Normal_rss_entry-309501

Het officiële nummer van het EK voetbal dat vandaag gelanceerd wordt, ziet er volgens maker Martin Garrix heel anders uit dan hoe het oorspronkelijk uit zijn koker rolde. Bono, de zanger van U2 die de melodieën van We Are The People We’ve Been Waiting For inzingt, heeft namelijk bijna de hele tekst aangepast.

Garrix vertelt aan het AD hoe hij samen met een vriend een demo voor het nummer schreef, die vervolgens door zanger Bono en gitarist The Edge van U2 werd aangepakt. "De melodieën bleven overeind, maar Bono veranderde letterlijk elk woord van de tekst die we hadden bedacht", zegt de Nederlander over het proces.

Toch is de dj blij dat de legendarische zanger dat heeft gedaan. "Ik zie het als winst. Hij gaf de teksten veel meer importantie. Hij schreef het nog voor corona, maar de boodschap is actueler dan ooit."

Martijn Garritsen, zoals Martin Garrix echt heet, kon overigens eerst niet geloven dat Bono en The Edge mee wilden werken aan het nummer. Nadat zijn team 's middags een mail had gestuurd naar U2 met het voorstel om samen te werken, kwam 's avonds al een belletje terug van de band met de boodschap dat ze graag aan boord wilden stappen. "Ik deed heel cool aan de telefoon, maar ik zette ‘m even op mute om ‘aaaaaaaaaaaaaah’ te roepen."

Door: ANP