Normal_rss_entry-276746

Festivalorganisator ID&T schrapt 40 procent van het aantal arbeidsplaatsen als gevolg van de coronacrisis. "Sinds maart staat de core business van ID&T, het organiseren van grootschalige dance evenementen, volledig stil", staat in een verklaring, waarin de "ingrijpende reorganisatie" wordt aangekondigd. Hoeveel banen er precies verdwijnen, is niet bekendgemaakt. Het zijn er tientallen, zegt een woordvoerder desgevraagd.

ID&T organiseert festivals als Awakenings, Mysteryland, Thunderdome en Amsterdam Open Air. Door de coronacrisis lag de evenementensector, waaronder festivals, afgelopen zomer vrijwel volledig stil.

De organisatie schrijft dat het "zware en emotionele tijden" zijn, ondanks de overheidsmaatregelen waar de organisatie op steunt. "Helaas ontkomen ook wij er hierdoor inmiddels niet meer aan om voor te sorteren op een slechter scenario, waarin het mogelijk nog een aanzienlijke tijd zal duren voor we weer volledig operationeel zullen zijn", schrijft ID&T-voorman Ritty van Straalen.

In augustus bepaalde de rechter dat het ID&T recht had op 1,3 miljoen euro aan voorschot op de geleden schade van de verzekeraars, maar die gingen tegen die uitspraak in beroep. Inmiddels is met drie van de vier verzekeringsmaatschappijen een schikking getroffen hierover, zegt Van Straalen.

Jaarlijks organiseert ID&T zo'n tachtig evenementen met in totaal rond de 1,5 miljoen bezoekers. Onder de ID&T-groep vallen bedrijven als b2s, ID&T Events, Q-dance, Monumental (Awakenings), Air Events, Art of Dance en VD Events. Ook Platinum Agency en Most Wanted DJ-agency horen erbij, evenals managementbureau Headliner Entertainment.

Door: ANP