Normal_normal_koning-willem-alexander-2020-03

Koning Willem-Alexander heeft woensdagmorgen 17 juni een werkbezoek gebracht aan De Kuip in Rotterdam in het kader van de impact van de coronapandemie op de evenementenbranche. Vanwege coronamaatregelen kunnen evenementenlocaties niet of nauwelijks worden geëxploiteerd. Ook in De Kuip liggen de reguliere activiteiten al sinds de uitbraak stil. Dit meldt het Koninklijk Huis.

De Kuip is niet alleen een voetbalstadion voor Feyenoord, maar ook een evenementenlocatie met zeventien zalen waar allerlei activiteiten, zoals congressen en concerten kunnen plaatsvinden. Woensdag sprak de Koning onder meer met algemeen directeur Jan van Merwijk en financieel directeur Carl Berg over de impact van de coronamaatregelen op de exploitatie van het stadion als voetbal- en evenementenlocatie.

Ook werd ingegaan op de ontwikkelingen rondom het nieuw te bouwen stadion en de Alliantie van Evenementenbouwers: een brede samenwerking tussen de totale sector van sport, cultuur en entertainment gericht op het behoud van publieksevenementen in Nederland.

Rondleiding De Kuip

Aansluitend kreeg de Koning een rondleiding waarbij diverse onderdelen van de locatie werden bezocht en medewerkers vertelden over hoe zij de coronaperiode ervaren. In de brasserie vond een ontmoeting plaats met de chef-kok en horecamedewerkers en op het veld sprak hij met medewerkers  van de veldploeg en de technische dienst. De rondleiding eindigde in de kleedkamer, waar met aanvoerder Steven Berghuis gesproken werd over de impact van de uitbraak op het voetbal en de spelers zelf.

In gesprekken en door werkbezoeken informeren Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zich over de gevolgen van de coronapandemie en de inzet van maatregelen ter bestrijding van het virus. Alle werkbezoeken vinden plaats met inachtneming van de geldende RIVM-richtlijnen.

Door: Nationale Recreatiegids