Normal_rss_entry-292524

Uiterlijk half maart wordt in Vlaanderen besloten over het al dan niet doorgaan van de zomerfestivals, zoals de ook bij Nederlanders populaire Rock Werchter, Pukkelpop en Tomorrowland. Dat is met de festivalsector afgesproken, zei de minister-president van Vlaanderen, Jan Jambon, donderdag in het Vlaams Parlement.

Volgens Jambon, die ook verantwoordelijk is voor het Vlaamse cultuurbeleid, moet er over twee maanden meer duidelijkheid zijn over het verloop van de vaccinatiecampagne tegen Covid-19 in België en het perspectief dat dit mogelijk aan festivalgangers biedt. "Ik hoop uit de grond van mijn hart dat er voor de festivals opnieuw dingen mogelijk worden die vorig jaar niet mogelijk waren. Maar het is nu nog wat te pril om daar veel over te zeggen", zei hij.

Rock Werchter is nu geagendeerd voor 1 tot en met 4 juli en Tomorrowland in de weekends van 17 en 24 juli. Het vierdaagse popmuziekfestival Pukkelpop in Hasselt staat van 19 tot en met 22 augustus op de agenda.

De Vlaamse autoriteiten onderzoeken al wel of een groot kunstenfestival in West-Vlaanderen kan worden georganiseerd dat "Europese en zelfs internationale weerklank" moet krijgen. Daarvoor zouden bestaande kunstevenementen, waaronder de Triënnales van Kortrijk en Brugge, de krachten bundelen.

Door: ANP