Fieldlab Evenementen

De evenementenbranche vindt dat het overleg dat het gisteravond met het kabinet had, perspectief biedt. Dat heeft Fieldlab Evenementen, waarbij verschillende brancheorganisaties zijn aangesloten, laten weten.

Naar aanleiding van het gesprek met ministers Van Ark (Medische Zorg), Grapperhaus (Justitie en Veiligheid), Van Engelshoven (Cultuur) en staatssecretaris Keijzer (Economische Zaken) is besloten dat het gezondheidsinstituut RIVM gaat kijken naar een plan om in coronatijd toch veilig evenementen te organiseren. "Het overleg biedt weer enigszins perspectief voor de sector en de samenleving, hoewel er zeker oog is voor de huidige ontwikkeling van het virus", aldus Fieldlab.

Fieldlab onderdeel sneltestprogramma

Ook is besloten dat Fieldlab onderdeel wordt van het sneltestprogramma van VWS. "Hiermee worden inzichten verkregen waardoor de sector de mogelijkheid krijgt de sneltest te implementeren in de organisatie van evenementen." De evenementenbranche is daarom alvast begonnen met de voorbereiding van een testevent.

Het kabinet noemde het plan dat Fieldlab had meegenomen naar het overleg "gedegen". Na het advies van het RIVM wordt gekeken naar eventuele vervolgstappen, die wel afhankelijk zijn van de ontwikkeling van de besmettingscijfers.

Door: ANP