METSTRADE RAI 2020 gecanceld

De voor november geplande jaarlijkse vakbeurs voor de wereldwijde watersportindustrie METSTRADE in de Amsterdamse RAI is door de organisatie gecanceld. “Na 32 jaar de toonaangevende beurs geweest te zijn, bleek het vanwege alle COVID19 gevolgen onmogelijk een even succesvolle 2020-editie te organiseren”, zo stelt . De volgende METSTRADE staat nu op de agenda voor 16 tot 18 november 2021. Dit meldt Nauticlink.

Niels Klarenbeek, Directeur Maritieme METSTRADE, is teleurgesteld, maar ook optimistisch: “We hebben met veel toewijding toegewerkt naar een veilige en succesvolle METSTRADE. de vele stemmen in de industrie, waaronder het tentoonstellingscomité, ICOMIA, partners en de belanghebbenden, dit is de enige juiste beslissing die we kunnen nemen. Ons team werkt samen met onze partners aan verschillende virtuele manieren om de pleziervaartsector in deze moeilijke tijden met elkaar te verbinden.”
 

RAI en METSTRADE willen zo snel mogelijk weer thuishaven jachtbouw zijn

 
ICOMIA-leden steunen de beslissing om de show van dit jaar te annuleren en begrijpen de huidige uitdagingen. Sara Anghel, president van ICOMIA: “Het was een buitengewoon moeilijke beslissing en de COVID-19-pandemie heeft een grote impact gehad op de industrie. ICOMIA onderschrijft de beslissing van RAI Amsterdam en zal samenwerken met het METSTRADE-team om zo snel mogelijk weer de thuishaven van de industrie te zijn. ”
 

'METSTRADE cancellen nu enige juiste beslissing'

 
Bas Dalm, Executive Vice President Exhibition & Sales RAI Amsterdam vindt het spijtig dat de METSTRADE-editie van 2020 is geannuleerd, maar snapt het ook: “RAI Amsterdam is hard getroffen door de huidige wereldwijde crisis. We zijn hoopvol gebleven over de voortzetting van METSTRADE tot het einde, maar de wereldwijde situatie is niet significant verbeterd. Hoewel deze beslissing de hele pleziervaartsector schaadt, is het op dit moment de enige juiste beslissing.”
 
Door: Nationale Recreatiegids