Normal_rss_entry-302609

Met een mengeling van zenuwen en opwinding kwamen de mannen van Chef'Special zondag aan op het evenemententerrein in Biddinghuizen waar ze zondagavond het tweede Fieldlab-testfestival afsluiten. "Ik voel vlinders in m'n buik, gezonde spanning, een beetje 'tingling feels'. Ja, we hebben er veel zin in", zegt frontman Joshua Nolet vooraf tegen het ANP.

Ruim anderhalf jaar geleden stond de Haarlemse band voor het laatst voor zo'n groot publiek. "We hebben vorig jaar toen het even kon wel een paar showtjes gedaan in een openluchttheater voor 250 man. Maar toen moesten de mensen zitten. Echt een festival zoals hier, waar mensen zich vrij voelen en mogen dansen, dat is echt anderhalf jaar geleden. Echt crazy", aldus Joshua. Het is in die zin een heel bijzondere dag, vervolgt de zanger. "Wat heel raar is want tot een jaar geleden was het gewoon de normaalste zaak van de wereld om voor zoveel mensen te spelen."

Gitarist Guido Joseph sluit zich daar bij aan. "Toen we hier het terrein op kwamen rijden en op parkeerplaats liepen had ik echt een gevoel van opluchting. Ik dacht: o, ja natuurlijk zo voelde het. We kunnen gewoon de draad oppakken en weer lekker spelen."

Knalset

Joshua wil nog niet te veel rekenen op een zomer vol optredens. "Ik moet heel eerlijk zeggen: ik zie dit vooral als een soort bonusdag. We gaan gewoon genieten van deze show. We hopen natuurlijk dat er allemaal uitkomsten uit dit onderzoek vloeien die heel waardevol zijn en waar we iets mee kunnen maar uiteindelijk is het denk ik toch wachten totdat iedereen gevaccineerd is en we weer echte shows kunnen doen. Maar als dit het is tot die tijd: we'll take it. We'll take anything", lacht hij.

Tijdens de show kan de band voor het eerst de muziek van hun vorig jaar uitgekomen album Unfold live spelen, maar daar ligt niet de nadruk op. "We hebben bewust gekozen voor een knalset. We gaan niet al te subtiel doen vandaag", aldus Joshua. "We zijn afsluiter en we gaan zorgen dat alle mensen met een goed gevoel naar huis gaan."

Wel voelt het heel raar om een festival om 18.00 uur af te sluiten, besluit Joshua. Maar eigenlijk maakt het tijdstip niet uit, voegt Guido daar aan toe. "Al zouden we hier om 11.00 uur 's ochtends hebben gestaan. Dat maakt echt niet uit."

Door: ANP