Artiesten houden zich op de vlakte over 538 Oranjedag

Artiesten die komende zaterdag staan geboekt voor het veelbesproken Koningsdagfeest van Radio 538, houden zich stil over de ontstane ophef. Managers van onder anderen Davina Michelle, Armin van Buuren en de Snollebollekes laten weten niet op de commotie te willen reageren, woordvoerders van anderen geven tot dusver niet thuis en artiesten zelf hebben zich op sociale media nog niet uitgelaten over het feest.

Bij de 538 Oranjedag, een proefevenement van Fieldlab, worden zo'n 10.000 mensen verwacht op het Chasséveld in Breda. Medewerkers van het nabij gelegen Amphia Ziekenhuis vinden dat niet kunnen en startten zaterdag een petitie om ervoor te zorgen dat het feest niet doorgaat. Ze kregen veel bijval, inmiddels hebben meer dan 350.000 mensen hun handtekening gezet.

Radio 538 liet eerder al weten dat het feest wat de zender betreft gewoon doorgaat maar de ophef te betreuren. Fieldlab zei dat het "niet de intentie was om een klap aan de zorg, dan wel de horeca of winkeliers, uit te delen" en dat een eventuele afgelasting aan de gemeente Breda is.

De gemeenteraad vergadert maandagavond over de vergunningsaanvraag van Oranjedag.

Door: ANP