Normal_rss_entry-292513

Schaatsbond KNSB heeft het hele marathonseizoen geschrapt. Omdat goedkeuring voor het opstarten van de topdivisies opnieuw is uitgebleven, ziet de bond geen mogelijkheden meer om nog een wedstrijdkalender op te stellen.

Lang leefde de hoop dat het marathonschaatsen alsnog zou worden toegevoegd aan de lijst met topsportcompetities die mochten worden hervat, aldus de KNSB. In december kreeg de bond echter een afwijzing en dinsdagavond gaf het ministerie van VWS aan dat het verzoek opnieuw was afgewezen.

"Als wij in december bij die eerste schifting hadden gezeten, zouden we nu alweer enkele weken aan het schaatsen zijn geweest", aldus Remy de Wit, technisch directeur van de KNSB. "Nu blijven we aan de kant staan. Als je kijkt naar de coronasituatie in het land snap ik dat we moeten stoppen. Maar als je ziet welke andere sporten wel weer los mogen, dan vind ik dit heel frustrerend. Dit doet ongekend veel pijn en niet alleen bij mij, want dit is vooral een klap voor de rijders en alle mensen die bij het marathonpeloton betrokken zijn. Het was een heel lastig besluit, ik heb hier ook niet van geslapen vannacht. Maar het is helaas onvermijdelijk."

Op 24 oktober vorig jaar zou in Amsterdam de eerste marathon zijn verreden, maar geen enkele wedstrijd kon de afgelopen maanden doorgaan.

Door: ANP