Normal_rss_entry-297897

Theaterproductiebedrijf Miscellaneous Experts wil volgend jaar januari met een speciale documentaire-achtige voorstelling memoreren dat het dan, als er tenminste geen wonder gebeurt, 25 jaar geleden is dat de laatste Elfstedentocht werd gehouden.

Winnaar Henk Angenent is uitgenodigd om mee te doen aan De Laatste Tocht, aldus een woordvoerder, net als Klasina Seinstra, de eerste bij de vrouwen. Ook ijsmeester Henk Kroes wordt verwacht, de man die als laatste 'It giet oan!' riep. De producent is nog op zoek naar onbekende verhalen, filmbeelden en foto 's over de tot op heden laatste tocht.

"Evert ten Napel loodst het publiek in de voorstelling langs de elf steden en naast de heroïsche verhalen van rijders, zijn er muzikanten, schrijvers en wetenschappers die allemaal op hun eigen manier een ode brengen aan de Tocht der Tochten", belooft de woordvoerder.

De tot nu toe laatste Tocht der Tochten had in 1997 plaats op 4 januari. De Laatste Tocht is vanaf 7 januari 2022 te zien in theaters in Leeuwarden, Groningen, Zwolle en Alkmaar.

Er zit voor het volgende jaar ook nog een andere voorstelling over de Elfstedentocht in de planning, De Tocht, die in oktober 2022 in première moet gaan. Deze groot opgezette musical moest eerder worden uitgesteld wegens het coronavirus.

Door: ANP