk losgelaten, meldt De Jonge.

"Als wij daarmee op 20 september weer 100 procent open kunnen, dus op volle capaciteit, ook ongeplaceerd en zowel indoor als outdoor, dan is dat voor de korte termijn acceptabel", aldus Van Straalen. "Echter moet dit een tijdelijke oplossing zijn en kunnen de kosten hiervoor niet bij de organisatoren of de bezoekers liggen."

Het gebruik van toegangsbewijzen wordt eventueel uitgebreid omdat er zo'n 1,8 miljoen mensen zijn die niet gevaccineerd zijn en geen immuniteit hebben opgebouwd na een infectie. Om te voorkomen dat die mensen de zorg overbelasten, zal het coronatoegangsbewijs belangrijker worden, aldus De Jonge.

Door: ANP