Normal_rss_entry-323441

In diverse steden hebben zaterdag volgens de organisatie ruim 70.000 mensen gedemonstreerd tegen de coronamaatregelen die de evenementensector hard treffen. Voor de actie Unmute Us gingen betogers de straat op in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Groningen, Eindhoven en Nijmegen. Ze eisten dat evenementen vanaf 1 september weer met een volledige capaciteit mogen plaatsvinden.

In Amsterdam was het zo druk dat de gemeente mensen opriep niet meer naar het protest te komen. De organisatie zelf meldde zaterdag gedurende de dag dat het ook te druk was in Utrecht en Rotterdam.

Festivalorganisatie ID&T is "ontzettend blij" met het grote aantal mensen dat aanwezig was bij de demonstraties. "We hopen dat de overheid heeft meegekeken en maandag zich beraadt over haar besluit tot nu toe. Nederland heeft laten zien dat de maat vol is, het kan niet langer zo", zegt operationeel directeur van ID&T, Rosanne Janmaat. "Ik ben zo ongelofelijk trots op onze sector, dit is wat we het liefste doen en het beste kunnen; mensen het leven laten vieren."

Volgens organisator Jasper Goossen van Unmute Us was de opkomst veel hoger dan verwacht. "Het laat zien dat mensen behoefte hebben om te laten zien dat ze gefrustreerd zijn." Volgens Goossen is de maat vol. "De willekeur van de besluitvorming is onacceptabel en maakt ons boos. Er zijn geen goede argumenten waarom er nu geen evenementen kunnen plaatsvinden. We hebben hele goede onderzoeken die dat bewijzen en daar is geen speld tussen te krijgen."

Door: ANP