Normal_rss_entry-313016

De makers van De Tocht, de aanstaande musical over de Elfstedentocht, hebben hoogstwaarschijnlijk de locatie waar het stuk straks wordt opgevoerd gevonden. Op een braakliggend terrein in Leeuwarden moet straks een pop-uptheater verrijzen. De producent heeft hiervoor een officiële aanvraag ingediend bij de gemeente.

"Deze locatie zou ons perfect passen, mede doordat deze dicht bij het station is en daardoor goed bereikbaar voor een breed publiek. Daarnaast zijn er voldoende parkeermogelijkheden en is ook de aanrijroute van buiten de stad prima. Last but not least ligt het terrein dicht bij de start van de echte Elfstedentocht, wat bijdraagt aan de beleving", zegt Foppe van der Veen, marketingdirecteur van De Tocht.

In het theater, dat een echte ijsvloer en draaiende tribunes krijgt, is straks plaats voor 1460 toeschouwers. Hoe lang het gebouw blijft staan is nog onduidelijk. De organisatie hoopt dat de voorstelling meerdere seizoenen gespeeld kan worden. Momenteel staan er 200 voorstellingen gepland.

Het is de bedoeling dat de musical in oktober 2022 in première gaat. De productie zou eigenlijk dit jaar al van start gaan, maar dat werd uitgesteld vanwege de coronacrisis.

Het stuk vertelt over vijf schaatsvrienden die elkaar beloofd hebben de Elfstedentocht te gaan rijden als die kans zich ooit nog voor zal doen. Een deel van de voorstelling zal zich echt op het ijs afspelen.

Door: ANP