Normal_rss_entry-319932

Fieldlab Evenementen noemt het "buitengewoon zuur" dat alle meerdaagse festivals met overnachting tot in ieder geval 1 september niet door kunnen gaan. De organisatie vraagt nu snel duidelijkheid voor eendaagse evenementen die nog wel op de kalender staan.

"Het is voor de branche goed dat er nu duidelijkheid is hierover, hoewel het natuurlijk niet is wat zij hadden gewild", zegt een woordvoerder van Fieldlab tegen het ANP. "Het is te hopen dat er nu ook snel duidelijkheid komt over de eendaagse evenementen."

Voor eendaagse festivals na 13 augustus en andere meerdaagse festivals na 1 september blijft het nog afwachten of die wel door kunnen gaan. Een besluit daarover wordt in de komende weken genomen en gecommuniceerd op de komende coronapersconferentie op 13 augustus.

Heel pijnlijk

Fieldlab Evenementen zette tijdens de coronacrisis diverse testevenementen op. Daarbij werd gekeken naar hoe er op een veilige manier evenementen georganiseerd kunnen worden. Zo vonden er in maart twee testfestivals plaats op het terrein van Lowlands in Biddinghuizen. In totaal waren er 129.000 mensen bij de evenementen, met 103 mogelijke coronabesmettingen.

Eerder deze maand noemde Fieldlab de plannen om het festivalleven aan banden te leggen "een klap in het gezicht". De organisatie vond het toen vooral jammer dat het kabinet ondanks gedegen onderzoek niet alle aanbevelingen had overgenomen. "Heel pijnlijk", vond programmamanager Pieter Lubberts.

Sietse Bakker, uitvoerend producent van het Eurovisie Songfestival in Rotterdam, vindt het jammer dat meerdaagse festivals niet de kans krijgen om te laten zien dat het wel kan. "Met Fieldlabs, waaronder het Eurovisie Songfestival, is aangetoond dat het wel kán werken, als je het volgens het boekje doet", schrijft hij maandag op Twitter. "De MOJO's en ID&T’s van deze wereld kunnen dat. Jammer dat ze die kans wordt afgenomen."

Door: ANP